Connecteu-vos amb nosaltres

Àustria

Europa necessita un pla més robust per tractar amb combatents estrangers, diu Àustria

publicat

on

La Unió Europea necessita un pla més robust i coordinat per tractar amb combatents estrangers i aquells que vulguin unir-se a les seves files, com el gihadista que va matar quatre persones a Viena la setmana passada, va dir dilluns (9 de novembre) el canceller austríac Sebastian Kurz., escriu Francois Murphy.

La protecció de les fronteres del bloc també hauria de formar part de la resposta d’Europa a la militància islamista, que Kurz debatrà avui (10 de novembre) amb els líders de França, Alemanya i la Unió Europea, va dir en una conferència de premsa.

Àustria

Viena traumatitzada, silenciosa, després de l'assassinat de les armes

publicat

on

By

Els carrers de Viena estaven totalment silenciosos i buits sota una estreta seguretat el dimarts a la tarda (3 de novembre), menys de 24 hores després que un jihadista condemnat a la mort de quatre persones fos assassinat per armes de foc al centre de la ciutat escriu .

El que també va ser el primer dia d'un segon bloqueig nacional del coronavirus, només es veia algun cotxe o furgoneta ocasional viatjant per les àmplies avingudes arbrades davant de la Universitat de Viena, l'Ajuntament i el Parlament, i molt pocs vianants .

La zona al voltant de la sinagoga jueva de Stadttempel, on va començar l'atac, encara estava tancada i vigilada per la policia amb les seves armes a punt, mentre els agents armats controlaven els cotxes per l'autopista que anava cap a i cap a l'aeroport.

Els que es van veure obligats a sortir a treballar fora van parlar del seu xoc per la violència.

“És una bogeria, tothom està preocupat. Una vida ja no val res ”, va dir el taxista Huseyin Gueluem mentre esperava passatgers a l’aeroport de Viena.

Encara visiblement sacsejat pels fets de la nit, Gueluem va comparar la violència amb els atacs militants a Turquia. "El terror és terror, no coneix cap religió ni estat", va dir.

Un venedor de diaris de l’aeroport que volia mantenir l’anonimat també va parlar del peatge mental.

"Tot és una mica molt", va dir. "L'atac, el nou bloqueig, no vaig dormir gens aquesta nit".

Només periodistes i un grapat de residents curiosos havien vingut a la zona al voltant de la sinagoga.

"S'esperava una cosa així, fins i tot a Viena", va dir Josef Neubauer, que viu a Viena. “És una gran ciutat. Berlín, París ... era qüestió de temps ”.

Alguns temien quin seria l’impacte social dels atacs.

"Aquesta gent vol fer l'Islam cada vegada més gran, però de fet ho fan cada vegada més petit", va dir l'estudiant Zaccaria Assalmonashev. "I així ho destrueixen".

Seguir llegint

Àustria

La Comissió aprova un esquema d’ajuda de liquiditat austríac modificat per donar suport a les empreses afectades pel brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha trobat certes esmenes a un esquema d’assistència de liquiditat austríac prèviament aprovat per donar suport a les empreses austríaques afectades pel brot de coronavirus en línia amb el Marc temporal de l'ajut estatal. El règim original es va aprovar el 8 abril 2020 sota el nombre de cas SA.56840, i preveu quantitats limitades temporals d’ajut en forma de (i) subvencions directes, (ii) garanties sobre préstecs i bestretes reemborsables i (iii) garanties sobre préstecs i tipus d’interès subvencionats sobre els préstecs.

L'objectiu de l'esquema original era permetre a les empreses afectades pel brot de coronavirus cobrir els seus passius a curt termini, malgrat la pèrdua actual d'ingressos causada per la pandèmia. Àustria va notificar certes modificacions de l’esquema original, en particular: (i) les microempreses o petites empreses poden beneficiar-se de la mesura, fins i tot si es consideraven en dificultat el 31 de desembre de 2019, en determinades condicions; i (ii) un augment de 4 milions d'euros en el pressupost total del pla, de 15 a 19 milions d'euros.

La Comissió va concloure que l’esquema, modificat, continua sent necessari, adequat i proporcionat per solucionar una greu pertorbació de l’economia d’un estat membre, d’acord amb l’article 107 (3) (b) del TFUE i les condicions establertes al marc temporal. . Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura segons les normes d’ajuts estatals de la UE.

Es pot trobar més informació sobre el Marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.58640 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Seguir llegint

Àustria

La Comissió aprova un pla austríac de 120 milions d’euros per donar suport a les empreses de #BaixaÀustria afectades per un brot de # Coronavirus

publicat

on

La Comissió ha aprovat un pla austríac de 120 milions d'euros per donar suport a les empreses de la Baixa Àustria afectades pel brot de coronavirus. El pla es va aprovar en virtut del Marc temporal. Segons l’esquema, es donarà suport públic en forma de subvencions directes, garanties i préstecs subordinats amb tipus d’interès subvencionats. La mesura està oberta a empreses de totes les mides que actuen en tots els sectors, excepte els sectors financer, agrícola, pesquer i aquícola.

L’objectiu de la mesura és facilitar l’accés al finançament extern dels beneficiaris i mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten com a conseqüència del brot de coronavirus. La Comissió va trobar que l'esquema s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal. En particular, (i) pel que fa a les subvencions directes, les ajudes no superaran els 800 euros per empresa, tal com preveu el marc temporal; i (ii) les garanties i els préstecs subordinats segons la mesura compleixen els nivells mínims de primes de garantia i marges de risc de crèdit.

La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una pertorbació greu de l'economia d'un estat membre i per combatre la crisi sanitària, d'acord amb l'article 107, apartat 3, lletra b), del TFUE i amb les condicions establertes a el Marc Temporal. Sobre aquesta base, la Comissió ha aprovat la mesura segons les normes sobre ajuts estatals de la UE. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.58360 registre de casos públics d’ajuts estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències