Connecteu-vos amb nosaltres

EU

El president de Kazakhstan participa en la reunió de treball del Consell d'Inversors Estrangers

publicat

on

Sota la presidència del cap d'Estat, es va celebrar una reunió de treball del Consell d'Inversors Estrangers sota el president de la República del Kazakhstan en format de videoconferència. Durant l'esdeveniment, dividit en dues sessions, es van discutir detalladament les mesures per restablir l'activitat econòmica i d'inversió a Kazakhstan en el context de la pandèmia de coronavirus, així com qüestions relacionades amb el desenvolupament i l'augment de l'atractiu inversor del sector del petroli i el gas del país.

Benvingut als participants de la reunió, el cap d'Estat va dir que la pandèmia mundial ha tingut un impacte negatiu en gairebé totes les esferes de la vida dels països i va assenyalar la importància d'unir esforços en la lluita contra les seves conseqüències.

Kassym-Jomart Tokayev (a la foto) va expressar el seu agraïment a les empreses del Consell, que no van deixar de banda durant aquest difícil període per a Kazakhstan, i van proporcionar una important assistència als seus empleats comercials, a l’àmbit social i als ciutadans del país.

Segons el president, l'Estat ha pres una sèrie de mesures sense precedents durant la pandèmia per donar suport a les empreses i a la població, que van permetre reduir les conseqüències negatives de la crisi i evitar una greu recessió econòmica.

També va assenyalar la necessitat de transformacions i reformes greus destinades a augmentar l'atractiu de les inversions, a garantir la transparència i la previsibilitat de les polítiques governamentals. Per assolir aquests objectius, Kassym-Jomart Tokayev va presentar diverses propostes i iniciatives.

Com a primera tasca, el cap d'Estat va esbossar la creació de nous instruments d'inversió. Per a això, d'acord amb les seves instruccions, ja s'ha desenvolupat el mecanisme de l'Acord estratègic d'inversió, que garantirà l'estabilitat garantida de les condicions legislatives per part de l'estat durant tot el període de vigència.

Kassym-Jomart Tokayev també es va centrar en la necessitat de millorar el clima empresarial del país. El govern prepararà un nou sistema regulador. Tots els instruments de control i supervisió, permisos i altres instruments reguladors seran objecte d’una auditoria a gran escala.

El president també es va centrar en el tema de l'ecologia, informant els participants estrangers de la reunió sobre el desenvolupament d'un nou Codi Ambiental, elaborat sobre la base de l'enfocament innovador dels països membres de l'OCDE.

"Les empreses que hagin implementat aquestes tecnologies quedaran exemptes de les taxes d’emissió. Permetin-me destacar que aquest mecanisme, quan l’Estat comparteix els costos ambientals amb les empreses, no existeix a tots els països. De fet, es tracta d’un projecte de col·laboració públic-privat a gran escala. Vam triar deliberadament aquest enfocament. Esperem que les empreses compleixin plenament la seva part dels acords ", va dir Kassym-Jomart Tokayev.

El cap d’Estat també va destacar les possibilitats del sector de les TI, que, davant les conseqüències negatives de la pandèmia, va suposar un poderós incentiu per a un desenvolupament accelerat de l’economia digital. Segons ell, el desenvolupament de la indústria informàtica nacional, on Kazakhstan planeja atreure almenys 500 milions de dòlars en cinc anys, requereix un important suport de les empreses tecnològiques mundials.

"Avui dia, al voltant del 6% de la mineria digital mundial es concentra a Kazakhstan. A més, el desenvolupament del mercat de TI, l’enginyeria i altres serveis d’alta tecnologia obren serioses oportunitats d’exportació. Tenim previst atraure inversions dels principals actors mundials en el camp de la computació en núvol i les plataformes. Han començat els treballs preparatoris per a la construcció de quatre centres de processament de mega dades: a Nur-Sultan, Almati, Shymkent i Atyrau. Tenen un poder informàtic colossal que estarà situat en una gran carretera internacional d’informació ”, va assenyalar el cap de l’Estat.

Kassym-Jomart Tokayev va destacar la importància de desenvolupar la indústria farmacèutica nacional. El president va dir que el 2025 Kazakhstan espera augmentar la quota de producció pròpia de productes farmacèutics al país fins al 50%. A més, es desenvoluparà activament la producció d’equips mèdics i consumibles. Aquestes zones estan obertes a la inversió i aquests projectes, tal com es va assenyalar en el discurs, rebran el suport total de l’Estat.

En el marc de l'esdeveniment, es van discutir per separat qüestions de desenvolupament i millora del clima d'inversió en el sector del petroli i el gas.

En dirigir-se als participants, el president va assenyalar que aquesta indústria s'ha convertit en un motor que atrau inversions estrangeres a Kazakhstan. El desenvolupament d'aquesta àrea ha contribuït a l'augment de nous sectors de l'economia, com ara la refinació de petroli, la petroquímica, els serveis de camps petrolífers, el gasoducte i el transport marítim.

Kassym-Jomart Tokayev creu que, davant la disminució de la demanda de petroli i la disminució de l’atractiu inversor d’aquesta indústria, queda per davant una difícil adaptació a les noves realitats i una part important d’aquesta adaptació s’associarà a la política estatal.

En aquest context, el cap d'Estat va demanar esforços conjunts per abordar diverses tasques importants.

Kassym-Jomart Tokayev va assenyalar la importància de la finalització oportuna de grans projectes de petroli i gas als camps de Tengiz, Karachaganak i Kashagan. En particular, el president va donar instruccions per implementar oportunament la transició al desenvolupament a gran escala de Kashagan i accelerar la implementació del projecte per construir una planta de processament de gas en aquest camp.

El president també va cridar l'atenció sobre l'augment de l'atractiu inversor de l'exploració geològica. Va donar instruccions al Govern, juntament amb les empreses de petroli i gas, per millorar el marc regulador sectorial, tenint en compte les realitats i la visió actuals per al desenvolupament futur de la indústria.

Centrant-se en les perspectives de la indústria química del petroli i el gas, el president va opinar que l'èxit en la promoció d'aquesta àrea pot canviar significativament l'especialització de Kazakhstan.

"El ministeri d'Energia hauria de pensar en la possibilitat de proporcionar condicions especials per a la producció i exportació de petroli i gas per a les empreses que vulguin invertir en projectes de refinació ", va dir Kassym-Jomart Tokayev.

A més, el cap d’Estat va assenyalar la importància de la protecció del medi ambient i el desenvolupament d’una economia baixa en carboni. Va recordar que el 2021 entrarà en vigor un nou Codi Ambiental d'acord amb els estàndards internacionals avançats. El president va instar els grups d'interès interessats a contribuir al desenvolupament d'aquest extens document polític.

Resumint la seva participació a l'esdeveniment, el president va assegurar que totes les propostes i sol·licituds formulades durant la reunió seran elaborades acuradament pel govern i es prendran sota el seu control personal.

"El govern abordarà els problemes que van expressar els participants de la important reunió d'avui. Crec que necessitem un avenç en el procés de presa de decisions. Com a president del país, seguiré de prop el procés de presa de decisions i el desenvolupament de la interacció amb els nostres principals socis i amics ", va concloure Kassym-Jomart Tokayev.

Durant la primera sessió de la reunió de treball, van fer declaracions els següents participants: el president del Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament, Ernst & Young, el Banc Asiàtic de Desenvolupament, Baker McKenzie International, Citigroup, GE, JP Morgan Chase International, Marubeni Corporation, Sberbank de Rússia, el Banc Mundial, Shell Kazakhstan, Royal Dutch Shell plc, Eni SpA, Lukoil, Chevron, ExxonMobil, TOTAL, CNPC.

Brexit

Brexit: "Francament, no puc dir-vos si hi haurà un acord" von der Leyen 

publicat

on

En declaracions al Parlament Europeu aquest matí (25 de novembre), la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir que no podia dir si la UE seria capaç d’arribar a un acord amb el Regne Unit sobre la seva futura relació abans d’acabar l’any. Va dir que el costat de la UE estava disposat a ser creatiu, però que no posaria en dubte la integritat del mercat únic. 

Tot i que hi ha hagut avenços reals en una sèrie de qüestions importants, com ara l’aplicació de la llei, la cooperació judicial, la coordinació de la seguretat social i el transport, von der Leyen va dir que els tres temes “crucials” de la igualtat, la governança i la pesca restaven estar resolt.

La UE busca mecanismes robustos per garantir que la competència amb el Regne Unit sigui lliure i justa en el temps. Això no és una cosa que la UE pugui patinar, atesa la seva proximitat i l’escala dels vincles comercials existents i la integració a les cadenes de subministrament de la UE. Fins ara, el Regne Unit ha estat ambigu sobre la forma en què es desviaria de les normes europees que no va jugar un paper petit en la configuració, però la lògica dels partidaris del Brexit és que el Regne Unit pugui ser més competitiu mitjançant la desregulació; un punt de vista que evidentment fa que alguns socis de la UE estiguin una mica a gust.

"La confiança és bona, però la llei és millor"

La necessitat de compromisos i solucions legals clares s’ha tornat més severa després de la decisió del Regne Unit d’introduir un projecte de llei sobre el mercat interior que inclogui disposicions que li permetin desviar-se de parts del Protocol Irlanda / Irlanda del Nord. Von der Leyen va dir que un govern fort era essencial "a la llum de l'experiència recent".

Pesca

Quant a la pesca, von der Leyen va dir que ningú va qüestionar la sobirania del Regne Unit sobre les seves aigües, però va considerar que la UE necessitava "previsibilitat i garanties per als pescadors i pescadores que han navegat en aquestes aigües durant dècades, si no segles".

Von der Leyen va agrair al parlament el seu suport i comprensió en les dificultats que els van presentar un acord tan tardà. L’últim acord tindrà diversos centenars de pàgines i haurà de ser legalment traduït; és poc probable que estigui a punt per a la propera sessió plenària del Parlament Europeu a mitjans de desembre. En general, es reconeix que, si s’arriba a un acord a un ple el 28 de desembre, serà necessari. Von der Leyen va dir: "Caminarem junts aquests darrers quilòmetres".

Seguir llegint

Negocis

La Comissió proposa mesures per impulsar l'intercanvi de dades i donar suport als espais de dades europeus

publicat

on

Avui (25 de novembre), la Comissió presenta la Llei de governança de les dades, el primer objecte de lliurament segons l'estratègia de dades adoptada al febrer. El Reglament facilitarà l’intercanvi de dades a tota la UE i entre sectors per crear riquesa per a la societat, augmentar el control i la confiança tant dels ciutadans com de les empreses respecte a les seves dades i oferir un model europeu alternatiu a la pràctica de tractament de dades de les principals plataformes tecnològiques.

La quantitat de dades generades per organismes públics, empreses i ciutadans està en constant creixement. Es preveu que es multipliqui per cinc entre el 2018 i el 2025. Aquestes noves normes permetran aprofitar aquestes dades i obriran el camí perquè els espais de dades sectorials europeus beneficiïn la societat, els ciutadans i les empreses. En l'estratègia de dades de la Comissió del febrer d'aquest any, s'han proposat nou espais de dades d'aquest tipus, que van des de la indústria a l'energia i des de la salut fins al Tracte Verd europeu. Contribuiran, per exemple, a la transició verda millorant la gestió del consum d’energia, faran realitat el lliurament de medicaments personalitzats i facilitaran l’accés als serveis públics.

Seguiu en directe la roda de premsa del vicepresident executiu Vestager i del comissari Breton EBS.

Més informació està disponible en línia

Seguir llegint

EU

El Defensor del Poble critica la Comissió després de la investigació del contracte de BlackRock

publicat

on

Síndic de greuges europeu Emily O'Reilly (A la foto) ha demanat a la Comissió que millori les seves directrius per avaluar els licitadors de contractes relacionats amb les polítiques públiques després d’adjudicar un contracte d’estudi a BlackRock Investment Management en un àmbit d’interès financer i regulador per a l’empresa.
O'Reilly també va demanar a la Comissió que considerés reforçar les disposicions sobre el conflicte d'interessos del Reglament financer, la legislació de la UE que regula la forma en què es duen a terme els procediments de contractació pública finançats pel pressupost de la UE.

Va dir que les normes aplicables no eren prou sòlides i clares com per permetre als funcionaris trobar conflictes d'interessos que no sigui en un rang molt limitat de conflictes professionals.

"Una sol·licitud d'una empresa per dur a terme un estudi destinat a alimentar una política que reguli els interessos empresarials d'aquesta empresa hauria d'haver comportat un examen crític significativament més important per part de la Comissió", va dir el Defensor del Poble.

Tot i que el Defensor del Poble va considerar que la Comissió hauria pogut fer més per verificar si l’empresa no havia d’adjudicar-se el contracte, a causa d’un possible conflicte d’interessos, va considerar que el problema subjacent correspon a les normes actuals de la UE sobre contractació pública. Com a tal, portarà l'assumpte a l'atenció dels legisladors de la UE.

"El risc de conflictes d'interessos a l'hora d'adjudicar contractes relacionats amb la política de la UE ha de ser considerat de manera molt més sòlida tant en la legislació comunitària com entre els funcionaris que prenen aquestes decisions", va dir O'Reilly.

"No es pot adoptar un enfocament de casella per a l'adjudicació de determinats contractes. Tractar els licitadors contractuals per igual és important, però no tenir en compte adequadament altres factors crítics a l’hora d’avaluar les ofertes no serveix finalment a l’interès públic ”.

Les propostes del Defensor del Poble segueixen una investigació sobre la decisió de la Comissió d'adjudicar un contracte a BlackRock per dur a terme un estudi sobre la integració dels objectius ambientals, socials i de governança a les normes bancàries de la UE. El Defensor del Poble va rebre tres denúncies relacionades amb la decisió de la Comissió: dues de diputats europeus i una d'un grup de la societat civil.

La investigació del Defensor del Poble va cridar l’atenció sobre el fet que BlackRock va optimitzar les seves possibilitats d’obtenir el contracte mitjançant una oferta financera excepcionalment baixa, que es podria percebre com un intent d’afirmar influència sobre una àrea d’inversió rellevant per als seus clients.

O'Reilly va afegir: "S'haurien d'haver fet preguntes sobre la motivació, l'estratègia de preus i si les mesures internes preses per l'empresa per evitar conflictes d'interessos eren realment adequades".

"La UE està prevista per a nivells de despesa i inversió sense precedents en els propers anys amb vincles significatius amb el sector privat: els ciutadans han d'estar segurs que els contractes que impliquin fons de la UE només s'adjudiquin després d'un fort procés de verificació. Les normes actuals no compleixen aquesta garantia ".

Fons

La Comissió està desenvolupant eines i mecanismes per integrar els factors ambientals, socials i de governança en el marc prudencial bancari de la UE. El juliol de 2019, va presentar una convocatòria de concursos per a un estudi per esbossar la situació actual i identificar els reptes per tractar aquest tema. Va rebre nou ofertes i el març del 2020 va adjudicar el contracte a BlackRock Investment Management, que era l’únic gran gestor d’inversions del grup de licitadors.

Quan va examinar la decisió, el Defensor del Poble va trobar que les directrius internes de la Comissió sobre contractació pública van ser molt curtes en proporcionar prou claredat per encarregar al personal la manera d’avaluar possibles conflictes d’interessos.

El Defensor del Poble també va trobar que la definició pertinent del Reglament financer sobre què constitueix un conflicte d'interessos és massa vaga per ser útil en una situació tan específica com la que té BlackRock. A causa d'aquesta limitació del Reglament financer, el Defensor del Poble no va trobar una mala administració per part de la Comissió en aquest cas. En lloc d'això, ha suggerit que es reforcin les normes i ha transmès la seva decisió en aquesta investigació al Parlament i al Consell (els legisladors de la UE) per a la seva consideració.

Llegiu la decisió del Defensor del Poble aquí.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències