Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

#Coronavirus: la Comissió signa el primer contracte amb AstraZeneca

publicat

on

El primer contracte que la Comissió Europea ha negociat en nom dels estats membres de la UE amb una companyia farmacèutica va entrar en vigor després de la signatura formal entre AstraZeneca i la Comissió. El contracte permetrà comprar una vacuna contra el COVID-19 per a tots els estats membres de la UE, així com la donació a països de renda baixa i mitjana o la reorientació a altres països europeus.

Mitjançant el contracte, tots els estats membres podran comprar 300 milions de dosis de la vacuna AstraZeneca, amb una opció per a 100 milions de dosis més, que es distribuiran proporcionalment en funció de la població.

La Comissió continua discutint acords similars amb altres fabricants de vacunes i ha conclòs amb èxit converses exploratòries amb Sanofi-GSK el 31 de juliol, Johnson & Johnson el 13 d'agost, CureVac el 18 d'agost i Moderna en 24 agost.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "La Comissió treballa sense parar per proporcionar als ciutadans de la UE una vacuna eficaç i segura contra el COVID-19 el més ràpidament possible. L’entrada en vigor del contracte amb AstraZeneca és un pas endavant important en aquest sentit. Estic desitjant enriquir la nostra cartera de vacunes potencials gràcies als contractes amb altres empreses farmacèutiques i la col·laboració amb socis internacionals per a un accés universal i equitatiu a la vacunació ".

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària Stella Kyriakides (a la foto) va dir: "Les nostres negociacions han donat resultats clars: un primer contracte signat que compleix el nostre compromís per garantir una cartera de vacunes diversificada per protegir la salut pública dels nostres ciutadans. La signatura d’avui, que és possible gràcies a la important tasca fonamental iniciada per França, Alemanya, Itàlia i els Països Baixos, garantirà que les dosis d’una vacuna que, si es demostra eficaç i segura, es lliuraran a tots els estats membres. Esperem anunciar acords addicionals amb altres fabricants de vacunes molt ràpidament. "

AstraZeneca i la Universitat d’Oxford van unir esforços per desenvolupar i distribuir la vacuna potencial recombinant contra l’adenovirus de la Universitat destinada a prevenir la infecció per COVID-19.

El candidat vacuna d'AstraZeneca ja està en proves clíniques a gran escala de fase II / III després de prometedors resultats a la fase I / II de seguretat i immunogenicitat.

El contracte es basa en el contracte de compra avançada aprovat el 14 d'agost amb AstraZeneca, que es finançarà amb el Instrument d’assistència d’emergència. Els països de l'Aliança per a la vacuna inclusiva (Alemanya, França, Itàlia i els Països Baixos) que van iniciar negociacions amb AstraZeneca van demanar a la Comissió que assumís el control mitjançant un acord signat en nom de tots els estats membres.

La decisió de donar suport a la vacuna proposada per AstraZeneca es basa en un enfocament científic sòlid i en la tecnologia utilitzada (una vacuna basada en adenovirus recombinant no replicatiu ChAdOx1), la velocitat de lliurament a escala, el cost, la distribució de riscos, la responsabilitat i la capacitat de producció capaç de subministrar tota la UE, entre d'altres.

Els processos de regulació seran flexibles però continuaran sent robustos. Juntament amb els estats membres i l’Agència Europea de Medicaments, la Comissió utilitzarà les flexibilitats existents en el marc normatiu de la UE per accelerar l’autorització i la disponibilitat de vacunes reeixides contra el COVID-19, mantenint els estàndards de qualitat, seguretat i eficàcia de les vacunes.

Els requisits de seguretat necessaris i l’avaluació específica per part de l’Agència Europea de Medicaments com a part del procediment d’autorització del mercat de la UE garanteixen que els drets dels ciutadans romandran totalment protegits.

Per tal de compensar els riscos tan elevats que assumeixen els fabricants, els Acords de Compra Avançada preveuen que els estats membres indemnitzin el fabricant per les obligacions derivades de determinades condicions. La responsabilitat continua sent de les empreses.

Fons

El contracte amb AstraZeneca és un pas important en la implementació del Estratègia Europea de Vacunes, adoptada per la Comissió el 17 de juny de 2020. Aquesta estratègia té com a objectiu garantir a tots els ciutadans europeus vacunes d’alta qualitat, segures, efectives i assequibles en un termini de 12 a 18 mesos.

Per fer-ho, i juntament amb els estats membres, la Comissió està acordant acords de compra anticipada amb els productors de vacunes que reservin o donin als estats membres el dret de comprar un nombre determinat de dosis de vacuna per un preu determinat, a mesura que estigui disponible.

Els acords de compra avançats es financen amb l’Instrument de Suport a les Emergències, que té fons dedicats a la creació d’una cartera de vacunes potencials amb diferents perfils i produïdes per diferents empreses.

La Comissió Europea també es compromet a garantir que tothom que necessiti una vacuna la rebi, a qualsevol part del món i no només a casa. Ningú no estarà segur fins que tothom estigui segur. És per això que ha recaptat gairebé 16 milions d'euros des del 4 de maig de 2020 en virtut de Resposta global de Coronavirus, l'acció global per a l'accés universal a proves, tractaments i vacunes contra el coronavirus i per a la recuperació global.

Més informació

Estratègia de la vacuna de la UE

Resposta de Coronavirus de la UE

El comissari Kyriakides signa l'acord

 

Corona virus

Coronavirus: la Comissió signa un contracte per obtenir un tractament anticorp monoclonal

publicat

on

Ahir (27 de juliol) la Comissió va signar un contracte marc de contractació conjunta amb l’empresa farmacèutica Glaxo Smith Kline per al subministrament de sotrovimab (VIR-7831), una teràpia d’anticossos monoclonals d’investigació, desenvolupada en col·laboració amb la biotecnologia VIR. Forma part del primera cartera de cinc productes terapèutics prometedors anunciada per la Comissió el juny de 2021, i actualment està en procés de revisió per part de l'Agència Europea de Medicaments. 16 estats membres de la UE participen en la contractació per a la compra de fins a 220,000 tractaments. Sotrovimab es pot utilitzar per al tractament de pacients amb coronavirus amb símptomes lleus que no requereixen oxigen suplementari, però que presenten un risc elevat de COVID-19 sever. Els estudis en curs suggereixen que el tractament precoç pot reduir el nombre de pacients que progressen a formes més greus i requereixen hospitalització o ingrés a les unitats de cures intensives.

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, va dir: "Ens comprometem en el nostre Estratègia terapèutica COVID-19 tenir almenys tres noves terapèutiques autoritzades per a l’octubre. Ara lliurem un segon contracte marc que aporta tractaments d’anticossos monoclonals als pacients. Juntament amb les vacunes, una teràpia segura i eficaç tindrà un paper fonamental en el retorn d’Europa a una nova normalitat ”.

Els anticossos monoclonals són proteïnes concebudes al laboratori que imiten la capacitat del sistema immunitari per combatre el coronavirus. S’uneixen a la proteïna espiga i, per tant, bloquegen la fixació del virus a les cèl·lules humanes. La Comissió Europea va celebrar prop de 200 contractes per a diferents contramesures mèdiques per valor de més de 12 milions d'euros.

Segons el contracte marc actual amb Glaxo Smith Kline, els estats membres poden comprar sotrovimab (VIR-7831) si és necessari, un cop ha rebut l'autorització d'ús d'emergència a l'estat membre en qüestió o una autorització de comercialització (condicional) a nivell de la UE de la Agència Europea del Medicament. Es pot trobar més informació aquí.

Seguir llegint

Corona virus

Amb el retard de les vacunes, els tractaments ofereixen la clau per frenar el nombre de morts COVID de l’Índia

publicat

on

Hi ha un informe del Centre per al Desenvolupament Global amb seu a Washington revelat això, mentre que les xifres oficials fixen la xifra de morts del Covid-19 a l'Índia en poc més 420,000, la xifra real podria ser fins a deu vegades més gran. Segons el Centre, això faria de l'Índia el país amb més xifres de coronavirus al món, fins ara incomparable als Estats Units i al Brasil, i també convertiria la pandèmia en "sens dubte la pitjor tragèdia humana de l'Índia des de la partició i la independència", escriu Colin Stevens.

Les morts per covid-19 probablement també han estat subestimades a Europa, amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS) la presentació d'informes és probable que les morts a tot el món siguin "dues o tres" vegades superiors a les xifres oficials. Però a l’Índia, quatre de cinc les morts no es van investigar mèdicament ni abans de la pandèmia; ara, a causa de la manca de llits hospitalaris i d’oxigen, hi ha un nombre desconegut de pacients amb coronavirus moribund no provat i no registrat a casa. Social generalitzat estigma al voltant del COVID-19 ha agreujat aquest fenomen, i les famílies solen declarar una causa de mort diferent.

Tot i que les infeccions i les morts per coronavirus de l'Índia han disminuït dràsticament a partir del pic de la segona onada de maig, el país encara s’ha perdut 16,000 la gent a Covid des de principis de juliol. Experts en salut pública advertir L’Índia hauria de preparar-se per a una tercera onada devastadora a l’octubre, cosa que afegiria urgència a la recerca d’eines per ajudar els pacients que contrauen casos greus de Covid.

La vacuna de l’Índia no té objectius

Les vacunes són l’eina principal de prevenció per mantenir a ratlla les infeccions greus i l’Índia ja n’ha distribuït algunes 430 milions de dosis—Més que qualsevol altra nació després de la Xina. Tot i així, només 6.9% de la població índia ha estat totalment vacunada fins ara, d 'una població de 1.4 milions ciutadans. Des del aparició de la variant altament contagiosa de Delta a l’octubre de 2020, l’impuls de la vacunació de l’Índia ha estat afectat per escassetat de vacunes, cadenes de subministrament trencades i vacil·lació.

Aquest mes, l’OMS va anunciar que rebrà l’Índia 7.5 milions dosis de la vacuna Moderna a través de les instal·lacions de COVAX, però el desplegament de vacunes domèstiques a l'Índia continua afectant obstacles. Bharat Biotech, que produeix l'única vacuna homologada del país, Covaxin, aquesta setmana projectat més retards, cosa que fa impossible que l'Índia compleixi el seu objectiu de distribució 516 milions tirs a finals de juliol.

Desacord internacional sobre tractaments

Amb la immunitat del ramat encara fora d’abast, els serveis mèdics de l’Índia necessiten desesperadament solucions de tractament eficaços per ajudar els pacients hospitalitzats. Afortunadament, les opcions terapèutiques per salvar la vida que s’estan provant a Europa aviat podrien oferir armes potents contra les infeccions més perilloses.

Tot i que el nombre de tractaments Covid disponibles creix a mesura que els fàrmacs completen els assajos clínics, els organismes de salut pública mundial encara es divideixen quant a quins són els més eficaços. L’únic tractament que rep la llum verda de la Unió Europea és el remdesivir de Gilead, però l’OMS desaconsella activament aquest tractament antiviral en particular. recomanant en canvi, dos "bloquejadors de receptors d'interleucina-6" coneguts com a tocilizumab i sarilumab. Tocilizumab també ho ha estat demostrat ser eficaç per l’ampli assaig RECOVERY al Regne Unit, que redueix el temps a l’hospital i la necessitat de respiració assistida mecànicament.

Tot i ser un centre mundial per a la fabricació de medicaments, l’Índia no sempre els aprova tan ràpidament. Companyia farmacèutica nord-americana Merck reforçat La capacitat de fabricació de l'Índia per al medicament antiviral molnupiravir per ajudar a combatre la segona onada el passat mes d'abril, però no es faran proves locals de drogues completat fins al setembre com a molt aviat. Mentrestant, les autoritats índies sí atorgat aprovació d’emergència per a un tractament diferent per a Covid-19, 2-DG, tot i la manca de dades publicades d’assaigs sobre la molècula.

Nous tractaments com el Leukine a punt

Aquest conjunt limitat de medicaments Covid-19 existents aviat es veurà reforçat per altres teràpies prometedores. Un d’aquests tractaments, el sargramostim de Partner Therapeutics, conegut comercialment com a Leukine, actualment està sent sotmès a proves tant a Europa com als Estats Units amb vista a una ràpida aprovació. Al febrer, assajos dirigits per l'Hospital Universitari de Gant i reunint cinc hospitals belgues, es va trobar que Leukine "pot millorar significativament l'oxigenació en pacients amb COVID-19 amb insuficiència respiratòria hipòxica aguda", augmentant l'oxigenació en la majoria dels pacients almenys un terç dels nivells basals.

Després de constatar el potencial de Leukine, el Departament de Defensa dels EUA signat un contracte de 35 milions de dòlars per finançar dos assajos clínics de fase 2 per tal de complementar les dades preliminars. El passat mes de juny, els resultats del segon aleatoritzat Els assaigs nord-americans de leucina inhalada van tornar a mostrar millores positives en les funcions pulmonars de pacients amb hipoxèmia aguda causada per un covid sever, confirmant els resultats belgues que els nivells d’oxigen en pacients que tenien rebut Les Leukine eren més altes que les que no.

Els tractaments Covid eficaços reduirien la pressió sobre els proveïdors de serveis de salut de l'Índia no només millorant les possibilitats de supervivència, sinó també accelerant recuperació vegades i alliberar els llits hospitalaris per a altres pacients, inclosos els que tracten altres malalties. Els tractaments més ràpids també reduirien els perills que presenten els pacients per afeccions contagioses, com ara el fong negre implicat a la mort de més de 4,300 pacients Covid hospitalitzats a l'Índia. Una major claredat i accessibilitat al voltant dels tractaments també frenaria la preocupant recuperació de les famílies índies que recorren al mercat negre comprar subministraments mèdics de procedència desconeguda a preus enormement inflats.

Els tractaments que millorin les taxes de recuperació i previnguin casos mortals de Covid seguiran sent crucials mentre la majoria d’indis no estiguin vacunats. Si els medicaments nous s’aproven de manera oportuna, la comprensió mèdica millorada del virus significa que els nous pacients amb covid haurien de tenir un pronòstic millor que mai.

Seguir llegint

Corona virus

Vacunes COVID-19: llançament del mapa interactiu sobre les capacitats de producció de vacunes a la UE

publicat

on

La Comissió ha publicat un document el mapa interactiu mostrant les capacitats de producció de vacunes COVID-19 a la UE, al llarg de tota la cadena de subministrament. L’eina de mapatge es basa en les dades obtingudes a través del treball del grup de treball per a l’ampliació industrial de la producció de vacunes COVID-19, en les dades recopilades durant l’esdeveniment de maridatge organitzat per la Comissió al març, així com en la informació disponible públicament i la informació compartida per part dels estats membres. Aquestes dades es complementaran i actualitzaran a mesura que es disposi de més informació.

El comissari Breton, responsable del mercat interior i cap del grup de treball, va dir: “Amb més de mil milions de dosis de vacuna produïdes, la nostra indústria ha ajudat la UE a convertir-se en el continent més vacunat del món i en el principal exportador mundial de vacunes COVID-19. Aquest mapa interactiu, que inclou centenars de fabricants, proveïdors i distribuïdors amb seu a la UE, mostra l’amplitud de l’ecosistema industrial, així com el potencial de noves associacions industrials per impulsar encara més la nostra preparació per a emergències sanitàries.

El grup de treball va classificar les empreses en funció de la seva àrea principal d’activitat, de manera que les empreses poden tenir més capacitats que les reflectides al mapa. El grup de treball per a l’ampliació industrial de la producció de vacunes COVID-19 va ser creat per la Comissió el febrer de 2021 per augmentar la capacitat de producció de vacunes COVID-19 a la UE, actuant com a finestreta única per als fabricants que busquen suport, i identificar i abordar els colls d'ampolla en termes de capacitat de producció i cadena de subministrament. El mapa interactiu està disponible aquí.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències