Connecteu-vos amb nosaltres

Iniciativa ciutadana europea (ECI)

Iniciativa ciutadana europea: la Comissió Europea respon a la iniciativa "Minority Safepack"

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

La Comissió Europea va respondre a la iniciativa ciutadana europea "Minority Safepack - un milió de signatures per a la diversitat a Europa", la cinquena iniciativa amb èxit recolzada per més d'un milió de ciutadans de tota la UE.

La iniciativa té com a objectiu millorar la protecció de les persones que pertanyen a minories nacionals i lingüístiques. La resposta de la Comissió avalua detingudament les propostes dels organitzadors i estableix com la legislació existent i recentment adoptada de la UE dóna suport als diferents aspectes d'aquesta iniciativa. La resposta descriu altres accions de seguiment.

La vicepresidenta de Valors i Transparència, Věra Jourová, va dir: "Aquesta cinquena iniciativa ciutadana europea amb èxit demostra que els ciutadans europeus se senten fermament compromesos i volen formar part del debat públic sobre la configuració de la política de la Unió. El respecte als drets de les persones que pertanyen a una minoria és un dels valors bàsics de la Unió i la Comissió es compromet a promoure aquesta agenda ".

Avaluació i seguiment de la Comissió

La inclusió i el respecte per la rica diversitat cultural d’Europa és una de les prioritats i objectius de la Comissió Europea. Durant els darrers anys s’han pres una àmplia gamma de mesures per abordar diversos aspectes de les propostes de la iniciativa des que es va presentar originalment la iniciativa el 2013. La comunicació avalua cadascuna de les nou propostes individuals segons els seus propis mèrits, tenint en compte els principis de subsidiarietat i proporcionalitat. Tot i que no es proposen més actes jurídics, la plena aplicació de la legislació i les polítiques ja existents proporciona un poderós arsenal per donar suport als objectius de la Iniciativa.

Fons

El Safepack per a minories La Iniciativa Ciutadana Europea demana l’adopció d’un conjunt d’actes jurídics per millorar la protecció de les persones que pertanyen a minories nacionals i lingüístiques i reforçar la diversitat cultural i lingüística a la Unió.

Els organitzadors van presentar oficialment la seva iniciativa a la Comissió el 10 de gener de 2020. Havien reunit amb èxit 1,128,422 declaracions de suport vàlides i van assolir els llindars necessaris a 11 estats membres. La Comissió es va reunir amb els organitzadors el 5 de febrer de 2020.

El 15 d'octubre de 2020, els organitzadors van presentar la seva iniciativa i les seves propostes en una audiència pública organitzada al Parlament Europeu. Després, la Comissió tenia tres mesos per adoptar una comunicació que exposés les seves conclusions legals i polítiques sobre la Iniciativa.

La iniciativa Minority SafePack es va debatre a la sessió plenària del Parlament Europeu el 14 de desembre de 2020. En la resolució adoptada el 17 de desembre de 2020, el Parlament Europeu va expressar el seu suport a la Iniciativa.

Més informació

Comunicació sobre la iniciativa ciutadana europea "Minority SafePack: un milió de signatures per a la diversitat a Europa"

Q & A: Iniciativa ciutadana europea: la Comissió Europea respon a la iniciativa "Minority Safepack"

pàgina web ECI: Minority SafePack: un milió de signatures per a la diversitat a Europa

EU

Iniciativa ciutadana europea: la Comissió decideix registrar una iniciativa per prohibir les pràctiques biomètriques de vigilància massiva

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

El 7 de gener, la Comissió Europea va decidir registrar una Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) titulada "Iniciativa de la societat civil per a la prohibició de les pràctiques de vigilància massiva biomètrica". Els organitzadors de l’ECI insten la Comissió a proposar un acte jurídic per acabar definitivament amb els usos indiscriminats i dirigits arbitràriament de dades biomètriques de maneres que puguin conduir a una vigilància massiva o qualsevol interferència indeguda en els drets fonamentals. La Comissió considera que l’ECI és legalment admissible, ja que compleix les condicions necessàries i, per tant, va decidir registrar-la. La Comissió no ha analitzat la substància de la ICE en aquesta etapa. El comunicat de premsa complet està disponible online i es pot trobar més informació sobre la ICE a .

Seguir llegint

Corona virus

Iniciatives ciutadanes europees: la Comissió celebra l'adopció ràpida de mesures temporals per abordar l'impacte de # COVID-19 en les iniciatives ciutadanes

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

Després de la proposta de la Comissió del 20 de maig, el Parlament Europeu i el Consell van adoptar formalment el 14 de juliol un acord sobre mesures temporals per permetre l’extensió de determinats terminis que s’apliquen al Iniciatives ciutadanes europees (ECI). 

Aquestes mesures temporals responen a les dificultats de les campanyes públiques i a la recopilació de declaracions de suport que s’enfronten els organitzadors durant el brot de coronavirus. La vicepresidenta Věra Jourovà va dir: "Acollim amb molt de gust la ràpida adopció per part dels colegisladors d'aquestes mesures temporals. Aquests proporcionaran la seguretat jurídica i la claredat necessàries per als organitzadors i haurien de garantir la seguretat que les iniciatives ciutadanes no estan en risc a causa de la pandèmia ".

 Les normes, que amplien el període de recollida de declaracions de suport en sis mesos per a totes les iniciatives que estaven en marxa l'11 de març de 2020, el dia en què l'Organització Mundial de la Salut va declarar el brot de coronavirus com una pandèmia mundial, s'aplicaran fins a finals de 2022 .

Aquesta extensió també s'aplicarà de manera retroactiva a les iniciatives que finalitzin el període de cobrament entre l'11 de març i l'adopció de les noves normes i a les que van iniciar la seva recollida entre l'11 de març i l'11 de setembre de 2020. Les noves normes també permeten a la Comissió decidir altres accions addicionals. Pròrrogues de 3 mesos, en cas que es continuïn les mesures de confinament nacionals en resposta a la pandèmia o en cas d’un nou brot.

La Comissió també pot concedir a un estat membre una extensió de fins a tres mesos per verificar les declaracions de suport recollides. Finalment, per a iniciatives amb èxit, serà possible organitzar la reunió amb els organitzadors i l'audiència al Parlament Europeu a distància o posposar-les fins que la situació permeti reunions presencials.

El text del Reglament està disponible a Web de les iniciatives ciutadanes europees i també es publicarà al Diari Oficial. 

Seguir llegint

Benestar dels animals

#EndTheCageAge - ONG, eurodiputats i ciutadans de la UE s’uneixen per celebrar l’èxit de la iniciativa ciutadana europea #ECI

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

Avui (8 d’octubre) ONG, eurodiputats i ciutadans de la UE s’han reunit a Brussel·les, el cor de la UE, per celebrar el final d’una històrica iniciativa ciutadana europea (ICE) i enviar un missatge clar i fort a la Comissió de la UE i al Consell de la UE.

La compassió a World Farming i representants d’altres organitzacions no governamentals (ONG) es van unir a membres del Parlament Europeu (eurodiputats) i Ciutadans de la UE per celebrar la cloenda de l’ECI End the Cage Age, que va obtenir signatures 1,617,405, fent història per a la granja. animals.

L’esdeveniment va tenir lloc al cor de la zona de la UE a Brussel·les, a l’esplanada situada davant de la rotonda de Schuman i entre els edificis del Consell de la UE i de la Comissió de la UE. Ode to the Pig, es va mostrar una escultura atractiva en un metre 10 d'un porc saltant a la llibertat, mentre que es van mostrar vídeos i discursos en dues pantalles dins de la visió de la construcció de la Comissió de la UE i del Consell de la UE. A més, es va col·locar al centre de la rotonda de Schuman una pancarta circular 18-metres amb el missatge "Per als animals, enginyeria en gàbia final", visible des de tots els edificis i vianants dels voltants. Els assistents van compartir fotografies i històries a les xarxes socials mitjançant #EndTheCageAge comunicant missatges de celebració, determinació i esperança.

Representants d'ONG van pronunciar apassionats discursos sobre la importància d'aquesta ICE per als animals de granja i els ciutadans de la UE, així com sobre l'extraordinari esforç col·laboratiu de més de 170 ONG. "Ho hem fet! Tots ens vam reunir, com a amics, com a companys, com a defensors dels animals. I ja sabeu què, vencem el sistema, aconseguim que el continent es mantingui dret, per dir que no a les gàbies.

“Fa un any contemplàvem assumir un repte; un ECI per acabar amb les gàbies dels animals de granja. Això no és curt, ja que la majoria d’ICI en el passat han fallat ”, va dir Philip Lymbery, CEO de Compassion in World Farming. "El treball dur no s'atura aquí, ara hem de fer que aquesta ECI compti, mitjançant el treball de promoció i la legislació".

Martina Stephany, directora d’animals de granja i nutrició de Four Paws, va dir: “Aquesta ECI ha demostrat que els ciutadans europeus es preocupen molt pel que passa a la indústria ramadera. Es mantenen amb organitzacions de diferents països i orígens, unificades darrere l'objectiu de Finalitzar l'Edat de la Gàbia. Ens assegurem que se sentirà la seva veu. Avui, aquest moviment ha fet història, però no descansarem fins que no arribem al nostre objectiu i les gàbies estan prohibides a tot Europa ”.

Els eurodiputats van continuar destacant la importància de l’ECI End the Cage Age i com el seu resultat dicta a les institucions de la UE que ha arribat el moment d’acció immediata.

Eleonora Evi, eurodiputada, vicepresidenta del grup de benestar animal i copresidenta del grup de treball sense gàbies, va dir: “Avui celebrem un èxit rècord. Més d'1.6 milions de ciutadans de tota Europa han dit clar i fort: volem animals fora de les gàbies ara! Juntament amb altres eurodiputats, ens assegurarem que la Comissió Europea deixi d’ignorar les demandes dels seus ciutadans i que prohibeixi les gàbies a l’agricultura ".

"La UE afirma tenir els estàndards de benestar animal més alts del món, però encara tanca els animals a les gàbies. Centenars de milions d’animals de granja a la UE pateixen diàriament, incapaços d’expressar el seu comportament natural ”, va dir Anja Hazekamp, ​​eurodiputada, presidenta del grup de benestar animal i copresidenta del grup de treball sense gàbies. “És hora que la UE entri al segle XXI. La tortura d’aquests éssers innocents i sensibles ha d’acabar d’una vegada per totes ".

Un dels aspectes més emotius del dia va ser el moment en què Angelina Berlingò, ciutadana italiana, va pronunciar el seu discurs representant més de 1.6 milions de ciutadans de la UE. Va fer campanya a favor de l’ECI i va recollir una sola mà de més de signatures digitals i de paper 2,000. "Ha estat un gran viatge personal per formar part de l'èxit general de la campanya", va dir Angelina. “El resultat d’aquesta petició porta l’esperança en un món millor tant per a animals humans com no humans. Avui estic aquí per cridar una vegada més: Acaba l'edat de les gàbies. "

Més informació sobre l’ECI de End the Cage Age

L’EPI End the Cage Age Cage va tancar el setembre de 11, 2019, després d’haver obtingut més de 1.6 milions de signatures durant un període de 12 mesos. Això marca un dels dies més significatius per als animals de granja que el món ha vist mai.

L’objectiu de l’ECI End the Cage Age és acabar amb l’ús de les gàbies per a animals de granja d’arreu d’Europa. Més de 300 milions de porcs, gallines, conills, ànecs, guatlles i vedells són empresonats a les gàbies de tota la UE. La majoria de les gàbies són estèrides, engreixades i neguen als animals l’espai per moure’s lliurement o expressar els seus comportaments naturals. Les gàbies són cruels i completament innecessàries.

L’EPI End Cage Age ha estat un esforç col·laboratiu, on Compassion in World Farming va unir esforços amb ONG 170 d’arreu d’Europa. Els grups mediambientals, els drets del consumidor i la protecció dels animals van constituir una coalició d’àmplia base per reunir ciutadans de tots els racons del continent. Aquesta és la primera vegada en la història que aquest nombre d'organitzacions europees es reuneixen per a animals de granja.

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències