Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

#Coronavirus: la Comissió signa el primer contracte amb AstraZeneca

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El primer contracte que la Comissió Europea ha negociat en nom dels estats membres de la UE amb una companyia farmacèutica va entrar en vigor després de la signatura formal entre AstraZeneca i la Comissió. El contracte permetrà comprar una vacuna contra el COVID-19 per a tots els estats membres de la UE, així com la donació a països de renda baixa i mitjana o la reorientació a altres països europeus.

Mitjançant el contracte, tots els estats membres podran comprar 300 milions de dosis de la vacuna AstraZeneca, amb una opció per a 100 milions de dosis més, que es distribuiran proporcionalment en funció de la població.

La Comissió continua discutint acords similars amb altres fabricants de vacunes i ha conclòs amb èxit converses exploratòries amb Sanofi-GSK el 31 de juliol, Johnson & Johnson el 13 d'agost, CureVac el 18 d'agost i Moderna en 24 agost.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "La Comissió treballa sense parar per proporcionar als ciutadans de la UE una vacuna eficaç i segura contra el COVID-19 el més ràpidament possible. L’entrada en vigor del contracte amb AstraZeneca és un pas endavant important en aquest sentit. Estic desitjant enriquir la nostra cartera de vacunes potencials gràcies als contractes amb altres empreses farmacèutiques i la col·laboració amb socis internacionals per a un accés universal i equitatiu a la vacunació ".

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària Stella Kyriakides (a la foto) va dir: "Les nostres negociacions han donat resultats clars: un primer contracte signat que compleix el nostre compromís per garantir una cartera de vacunes diversificada per protegir la salut pública dels nostres ciutadans. La signatura d’avui, que és possible gràcies a la important tasca fonamental iniciada per França, Alemanya, Itàlia i els Països Baixos, garantirà que les dosis d’una vacuna que, si es demostra eficaç i segura, es lliuraran a tots els estats membres. Esperem anunciar acords addicionals amb altres fabricants de vacunes molt ràpidament. "

AstraZeneca i la Universitat d’Oxford van unir esforços per desenvolupar i distribuir la vacuna potencial recombinant contra l’adenovirus de la Universitat destinada a prevenir la infecció per COVID-19.

El candidat vacuna d'AstraZeneca ja està en proves clíniques a gran escala de fase II / III després de prometedors resultats a la fase I / II de seguretat i immunogenicitat.

El contracte es basa en el contracte de compra avançada aprovat el 14 d'agost amb AstraZeneca, que es finançarà amb el Instrument d’assistència d’emergència. Els països de l'Aliança per a la vacuna inclusiva (Alemanya, França, Itàlia i els Països Baixos) que van iniciar negociacions amb AstraZeneca van demanar a la Comissió que assumís el control mitjançant un acord signat en nom de tots els estats membres.

anunci

La decisió de donar suport a la vacuna proposada per AstraZeneca es basa en un enfocament científic sòlid i en la tecnologia utilitzada (una vacuna basada en adenovirus recombinant no replicatiu ChAdOx1), la velocitat de lliurament a escala, el cost, la distribució de riscos, la responsabilitat i la capacitat de producció capaç de subministrar tota la UE, entre d'altres.

Els processos de regulació seran flexibles però continuaran sent robustos. Juntament amb els estats membres i l’Agència Europea de Medicaments, la Comissió utilitzarà les flexibilitats existents en el marc normatiu de la UE per accelerar l’autorització i la disponibilitat de vacunes reeixides contra el COVID-19, mantenint els estàndards de qualitat, seguretat i eficàcia de les vacunes.

Els requisits de seguretat necessaris i l’avaluació específica per part de l’Agència Europea de Medicaments com a part del procediment d’autorització del mercat de la UE garanteixen que els drets dels ciutadans romandran totalment protegits.

Per tal de compensar els riscos tan elevats que assumeixen els fabricants, els Acords de Compra Avançada preveuen que els estats membres indemnitzin el fabricant per les obligacions derivades de determinades condicions. La responsabilitat continua sent de les empreses.

Fons

El contracte amb AstraZeneca és un pas important en la implementació del Estratègia Europea de Vacunes, adoptada per la Comissió el 17 de juny de 2020. Aquesta estratègia té com a objectiu garantir a tots els ciutadans europeus vacunes d’alta qualitat, segures, efectives i assequibles en un termini de 12 a 18 mesos.

Per fer-ho, i juntament amb els estats membres, la Comissió està acordant acords de compra anticipada amb els productors de vacunes que reservin o donin als estats membres el dret de comprar un nombre determinat de dosis de vacuna per un preu determinat, a mesura que estigui disponible.

Els acords de compra avançats es financen amb l’Instrument de Suport a les Emergències, que té fons dedicats a la creació d’una cartera de vacunes potencials amb diferents perfils i produïdes per diferents empreses.

La Comissió Europea també es compromet a garantir que tothom que necessiti una vacuna la rebi, a qualsevol part del món i no només a casa. Ningú no estarà segur fins que tothom estigui segur. És per això que ha recaptat gairebé 16 milions d'euros des del 4 de maig de 2020 en virtut de Resposta global de Coronavirus, l'acció global per a l'accés universal a proves, tractaments i vacunes contra el coronavirus i per a la recuperació global.

Més informació

Estratègia de la vacuna de la UE

Resposta de Coronavirus de la UE

El comissari Kyriakides signa l'acord

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències