Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Comissió proposa possibilitats de pesca al Mar del Nord i l'Atlàntic per 2021

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió ha publicat la seva proposta per establir els límits de captura per a les poblacions de peixos a l'Atlàntic i el mar del Nord per al 2021. Després de l'assessorament científic, la Comissió Europea va presentar una proposta amb 23 captures totals admissibles (TAC). Per a 13 poblacions de peixos, la Comissió proposa reduir la quota de pesca, mentre que proposa augmentar la quota de verat a les aigües ibèriques i el llenguado a Kattegat un 5% i un 12% respectivament.

Environment, Oceans and Fisheries Commissioner Virginijus Sinkevičius said: “Today’s proposal shows our commitment to preserving biodiversity at sea, which is the basis for our coastal communities to thrive.  Scientists are telling us to set lower catch limits for many of our stocks, and we are following this advice. Setting responsible catch limits will keep our ecosystems healthy and our fishing sector profitable, even in the face of short-term cuts. This is our guiding principle also in negotiations with our international partners.”

Quatre captures totals admissibles (TAC) es deleguen a un estat membre i quatre no segueixen l'any natural (per exemple, seitó, espadat) i ja estan establertes fins al juny del 2021 o esperen l'assessorament científic l'any vinent. La Comissió també proposa continuar les mesures de salvaguarda existents per garantir que la quantitat de bacallà a Kattegat es recuperi a nivells segurs. Després de l'assessorament rebut pel Consell Internacional per a l'Exploració del Mar (CIEM) que no s'hauria de realitzar cap pesqueria específica per a aquest estoc, la Comissió fixarà una quota de pesca només per a les captures accessòries.

La proposta també contempla el total de captures admissibles que es decidiran en cooperació amb països no pertanyents a la UE, com el Regne Unit i Noruega. Les consultes internacionals per a molts d’aquests estocs segueixen en curs, així com les negociacions de la futura associació UE-Regne Unit, inclosa la pesca, i, per tant, els respectius TAC pro memoria esperant el resultat de les negociacions. Basant-se en aquesta proposta, els ministres de Pesca de la UE fixaran els límits finals de captures al Consell del 15 al 16 de desembre, per aplicar-los a partir de l’1 de gener de 2021. Podeu obtenir més informació a la el comunicat de premsa.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències