Connecteu-vos amb nosaltres

Brexit

Declaració del Grup de Coordinació del Regne Unit i dels líders dels grups polítics del # Parlament Europeu

publicat

on

El UKCG i els líders dels grups polítics del Parlament Europeu van emetre la següent declaració després de reunir-se amb el cap de negociació de la UE, Michel Barnier (A la foto, centre) i el copresident del Comitè Mixt, Maroš Šefčovič, avui (11 de setembre).

El grup de coordinació del Regne Unit (UKCG) del Parlament Europeu s’ha reunit avui per avaluar l’impacte del projecte de llei sobre el mercat intern del Regne Unit sobre la implementació de l’Acord de retirada amb el copresident del Comitè mixt UE-Regne Unit Maroš Šefčovič i avaluar les negociacions en curs sobre la futura UE -Relació del Regne Unit amb el negociador en cap de la UE, Michel Barnier.

Els líders dels grups polítics del Parlament Europeu i els membres de UKCG estan profundament preocupats i decebuts pel fet que el govern del Regne Unit hagi publicat un projecte de llei sobre el mercat interior que clarament representa una infracció greu i inacceptable del dret internacional. Infringeix l'acord de retirada que va signar i va ratificar l'actual govern i parlament del Regne Unit fa menys d'un any. El projecte de llei sobre el mercat interior danya greument la confiança i la credibilitat que té el Parlament Europeu ja ha dit és "un element essencial de qualsevol negociació", cosa que posa en risc les negociacions en curs sobre la futura relació.

El Parlament Europeu dóna suport al negociador en cap de la UE, Michel Barnier, i al vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, per demanar al govern del Regne Unit que retiri immediatament aquestes mesures del projecte de llei; a finals de setembre com a molt tard. El Grup de Coordinació del Regne Unit del Parlament Europeu subratlla que:

  1. L'acord de retirada, inclòs el Protocol sobre Irlanda / Irlanda del Nord, té força jurídicament vinculant independentment de si la UE i el Regne Unit conclouen o no algun nou tractat que regeixi la seva futura relació; i;
  2. qualsevol qüestió relacionada amb l'aplicació de les seves disposicions hauria de ser tractada pel Comitè Mixt i en cap cas unilateralment per cap de les parts de l'acord.

El Parlament Europeu espera que el govern del Regne Unit mantingui l’estat de dret i exigeix ​​res menys que la plena aplicació de totes les disposicions de l’Acord de retirada, inclòs el Protocol sobre Irlanda / Irlanda del Nord, que és essencial per protegir l’Acord del Divendres Sant i la pau i estabilitat a l’illa d’Irlanda.

En cas que les autoritats del Regne Unit incompleixin o amenacin amb incomplir l'Acord de retirada, mitjançant el projecte de llei sobre el mercat interior del Regne Unit en la seva forma actual o de qualsevol altra manera, el Parlament Europeu, en cap cas, ratificarà cap acord entre la UE i el Regne Unit. .

Pel que fa al resultat de la vuitena ronda de negociacions, el Parlament Europeu continua compromès amb una associació ambiciosa amb el Regne Unit. Estem decebuts amb la manca continuada de compromís recíproc per part del Regne Unit sobre els principis i interessos fonamentals de la UE.

El Parlament Europeu demana al Regne Unit que treballi de manera constructiva amb la UE i trobi compromisos que siguin en interès dels nostres ciutadans i empreses de les dues parts. Qualsevol acord potencial no només ha de preservar els nostres interessos, sinó també respectar la integritat de la Unió Europea i el seu mercat únic.

Perquè qualsevol acord entri en vigor, les institucions de control democràtic d’ambdós costats del Canal han de poder fer una avaluació significativa, tal com s’estableix a l’Acord de retirada. El Parlament Europeu recorda que el seu consentiment per a qualsevol acord només es concedirà després d'un examen detallat de les disposicions legals. El Parlament Europeu no acceptarà que la seva supervisió democràtica sigui frenada per un acord d'última hora més enllà de finals d'octubre.

Signat pels líders del grup del Parlament Europeu:

Manfred WEBER (PPE, Alemanya)

Iratxe GARCÍA PEREZ (S&D, ES)

Daci CIOLOŞ (Renova, RO)

Philippe Lamberts Copresident (Verds / EPT, BE)

Ska KELLER Copresident (Verds / ALE, DE)

Raffaele FITTO Copresident (ECR, IT)

Ryszard LEGUTKO Copresident (ECR, PL)

Martin SCHIRDEWAN Copresident (GUE, DE)

Manon AUBRY Copresident (GUE, FR)

i pel Grup de Coordinació del Regne Unit:

David McALLISTER (PPE, DE), presidenta

Bernd LANGE (S & D, DE)

Nathalie LOISEAU (Renova, FR)

Christophe HANSEN (PPE, LU)

Kati PIRI (S&D, NL)

Kris PEETERS (PPE, BE)

Pedro SILVA PEREIRA (S&D, PT)

Morten PETERSEN (Renova, NS)

Gunnar BECK (ID, DE)

Brexit

Alemanya diu a la Gran Bretanya que "aturi els jocs", sense temps per a l'acord

publicat

on

By

El ministre europeu alemany Michael Roth (A la foto) va instar el Regne Unit dimarts (22 de setembre) a retirar els plans d'un projecte de llei que trenqués les obligacions del país envers la Unió Europea en virtut del seu tractat de retirada a mesura que s'acabava el temps per concloure un acord comercial UE-Gran Bretanya, escriu Jan Strupczewski.

En declaracions als periodistes abans d’una reunió de ministres de la UE a Brussel·les que prepararà una cimera de líders de la UE a finals d’aquesta setmana, Roth va dir que estava “extremadament preocupat” pels plans de Londres d’aprovar un projecte de llei del mercat interior que infringeixi la legislació internacional.

"Si us plau, estimats amics de Londres, atureu els jocs, el temps s'acaba, el que realment necessitem és una base justa per a futures negociacions i estem preparats per a això", va dir Roth. Es preveu que el projecte de llei passi per la cambra baixa del parlament la setmana que ve i hagi posat en caos les negociacions sobre un acord comercial entre Gran Bretanya i la UE, ja que soscava la voluntat de Gran Bretanya d’honrar els acords internacionals.

"L'anomenat projecte de llei del mercat interior ens preocupa molt perquè infringeix els principis rectors de l'acord de retirada. I això és totalment inacceptable per a nosaltres ", va dir Roth.

Va dir que la UE estava "realment decebuda" pels resultats de les negociacions comercials, que s'han quedat atrapades en la qüestió de l'accés dels pescadors de la UE a les aigües britàniques, la competència justa entre empreses de la UE i britàniques i un mecanisme per resoldre disputes en el futur. . Roth va dir que dimarts els ministres de la UE manifestarien el seu ferm suport al negociador principal del Brexit de la UE, Michel Barnier, i al seu equip i reafirmarien un ferm compromís amb un acord de comerç just basat en la confiança.

Seguir llegint

Brexit

Brexit: la Comissió Europea dóna als participants del mercat 18 mesos per reduir la seva exposició a les operacions de compensació del Regne Unit

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat avui (21 de setembre) una decisió limitada en el termini de donar als participants del mercat financer 18 mesos per reduir la seva exposició a les contraparts centrals del Regne Unit (PCC). El termini és el senyal més clar que la UE té la intenció de traslladar el negoci de "compensació" fora de Londres i cap a la zona euro.

La mesura serà un cop dur a Londres, que és l’actual líder mundial en la neteja d’un negoci per valor de diversos milions. El London Clearing House (LCH) neteja gairebé un bilió d'euros de contractes denominats en euros al dia i representa les tres quartes parts del mercat mundial. La compensació ofereix una manera de mediar entre compradors i venedors, es creu que tenint un negoci de compensació més gran es redueixen els costos de les transaccions. Quan el Banc Central Europeu de Frankfurt va intentar insistir que tots els comerços amb euros es feien a l'interior de la zona euro, George Osborne, llavors canceller del Ministeri de Finances del Regne Unit, va desafiar amb èxit al Tribunal de Justícia Europeu.

En el passat, la Borsa de Londres va advertir que es podrien perdre fins a 83,000 llocs de treball si aquest negoci es traslladés a un altre lloc. També hi hauria influències en altres àrees, com ara la gestió de riscos i el compliment.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu de Valdis Dombrovskis (a la foto) va dir: “Les cases de compensació o PCC tenen un paper sistèmic en el nostre sistema financer. Estem adoptant aquesta decisió per protegir la nostra estabilitat financera, que és una de les nostres prioritats clau. Aquesta decisió limitada en el temps té un fonament molt pràctic, ja que proporciona als participants del mercat de la UE el temps necessari per reduir les seves exposicions excessives a les contrapartides centrals del Regne Unit i a les contrapartides centralitzadores de la UE el temps per desenvolupar la seva capacitat de compensació. Com a resultat, les exposicions seran més equilibrades. És una qüestió d’estabilitat financera ”.

Fons

Una contrapartida central és una entitat que redueix el risc sistèmic i millora l'estabilitat financera en situar-se entre les dues contraparts en un contracte de derivats (és a dir, actuant com a comprador pel venedor i venedor pel comprador del risc). El propòsit principal d'una PCC és gestionar el risc que podria sorgir si una de les contraparts incompleix l'acord. La compensació central és clau per a l’estabilitat financera, mitigant el risc de crèdit per a les empreses financeres, reduint els riscos de contagi al sector financer i augmentant la transparència del mercat.

La forta dependència del sistema financer de la UE en els serveis prestats per les PCC amb seu al Regne Unit planteja qüestions importants relacionades amb l’estabilitat financera i requereix una reducció de les exposicions de la UE a aquestes infraestructures. En conseqüència, es recomana encaridament a la indústria que treballi junts en el desenvolupament d’estratègies que redueixin la seva dependència de les PCC del Regne Unit que són sistemàticament importants per a la Unió. L’1 de gener de 2021, el Regne Unit abandonarà el mercat únic.

La decisió d’equivalència temporal d’avui té com a objectiu protegir l’estabilitat financera a la UE i donar als participants del mercat el temps necessari per reduir la seva exposició a les contrapartides centrals del Regne Unit. Basant-se en una anàlisi realitzada amb el Banc Central Europeu, el Consell de Resolució Únic i les Autoritats de Supervisió Europea, la Comissió va identificar que podrien sorgir riscos d’estabilitat financera en l’àmbit de la compensació central de derivats a través de les PCC establertes al Regne Unit (PCC del Regne Unit) ) si hi hagués una interrupció sobtada dels serveis que ofereixen als participants del mercat de la UE.

Això es va abordar a la Comunicació de la Comissió de 9 de juliol de 2020, on es va recomanar als participants del mercat que es preparessin per a tots els escenaris, inclòs el que no hi haurà cap altra decisió d'equivalència en aquest àmbit.

Seguir llegint

Brexit

Barnier, de la UE, encara espera que sigui possible un acord comercial amb Gran Bretanya, segons afirmen les fonts

publicat

on

By

El negociador del Brexit de la Unió Europea va dir als 27 enviats nacionals del bloc a Brussel·les que encara esperava que fos possible un acord comercial amb Gran Bretanya, i va subratllar que els propers dies serien decisius, segons van informar a Reuters fonts diplomàtiques del bloc. escriure i

Michel Barnier es va dirigir a la reunió dimecres (16 de setembre) i les tres fonts van participar en la discussió a porta tancada o se'ls va informar sobre el seu contingut.

"Barnier encara creu que és possible un acord, tot i que els propers dies són clau", va dir una de les fonts diplomàtiques de la UE.

Un segon diplomàtic, que va preguntar què va dir Barnier dimecres i si encara hi ha possibilitat d'un nou acord amb el Regne Unit, va dir: "L'esperança encara hi és".

La primera font va dir que les concessions provisionals ofertes pel Regne Unit sobre la pesca (un punt clau de discòrdia que fins ara ha impedit l'acord sobre un nou acord comercial entre la UE i el Regne Unit a partir del 2021) eren "una mica d'esperança".

Reuters va informar exclusivament aquest dimarts (15 de setembre) que Gran Bretanya s'ha decidit a trencar el punt mort malgrat el fet que públicament Londres ha amenaçat amb incomplir els termes del seu anterior acord de divorci amb el bloc.

Una tercera font, un alt diplomàtic de la UE, va confirmar l'oferta del Regne Unit, però va subratllar que no anava prou lluny perquè el bloc l'acceptés.

Les converses sobre el Brexit van caure en una nova turbulència aquest mes pels plans del primer ministre Boris Johnson d’aprovar noves lleis nacionals que rebaixarien l’anterior acord de divorci de la UE de Londres, que també té com a objectiu protegir la pau a l’illa d’Irlanda.

El candidat a la presidència demòcrata dels Estats Units, Joe Biden, va advertir a la Gran Bretanya que hauria d’honrar l’acord de pau nord-irlandès, ja que s’extreu de la UE o no hi hauria cap acord comercial dels Estats Units per al Regne Unit.

La tercera font de la UE, que va parlar sota la condició d’anonimat, va dir que el bloc prendria una línia més rígida a l’hora d’exigir un mecanisme de resolució de conflictes sòlid en qualsevol nou acord comercial del Regne Unit en cas que Johnson continués amb el projecte de llei del mercat interior.

"Hi ha un malestar pel que fa Gran Bretanya, però Barnier ha subratllat que seguirà negociant fins a la seva última respiració", va dir un quart diplomàtic de la UE, que va destacar la prudència del bloc sobre l'assignació de culpa en cas que el conflicte procés acabés fracassant.

Preguntat per una estimació del banc de la Société Générale, que posava en un 80% la probabilitat de la divisió econòmica més perjudicial a finals d'any sense un nou acord per tirar endavant els vincles comercials i comercials entre la UE i el Regne Unit, la persona va dir:

"Ho posaria al voltant de la mateixa marca".

Barnier haurà de conèixer dijous el seu homòleg del Regne Unit, David Frost, cap a les 1400 GMT.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències