Connecteu-vos amb nosaltres

economia digital

Noves normes de la UE: digitalització per millorar l'accés a la justícia

COMPARTIR:

publicat

on

Videoconferència transfronterera i intercanvi de documents més segur i senzill: aprengueu com les noves normes de la UE per digitalitzar la justícia beneficiaran les persones i les empreses. El 23 de novembre, el Parlament va adoptar dues propostes dirigides modernitzar els sistemes de justícia a la UE, que ajudarà a disminuir els retards, augmentarà la seguretat jurídica i facilitarà l’accés a la justícia.

Les noves regulacions implementaran diverses solucions digitals per a la presa transfronterera d’evidències i la notificació de documents amb l’objectiu de fer més eficient la cooperació entre els tribunals nacionals de diferents països de la UE.

Aprovar les tecnologies de comunicació a distància reduirà els costos i ajudarà a obtenir proves més ràpidament. Per exemple, per escoltar una persona en un procés transfronterer, es pot utilitzar videoconferència en lloc de requerir una presència física.

S’establirà un sistema descentralitzat de TI que reuneixi sistemes nacionals perquè els documents es puguin intercanviar electrònicament d’una manera més ràpida i segura. Les noves regles inclouen disposicions addicionals per protegir les dades i la privadesa quan es transmeten documents i es recullen proves.

The regulations help simplify procedures and offer legal certainty to people and businesses, which will encourage them to engage in international transactions, thereby not only strengthening democracy but also the EU’s  internal market.

Les dues propostes actualitzen la normativa existent de la UE sobre el servei de documents i la recollida de proves per assegurar-se que constitueixen la base de les solucions digitals modernes.

Formen part de the EU’s efforts to help digitise justice systems. Tot i que en alguns països, les solucions digitals ja han demostrat ser efectives, els procediments judicials transfronterers encara es duen a terme sobretot en paper. La UE pretén millorar la cooperació a nivell de la UE per ajudar les persones i les empreses i preservar la capacitat de les autoritats policials protegir les persones amb eficàcia.

anunci

El Crisi COVID-19 ha creat molts problemes per al sistema judicial: hi ha hagut retards en les audiències presencials i en la notificació transfronterera de documents judicials; incapacitats per obtenir assistència jurídica presencial; i el venciment dels terminis per retards. Al mateix temps, l’augment del nombre de casos d’insolvència i acomiadaments a causa de la pandèmia fan que el treball dels tribunals sigui encara més crític.

The proposals enter into force 20 days following their publication in the EU’s official journal.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències