Connecteu-vos amb nosaltres

EU

"No lluitem contra una religió, estem lluitant contra extremistes violents" Seehofer

COMPARTIR:

publicat

on

Després dels recents atacs terroristes a Niça i Viena, els ministres de l’interior de la UE van acordar reforçar encara més els seus esforços conjunts per combatre el terrorisme.

L'última declaració es basa en les mesures preses des de l'atac de Bataclan a París, aquest dia fa cinc anys. Horst Seehofer, ministre federal de l'Interior alemany, va dir: "Quan Europa treballa junts per combatre el terrorisme i l'extremisme, llavors Europa és una superpotència. Quan es tracta de la lluita a llarg termini i intransigent contra el terrorisme i l’extremisme, Europa es manté espatllera ”.

La responsabilitat principal en la lluita contra el terrorisme recau en els estats membres. No obstant això, la UE pot jugar un paper de suport ajudant a respondre a la naturalesa transfronterera de l'amenaça.

Fins ara, la UE ha introduït extenses mesures sobre terrorisme, que van des de la millora dels controls d’armes de foc, la criminalització de delictes terroristes i el reforç dels controls fronterers, fins a la millora de l’intercanvi d’informació, la lluita contra la radicalització en línia i el reforç de la cooperació amb tercers països.

En la declaració, la UE demana una resposta integral que "salvaguardi les nostres societats pluralistes i continuï amb ferma decisió de combatre totes les formes de violència dirigides a les persones en funció del seu origen ètnic real o suposat, o de la seva creença religiosa o base d’altres tipus de prejudicis ".

El 9 de desembre, la Comissió Europea presentarà un paquet antiterrorista.

anunci

Comparteix aquest article:

Tendències