Connecteu-vos amb nosaltres

República Txeca

Política de cohesió de la UE: 160 milions d’euros per modernitzar el transport ferroviari a Txèquia

publicat

on

Entrant a 2021 Any ferroviari de la UE, la Comissió Europea ha aprovat avui una inversió de més de 160 milions d '€ Fons de cohesió per substituir la línia única entre Sudoměřice u Tábora i Votice a Txèquia per un nou ferrocarril de doble via de 17 km de longitud. Això permetrà el pas de trens d’alta velocitat i de llarga distància i més trens de mercaderies i regionals. La comissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, va dir: "Aquest projecte modernitzarà el transport ferroviari a Txèquia i farà que la seva xarxa ferroviària sigui més competitiva i atractiva en comparació amb altres modes de transport més contaminants i perillosos. Això beneficiarà enormement les persones i les empreses no només a Txèquia, sinó també a la resta d’Europa Central ”.

El projecte contribuirà a una major capacitat i competitivitat del transport ferroviari. Això hauria d’afavorir el canvi del transport per carretera per ferrocarril, cosa que comportarà beneficis mediambientals, en forma de menys contaminació acústica i acústica, alhora que contribuirà al desenvolupament socioeconòmic al sud i al centre de Bohèmia. La nova línia del corredor ferroviari Praga-České Budějovice facilitarà l’accés a les ciutats de České Budějovice i Praga i a la ciutat de Tábor, facilitant la satisfacció de la demanda d’ocupació en aquests centres urbans. Aquest projecte forma part del ferrocarril transeuropeu que uneix Alemanya i Àustria a través de Txèquia i s’espera que comenci a funcionar el primer trimestre del 2023.

República Txeca

La Comissió aprova ajuts a la inversió per a horts i regs txecs; obre investigacions en profunditat sobre les mesures txeces a favor de les grans empreses agrícoles

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat dos esquemes de suport a l’ajut a la inversió txeca per a la reestructuració d’horts i regadius, tot obrint una investigació en profunditat per avaluar si l’ajut a la inversió concedit a determinades grans empreses actives al sector agrícola en el passat estava en línia amb les normes de la UE sobre ajudes estatals al sector agrícola. Paral·lelament, la Comissió ha obert una investigació en profunditat per avaluar si l'ajut previ i previst a certes grans empreses per donar suport a l'assegurança de cultius i ramaderia s'ajusta a les normes de la UE sobre ajuts estatals al sector agrícola.

Ajuts a la inversió a grans empreses per a la reestructuració d’horts i reg

Txèquia va notificar a la Comissió els seus plans per implementar dos sistemes d'ajuda per donar suport a les empreses actives en el sector agrícola, independentment de la seva mida per invertir en la reestructuració d'horts i regadius. El pressupost estimat dels sistemes era de 52.4 i 21 milions d’euros respectivament.

La Comissió va trobar que l’ajut que les autoritats txeques preveuen concedir en el futur en virtut dels dos sistemes notificats s’ajusta a les condicions establertes a les Directrius d’ajuda estatal agrícola del 2014 pel que fa a tot tipus de beneficiaris. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar les mesures previstes en les normes d’ajuts estatals de la UE.

Pel que fa al passat, durant la seva avaluació de les mesures proposades, la Comissió va trobar que, en els anys anteriors, alguns dels beneficiaris d’aquests sistemes havien estat qualificats erròniament per les autoritats concedents de la República Txeca com a petites o mitjanes empreses (pimes), mentre que en realitat eren grans empreses. La Comissió va trobar que aquelles grans empreses havien rebut ajuts sobre la base dels esquemes txecs existents, que estan exempts per categories en virtut del Reglament d’exempció per categories d’agricultura i només són accessibles a les pimes.

Les directrius de la Comissió sobre ajuts estatals agrícoles del 2014 permeten als estats membres concedir ajuts a la inversió a favor d’empreses de totes les mides, amb determinades condicions. Quan es concedeixen ajuts a la inversió a les grans empreses, a causa dels seus possibles efectes distorsionadors, cal complir certes condicions addicionals per garantir que es minimitzin les possibles distorsions de la competència. En particular, les ajudes a la inversió a les grans empreses han de: (i) tenir un efecte incentivador real, és a dir, els beneficiaris no duran a terme la inversió en absència del suport públic (és a dir, un "escenari contrafactual" que descrigui la situació absent de l'ajuda); i (ii) mantenir-se al mínim necessari basat en informació específica.

En aquesta etapa, la Comissió té dubtes que l’ajut ja concedit per Txèquia a les grans empreses compleixi aquestes condicions, sobretot per l’absència de la presentació d’un escenari contrafactual per garantir que l’ajut concedit a les grans empreses en el passat fos proporcional. .

Ara la Comissió investigarà més per determinar si es confirmen les seves preocupacions inicials. L’obertura d’una investigació en profunditat proporciona a totes les parts interessades l’oportunitat de comentar la mesura. No prejutja en cap cas el resultat de la investigació.

Ajuts per donar suport a la prima d’assegurança de collita i bestiar per a les grans empreses

Txèquia va notificar a la Comissió els seus plans d’atorgar 25.8 milions d’euros de suport públic a la prima d’assegurança de collita i bestiar per a les grans empreses.

L'avaluació de la Comissió va revelar que aquest suport ja s'havia concedit en el passat a beneficiaris que les autoritats concedents txeces havien qualificat erròniament de pimes, mentre que en realitat eren grans empreses.

En aquesta fase, la Comissió té dubtes que l’ajut txec per a les primes d’assegurança de collita i ramaderia compleixi en el passat els requisits previstos per les directrius d’ajuda estatal agrícola de 2014 per a les grans empreses. En aquest sentit, en absència de la presentació d’un escenari contrafactual per part dels beneficiaris que van ser qualificats erròniament de pimes, és poc probable que les autoritats txeques poguessin garantir que l’ajut atorgat a les grans empreses tingués un efecte d’incentivació.

Segons el pla notificat per Txèquia, els beneficiaris hauran de sol·licitar l'ajut només en el moment del pagament de la prima d'assegurança i no abans de signar el contracte d'assegurança. Per tant, la Comissió té dubtes en aquesta etapa que la mesura tingui un efecte incentivador real, és a dir, que els beneficiaris no celebrin contractes d'assegurança en absència del suport públic. També en el cas d’ajuts previs i previstos per donar suport a la prima d’assegurança de collita i bestiar per a les grans empreses, la Comissió investigarà ara per determinar si es confirmen les seves preocupacions inicials. L’obertura d’una investigació en profunditat proporciona a totes les parts interessades l’oportunitat de comentar la mesura. No prejutja en cap cas el resultat de la investigació.

Fons

Tenint en compte les possibilitats de finançament sovint reduïdes dels agricultors, les Directrius de la Comissió del 2014 sobre ajuts estatals en els sectors agrícola i forestal i en zones rurals permeten als estats membres donar suport a les inversions i les primes d’assegurança per a les empreses. Tot i això, les mesures haurien de complir una sèrie de condicions, sobretot:

  • El principi d'efecte d'incentivació: la sol·licitud d'ajut s'ha de presentar abans de l'inici de l'activitat ajudada;
  • el requisit per a les grans empreses de demostrar l '"efecte incentiu" mitjançant un "escenari contrafactual": han de presentar proves documentals que demostrin què hauria passat en una situació en què no s'havia concedit l'ajut;
  • l'ajuda ha de ser proporcional i;
  • condicions específiques relacionades amb activitats elegibles, costos elegibles i intensitat de l’ajut.

Les petites i mitjanes empreses (pimes) es defineixen a Annex I del Reglament (UE) 702/2014 de la Comissió. El mateix Reglament explica que el desenvolupament de les pimes pot estar limitat per fallades del mercat. Les pimes solen tenir dificultats per obtenir capital o préstecs, atesa la naturalesa aversada al risc de certs mercats financers i les garanties limitades que poden oferir. Els seus recursos limitats també poden restringir l’accés a la informació, sobretot pel que fa a les noves tecnologies i als mercats potencials. Com han confirmat constantment els tribunals de la Unió, la definició d'una pime s'ha d'interpretar estrictament.

La versió no confidencial de les decisions estarà disponible amb els números de casos SA.50787, SA.50837 i SA. SA.51501 al Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència lloc web un cop resoltes les qüestions de confidencialitat. Les noves publicacions de decisions d’ajuda d’Estat a Internet i al Diari Oficial figuren a la llista State Aid Weekly e-News.

 

Seguir llegint

coronavirus

La Comissió aprova un esquema txec de 7.5 milions d'euros per donar suport a les empreses ubicades a la ciutat de Pilsen afectades pel brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema txec de 7.5 milions d’euros per donar suport a les empreses ubicades a la ciutat de Pilsen afectades pel brot de coronavirus. El pla es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. L'objectiu de l'ajuda és remeiar una greu pertorbació de l'economia txeca i ajudar les empreses i organitzacions ubicades a Pilsen a preservar la continuïtat econòmica. També complementa altres programes de suport governamental ("Programa de lloguer COVID", "Programa COVID-SPORT" i "Programa ANTIVIRUS").

El pla està obert a beneficiaris actius en tots els sectors, a part de les institucions financeres. Consisteix en les següents mesures següents: Descompte de la renda i ajornament dels pagaments de lloguer per a locals no residencials, ajornament de la data de venciment dels pagaments en concepte d’arrendament de terres agrícoles i terres per a activitats de desenvolupament, subvencions directes per a organitzacions cofinançades públicament o fundat per l'Ajuntament de Pilsen i per a clubs esportius i organitzacions culturals no establerts per l'Ajuntament de Pilsen.

La Comissió va trobar que l'esquema txec s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal. En particular, l’ajut total rebut pels beneficiaris no superarà els 800,000 € per empresa (120,000 € per empresa activa en el sector pesquer i aquícola o 100,000 € per empresa activa en la producció primària de productes agrícoles. La Comissió va concloure que la mesura és necessària , adequat i proporcionat per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107, apartat 3, lletra b), del TFUE i les condicions establertes al marc temporal.

Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE. Es pot trobar més informació sobre el Marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.58430 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Seguir llegint

les emissions CO2

La Comissió aprova la compensació a les empreses que consumeixen molta energia a Txèquia pels costos d’emissions indirectes

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes d'ajuts estatals de la UE, els txecs planeja compensar parcialment les empreses que consumeixen molta energia per preus més elevats de l'electricitat resultants de costos d'emissions indirectes en el marc del sistema de comerç d'emissions de la UE (ETS). L'esquema cobrirà els costos d'emissions indirectes incorreguts l'any 2020 i té un pressupost provisional d'aproximadament 88 milions d'euros. La mesura beneficiarà les empreses actives a Txèquia en sectors que pateixen importants costos d’electricitat i que estan especialment exposats a la competència internacional.

La compensació s’atorgarà mitjançant la devolució parcial dels costos ETS indirectes a les empreses elegibles. La Comissió va avaluar la mesura segons les normes sobre ajuts estatals de la UE, en particular la seva directrius sobre determinades mesures d’ajut estatal en el context del pla de comerç de drets d’emissió d’efecte hivernacle després del 2012 i va comprovar que compleix els requisits de les directrius. En particular, l'esquema ajudarà a evitar un augment de les emissions mundials de gasos d'efecte hivernacle a causa de les empreses que es traslladaran a països fora de la UE amb una regulació ambiental menys estricta.

A més, la Comissió va concloure que l'ajut concedit es limita al mínim necessari. Hi haurà més informació a la Comissió competència lloc web, en el Registre d'ajudes estatals sota el número SA. 58608.

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències