Connecteu-vos amb nosaltres

Aviació / aerolínies

Cas de Boeing a l’OMC: la UE posa en marxa contramesures contra les exportacions nord-americanes

publicat

on

El reglament de la Comissió Europea que augmenta els aranzels sobre les exportacions nord-americanes a la UE per valor de 4 milions de dòlars ha estat publicat al diari oficial de la UE. Les contramesures han estat acordades pels estats membres de la UE, ja que els Estats Units encara no han proporcionat les bases per a una solució negociada, que inclouria l’eliminació immediata dels aranzels nord-americans a les exportacions de la UE en el cas Airbus OMC. L'Organització Mundial del Comerç (OMC) va autoritzar formalment la UE el 26 d'octubre per prendre aquestes mesures contra les subvencions il·legals dels EUA al fabricant d'avions Boeing.

Les mesures entraran en vigor a partir d’avui. La Comissió Europea està disposada a treballar amb els Estats Units per resoldre aquesta disputa i també per acordar disciplines a llarg termini sobre subvencions a les aeronaus. Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu i comissari de comerç, Valdis Dombrovskis, va dir: "Hem deixat clar tot el temps que volem resoldre aquest problema de llarga durada. Malauradament, a causa de la manca de progrés amb els Estats Units, no vam tenir més remei que imposar aquestes contramesures. En conseqüència, la UE exerceix els seus drets legals segons la recent decisió de l'OMC. Demanem als EUA que acceptin que ambdues parts eliminin les contramesures existents amb efecte immediat, de manera que puguem deixar-ho ràpidament enrere. Eliminar aquests aranzels és un avantatge per a totes dues parts, especialment amb la pandèmia que fa estralls a les nostres economies. Ara tenim l'oportunitat de reiniciar la nostra cooperació transatlàntica i treballar junts per aconseguir els nostres objectius compartits ".

Trobareu més informació aquí

Estratègia de l'aviació per a Europa

Cas de subvencions de Boeing: l’Organització Mundial del Comerç confirma el dret de la UE a prendre represàlies contra les importacions nord-americanes de 4 milions de dòlars

publicat

on

L’Organització Mundial del Comerç (OMC) ha permès a la UE elevar els aranzels fins a 4 milions de dòlars en importacions procedents dels Estats Units com a mesura contra les subvencions il·legals al fabricant nord-americà d’avions Boeing. La decisió es basa en les conclusions anteriors de l'OMC que reconeixien les subvencions dels EUA a Boeing com a il·legals segons la llei de l'OMC.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu i comissari de comerç Valdis Dombrovskis (a la foto) va dir: “Aquesta esperada decisió permet a la Unió Europea imposar aranzels als productes nord-americans que entren a Europa. Preferiria molt no fer-ho: els drets addicionals no són de l’interès econòmic de cap de les parts, sobretot quan ens esforcem per recuperar-nos de la recessió del COVID-19. He estat relacionant-me amb el meu homòleg nord-americà, l'ambaixador Lighthizer, i espero que els Estats Units baixin ara els aranzels imposats a les exportacions de la UE l'any passat. Això generaria un impuls positiu tant a nivell econòmic com polític, i ens ajudaria a trobar punts en comú en altres àrees clau. La UE continuarà perseguint vigorosament aquest resultat. Si no passa, ens veurem obligats a exercir els nostres drets i a imposar tarifes similars. Tot i que estem plenament preparats per a aquesta possibilitat, ho farem a contracor ".

L'octubre de l'any passat, després d'una decisió similar de l'OMC en un cas paral·lel sobre subvencions d'Airbus, els Estats Units van imposar drets de represàlia que afecten les exportacions de la UE per valor de 7.5 milions de dòlars. Aquests deures segueixen vigents, malgrat els passos decisius que van fer França i Espanya el juliol d’aquest any per seguir el mateix exemple d’Alemanya i el Regne Unit per garantir que compleixen plenament una decisió anterior de l’OMC sobre subvencions a Airbus.

En les circumstàncies econòmiques actuals, és de l’interès mutu de la UE i els Estats Units deixar d’evitar els aranzels perjudicials que carreguen innecessàriament els nostres sectors industrials i agrícoles.

La UE ha fet propostes específiques per arribar a un resultat negociat de les disputes transatlàntiques sobre avions civils de llarga durada, la més llarga de la història de l'OMC. Segueix obert a treballar amb els Estats Units per acordar un acord just i equilibrat, així com sobre futures disciplines per a subvencions en el sector de l'avió civil.

Tot i col·laborar amb els Estats Units, la Comissió Europea també està prenent les mesures adequades i implica els estats membres de la UE perquè puguin utilitzar els seus drets de represàlia en cas que no hi hagi cap perspectiva de portar la disputa a una solució mútuament beneficiosa. Aquesta planificació de contingència inclou la finalització de la llista de productes que quedarien subjectes a aranzels addicionals de la UE.

Fons

El març de 2019, l’òrgan d’apel·lació, la instància més alta de l’OMC, va confirmar que els EUA no havien pres les mesures adequades per complir les normes de subvenció de l’OMC, malgrat les resolucions anteriors. En lloc d'això, va continuar el seu suport il·legal al fabricant d'avions Boeing en detriment d'Airbus, la indústria aeroespacial europea i els seus nombrosos treballadors. En la seva resolució, l'òrgan d'apel·lació:

  • Confirmat que el programa tributari de l'estat de Washington continua sent una part central de la subvenció il·legal de Boeing per part de S.
  • va trobar que diversos instruments en curs, inclosos alguns contractes de contractació de la NASA i del Departament de Defensa dels Estats Units, constitueixen subvencions que poden causar danys econòmics a Airbus; i;
  • va confirmar que Boeing continua beneficiant-se d'una concessió fiscal il·legal als Estats Units que dóna suport a les exportacions (la Corporació de Vendes Exteriors i l'exclusió d'ingressos extraterritorials).

La decisió que confirma el dret de la UE a prendre represàlies prové directament d'aquesta decisió anterior.

En un cas paral·lel a Airbus, l’OMC va permetre als Estats Units a l’octubre de 2019 prendre mesures contràries a les exportacions europees per valor de fins a 7.5 milions de dòlars. Aquesta adjudicació es va basar en una decisió de l'òrgan d'apel·lació del 2018 que havia constatat que la UE i els seus estats membres no havien complert plenament les resolucions anteriors de l'OMC pel que fa a la inversió de llançament reemborsable per als programes A350 i A380. Els Estats Units van imposar aquests aranzels addicionals el 18 d’octubre de 2019. Mentrestant, els estats membres de la UE han pres totes les mesures necessàries per garantir el seu compliment total.

Més informació

Sentència de l'òrgan d'apel·lació de l'OMC sobre les subvencions dels EUA a Boeing

Consulta pública sobre la llista preliminar de productes en el cas Boeing

Llista preliminar de productes

Història del cas Boeing

Història del cas Airbus

 

Seguir llegint

Estratègia de l'aviació per a Europa

Cel únic europeu: per a una gestió del trànsit aeri més sostenible i resistent

publicat

on

La Comissió Europea és proposant una actualització del marc regulador del cel únic europeu que s’aconsegueix després del Tracte Verd Europeu. L’objectiu és modernitzar la gestió de l’espai aeri europeu i establir camins de vol més sostenibles i eficients. Això pot reduir fins al 10% de les emissions del transport aeri.

La proposta es presenta quan la forta caiguda del trànsit aeri causada per la pandèmia del coronavirus requereix una major resistència de la nostra gestió del trànsit aeri, facilitant l’adaptació de les capacitats de trànsit a la demanda.

La comissària de Transports, Adina Vălean, va declarar: “De vegades els avions fan ziga-zaga entre diferents blocs d’espai aeri, augmentant els retards i el consum de combustible. Un sistema eficient de gestió del trànsit aeri significa rutes més directes i menys energia consumida, cosa que comporta menys emissions i menys costos per a les nostres companyies aèries. La proposta d’avui de revisar el cel únic europeu no només ajudarà a reduir fins a un 10% les emissions de l’aviació gràcies a una millor gestió de les rutes de vol, sinó que també estimularà la innovació digital obrint el mercat de serveis de dades del sector. Amb les noves regles proposades, ajudem el nostre sector aeri a avançar en les transicions verdes i digitals dobles ”.

La no adaptació de les capacitats de control del trànsit aeri comportaria costos addicionals, retards i emissions de CO2. El 2019, només els retards van costar a la UE 6 milions d’euros i van suposar un excés de CO11.6 d’2 milions de tones (Mt). Mentrestant, obligar els pilots a volar en un espai aeri congestionat en lloc de prendre una ruta de vol directa comporta emissions innecessàries de CO2, i el mateix passa quan les companyies aèries prenen rutes més llargues per evitar zones de càrrega amb tarifes més altes.

El Tracte Verd Europeu, però també els nous desenvolupaments tecnològics, com ara un ús més ampli dels drons, han situat la digitalització i la descarbonització del transport al centre de la política aeronàutica de la UE. No obstant això, la reducció de les emissions continua sent un repte important per a l'aviació. Per tant, el cel únic europeu obre el camí a un espai aeri europeu que s’utilitza de manera òptima i que abasta les tecnologies modernes. Assegura una gestió col·laborativa de la xarxa que permet als usuaris de l'espai aeri fer rutes òptimes pel medi ambient. I permetrà serveis digitals que no necessàriament requereixen la presència d’infraestructures locals.

Per garantir serveis de gestió del trànsit aeri segurs i rendibles, la Comissió proposa accions com ara:

  • Enfortiment de la xarxa europea i la seva gestió per evitar congestions i rutes de vol subòptimes;
  • promoure un mercat europeu de serveis de dades necessaris per a una millor gestió del trànsit aeri;
  • racionalitzar la regulació econòmica dels serveis de trànsit aeri prestats en nom dels estats membres per estimular una major sostenibilitat i resistència, i;
  • impulsar una millor coordinació per a la definició, desenvolupament i desplegament de solucions innovadores.

Passos següents

La proposta actual es presentarà al Consell i al Parlament per a deliberacions, que la Comissió espera concloure sense demora.

Posteriorment, després de l’adopció definitiva de la proposta, caldrà preparar actes d’execució i delegats amb experts per tractar qüestions tècniques i detallades.

Fons

La iniciativa del cel únic europeu es va llançar el 2004 per reduir la fragmentació de l’espai aeri a Europa i millorar el rendiment de la gestió del trànsit aeri en termes de seguretat, capacitat, rendibilitat i medi ambient.

La Comissió va presentar una proposta de revisió del cel únic europeu (SES 2+) el 2013, però les negociacions han estat aturades al Consell des del 2015. El 2019, un grup de persones sàvies, format per 15 experts en la matèria, es va crear per avaluar la situació actual i les necessitats futures de gestió del trànsit aeri a la UE, cosa que va donar lloc a diverses recomanacions. A continuació, la Comissió va modificar el seu text del 2013, introduint noves mesures, i va redactar una proposta separada per modificar el Reglament bàsic de l'AESA. Les noves propostes s’acompanyen d’un document de treball del personal, presentat aquí.

Més informació

Preguntes i respostes: Cel únic europeu: per a una gestió eficient i sostenible del trànsit aeri

 

Seguir llegint

Aviació / aerolínies

#Aviation - Declaració del comissari Vălean sobre la intenció de la Comissió d’ampliar la renúncia a les franges horàries 

publicat

on

La comissària de Transports, Adina Vălean, ha publicat un comunicat després de l’adopció de la Comissió reportar sobre l 'extensió potencial del Esmena al Reglament de ranures

El comissari Vălean va dir: "L'informe mostra que els nivells de trànsit aeri segueixen sent baixos i, el que és més important, és probable que no es recuperin en un futur proper. En aquest context, la manca de certesa sobre les franges horàries dificulta la planificació dels horaris per a les companyies aèries, cosa que dificulta la planificació per als aeroports i els passatgers. Per abordar la necessitat de certesa i respondre a les dades de trànsit, tinc la intenció d’ampliar la renúncia a la franja horària per a la temporada d’hivern 2020/2021, fins al 27 de març de 2021 ”.

La declaració completa està disponible online.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències