Connecteu-vos amb nosaltres

EU

"Magnitsky" de la UE per combatre els agressors de drets humans

COMPARTIR:

publicat

on

 

Finalment, el Consell ha adoptat un règim global de sancions pels drets humans. El règim global de sancions dels drets humans de la UE hauria de permetre a la UE abordar les greus violacions i abusos dels drets humans a tot el món.

En lloc de centrar-se en els països, la nova eina permetrà a la UE dirigir-se a persones i entitats responsables o implicades en violacions o abusos greus dels drets humans, així com a persones i entitats associades a ells. Pot orientar-se a actors estatals i no estatals. Es pot prohibir l'entrada a la UE als autors i als seus associats, congelar els seus béns a la UE i prohibir a les persones de la UE posar fons i recursos econòmics a la seva disposició.

En la roda de premsa posterior a la reunió de ministres d'Afers Exteriors, l'alt representant de la UE va agrair especialment als Països Baixos, que havien impulsat aquesta mesura. 

La resposta del Parlament Europeu ha estat en general positiva, però alguns lamentaven que la corrupció no s'inclogués entre les infraccions punibles i que encara caldria unanimitat. 

El president del grup Renew Europe, Dacian Cioloș, va dir: "Des de Bielorússia, a Hong Kong, de Rússia a Veneçuela, la UE finalment pot enviar una resposta decisiva i unida a aquells que ataquen els drets humans, la llibertat i la democràcia.

anunci

"Continuarem, tanmateix, intentant millorar aquest instrument recentment adoptat, ja que l'exigència d'unanimitat entre els estats membres de la UE corre el risc de posar en perill la rapidesa de la reacció de la UE quan es tracta de violacions dels drets humans".

L'eurodiputada Hilde Vautmans va afegir: "És una oportunitat perduda que la corrupció, que sovint està intrínsecament lligada als abusos dels drets humans, no s'inclogui entre les accions punibles i que es requereix unanimitat per imposar sancions".

La portaveu del Partit Popular Europeu en matèria de drets humans, l'eurodiputada Isabel Wiseler-Lima, ha dit estar convençuda que aquest mecanisme tindrà un efecte dissuasiu, “però lamento que les mesures requereixin unanimitat entre els països de la UE. Tot i així, estic convençut que aquest mecanisme és un pas necessari per combatre la impunitat”.

"Ens congratulem que la UE tingui, a partir d'ara, la seva pròpia Llei Magnitsky, una crida de llarga data del Grup PPE. És lamentable, però, que no s'hagi trobat cap acord per incloure la corrupció a la llista de les infraccions punibles i que els estats membres renunciïn a la idea d'adoptar les sancions per majoria qualificada", ha subratllat la vicepresidenta del Grup PPE. , Sandra Kalniete eurodiputada.

Comparteix aquest article:

Tendències