Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La "Iniciativa de xarxes netes" de l'Administració Trump no té cabuda en la política europea de telecomunicacions

publicat

on

Anunciat a agost 2020 pel secretari d’estat Mike Pompeo, l’anomenada Iniciativa de xarxes netes vol separar els Estats Units de tots els equips de telecomunicacions xinesos i tecnologia de comunicacions mòbils, incloses les aplicacions mòbils. També s’estén als servidors de dades i a la infraestructura de xarxa de transmissió, com ara els cables submarins: escriure Simon Lacey.

Simon Lacey

Simon Lacey

Pel que fa a la cara, la iniciativa pot semblar un enfocament integral de la seguretat de les xarxes que pretén deixar cap part de l’economia digital intacta. Tot i que, tot i que afirma que es basa en "estàndards de confiança digital acceptats internacionalment", aquesta afirmació mai no s'ha confirmat des que es va anunciar la iniciativa.

Si la iniciativa es basés, de fet, en normes internacionals, no podria discriminar tan descaradament els equips i la tecnologia d’un país: la Xina. Qualsevol estàndard de confiança digital acceptat internacional hauria de basar-se en cert grau de consens, i el consens global entre els experts en ciberseguretat és que les mesures basades en un simple enfocament de "bandera d'origen" no fan res per millorar la seguretat de la xarxa. Com a experta, Maria Farrell, explicat "Els detalls [de la Iniciativa] no se sumen molt bé [i] no parlen d'una bona comprensió del funcionament de les xarxes".

L’enfocament de l’Administració també sembla contrari al del propi sector tecnològic nord-americà. El 2011, el Consell de la Indústria de les Tecnologies de la Informació (ITI), un grup comercial que uneix empreses nord-americanes de programari i maquinari, va llançar el seu Principis de ciberseguretat per a la indústria i el govern. Aquest document articula dotze principis que "busquen proporcionar una lent útil i important a través de la qual s'hauria de contemplar qualsevol esforç per millorar la ciberseguretat".

El principi núm. 2 diu que "[els esforços] per millorar la ciberseguretat han de reflectir adequadament la naturalesa sense fronteres, interconnectats i globals del ciberentorn actual". ITI explica que les polítiques que compleixen aquest principi milloraran la interoperabilitat de la infraestructura digital facilitant l’alineació de les pràctiques i tecnologies de seguretat a les fronteres, alhora que facilitarà el comerç internacional de productes i serveis de ciberseguretat en diversos mercats.

Curiosament, la ITI també fa referència a l'Acord sobre les barreres tècniques al comerç de l'Organització Mundial del Comerç, que assenyala que "es demana no discriminació en la preparació, adopció i aplicació de normes tècniques, normes, [i] evitar obstacles innecessaris al comerç" . La iniciativa Clean Network, tal com es formula actualment, és l’antítesi exacta d’aquests principis.

També contrasta amb el de la Unió Europea, un important soci comercial dels EUA i aliat geopolític. A principis del 2020, va anunciar la UE una "caixa d'eines 5G" per orientar els reguladors sobre com assegurar les xarxes de comunicacions 5G a mesura que es llancen. Amb l'adopció de la caixa d'eines 5G, els estats membres de la UE s'han compromès a "avançar de manera conjunta basada en una avaluació objectiva dels riscos identificats i mesures de mitigació proporcionals".

La caixa d’eines 5G de la UE fa una crida als estats membres a reforçar els requisits de seguretat per a les xarxes mòbils, avaluar el perfil de risc dels proveïdors basant-se únicament en motius de seguretat i criteris objectius i assegurar que l’ecosistema 5G consisteixi en una sana pluralitat de proveïdors competents, exigint als operadors tenen una estratègia adequada de diversos proveïdors (és a dir, que proveeixen equips i tecnologies d'almenys dos i, idealment, de tres o més proveïdors).

Les preocupacions de la UE sobre la seguretat de la xarxa 5G es basen en el paper crític que tenen les xarxes i les comunicacions de dades en les economies modernes. En cap lloc les especificacions de la UE requereixen la selecció arbitrària i discriminatòria i la prohibició dels proveïdors d'equips amb seu a la Xina.

La indústria global desenvolupa un enfocament millor per assegurar equips i xarxes 5G. El Esquema de garantia de seguretat d'equips de xarxa (NESAS) va ser creat per GSMA, una organització de la indústria que representa més de 750 operadors de xarxes mòbils a tot el món; i per 3GPP, una organització general de set organitzacions que estableixen normes, que desenvolupen protocols per a les telecomunicacions mòbils.

NESAS articula molts dels requisits de seguretat acceptats internacionalment que han de complir els proveïdors d'equips de xarxa i estableix un pla per verificar independentment el compliment dels requisits ISO. En cap lloc hi ha cap disposició per excloure un producte simplement perquè l’empresa que el fabricava tenia la seu central en un país que s’ha desentès del poder executiu dels Estats Units o de certs membres del Congrés.

La iniciativa Clean Network ho fa realment menys probablement els Estats Units adoptaran qualsevol de les mesures demostrablement efectives que podrien prendre per millorar la seguretat de la xarxa. Aquests passos requereixen un enfocament multipartit i la participació activa de tots els agents ecosistèmics, inclosos els proveïdors d'equips, operadors, reguladors, empreses i fins i tot usuaris individuals.

Com a comentarista David Morris també ha assenyalat, l’enfocament unilateral actual que persegueix l’administració Trump corre el risc de soscavar la cooperació internacional i abandonar el sistema de cooperació comercial internacional basat en les regles que tradicionalment han defensat els Estats Units. Aquesta és una mala idea, millor relegada a la brossa de la història i substituïda per enfocaments més col·laboratius i eficaços que realment milloraran la seguretat de les xarxes de comunicacions del món.

* L’autor és professor titular de comerç internacional a la Universitat d’Adelaida i anteriorment va exercir de vicepresident de facilitació del comerç i accés al mercat a Huawei Technologies a la Xina.

Canvi climàtic

Pla d’objectiu climàtic 2030: la Comissió convida els primers comentaris sobre quatre futures propostes legislatives

publicat

on

La Comissió ha publicat les seves avaluacions d’impacte inicial sobre quatre elements centrals de la legislació europea sobre el clima, que s’adoptaran el juny del 2021 per implementar el pla d’objectiu climàtic del 2030. Aquestes quatre futures propostes ajudaran a complir el programa Acord Verd Europeu i assolir l'objectiu de reducció d'emissions proposat d'almenys el 55% per 2030. Les avaluacions d 'impacte inicial al Sistema de comerç d'emissions d'UE, El Reglament de repartiment d'esforços, El Ús de la terra, canvi d'ús de la terra i regulació forestal i Normes de CO2 per als cotxes ara estan oberts a la retroalimentació pública durant quatre setmanes, fins al dijous 26 de novembre de 2020. Estableixen la naturalesa i l'abast potencial de les revisions de cadascun d'aquests instruments de política i de l'anàlisi que realitzarà la Comissió en els propers mesos. Aquest període de retroalimentació inicial serà seguit en el seu moment per altres consultes públiques obertes.

Seguir llegint

Desastres

Solidaritat de la UE en acció: 56.7 milions d’euros a Espanya per reparar els danys causats per la meteorologia extrema DANA a la tardor del 2019

publicat

on

La Comissió Europea ha concedit un ajut per valor de 56.7 milions d '€ Fons de Solidaritat de la UE (EUSF) a Espanya després de les condicions meteorològiques extremes DANA (Depresión Aislada en Niveles Altos) que van provocar inundacions a les regions de València, Múrcia, Castella-la Manxa i Andalusia el setembre de 2019.

L’assistència financera té com a objectiu cobrir parcialment els costos d’emergència de les operacions de recuperació i l’assistència a la població local, incloses la reparació i restauració d’infraestructures clau d’aigua i transport juntament amb el suport a la salut i l’educació. Això forma part d'un paquet d'ajuda d’un total de 279 milions d’euros dirigits a Portugal, Espanya, Itàlia i Àustria afectats per desastres naturals el 2019. Espanya ja havia rebut 5.6 milions d’euros en un pagament avançat.

La comissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, va dir: "Tant si es tracta d'un desastre natural com d'una important emergència sanitària, el Fons de Solidaritat de la UE sempre hi és per ajudar a aquells que pateixen. Aquesta és l'essència de la solidaritat europea ".

El Fons de Solidaritat de la UE és un dels principals instruments de la UE per a la recuperació de desastres i, com a part de la resposta coordinada de la UE a l’emergència de coronavirus, s’ha ampliat recentment el seu abast per cobrir grans emergències sanitàries. Fins ara, Espanya ha rebut el suport del FSUE per cinc desastres naturals, que sumen més de 90 milions d’euros. Podeu obtenir més informació sobre el FSUE a la pàgina història de dades.

Seguir llegint

Defensa

Una nova força de rotació marina es desplega a Noruega

publicat

on

Aproximadament 350 marines i mariners del 3r Batalló, 6è Regiment de Marines, s'han desplegat a Noruega per a un desplegament d'entrenament de dos mesos. Els marins i mariners del "Batalló Teufelhunden" són el proper desplegament rotacional de Marine Rotational Force-Europe. Després d’un període de quarantena al seu lloc d’entrenament a Noruega, per mitigar el risc d’exposició i transmissió de COVID, els marins duran a terme entrenaments bilaterals sobre la guerra àrtica, milloraran la interoperabilitat i enfortiran les capacitats de defensa al costat dels aliats noruecs.

Es tracta de la primera rotació de desplegaments més curts de MRF-E, anunciada pel Cos de Marines a l'agost de 2020. El desplegament de la Marina Rotacional de la Força-Europa es sincronitzarà amb l'entrenament àrtic de les Forces Armades de Noruega i permetrà una major flexibilitat operativa per al Cos de Marines.

"Noruega ofereix un terreny desafiant i oportunitats d'entrenament úniques per millorar les nostres habilitats de lluita contra el clima fred i les muntanyes, permetent a la nostra força lluitar i guanyar en condicions àrtiques", va dir el tinent coronel Ryan Gordinier, comandant del 3r batalló del 6è regiment de marina. "El 'Batalló Teufelhunden' espera continuar la nostra relació històrica i enfortir la nostra aliança amb l'exèrcit noruec".

Durant el seu desplegament, el nou MRF-E participarà en entrenaments de guerra i supervivència en temps fred, dirigits per instructors de l'exèrcit noruec; participar en una varietat d'esdeveniments d'entrenament de camp en condicions àrtiques i accidentades al costat dels aliats de l'exèrcit noruec; i participar a Exercise Reindeer II, un important exercici de camp dirigit per l'exèrcit noruec al nord de Noruega.

Es preveu que Marine Rotational Force-Europe 21.1 funcioni a Noruega diverses vegades durant l'any vinent, amb una rotació de seguiment més gran prevista a principis del 2021. La Marine Rotational Force té previst realitzar diversos exercicis al costat de forces aliades per a la inoperabilitat continuada i l'entrenament a l'Àrtic.

Seguiu les Forces del Cos de Marines dels EUA Europa i Àfrica:

Aquí

Aquí

Aquí

Aquí

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències