Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

Per què l’assassinat del teixó del govern del Regne Unit infringeix la #BernConvention

COMPARTIR:

publicat

on

La tuberculosi bovina és un problema important per a les indústries ramaderes de llet i vedella del Regne Unit. Des del 2010, aproximadament 300,000 bovins amb proves positives i els seus contactes directes s’han eliminat a Anglaterra en virtut del règim legal de proves i sacrificis introduït el 1950. El cost per al contribuent es va estimar en 44 milions de lliures esterlines per al període 2017-18, i el cost financer i els impactes emocionals sobre els agricultors afectats són molt significatius, escriuen Badger Trust, Bornfree Foundation i Eurogroup for Animals. 

El desembre de 2011, el govern del Regne Unit va publicar la seva controvertida política sobre control de la TB i el teixó bovins a Anglaterra. La política establia les condicions en què es realitzaria sota llicència l’abatiment de teixons dirigit pels agricultors, com a part de l’estratègia del govern del Regne Unit per controlar la tuberculosi bovina en bestiar. El tancament va començar a les dues primeres zones que es van llicenciar el setembre del 2013. A finals del 2019, es va informar que havien mort més de 100,000 teixons a 43 zones amb llicència a Anglaterra. Segons la informació filtrada que es creu que va sorgir de l'autoritat de llicències Natural England, el govern té la intenció de concedir llicències de quatre anys per a 11 noves zones d'abandonament addicionals el 2020, cosa que portarà el total a 54 zones en 15 comtats, que cobreixen una àrea a l’ordre de 8,000 quilòmetres quadrats. Això podria veure com a objectiu més de 60,000 teixons addicionals a finals de 2020.

Els teixons són una espècie protegida segons la legislació del Regne Unit i figuren a l’apèndix III del Conveni de Berna (un instrument jurídic internacional vinculant en el camp de la conservació de la natura). D'acord amb l'article 7, les parts del Conveni es comprometen, per tant, a prendre les mesures legislatives i administratives adequades i necessàries per garantir la seva protecció i regular qualsevol explotació per tal de mantenir fora de perill les poblacions de teixons. L’article 9 permet a les parts contractants fer excepcions als requisits de l’article 7 per, entre altres coses, “evitar danys greus al bestiar”, encara que només quan no hi hagi cap altra solució satisfactòria i quan l’acció no perjudiqui la supervivència de la població.

Fins ara, el govern del Regne Unit ha confiat en aquesta excepció a l’article 9 per justificar la seva política d’abatiment de teixons.

Els motius de la queixa

L’agost de 2019, Born Free Foundation, The Badger Trust i Eurogroup for Animals van presentar conjuntament una denúncia al Conveni de Berna contra el govern del Regne Unit per les següents raons:

anunci

Incompliment de l'article 7:

● Hi ha proves clares que demostren que les mesures preses pel govern del Regne Unit per a l'explotació de teixons posen en perill la població afectada.
● Hi ha evidències clares que demostren que l'explotació no està supervisada adequadament pel govern del Regne Unit.
● L'explotació de teixons té un impacte negatiu en altres espècies protegides pel Conveni.

Incompliment de l'article 8:

● L'explotació de teixons és indiscriminada i pot provocar la desaparició local de la població.

Incompliment de l'article 9:

● El govern del Regne Unit no ha triat l’alternativa més adequada, entre les possibles alternatives, i no ha estat objectiu i verificable en el raonament d’aquesta decisió.
● El govern del Regne Unit no ha pogut basar la política en dades actuals sobre l'estat de la població, incloses la seva mida, distribució, estat d'hàbitat i perspectives futures.
● El govern del Regne Unit no ha demostrat que les mesures adoptades per a l'explotació de teixons estan en vigor per evitar danys greus al bestiar.
● El govern del Regne Unit no ha presentat informes bienals a la Secretaria en relació amb les excepcions. Els documents de reclamació es poden trobar al lloc web del Consell d'Europa.

Proves addicionals

Born Free Foundation, The Badger Trust i Eurogroup for Animals van proporcionar proves addicionals en suport de la denúncia al març de 2020 i de nou al juliol de 2020.

Això inclou:

Prova de refutació la constant afirmació del govern del Regne Unit segons la qual l'abandonament de teixons té com a conseqüència beneficis importants per al control de la malaltia.
Proves que demostren l’escala probable d’infecció no detectada entre bestiar boví, resultant de la poca sensibilitat del règim actual de proves i de l’impacte de l’augment intensitat de proves de bestiar sobre la incidència i prevalença de tuberculosi bovina notificada en bestiar boví, que actualment està sent culpable de la vida salvatge.
Evidència de preocupacions sobre la viabilitat de la població de teixons resultant de l'ús continuat de "trets controlats" com a mètode principal d'abatiment.
● Una forta evidència que el sistema actual de identificació i presentació de vies de risc, que identifica els teixons com a font probable d'infecció per defecte per a les degradacions de ramats de bestiar en absència d'altres proves, és profundament defectuós i esbiaixat per justificar la política actual.
Evidències de greus incompliments de bioseguretat a les granges de bestiar i a les unitats d’acabat aprovades, que podrien exacerbar la propagació de la TB bovina entre el bestiar, i podrien situar algunes explotacions incomplint els criteris de llicència d’abandonament de teixons.
El fracàs del govern en promoure la vacunació contra el teixó com a alternativa viable, no letal i eficaç a l’abatiment de teixons, malgrat les seves promeses d’eliminar progressivament l’abatiment de teixons a favor de la vacunació en la seva resposta a la Revista Godfray publicada el març de 2020.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències