Connecteu-vos amb nosaltres

EU

El #Defensor de la UE dóna la benvinguda a les mesures de l'autoritat bancària en situacions de "porta giratòria".

COMPARTIR:

publicat

on

Síndic de greuges europeu Emily O'Reilly (A la foto) felicita l'Autoritat Bancària Europea (ABE) per haver acceptat introduir les mesures que va recomanar per fer front a futures situacions de porta giratòria. Això segueix la seva constatació que l'EBA no hauria d'haver permès al seu antic director executiu convertir-se en conseller delegat d'una associació de lobby financer.

D'acord amb el Resposta d'EBA to the Ombudsman, it is ready to forbid senior staff from taking up certain positions when they leave the EBA in the future. Shortly after the Ombudsman made her findings of maladministration in this case – in order to demonstrate its commitment to this approach – the EBA prohibited its former Executive Director from taking up another post in the private sector. The EBA has also adopted a new policy for assessing post-employment restrictions and prohibitions for staff. It has in addition put in place procedures to suspend immediately access to confidential information for staff known to be moving to another job.

El Defensor del Poble recomanacions followed an inquiry – based on a complaint from Canvi de finances (a coalition of civil society groups) – into the EBA’s decision to allow its former Executive Director to become CEO of the Association for Financial Markets in Europe (AFME).

“L’EBA ha treballat molt per donar plenament efecte a les recomanacions que vaig emetre en aquest cas. Estic segur que l'àmplia gamma de mesures que ha introduït l'ajudarà a evitar danys en el futur de les portes giratòries. Altres institucions i agències de la UE haurien de recórrer a aquestes noves garanties de l’ABE a l’hora de revisar les seves pròpies normes.

També acollo amb satisfacció la decisió de la Comissió Europea d’establir un període de refredament de dos anys a tota la Comissió en les reunions amb el director general d’AFME fins a l’1 de febrer de 2022 ”, va dir O'Reilly.

La consulta

El Defensor del Poble havia conclòs que, tot i que l'EBA havia relacionat àmplies restriccions amb l'aprovació del nou càrrec de l'exdirector executiu a AFME, l'EBA no estava en condicions de controlar eficaçment la seva implementació. La investigació també va mostrar que, tot i que es va informar a l'EBA de la mudança laboral l'1 d'agost de 2019, el seu director executiu sortint va tenir accés a informació confidencial fins al 23 de setembre de 2019.

El Defensor del Poble en va fer tres recomanacions per reforçar la manera com l'EBA tracta aquestes situacions futures:

anunci
  1. Per al futur, l’EBA hauria d’invocar, si escau, l’opció de prohibir als seus alts càrrecs assumir determinats càrrecs després del seu mandat. Qualsevol prohibició d’aquest tipus hauria de tenir un temps limitat, per exemple, per a dos anys.
  2. Per donar més claredat al personal superior, l'EBA hauria de definir-ho criteris per quan prohibirà aquests moviments en el futur. Els sol·licitants de llocs d’alts nivells d’EBA haurien d’informar-se dels criteris quan es presentin.
  3. L’ABE hauria de posar en marxa procediments interns perquè un cop se sàpiga que un membre del seu personal passa a un altre lloc de treball, el seu accés a informació confidencial es talla amb efecte immediat.

Fons

Article 16 of the EU staff regulations deals with so-called ‘revolving door’ situations, under which staff have to inform an institution if they plan to take up a job within two years after leaving the EU civil service. The institution has the right to forbid the person from taking the job if it considers that it would conflict with the interests of the EU institution. An EU institution must also prohibit its former senior officials, during the 12 months after leaving the service, from lobbying the institution’s staff.

El 2019, el Síndic de Greuges va concloure una detallada investigació sobre la manera com la Comissió Europea gestiona aquests casos, cosa que suggereix que s’apropa un enfocament més robust en els casos en què participen alts funcionaris.

Al mateix temps, el Síndic de Greuges va concloure un examen sobre la manera en què l’administració de la UE els tracta en general, fent diverses propostes per reforçar la transparència en aquest àmbit.

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències