Connecteu-vos amb nosaltres

Estratègia de l'aviació per a Europa

Cas de subvencions de Boeing: l’Organització Mundial del Comerç confirma el dret de la UE a prendre represàlies contra les importacions nord-americanes de 4 milions de dòlars

publicat

on

L’Organització Mundial del Comerç (OMC) ha permès a la UE elevar els aranzels fins a 4 milions de dòlars en importacions procedents dels Estats Units com a mesura contra les subvencions il·legals al fabricant nord-americà d’avions Boeing. La decisió es basa en les conclusions anteriors de l'OMC que reconeixien les subvencions dels EUA a Boeing com a il·legals segons la llei de l'OMC.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu i comissari de comerç Valdis Dombrovskis (a la foto) va dir: “Aquesta esperada decisió permet a la Unió Europea imposar aranzels als productes nord-americans que entren a Europa. Preferiria molt no fer-ho: els drets addicionals no són de l’interès econòmic de cap de les parts, sobretot quan ens esforcem per recuperar-nos de la recessió del COVID-19. He estat relacionant-me amb el meu homòleg nord-americà, l'ambaixador Lighthizer, i espero que els Estats Units baixin ara els aranzels imposats a les exportacions de la UE l'any passat. Això generaria un impuls positiu tant a nivell econòmic com polític, i ens ajudaria a trobar punts en comú en altres àrees clau. La UE continuarà perseguint vigorosament aquest resultat. Si no passa, ens veurem obligats a exercir els nostres drets i a imposar tarifes similars. Tot i que estem plenament preparats per a aquesta possibilitat, ho farem a contracor ".

L'octubre de l'any passat, després d'una decisió similar de l'OMC en un cas paral·lel sobre subvencions d'Airbus, els Estats Units van imposar drets de represàlia que afecten les exportacions de la UE per valor de 7.5 milions de dòlars. Aquests deures segueixen vigents, malgrat els passos decisius que van fer França i Espanya el juliol d’aquest any per seguir el mateix exemple d’Alemanya i el Regne Unit per garantir que compleixen plenament una decisió anterior de l’OMC sobre subvencions a Airbus.

En les circumstàncies econòmiques actuals, és de l’interès mutu de la UE i els Estats Units deixar d’evitar els aranzels perjudicials que carreguen innecessàriament els nostres sectors industrials i agrícoles.

La UE ha fet propostes específiques per arribar a un resultat negociat de les disputes transatlàntiques sobre avions civils de llarga durada, la més llarga de la història de l'OMC. Segueix obert a treballar amb els Estats Units per acordar un acord just i equilibrat, així com sobre futures disciplines per a subvencions en el sector de l'avió civil.

Tot i col·laborar amb els Estats Units, la Comissió Europea també està prenent les mesures adequades i implica els estats membres de la UE perquè puguin utilitzar els seus drets de represàlia en cas que no hi hagi cap perspectiva de portar la disputa a una solució mútuament beneficiosa. Aquesta planificació de contingència inclou la finalització de la llista de productes que quedarien subjectes a aranzels addicionals de la UE.

Fons

El març de 2019, l’òrgan d’apel·lació, la instància més alta de l’OMC, va confirmar que els EUA no havien pres les mesures adequades per complir les normes de subvenció de l’OMC, malgrat les resolucions anteriors. En lloc d'això, va continuar el seu suport il·legal al fabricant d'avions Boeing en detriment d'Airbus, la indústria aeroespacial europea i els seus nombrosos treballadors. En la seva resolució, l'òrgan d'apel·lació:

  • Confirmat que el programa tributari de l'estat de Washington continua sent una part central de la subvenció il·legal de Boeing per part de S.
  • va trobar que diversos instruments en curs, inclosos alguns contractes de contractació de la NASA i del Departament de Defensa dels Estats Units, constitueixen subvencions que poden causar danys econòmics a Airbus; i;
  • va confirmar que Boeing continua beneficiant-se d'una concessió fiscal il·legal als Estats Units que dóna suport a les exportacions (la Corporació de Vendes Exteriors i l'exclusió d'ingressos extraterritorials).

La decisió que confirma el dret de la UE a prendre represàlies prové directament d'aquesta decisió anterior.

En un cas paral·lel a Airbus, l’OMC va permetre als Estats Units a l’octubre de 2019 prendre mesures contràries a les exportacions europees per valor de fins a 7.5 milions de dòlars. Aquesta adjudicació es va basar en una decisió de l'òrgan d'apel·lació del 2018 que havia constatat que la UE i els seus estats membres no havien complert plenament les resolucions anteriors de l'OMC pel que fa a la inversió de llançament reemborsable per als programes A350 i A380. Els Estats Units van imposar aquests aranzels addicionals el 18 d’octubre de 2019. Mentrestant, els estats membres de la UE han pres totes les mesures necessàries per garantir el seu compliment total.

Més informació

Sentència de l'òrgan d'apel·lació de l'OMC sobre les subvencions dels EUA a Boeing

Consulta pública sobre la llista preliminar de productes en el cas Boeing

Llista preliminar de productes

Història del cas Boeing

Història del cas Airbus

Estratègia de l'aviació per a Europa

Cel únic europeu: per a una gestió del trànsit aeri més sostenible i resistent

publicat

on

La Comissió Europea és proposant una actualització del marc regulador del cel únic europeu que s’aconsegueix després del Tracte Verd Europeu. L’objectiu és modernitzar la gestió de l’espai aeri europeu i establir camins de vol més sostenibles i eficients. Això pot reduir fins al 10% de les emissions del transport aeri.

La proposta arriba a mesura que la forta caiguda del trànsit aeri causada per la pandèmia del coronavirus requereix una major resistència de la nostra gestió del trànsit aeri, facilitant l’adaptació de les capacitats de trànsit a la demanda.

La comissària de Transports, Adina Vălean, va declarar: “De vegades els avions fan ziga-zaga entre diferents blocs d’espai aeri, augmentant els retards i el consum de combustible. Un sistema eficient de gestió del trànsit aeri significa rutes més directes i menys energia consumida, cosa que comporta menys emissions i menys costos per a les nostres companyies aèries. La proposta d’avui de revisar el cel únic europeu no només ajudarà a reduir fins a un 10% les emissions de l’aviació gràcies a una millor gestió de les rutes de vol, sinó que també estimularà la innovació digital obrint el mercat de serveis de dades del sector. Amb les noves regles proposades ajudem el nostre sector aeri a avançar en les transicions verdes i digitals dobles ”.

La no adaptació de les capacitats de control del trànsit aeri comportaria costos addicionals, retards i emissions de CO2. El 2019, només els retards van costar a la UE 6 milions d’euros i van suposar un excés de CO11.6 d’2 milions de tones (Mt). Mentrestant, obligar els pilots a volar en un espai aeri congestionat en lloc de prendre una ruta de vol directa comporta emissions innecessàries de CO2, i el mateix passa quan les companyies aèries prenen rutes més llargues per evitar zones de càrrega amb tarifes més altes.

El Tracte Verd Europeu, però també els nous desenvolupaments tecnològics, com ara un ús més ampli dels drons, han situat la digitalització i la descarbonització del transport al centre de la política aeronàutica de la UE. No obstant això, la reducció de les emissions continua sent un repte important per a l'aviació. Per tant, el cel únic europeu obre el camí a un espai aeri europeu que s’utilitza de manera òptima i que abasta les tecnologies modernes. Assegura una gestió col·laborativa de la xarxa que permet als usuaris de l'espai aeri fer rutes òptimes pel medi ambient. I permetrà serveis digitals que no necessàriament requereixen la presència d’infraestructures locals.

Per garantir serveis de gestió del trànsit aeri segurs i rendibles, la Comissió proposa accions com ara:

  • Enfortiment de la xarxa europea i la seva gestió per evitar congestions i rutes de vol subòptimes;
  • promoure un mercat europeu de serveis de dades necessaris per a una millor gestió del trànsit aeri;
  • racionalitzar la regulació econòmica dels serveis de trànsit aeri prestats en nom dels estats membres per estimular una major sostenibilitat i resistència, i;
  • impulsar una millor coordinació per a la definició, desenvolupament i desplegament de solucions innovadores.

Passos següents

La proposta actual es presentarà al Consell i al Parlament per a deliberacions, que la Comissió espera concloure sense demora.

Posteriorment, després de l’adopció definitiva de la proposta, caldrà preparar actes d’execució i delegats amb experts per tractar qüestions tècniques i detallades.

Fons

La iniciativa del cel únic europeu es va llançar el 2004 per reduir la fragmentació de l’espai aeri a Europa i millorar el rendiment de la gestió del trànsit aeri en termes de seguretat, capacitat, rendibilitat i medi ambient.

La Comissió va presentar una proposta de revisió del cel únic europeu (SES 2+) el 2013, però les negociacions han estat aturades al Consell des del 2015. El 2019, un grup de persones sàvies, format per 15 experts en la matèria, es va crear per avaluar la situació actual i les necessitats futures de gestió del trànsit aeri a la UE, cosa que va donar lloc a diverses recomanacions. A continuació, la Comissió va modificar el seu text del 2013, introduint noves mesures, i va redactar una proposta separada per modificar el Reglament bàsic de l'AESA. Les noves propostes s’acompanyen d’un document de treball del personal, presentat aquí.

Més informació

Preguntes i respostes: Cel únic europeu: per a una gestió eficient i sostenible del trànsit aeri

Seguir llegint

Estratègia de l'aviació per a Europa

La Comissió aprova 4.4 milions d'euros de mesures de suport búlgars als aeroports de Burgas i Varna en el context del brot #Coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat una mesura de suport búlgara de 4.4 milions d’euros als aeroports de Burgas i Varna en el context de l’esclat de coronavirus. La mesura es va aprovar amb l'ajut estatal Marc temporal. El suport públic es concretarà en un ajornament dels pagaments de les taxes de concessió degudes per Fraport Twin Star Airport Management AD, l’empresa que gestiona els dos aeroports, al govern búlgar propietari de les infraestructures dels aeroports.

L’objectiu de la mesura és ajudar els dos aeroports a fer front a la penúria de liquiditat a què s’enfronten a causa del brot de coronavirus, reduint els costos suportats per l’operador aeroportuari. La Comissió va considerar que la mesura s'ajustava a les condicions establertes en el marc temporal.

En particular, l’ajornament del pagament només es podrà concedir fins a finals d’aquest any i la seva durada serà d’un any. A més, la diferència de pagament comporta una remuneració mínima d'acord amb el Marc temporal.

Per tant, la Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una pertorbació greu en l’economia d’un estat membre, d’acord amb l’article 107, apartat 3, punt (b), del TFUE i les condicions establertes en el marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE. Es pot trobar més informació sobre el Marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.58095 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Seguir llegint

Estratègia de l'aviació per a Europa

La Comissió aprova una ajuda belga de 25 milions d'euros per donar suport al proveïdor de serveis de manipulació de terres Aviapartner en el context de brots de #ConaVirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat una mesura d'ajuda individual belga de 25 milions d'euros per donar suport a Aviapartner, un proveïdor de serveis de manipulació de terres de l'aeroport nacional de Brussel·les (Zaventem). La mesura es va aprovar en virtut de l 'acord Marc temporal de l'ajut estatal. La mesura proporciona ajuts en forma de préstec convertible. L'objectiu de la mesura de recapitalització és garantir que Aviapartner tingui la liquiditat suficient per continuar les seves operacions. Aviapartner és un operador essencial a l’aeroport nacional de Brussel·les (el principal aeroport de Bèlgica).

Un fracàs d'Aviapartner causaria importants pertorbacions en l'economia i la connectivitat belgues. La Comissió va constatar que la mesura notificada per Bèlgica s’ajusta a les condicions establertes en el marc temporal. En particular, (i) la mesura no superarà el mínim necessari per assegurar la viabilitat d’Aviapartner i no anirà més enllà de restablir la seva posició capital fins abans del brot del coronavirus, (ii) el règim proporciona una remuneració adequada per a l’estat; (iii) les condicions de les mesures incentiven els beneficiaris i / o els seus propietaris a pagar l’ajuda el més aviat possible; (v) hi ha mesures de seguretat per assegurar-se que els beneficiaris no es beneficien indegudament de l'ajut de recapitalització de l'Estat en detriment de la competència justa al mercat únic, com ara la prohibició d'adquisició per evitar una expansió comercial agressiva.

La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una pertorbació greu en l’economia d’un estat membre, d’acord amb l’article 107, apartat 3, punt (b), del TFUE i les condicions establertes en el marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE. Es pot trobar més informació sobre el Marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.57637 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències