Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#EUCohesionPolicy: finançament disponible per a projectes culturals a les regions ultraperifèriques i als països i territoris d’ultramar

publicat

on

La Comissió Europea llança una nova convocatòria de propostes per valor d’un milió d’euros per donar suport a artistes, organitzacions culturals i institucions de la UE Regions ultraperifèriques així com als països i territoris d’ultramar. La subvenció donarà suport a un mínim de 45 projectes amb un import màxim de 20,000 € cadascun.

Elisa Ferreira, comissària de Cohesió i Reformes (a la foto) va dir: “Les parts més remotes de la Unió Europea, les nostres regions ultraperifèriques, tenen una cultura única i rica que hem de preservar. El suport que llancem avui marcarà la diferència en la promoció i el manteniment del sector cultural d’aquests territoris, que va ser molt afectat per la pandèmia de coronavirus ".

Els projectes seleccionats tindran com a objectiu salvaguardar, donar suport i fomentar la cultura local i indígena, les arts i les pràctiques populars, així com la cultura ancestral de les regions ultraperifèriques i dels països i territoris d’ultramar, millorar el diàleg cultural i promoure la difusió d’obres culturals i creatives, especialment a través de tecnologies digitals. Hi ha més detalls sobre aquesta convocatòria de propostes aquí.

EU

Dies europeus de recerca i innovació 2020: la Comissió anuncia els guanyadors del Premi UE per a dones innovadores i del Premi Horizon Impact

publicat

on

A l' Jornades Europees de Recerca i Innovació, La comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va anunciar els guanyadors de l’edició d’aquest any del Premi Unió Europea de dones innovadores. Tres guanyadors rebran un premi en metàl·lic de 100,000 euros a Horizon 2020 pels seus èxits, a saber: Madiha Derouazi, fundadora i CEO d’Amal Therapeutics, una empresa a Suïssa que desenvolupa vacunes contra el càncer terapèutic; Maria Fátima Lucas, cofundadora i CEO de Zymvol Biomodeling, una empresa a Portugal que desenvolupa enzims industrials dissenyats per ordinador mitjançant l'aplicació de models moleculars; i, Arancha Martínez, cofundadora i directora general de It Will Be, una empresa a Espanya que ajuda a combatre la pobresa mitjançant la innovació tecnològica i proporciona suport a dones i nens vulnerables.

A més, un guanyador rep el premi Rising Innovator 2020 per a una innovadora excepcional de menys de 35 anys i rebrà un premi en metàl·lic de 50,000 € pels seus èxits, a saber: Josefien Groot, cofundador i CEO de Qlayers, una empresa de la Països Baixos que desenvolupa microestructures per augmentar l'eficiència dels aerogeneradors.

El comissari Gabriel va dir: "És un gran privilegi estar en condicions de reconèixer aquests innovadors excepcionals. Avui posem el focus en les dones inspiradores que estan al capdavant de portar al mercat innovacions que canviïn la vida. Espero que amb amb aquest premi, els nostres guanyadors inspiraran moltes altres dones a crear empreses innovadores a Europa ”.

Hi ha més informació sobre les guanyadores del Premi UE per a dones innovadores aquí. A més, la Comissió ha anunciat avui els guanyadors de la segona edició del Premi Impact Horizon, un premi dedicat a projectes finançats per la UE que han creat impacte social a tot Europa i més enllà. Els projectes guanyadors, cadascun dels quals rebrà un premi en efectiu de 10,000 €, han ajudat a reduir la petjada de CO2 de nombroses companyies aèries líders; millora de la qualitat de vida dels nens amb insuficiència cardíaca; va utilitzar tecnologia innovadora per preservar les espècies amenaçades a l’oceà sud; documents històrics manuscrits traduïts digitalment que formen part del patrimoni europeu; i, va desenvolupar la primera pantalla transparent que ja existeix al mercat. Hi ha més informació sobre els guanyadors del Premi Horizon Impact aquí.

Seguir llegint

EU

Administració electrònica: l'informe de la Comissió mostra que els serveis públics digitals han millorat a tota Europa

publicat

on

La Comissió ha publicat l'administració electrònica informe de referència, que demostra que la prestació digital de serveis públics ha millorat durant els darrers dos anys a tota Europa. Els criteris d’avaluació inclouen la transparència dels serveis públics en línia, la facilitat mòbil i la mobilitat transfronterera.

La vicepresidenta executiva d'Europa apta per a l'era digital, Margrethe Vestager, va dir: "Des de la presentació d'impostos fins a l'obertura de comptes bancaris o la sol·licitud a una educació a l'estranger, ara el 78% dels serveis públics es poden completar en línia i ens faciliten la vida. Això ha d'anar junt amb una identitat electrònica que funcioni a tot arreu d'Europa, alhora que protegeix les dades de l'usuari ".

El comissari del mercat interior, Thierry Breton, va afegir: “Aquesta crisi ha demostrat quant els ciutadans confien en els serveis públics en línia. Tot i que cada cop hi ha més governs que segueixen aquestes tendències, hem d’anar més enllà i treballar per aconseguir una identitat electrònica europea segura ”.

Entre els aspectes més destacats s’inclouen la transparència dels serveis públics en línia (la informació clara sobre com es presten els serveis i com es processen les dades), que va millorar del 59% al 66% en els darrers dos anys. La facilitat per a mòbils també ha augmentat i ara se situa en el 76% (enfront del 62%). Això significa que més de 3 serveis en línia de 4 estan dissenyats per utilitzar-se en un dispositiu mòbil.

Tot i això, la ciberseguretat continua sent un repte important, només el 20% de tots els URL dels llocs web governamentals compleixen els criteris bàsics de seguretat. L'adopció de la identitat electrònica també es queda enrere de les expectatives, ja que els ciutadans poden utilitzar el seu eID nacional només per al 9% dels serveis d'altres països. A consulta pública està en curs fins al 2 d’octubre i la Comissió presentarà aviat una proposta per a una identitat electrònica europea segura. Hi ha més informació disponible aquí.

Seguir llegint

EU

La Comissió presenta el setè informe de vigilància millorada de Grècia

publicat

on

La Comissió ha adoptat el setè informe de vigilància millorada per a Grècia. L'informe conclou que, malgrat les circumstàncies adverses causades per la pandèmia de coronavirus, Grècia ha avançat bé amb la implementació dels seus compromisos de reforma. Malgrat tot, diversos compromisos de reforma s'han vist afectats significativament pel brot de coronavirus que va provocar retards en la implementació de la reforma. Així, s’espera una acció addicional abans del vuitè informe de vigilància millorada, que la Comissió publicarà a finals d’aquest any. Això és particularment important pel que fa als endarreriments, salut, privatització i compromisos del sector financer. L’informe actual és un pas intermediari, que no comportarà cap desemborsament de mesures de deute. L'informe està disponible aquí.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències