Connecteu-vos amb nosaltres

EU

ERG entre els primers 25 negocis a donar suport a la "Terra Carta" sota el lideratge de SAR el Príncep de Gal·les i la Iniciativa per als Mercats Sostenibles

publicat

on

Eurasian Resources Group (ERG o The Group), un grup de recursos naturals diversificat líder amb seu a Luxemburg, va ser una de les primeres 25 organitzacions líders mundials a donar suport a la "Terra Carta", una iniciativa llançada per SAR el Príncep de Gal·les. (A la foto). La iniciativa proporciona un full de ruta fins al 2030, avançant cap a un futur sostenible arrelat en el poder transformador de la natura i les energies, recursos i innovació del sector privat.

Anunciat a la Cimera One Planet de París, la Terra Carta forma part de la Iniciativa per als Mercats Sostenibles.

La Terra Carta, que proporciona un marc per afavorir i catalitzar una transició necessària, defineix deu àmbits d’actuació, mentre que al voltant de 100 accions per a empreses constitueixen la base d’un pla de recuperació que situa la natura, les persones i el planeta al centre de la creació de valor mundial.

ERG va contribuir a les converses amb SAR el Príncep de Gal·les com a part d'una "coalició de voluntaris" entre líders empresarials mundials de diverses indústries, que va obrir el camí al desenvolupament de la carta per a un futur sostenible i ambiciós.

Benedikt Sobotka, conseller delegat de Eurasian Resources Group i copresident de l'Aliança Global de la Bateria (GBA), va dir: "La Carta Terra és una iniciativa mundial necessària i important, que dóna suport a l'Acord climàtic de París, al Conveni de la diversitat biològica i Objectius de desenvolupament sostenible. Oferint un full de ruta per al 2030, catalitzarà accions i compromisos entre les indústries i produirà precisament el tipus de transició sistèmica que es necessita al llarg d’aquesta dècada i més enllà.

"El nostre suport a la crida urgent del príncep forma part dels nostres esforços més amplis per ajudar a garantir un futur sostenible. Això va des del nostre compromís d’accelerar la innovació intersectorial i ajudar a eliminar amb urgència el treball infantil a les comunitats mineres de la RDC.

“Com a part del GBA, una iniciativa clau que impulsem inclou el Battery Passport, que ajudarà a elevar els estàndards de la indústria ESG, la transparència i la rendició de comptes al sector mundial de les bateries.

"Esperem formar part de la Terra Carta i explorar sinergies interessants amb l'objectiu d'assolir els objectius que s'ha proposat HRH".

El SMI també ha iniciat la creació d’una aliança d’inversió de capital natural amb objectius de 10 milions de dòlars el 2022.

Altres partidaris de la Terra Carta són: AstraZeneca, Fidelity International, Bank of America, ManyOne, Freuds, Jony Ive / LoveFrom, Refinitiv, Heathrow Airport, Coutts, IIGCC, HSBC, Schroders, EY, BP, Macquerie, State Street, Pollination, Lombard Odier, Mirova, Drax Group, EFI, Compass Group, ReNew Power, Polymateria, CCm Technologies, Lanzatech.

Per obtenir més informació sobre la Terra Carta, si us plau visiteu el lloc web corresponent.

EU

El "dret a desconnectar" hauria de ser un dret fonamental a tota la UE, segons diuen els eurodiputats 

publicat

on

La cultura sempre en actiu comporta greus riscos, segons els eurodiputats © Deagreez / Adobe Stock  

El Parlament Europeu reclama una llei de la UE que concedeixi als treballadors el dret de desconnectar digitalment del treball sense afrontar repercussions negatives. En la seva iniciativa legislativa que va aprovar-se amb 472 vots a favor, 126 en contra i 83 abstencions, els eurodiputats demanen a la Comissió que proposi una llei que permeti als qui treballen digitalment desconnectar fora del seu horari laboral. També hauria d’establir requisits mínims per al treball a distància i aclarir les condicions de treball, les hores i els períodes de descans.

L'augment dels recursos digitals que s'utilitzen per motius laborals ha donat com a resultat una cultura "sempre activa", que té un impacte negatiu en la conciliació laboral i familiar dels empleats, segons diuen els eurodiputats. Tot i que treballar des de casa ha estat fonamental per ajudar a salvaguardar l’ocupació i els negocis durant la crisi del COVID-19, la combinació de jornades laborals llargues i exigències més elevades també comporta més casos d’ansietat, depressió, esgotament i altres problemes de salut mental i física.

Els eurodiputats consideren el dret a desconnectar un dret fonamental que permet als treballadors abstenir-se de realitzar tasques relacionades amb la feina, com ara trucades telefòniques, correus electrònics i altres comunicacions digitals, fora de l’horari laboral. Això inclou les vacances i altres formes de permís. Es recomana als estats membres que prenguin totes les mesures necessàries perquè els treballadors puguin exercir aquest dret, inclosos els convenis col·lectius entre agents socials. Han d’assegurar-se que els treballadors no seran objecte de discriminació, crítica, acomiadament ni altres accions adverses per part dels empresaris.

"No podem abandonar milions de treballadors europeus que estan esgotats per la pressió per estar sempre" encès "i les hores de treball excessivament llargues. Ara és el moment de mantenir-se al seu costat i donar-los el que es mereixen: el dret a desconnectar. Això és vital per a la nostra salut mental i física. És el moment d’actualitzar els drets dels treballadors perquè es corresponguin amb les noves realitats de l’era digital ”, relata Alex Agius Saliba (S&D, MT) va dir després de la votació.

Fons

Des de l’esclat de la pandèmia COVID-19, el treball des de casa ha augmentat gairebé un 30%. Es preveu que aquesta xifra es mantingui elevada o fins i tot augmenti. Investigació de Eurofound mostra que les persones que treballen regularment des de casa tenen més del doble de probabilitats de superar el màxim de 48 hores laborals a la setmana, en comparació amb les que treballen a les instal·lacions del seu empresari. Gairebé el 30% dels que treballen des de casa declaren treballar en el seu temps lliure cada dia o diverses vegades a la setmana, en comparació amb menys del 5% dels treballadors d’oficina.

Més informació 

Seguir llegint

Brexit

El govern escocès comenta els esforços per mantenir-se a Erasmus

publicat

on

Els ministres han acollit amb satisfacció el suport d’uns 150 eurodiputats que han demanat a la Comissió Europea que explori com Escòcia podria continuar participant al popular programa d’intercanvi Erasmus. La mesura es produeix una setmana després que el ministre d’Educació Superior i Superior Richard Lochhead mantingués converses productives amb la comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, per explorar la idea. Fins a l’any passat, més de 2,000 estudiants, personal i aprenents escocesos participaven anualment en el programa, i Escòcia va atreure proporcionalment més participants d’Erasmus de tota Europa (i va enviar més en l’altra direcció) que qualsevol altre país del Regne Unit.

Lochhead va dir: "La pèrdua d'Erasmus és un cop enorme per als milers d'estudiants escocesos, grups comunitaris i estudiants adults, de totes les procedències demogràfiques, que ja no poden viure, estudiar ni treballar a Europa." També tanca la porta a la gent que vingui a Escòcia a Erasmus per experimentar el nostre país i la nostra cultura i és encoratjador veure aquesta pèrdua d’oportunitats reconeguda pels 145 eurodiputats de tot Europa que volen que continuï el lloc d’Escòcia a Erasmus. Estic agraït a Terry Reintke i altres eurodiputats pels seus esforços i els agraeixo que estenguessin la mà de l'amistat i la solidaritat als joves d'Escòcia. Sincerament espero que puguem tenir èxit.

“Ja he tingut una reunió virtual amb el comissari Gabriel. Vam acordar que retirar-se d'Erasmus és molt lamentable i continuarem explorant amb la UE com maximitzar el compromís continu d'Escòcia amb el programa. També he parlat amb el meu homòleg del govern gal·lès i he acceptat mantenir un estret contacte ”.

Feu clic aquí per a més informació.

Seguir llegint

EU

Els líders es posen d’acord sobre noves zones de ‘vermell fosc’ per a zones de COVID d’alt risc

publicat

on

En una reunió especial dels caps de govern europeus, per discutir l’augment de les taxes d’infecció a tot Europa i l’aparició de noves variants més contagioses, els líders van acordar que la situació justificava la màxima precaució i van acordar una nova categoria de “zona vermella fosca”. per a zones d’alt risc.

La nova categoria indicaria que el virus circulava a un nivell molt alt. Les persones que viatgin des de zones de color vermell fosc podrien haver de fer una prova abans de la sortida i fer una quarantena després de l’arribada. Es desaconsellaria viatjar no essencialment dins o fora d’aquestes zones.

La UE ha subratllat que està ansiosa perquè el mercat únic funcioni especialment pel que fa al moviment de treballadors i mercaderies essencials, von der Leyen ho va qualificar de "màxima importància". 

L’aprovació de les vacunes i l’inici del desplegament són encoratjadors, però s’entén que cal una vigilància addicional. Alguns estats més dependents del turisme van demanar l'ús de certificats de vacunació com a forma d'obrir els viatges. Els líders van debatre sobre l'ús d'un enfocament comú i van acordar que el document de vacunació s'hauria de veure com un document mèdic, en lloc d'un document de viatge, en aquesta etapa. Von der Leyen va dir: "Parlarem de la idoneïtat d'un enfocament comú per a la certificació".

Els estats membres van acordar una recomanació del Consell per establir un marc comú per a l'ús de proves ràpides d'antígens i el reconeixement mutu dels resultats de les proves COVID-19 a tota la UE. El reconeixement mutu dels resultats de les proves de la infecció per SARS-CoV2 portats per organismes sanitaris certificats hauria d’ajudar a facilitar el moviment transfronterer i el rastreig de contactes transfronterers.

La llista comuna de proves ràpides d’antígens COVID-19 adequades hauria de ser prou flexible per afegir o eliminar aquelles proves que afecten l’eficàcia de les mutacions del COVID-19.

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències