Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Unió duanera: nou pla d'acció per donar suport a les duanes de la UE en el seu paper vital de protecció dels ingressos, la prosperitat i la seguretat de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha llançat avui un nou pla d’acció de la unió duanera que estableix una sèrie de mesures per fer les duanes de la UE més intel·ligents, més innovadores i més eficients durant els propers quatre anys. Les mesures anunciades reforçaran la unió duanera com a pedra angular del mercat únic. També confirmen el seu paper principal en la protecció dels ingressos de la UE i la seguretat, la salut i la prosperitat dels ciutadans i les empreses de la UE.

En les seves directrius polítiques, la presidenta von der Leyen va anunciar que calia portar la unió duanera al següent nivell, en particular assegurant un enfocament europeu integrat de la gestió del risc duaner, que doni suport als controls efectius dels estats membres de la UE. El pla d’acció d’avui fa això.

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, va dir: "La Unió Duanera de la UE va ser un dels primers èxits concrets de la integració europea i durant més de cinc dècades ha ajudat a protegir els europeus i a mantenir el comerç fluint a través de les nostres fronteres, que són tan forts com el seu nexe més feble. Avui, els nous reptes volen dir que hem de fer més intel·ligents les nostres normes duaneres i garantir que funcionin millor per als estats membres, els ciutadans i les empreses legítimes. autoritats duaneres dels països socis. També requereix una millor previsió, perquè les duanes de la UE puguin afrontar el futur amb confiança. Avui exposem com portarem la nostra unió duanera al següent nivell ".

El pla d’acció inclou diverses iniciatives en àmbits com ara la gestió de riscos, la gestió del comerç electrònic, la promoció del compliment i les autoritats duaneres que actuen com una sola:

anunci
  • Gestió de riscos: el pla d'acció se centra especialment a garantir una major disponibilitat i ús de les dades i l'anàlisi de dades amb finalitats duaneres. Demana una supervisió intel·ligent i basada en el risc de les cadenes de subministrament i l’establiment d’un nou centre d’anàlisi dins de la Comissió per recollir, analitzar i compartir dades duaneres que puguin informar les decisions crítiques, ajudar les autoritats duaneres a identificar els punts febles de les fronteres exteriors de la UE i gestionar el futur crisis.
  • Gestió del comerç electrònic: en aquest sentit, i per fer front als nous reptes del comerç electrònic, es reforçaran les obligacions dels proveïdors de serveis de pagament i de les plataformes de venda en línia per ajudar a combatre el frau de duanes i impostos en el comerç electrònic.
  • Promoció del compliment: la propera iniciativa "Finestra única" facilitarà que les empreses legítimes completin els seus tràmits fronterers en un únic portal. Permetrà un processament, intercanvi i intercanvi d’informació més col·laboratius i una millor avaluació del risc per a les autoritats duaneres.
  • Autoritats duaneres que actuen com un sol: el pla d'acció detalla el desplegament d'equips duaners moderns i fiables en el pròxim pressupost de la UE. Es crearà un nou grup de reflexió format per estats membres i representants empresarials per ajudar a preparar-se per a futures crisis i reptes com ara desenvolupaments globals imprevistos i futurs models de negoci.

La Unió Duanera de la UE

La unió duanera de la UE, que el 2018 va celebrar el seu 50è aniversari, forma un territori únic a efectes duaners, on s’aplica un conjunt de normes comunes. Dins de la Unió Duanera de la UE, les autoritats duaneres dels Estats membres de la UE són responsables de realitzar una àmplia i creixent gamma de controls.

Per tant, els costums de la UE tenen un paper important a jugar en el suport a l’economia de la UE i al creixement futur. Les duanes han de facilitar la creixent quantitat de comerç legítim de la manera més ràpida i perfecta possible. Al mateix temps, les autoritats es dediquen contínuament a combatre els creixents nivells de frau i el contraban de mercaderies il·lícites o insegures. Les duanes també juguen un paper vital en la nostra recuperació d’una crisi sanitària sense precedents. Des de l’inici de la pandèmia del coronavirus, les autoritats duaneres i els funcionaris de la UE han estat al centre de tasques essencials com ara facilitar la importació d’equips de protecció, alhora que eliminen productes falsificats com ara màscares falses i medicaments falsificats a les fronteres exteriors de la UE.

anunci

En els darrers anys s’ha fet evident que les autoritats duaneres dels estats membres estan lluitant amb els desafiaments de complir els seus diferents rols. Els principals reptes com ara l’actual emergència sanitària pública, les conseqüències de la sortida del Regne Unit del mercat únic i la unió duanera de la UE i l’auge de la digitalització i el comerç electrònic continuaran i fins i tot poden augmentar.

Per fer la seva plena contribució al benestar de tots els ciutadans de la UE i a la facilitació del comerç, les nostres autoritats duaneres han d’estar equipades amb equips tècnics d’avantguarda i capacitats analítiques que permetin a les duanes predir millor les importacions i exportacions de risc. La cooperació duanera millorada amb els principals socis comercials internacionals, com la Xina, donarà suport als nostres esforços per facilitar el comerç i, al mateix temps, garantir un control eficaç.

Fons

La unió duanera de la UE s’ha convertit en una pedra angular del nostre mercat únic, mantenint segures les fronteres de la UE, protegint els nostres ciutadans de mercaderies prohibides i perilloses com armes, drogues i productes nocius per al medi ambient, alhora que facilita el comerç de la UE amb la resta del món. També proporciona ingressos pel pressupost de la UE. Però recentment ha quedat clar que es necessiten formes de treball més intel·ligents per permetre a les autoritats duaneres gestionar la seva llarga i creixent llista de responsabilitats.

El pla d’acció es va beneficiar d’un innovador projecte de previsió sobre “El futur de la duana a la UE 2040” que va treballar per crear una comprensió compartida i estratègica entre les parts interessades clau de maneres de fer front als reptes actuals i futurs de les duanes i generar una visió de com Els costums de la UE haurien de ser el 2040.

Més informació

Per obtenir més informació, consulteu Q & A   full de dades.

Pla d'acció de la Unió Duanera de la Comissió

Lloc web del pla d’acció duaner

Noves accions de vídeo

 

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències