El mes passat, el Sjem, la cambra baixa del parlament polonès, va votar a favor de la Llei de protecció dels animals, presentada pel partit legislatiu Llei i Justícia,

Però per entrar en vigor, el projecte de llei necessitava el suport del Senat.

El rabí Menachem Margolin, president de l'Associació Jueva Europea (EJA), va declarar que els senadors i els agricultors li van animar la clara oposició al projecte de llei, però va prometre continuar lluitant per aturar qualsevol eventual prohibició.

Abans de la votació del Senat, Margolin havia iniciat una carta oberta signada per desenes de líders i parlamentaris jueus de tota Europa i Israel en què els signants expressaven la seva oposició a les disposicions sobre carn kosher del projecte de llei i demanaven al govern polonès que les rebutgés.

Van subratllar que una mesura per prohibir l'exportació de carn kosher de Polònia "impactaria greument les comunitats jueves de tot el continent que, ja sigui per la mida o pels recursos limitats, depenen en gran mesura de Polònia com a proveïdor de carn kosher".

Polònia és un dels majors exportadors europeus de carn kosher. S'estima que prohibir la producció kosher de carn per a l'exportació costaria a l'economia polonesa 1.8 milions de dòlars.

"Les disposicions d'aquest projecte de llei relatives a les exportacions kosher han tingut un pas molt difícil. Està clar que gaudeixen de poc recolzament dels agricultors i que reben poc entusiasme per part del propi Senat ", va dir el rabí Margolin.

Però va destacar que la batalla no s’ha acabat. '' Simplement s'ha ajornat. Si pateu una llauna per una carretera, acabareu quedant sense carretera ", va dir, prometent continuar oposant-se a aquest projecte de llei," avui, demà, la setmana que ve, el mes que ve i els propers anys ".

"L'Associació Europea de Jueus no vacil·larà mai en la seva determinació a defensar la vida, la tradició, els valors i la pràctica jueva on i quan estiguin amenaçats a Europa", va dir.

Els activistes del benestar animal s’oposen a la matança d’animals per a carn kosher i halal perquè impedeix l’atordiment abans de tallar-los la gola. Els defensors de la pràctica rebutgen les afirmacions que és cruel i afirmen que indueix una mort ràpida i humana per a l'animal.

El projecte de llei es tornarà al Sjem per votar-lo a finals d’aquest mes.