Connecteu-vos amb nosaltres

Bèlgica

La Comissió autoritza una ajuda belga per valor de 290 milions d'euros per donar suport a #BrusselsAirlines en el context de la pandèmia de #Coronavirus

COMPARTIR:

publicat

on

En el context de la pandèmia de coronavirus, la Comissió Europea ha autoritzat una mesura d’ajuda de 290 milions d’euros a favor del grup SN, integrat per SN Airholding i la seva única filial, Brussels Airlines. L’ajut es va autoritzar en el marc temporal d’ajut estatal. Brussels Airlines és una companyia aèria líder que té el seu centre principal a l’aeroport internacional de Brussel·les.

Juntament amb la seva empresa matriu SN Airholding, pertany al grup SN, propi al 100% de Deutsche Lufthansa AG (DLH). Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus, Brussels Airlines i, de manera més àmplia, el grup SN han patit la important reducció dels seus serveis, que ha comportat un augment de les pèrdues operatives i una important manca de liquiditat. Bèlgica ha notificat a la Comissió, en el marc temporal, un paquet de mesures d'ajuda a favor del grup SN per un import de 290 milions d'euros, que inclou: (i) un préstec a tipus d'interès ” interès bonificat durant un període de sis anys. i per un import de fins a 287.1 milions d'euros, no convertibles en capital, que es poden utilitzar a petició per a desemborsaments mínims de 30 milions d'euros, i (ii) una recapitalització de 2.9 milions d'euros en forma de “participació en benefici”, un híbrid. instrument considerat com a capital segons les normes comptables belgues.

La Comissió va assenyalar que la mesura notificada per Bèlgica compleix les condicions fixades en el marc temporal. La Comissió ha conclòs que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una pertorbació greu en l’economia d’un estat membre, d’acord amb l’article 107, apartat 3, punt (b), del TFUE i els principis generals establerts en la supervisió temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va esborrar la mesura segons les regles de la UE sobre ajuts estatals.

La vicepresidenta executiva de la competència, Margrethe Vestager, va dir: "Brussels Airlines té un paper important per a llocs de treball i connectivitat a Bèlgica. Aquesta companyia aèria ha sofert pèrdues importants com a conseqüència de les restriccions de viatge que Bèlgica i altres governs han hagut d’imposar per limitar la propagació del virus.

“Gràcies a aquest paquet de mesures de suport de 290 milions d'euros, que bàsicament es concreta en un préstec a tipus d'interès bonificat, però que també inclou una modesta injecció de capital, Bèlgica aportarà al grup SN, al qual pertany Brussels Airlines, el liquiditat que necessita amb urgència per suportar les repercussions de la crisi actual. A més, Bèlgica estarà suficientment remunerada pel risc que suporten els seus contribuents, i l'ajuda anirà acompanyada de restriccions destinades a limitar les distorsions de la competència”.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències