Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

Xi anima els científics xinesos a fer intensiva i extensa la investigació de ciència-tecnologia

publicat

on

El president xinès, Xi Jinping, va destacar que el desenvolupament científic i tecnològic ha de dirigir-se a les fronteres científiques mundials, servir al principal camp de batalla econòmic, esforçar-se per satisfer les necessitats significatives del país i beneficiar la vida i la salut de les persones, escriu Du Shangze, People's Daily.

Xi va fer les declaracions en un simposi a la qual van assistir científics a Pequín l'11 de setembre.

Fu Qiaomei, investigador de l'Institut de Paleontologia i Paleoantropologia de Vertebrats de l'Acadèmia Xinesa de Ciències (CAS), va pronunciar un discurs al simposi. El seu discurs va ser bromejat per ser el "tema més antic introduït pel científic més jove", ja que la dona només tenia una trentena d'anys.

Segons ella, el que fa és estudiar la qüestió de qui som i d’on venim a través dels genomes antics.

Explorar els llargs trams de la història requereix perseverança. Fu va compartir amb la presidenta una pregunta que li havien fet sovint al llarg dels anys: quins usos té del seu estudi. Va dir a Xi que una vegada va plantejar-se canviar a la investigació dels punts d'accés quan lluitava per mantenir el seu laboratori, però finalment va decidir seguir-s'hi. Espera que el país pugui guiar encara més l'opinió del públic sobre la investigació bàsica, i diu que l'anomenat ús no és l'únic criteri d'avaluació.

Profundament impressionat pel que va dir Fu, Xi va respondre que els subjectes impopulars sempre es consideren inútils, però aquesta pràctica pot dificultar el desenvolupament d’aquests subjectes. Va dir a Fu que l'avaluació de la investigació científica requereix informació, visió global i anàlisi basada en la ciència.

La investigació bàsica és la font d’innovació científica. Aquest és un tema que el president xinès ha considerat durant molt de temps. Va destacar la importància de millorar la investigació bàsica, i va dir que la causa fonamental dels problemes estrangulats de la Xina en ciència i tecnologia és la manca d'estudis bàsics.

Va exigir el suport fiscal, financer i fiscal necessari per a les unitats de recerca progressiva i les empreses dedicades a estudis bàsics, independentment dels seus tipus de propietat i sistema. Va dir que es desenvoluparà d'una manera innovadora una ecologia favorable per als estudis bàsics.

L'entrada de persones retornades a l'estranger en els darrers anys va indicar l'atracció del desenvolupament de la Xina, i el tema dels talents va ser un dels focus del simposi.

L'acadèmic Yao Qizhi va suggerir construir una cadena completa de cultiu de talent per fomentar la capacitat de "fabricació de sang" de la Xina. L'acadèmic Shi Yigong va informar dels avenços de la construcció de la Universitat Westlake, una nova universitat privada orientada a la investigació a la província de Zhejiang de l'est de la Xina, amb l'esperança que es convertís en una incubadora científica i tecnològica de primer nivell i una base fonamental per al cultiu de talent.

Xi va enregistrar el que deien en un quadern quan parlava amb ells, i va assenyalar que les persones són la font de la innovació científica de la Xina.

Va exigir pràctiques més atrevides en l'atracció i el cultiu del talent, suggerint introduir mecanismes més oberts i més flexibles. Va destacar que la Xina hauria de reunir talents de primera classe del món i atraure talents d'alt nivell d'ultramar i construir un entorn competitiu i atractiu per als científics estrangers que treballen a la Xina.

El president va animar l'esperit a buscar la veritat en la investigació científica, dient que la innovació científica, especialment la innovació original, necessita una capacitat dialèctica i creativa i una verificació estricta.

La investigació científica partirà de la tendència de desenvolupament del país per preparar-se per endavant, va dir Xi, i va afegir que la selecció de les direccions de recerca estarà orientada a la demanda i abordarà la demanda urgent i a llarg termini del país per resoldre problemes pràctics.

La planificació del catorzè pla quinquennal s’està fent quan convergeixen els terminis dels dos objectius del centenari. Recentment, Xi ha convocat diversos simposis per demanar opinions. En aquest simposi, va escoltar els discursos de set científics, dient que tenen una ment àmplia i són aclaridors. També va animar altres científics a enviar consells per escrit.

Xina

Cap de Huawei: el món necessita un enfocament obert a la investigació científica

publicat

on

Al seminari web per a investigacions i adreces científiques basades a Pequín d’Europa i de la UE, vaig fer el següent comentari sobre el tema de la col·laboració en recerca a Europa: “La nacionalització de l’activitat científica - país per país - no és el que el món necessita aquesta vegada," escriu Abraham Liu.

Heus aquí per què

Els esdeveniments al voltant de COVID-19 ens han donat temps per reflexionar sobre moltes qüestions diferents (algunes són a escala micro o personal), altres tenen una dimensió macroeconòmica més gran.

Però, a mesura que el món s’està embarcant en la cerca d’una vacuna contra el COVID-19, hi ha una clara realització per a la reflexió de tots.

Els organismes de recerca, educatius, privats i públics de tot el món han de col·laborar en la investigació bàsica i aplicada. Sense un compromís i una cooperació internacional intensos, la societat no es podrà beneficiar de nous productes i serveis innovadors. Els governs i el sector privat han d’invertir substancialment en investigació científica bàsica si els nous productes del demà es lliuraran al mercat global.

El procés d’innovació no s’ha de limitar a cap empresa ni cap país. L’excel·lència científica treballant junts a través de les fronteres pot crear nous productes que abordin els reptes socioeconòmics clau del món actual. És per això que tants equips de recerca multi-jurisdiccionals de tot el món estan treballant en una vacuna contra el COVID-19.

El mateix principi, és a dir, la necessitat de col·laboració i cooperació internacionals, s’aplica al sector de les TIC i a la capacitat d’aportar noves innovacions tecnològiques al mercat.

Huawei és una de les empreses més innovadores del món.

Segons el marcador industrial de la UE per a la investigació i el desenvolupament, 2019, Huawei ocupa el cinquè lloc mundial pel que fa als nivells d’inversió financera que la companyia realitza en els camps de la R + D. Aquesta és una constatació de la comissió europea que ha enquestat 2,500 empreses del món que inverteixen un mínim de 30 milions d’euros en R + D anuals. Nosaltres:

  • Correr 23 centres de recerca a 12 països d’Europa.
  • Mantenir 240 + acords de col·laboració tecnològica amb instituts de recerca d’Europa.
  • Col·labora amb més 150 Universitats europees en recerca.
  • Empra 2,400 investigadors i científics a Europa.
  • Invertiu 15% dels nostres ingressos globals en investigació cada any i aquest nivell d’inversió augmentarà.

La col·laboració internacional és el centre del model de negoci de Huawei pel que fa a les nostres activitats de recerca.

Europa acull el 25% de la inversió mundial en R + D. Un terç de totes les publicacions científiques que avui es revisen al món provenen d’investigadors europeus. Europa és la llar dels millors científics del món. I és per això que gran part de la inversió de Huawei en la investigació es basa a Europa.

Huawei ha participat en 44 projectes de recerca col·laboratius tant en el marc del 7è PM com en el marc d’Horitzó 2020. Ens hem dedicat a la investigació que cobreix, per exemple, 5G, (cloud i tecnologies de dispositius i la construcció de plataformes TIC que oferiran les ciutats intel·ligents del futur. Per tant, Huawei té una forta empremta incrustada en la investigació a Europa, i això seguirà sent el cas durant molts anys. De fet, el primer centre de recerca de Huawei es va obrir a Suècia el 2000.

El Centre de Recerca de Huawei a Göteborg

Horitzó Europa: el proper instrument de recerca, innovació i ciència de la UE 2021-2027 tindrà un paper central en el compliment de l’agenda política de les institucions de la UE. Això inclou l'enfortiment de les estratègies industrials de la UE, el compliment de l'acord ecològic de la UE i l'abordatge dels objectius de sostenibilitat de les Nacions Unides.

Huawei pot donar suport positivament a la implementació d'aquesta nova i emocionant agenda política de la UE.

La "nacionalització" o "descompartimentació" de l'activitat científica i investigadora - país per país - no és el que el món necessita avui. Els sectors públic, privat, educatiu i governamental necessiten adoptar un enfocament obert al compromís científic. D’aquesta manera s’assegurarà que els principals reptes globals que afronta el món actual es puguin abordar positivament per a tota la humanitat.

Altres lectures

descarregar


Exempció de responsabilitat: qualsevol opinió i / o opinió e

Seguir llegint

Xina

Reflexions sobre el Japó post-Abe en política exterior

publicat

on

Després de més de set anys de govern constant, el de Shinzo Abe (A la foto) la dimissió com a primer ministre japonès ha tornat a posar la política exterior del país en el punt de mira mundial. Amb el Partit Liberal Democràtic (LDP) que competeix per la selecció del nou líder del partit i, més endavant, el primer ministre de la nació, diversos candidats possibles han sortit a primer pla. A part de l’ambiciós Shigeru Ishiba, que va intentar desafiar Abe per la direcció del partit en el passat, s’espera que altres com Yoshihide Suga (actual secretari de gabinet) i Fumio Kishida es presentin com a candidats al primer càrrec dins del LDP, així com el govern.

En primer lloc, la percepció de la Xina dins del públic japonès i el LDP ha estat a un nivell baix fins i tot abans que la pandèmia COVID-19 arribés al Japó. Segons Pew Research Center L’enquesta d’actituds globals a finals del 2019, fins al 85% del públic japonès va veure la Xina negativament, una xifra que va situar el Japó com el país que tenia la visió més negativa de la Xina entre els 32 països enquestats aquell any. Més important encara, aquesta enquesta es va dur a terme mesos abans dels tres esdeveniments: la propagació de la pandèmia COVID-19, l'aprovació de la llei de seguretat de Hong Kong i la contínua disputa de les illes Senkaku (o Diaoyu). Amb la convergència de tots aquests tres temes relacionats amb la Xina al mateix temps, serà difícil esperar que el públic japonès tingui una visió més positiva de Pequín aquest any.

La rivalitat entre els Estats Units i la Xina també ha entrat en aigües inexplorades en què el conflicte militar ja no és un somni llunyà per a molts. Donades les seves relacions creades tant amb els Estats Units com amb la Xina, aquest repte segueix sent el més difícil per al successor d'Abe. D’una banda, Tòquio ha de salvaguardar els seus estrets vincles comercials amb la Xina, mentre que de l’altra, la primera ha de dependre de la seva aliança de seguretat amb els EUA per salvaguardar la seguretat nacional i regional contra hipotètiques amenaces (inclosa la Xina). Segons va informar Kyodo News el juliol passat, el mateix Suga va ser conscient d'aquest dilema com una potència mitjana i fins i tot va reconèixer que l'estratègia de l'equilibri de poder podria no ser adequada donada l'actual relació de caiguda lliure entre Washington i Pequín. En lloc d'això, Suga va alertar de la possibilitat a revestiment amb una de les dues potències com a opció eventual per al Japó en un futur pròxim. Tot i que no va esmentar quin país es posaria de costat en cas que aquest escenari es convertís en una realitat, els observadors polítics no haurien de ser massa concloents en què escolliria la Xina en lloc dels Estats Units si esdevé el nou primer ministre japonès.

Finalment, el successor d'Abe hereta el seu llegat del Japó com a líder proactiu a la regió del sud-est asiàtic. Com a persona sense molta experiència en política exterior, és difícil per a Suga (més que Kishida i Ishiba) preservar el lideratge del Japó a Àsia sense dependre en gran mesura de l'establiment de la política exterior. Dit això, la política actual de l'administració d'Abe d'animar els seus fabricants a fer-ho producció per torns des de la Xina cap a les costes pròpies del Japó o als països del sud-est asiàtic, es continuarà probablement tenint en compte la urgència agreujada per la pandèmia COVID-19 i la caiguda lliure de les relacions EUA-Xina.

Amb la persecució col·lectiva del Japó amb els Estats Units, l’Índia i Austràlia per la visió lliure i oberta de l’Índic Pacífic (FOIP) com a comptador de seguretat contra Pequín al sud-est asiàtic, a més de l’interès econòmic nacional de Tòquio per reduir la seva dependència excessiva de la Xina, el país s’adequa bé en el tipus de poder extern que necessiten els estats membres de l'ASEAN.

ANBOUND Research Center (Malàisia) és un grup de reflexió independent situat a Kuala Lumpur, registrat (1006190-U) amb lleis i regulacions de Malàisia. El grup de reflexió també proporciona serveis d'assessorament relacionats amb el desenvolupament econòmic regional i la solució de polítiques. Per a qualsevol comentari, poseu-vos en contacte amb: [Email protected].

Les opinions expressades a l’article anterior són exclusivament de l’autor i no reflecteixen cap opinió per part de Reporter de la UE.

Seguir llegint

Xina

Xina: màximes emissions abans del 2030 i neutralitat climàtica abans del 2060

publicat

on

Després del discurs pronunciat pel president Xi Jinping davant l'Assemblea General de les Nacions Unides el 22 de setembre de 2020, la Comissió de Transicions Energètiques ha donat la següent resposta: "El compromís del president Xi de que la Xina assolirà el màxim de les emissions abans del 2030 i tindrà com a objectiu la neutralitat del carboni abans del 2060 és enorme fer un pas endavant en la lluita contra el canvi climàtic nociu i un bon exemple de lideratge global responsable. Polítiques fortes i grans inversions. especialment centrat en l'electrificació neta de l'economia, serà necessari per assolir l'objectiu de mitjan segle. Les anàlisis realitzades per ETC China ens han donat la confiança que es pot assolir una economia rica de zero carboni completament desenvolupada. La prioritat ara és garantir que les accions dels anys 2020, i en particular del 14è pla quinquennal, assoleixin avenços ràpids cap als objectius bessons ". Adair Turner, copresident de la Comissió de Transicions Energètiques.

Informes ETC sobre la Xina

El juny de 2020, la Comissió de Transicions Energètiques (ETC) i l’Institut Rocky Mountain (RMI) van publicar conjuntament l’informe: Aconseguir una recuperació verda per a la Xina: posar l'electrificació zero-carboni al nucli.

El novembre de 2019, la Comissió de Transicions Energètiques (ETC) i el Rocky Mountain Institute (RMI) van publicar conjuntament - Xina 2050: una economia rica en carboni zero i completament desenvolupada.

Sobre la Comissió de Transicions Energètiques

La Comissió de Transicions Energètiques (ETC) és una coalició mundial de líders de tot el panorama energètic compromesa amb la consecució d’emissions netes a mitjans de segle, en línia amb l’objectiu climàtic de París de limitar l’escalfament global a molt per sota dels 2 ° C i idealment a 1.5 ° C. Els nostres comissaris provenen de diverses organitzacions (productors d’energia, indústries intensives en energia, proveïdors de tecnologia, agents financers i ONG mediambientals) que operen a través de països desenvolupats i en desenvolupament i tenen diferents funcions en la transició energètica. Aquesta diversitat de punts de vista informa el nostre treball: les nostres anàlisis es desenvolupen amb una perspectiva de sistemes mitjançant amplis intercanvis amb experts i professionals.

Per obtenir més informació, visiteu el web Lloc web d’ETC.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències