Connecteu-vos amb nosaltres

Iniciativa ciutadana europea (ECI)

Iniciativa ciutadana europea: la Comissió Europea respon a la iniciativa "Minority Safepack"

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea va respondre a la iniciativa ciutadana europea "Minority Safepack - un milió de signatures per a la diversitat a Europa", la cinquena iniciativa amb èxit recolzada per més d'un milió de ciutadans de tota la UE.

La iniciativa té com a objectiu millorar la protecció de les persones que pertanyen a minories nacionals i lingüístiques. La resposta de la Comissió avalua detingudament les propostes dels organitzadors i estableix com la legislació existent i recentment adoptada de la UE dóna suport als diferents aspectes d'aquesta iniciativa. La resposta descriu altres accions de seguiment.

La vicepresidenta de Valors i Transparència, Věra Jourová, va dir: "Aquesta cinquena iniciativa ciutadana europea amb èxit demostra que els ciutadans europeus se senten fermament compromesos i volen formar part del debat públic sobre la configuració de la política de la Unió. El respecte als drets de les persones que pertanyen a una minoria és un dels valors bàsics de la Unió i la Comissió es compromet a promoure aquesta agenda ".

Avaluació i seguiment de la Comissió

La inclusió i el respecte per la rica diversitat cultural d’Europa és una de les prioritats i objectius de la Comissió Europea. Durant els darrers anys s’han pres una àmplia gamma de mesures per abordar diversos aspectes de les propostes de la iniciativa des que es va presentar originalment la iniciativa el 2013. La comunicació avalua cadascuna de les nou propostes individuals segons els seus propis mèrits, tenint en compte els principis de subsidiarietat i proporcionalitat. Tot i que no es proposen més actes jurídics, la plena aplicació de la legislació i les polítiques ja existents proporciona un poderós arsenal per donar suport als objectius de la Iniciativa.

Fons

anunci

El Safepack per a minories La Iniciativa Ciutadana Europea demana l’adopció d’un conjunt d’actes jurídics per millorar la protecció de les persones que pertanyen a minories nacionals i lingüístiques i reforçar la diversitat cultural i lingüística a la Unió.

Els organitzadors van presentar oficialment la seva iniciativa a la Comissió el 10 de gener de 2020. Havien reunit amb èxit 1,128,422 declaracions de suport vàlides i van assolir els llindars necessaris a 11 estats membres. La Comissió es va reunir amb els organitzadors el 5 de febrer de 2020.

El 15 d'octubre de 2020, els organitzadors van presentar la seva iniciativa i les seves propostes en una audiència pública organitzada al Parlament Europeu. Després, la Comissió tenia tres mesos per adoptar una comunicació que exposés les seves conclusions legals i polítiques sobre la Iniciativa.

La iniciativa Minority SafePack es va debatre a la sessió plenària del Parlament Europeu el 14 de desembre de 2020. En la resolució adoptada el 17 de desembre de 2020, el Parlament Europeu va expressar el seu suport a la Iniciativa.

Més informació

Comunicació sobre la iniciativa ciutadana europea "Minority SafePack: un milió de signatures per a la diversitat a Europa"

Q & A: Iniciativa ciutadana europea: la Comissió Europea respon a la iniciativa "Minority Safepack"

pàgina web ECI: Minority SafePack: un milió de signatures per a la diversitat a Europa

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències