Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

La Comissió aprova un esquema de coronavirus alemany de 26 milions d'euros

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes d'ajuts estatals de la UE, un pla alemany per compensar els albergs juvenils, cases rurals escolars, centres d'educació juvenil i centres de vacances familiars a Baviera per la pèrdua d'ingressos causada pel brot de coronavirus. El suport públic es concretarà en subvencions directes i compensarà els danys soferts fins a un màxim del 60% de la pèrdua d’ingressos ocasionada pels beneficiaris elegibles en el període comprès entre el 18 de març de 2020 i el 31 de juliol de 2020.

Durant aquest període, els beneficiaris van haver de tancar les instal·lacions d’allotjament a causa de la mesura restrictiva que les autoritats alemanyes van aplicar per limitar la propagació del coronavirus. A l’hora de calcular la pèrdua d’ingressos, les reduccions dels costos derivats dels ingressos generats durant el tancament (per exemple, les taxes de cancel·lació), així com la possible ajuda financera concedida o realment pagada per les autoritats públiques per fer front a les conseqüències del brot de coronavirus (incloses les ajudes concedides) sota la mesura amb el número de cas SA.56974, aprovat per la Comissió el abril 2020) es descomptarà.

D’aquesta manera s’assegurarà que no es pugui compensar més del dany sofert. La mesura es finançarà a través del fons d’Afers Socials del Programa Corona de l’Estat lliure de Baviera, que té un pressupost total de 26 milions d’euros. La Comissió va avaluar la mesura Article 107, apartat 2, letra b) del Tractat de Funcionament de la UE, que permet a la Comissió aprovar mesures d’ajut estatal concedides pels estats membres per compensar empreses específiques o sectors específics pels danys directament causats per mesures restrictives preses a causa d’ocurrències excepcionals, com el brot de coronavirus.

La Comissió va trobar que l'esquema alemany compensarà els danys directament relacionats amb el brot de coronavirus. També va trobar que la mesura és proporcional, ja que la indemnització prevista no supera el necessari per compensar els danys. Per tant, la Comissió va concloure que l'esquema s'ajusta a les normes sobre ajuts estatals de la UE. Es pot trobar més informació sobre les accions de la Comissió per fer front a l’impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió es posarà a disposició amb el número de cas SA.58464 a Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència lloc web.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències