Connecteu-vos amb nosaltres

Drogues

Desmitificació de l'amenaça de les drogues: informació dels venedors de drogues condemnats

COMPARTIR:

publicat

on

El tema recent i actual relatiu a l’ús i venda de drogues d’estupefaents a la indústria cinematogràfica índia ha cridat l’atenció de tot el sud-est asiàtic. Un informe recent escrit per Gan a American Journal of Preventive Medicine indica que el cost de l'abús de drogues supera els 740 milions de dòlars anuals, escriu el professor de l’Indian Institute of Management-Rohtak, professor Dheeraj Sharma.

L’abús de substàncies comporta una càrrega addicional per als costos sanitaris, delictes i pèrdua de productivitat. En l'última dècada, l'Índia ha estat testimoni de diversos casos d'augment de la disponibilitat de drogues i d'un augment del nombre d'arrestos, judicis i condemnes segons la Llei de narcòtics i substàncies psicotròpiques de l'Índia

Atesa la manca d’estudis relacionats amb la venda de drogues i drogues il·legals a l’Índia, l’autor va emprendre un esforç amb el seu equip d’investigació que va participar en projectes relacionats amb la presó del 2011 al 2016 en diversos estats per examinar la qüestió de les drogues i drogues il·legals. venent des de la perspectiva dels condemnats per aquests delictes. Les dades de l'enquesta es van recollir de venedors ambulants de drogues condemnats en tres estats de l'Índia: Punjab, Gujarat i Delhi.

Se'ls va assegurar reiteradament que les seves respostes a aquesta enquesta romandrien anònimes i confidencials. Les dades van ser recollides per un equip d’investigadors formats en la llengua local de l’estat. Es va seguir el protocol Brislin mitjançant la traducció posterior per traduir el qüestionari. Es van recollir un total de 872 respostes als tres estats de l'Índia. Tots aquests 872 van ser condemnats segons la Llei de narcòtics i substàncies psicotròpiques de l'Índia. La participació a l'enquesta va ser voluntària.

Els resultats van indicar moltes visions contra-intuïtives. En primer lloc, el 78.10% dels venedors ambulants de drogues van informar que solien consumir drogues i la venda de drogues es limitava a la dels seus amics i familiars. D’aquests, al voltant del 56.54% dels enquestats es van convertir en venedors ambulants de drogues com a consumidor habitual de drogues. La majoria dels enquestats (86.70%) van argumentar que eren atrapats pel tràfic de drogues pels seus proveïdors de drogues amb els quals havien tingut interaccions freqüents a causa dels seus hàbits de consum. El qüestionari de l'enquesta també incloïa preguntes sobre la comprensió de la naturalesa del tràfic de drogues. El 77.06% dels enquestats va afirmar que les drogues no són autòctones i que la majoria de les drogues es provenen d'altres països. El 81.88% també va informar que les drogues que solien vendre es dirigien a l'Índia des d'altres països estrangers.

També es va demanar als venedors ambulants que donessin aportacions relacionades amb el país que creuen que les drogues s’infiltren a l’Índia. La majoria dels traficants de drogues (83.94%) van informar que les drogues s’infiltraven a l’Índia des del Pakistan. Després el van seguir Nepal (5.05%) i Afganistan (4.24%). La distribució detallada dels països es mostra al gràfic següent. De la mateixa manera, també els vam demanar que informessin del funcionament dels proveïdors de medicaments i se’ns va demanar que els classifiquessin en funció de la freqüència del mètode utilitzat.

Per a la nostra anàlisi, vam considerar les puntuacions mitjanes de tots els enquestats per classificar el modus operandi dels traficants de drogues a l'Índia. Els resultats mostren que les transaccions transfrontereres són la forma d’operació més habitual. El segueixen turistes, il·legals, universitaris i gent de negocis. Segons els enquestats, el lloc més favorable per vendre drogues va ser (classificat de millor a pitjor): 1 = pubs i bars, 2 = restaurants i hotels, 3 = col·legis i universitats, 4 = centres de rehabilitació de drogues, 5 = escoles.

anunci

Als traficants de drogues també se'ls va fer preguntes sobre la rendibilitat del tràfic de drogues. Gairebé la majoria dels enquestats van informar que, de mitjana, es obtenen beneficis de més de 10 lakhs per la venda de medicaments per valor de 1 lakh INR. Demostra que el tràfic de drogues té una rendibilitat superior al 1000%. Finalment, també es van fer dues preguntes relacionades amb la societat i les drogues. Més del 85% dels enquestats (86.12%) creia que la música que promou les drogues ha augmentat el consum de drogues entre els joves.

Van afirmar que el consum de drogues anava acompanyat de música que parlava del consum de drogues i de l'absurditat de la vida. En una nota similar, el 79.36 per cent creia que les pel·lícules de Bollywood que glorifiquen les drogues han donat lloc a una major intenció de consumir drogues. Concretament, els enquestats van informar que gairebé tots els seus clients i ells mateixos intentaven imitar algun actor / actriu de Bollywood i que la droga els faria sentir segurs de si mateixos. A l’escala de mesurament de l’autoestima, la majoria dels enquestats van informar d’una autoestima molt baixa (l’escala d’1 a 7 de la puntuació mitjana era de 2.4).

L’estudi proporciona algunes idees des de la perspectiva dels condemnats en casos il·legals relacionats amb la droga. En conseqüència, pot ser útil assessorar a les persones a edats primerenques, sobretot a les escoles, sobre l’amenaça de l’abús de drogues. També cal reforçar les instal·lacions sanitàries i la rehabilitació. Tenint en compte que algunes pel·lícules de Bollywood tenen un paper en la glorificació del consum i el comerç de drogues il·legals, semblant a l'advertència que es retarda per fumar cigarretes a les pel·lícules, cal que hi hagi una advertència similar quan es mostren personatges que consumeixen drogues.

En altres paraules, els espectadors haurien d'advertir-se de les sancions derivades del consum i del comerç de drogues. Més concretament, es podrien instituir proves aleatòries de drogues en institucions. A més, atès que la majoria de les drogues s’infiltren en països veïns, es podria millorar la dissuasió fronterera. A més, els estudiants universitaris i els pubs són el segment de consumidors objectiu més comú per als traficants de drogues. Per tant, els administradors d’institucions acadèmiques haurien de prendre les mesures adequades i provar l’abús de drogues.

A més, els pubs s’han de regular. Finalment, atès que les drogues són un comerç lucratiu, és probable que hi hagi més prevalença als llocs on hi ha riquesa. Per tant, les ciutats metropolitanes han de desenvolupar unitats especials o enfortir les unitats especials existents per tractar casos de drogues il·legals.

  • Les opinions expressades en aquest article són de l’autor i no reflecteixen les opinions de Reporter de la UE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències