Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Lagarde demana una ràpida ratificació de la UE de nova generació

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu, va compartir les conclusions del consell rector mensual de l'euro. El Consell ha decidit reconfirmar la seva postura de política monetària "molt acomodàtica". Lagarde va dir que la renovada pujada de COVID havia alterat l'activitat econòmica, en particular per als serveis. 

Lagarde va subratllar la importància del paquet de la pròxima generació de la UE i va subratllar que hauria de ser operatiu sense demora. Va demanar als estats membres que ho ratifiquessin el més ràpidament possible.  

El tipus d’interès de les principals operacions de refinançament i els tipus d’interès de la facilitat de préstec marginal i de la facilitat de dipòsit es mantindran sense canvis en el 0.00%, 0.25% i -0.50% respectivament. El Consell de Govern espera que els tipus d'interès clau del BCE es mantinguin en els seus nivells actuals o inferiors.

El Consell de Govern continuarà les compres en el marc del programa de compra d’emergències per pandèmia (PEPP) amb una dotació total de 1,850 milions d’euros. El Consell de Govern realitzarà compres d’actius nets en virtut del PEPP fins almenys a finals de març de 2022 i, en qualsevol cas, fins que jutgi que la fase de crisi del coronavirus ha acabat. També continuarà reinvertint els pagaments principals dels títols amb venciment adquirits en virtut del PEPP fins almenys a finals de 2023. En qualsevol cas, el futur llançament de la cartera de PEPP es gestionarà per evitar interferències amb la postura de política monetària adequada.

En tercer lloc, les compres netes del programa de compra d’actius (APP) continuaran a un ritme mensual de 20 milions d’euros. El Consell de Govern continua esperant que les compres mensuals d’actius nets segons l’APP s’executin el temps necessari per reforçar l’impacte acomodatiu de les seves taxes de política i finalitzin poc abans de començar a augmentar els tipus d’interès clau del BCE.

El Consell de Govern també té intenció de continuar reinvertint, en la seva totalitat, els pagaments principals dels valors vençuts adquirits en virtut de l’APP durant un període de temps prolongat després de la data en què comença a augmentar els tipus d’interès clau del BCE i, en tot cas, durant el temps que sigui necessari. mantenir unes condicions de liquiditat favorables i un ampli grau d’acomodació monetària.

Finalment, el Consell de Govern continuarà proporcionant àmplia liquiditat a través de les seves operacions de refinançament. En particular, la tercera sèrie d'operacions de refinançament a llarg termini (TLTRO III) continua sent una atractiva font de finançament per als bancs, donant suport als préstecs bancaris a empreses i llars.

El Consell de Govern continua disposat a ajustar tots els seus instruments, segons correspongui, per garantir que la inflació es mogui cap al seu objectiu de manera sostinguda, en línia amb el seu compromís amb la simetria.

Economia

La relaxació de les normes fiscals es va estendre a principis del 2023

avatar

publicat

on

La Comissió Europea ha anunciat avui (3 de març) que pretén ampliar la relaxació de les normes fiscals del Pacte de creixement i estabilitat. La UE estendrà la "clàusula d'escapament general" fins al 2023. 

La relaxació de les normes es mantindrà després del 2023 si el nivell d’activitat econòmica a la UE o a la zona de l’euro no ha tornat als nivells anteriors a la crisi (finals de 2019), aquest serà el criteri quantitatiu clau per a la Comissió avaluació global de la desactivació o aplicació continuada de la clàusula general d’escapament.

La guia d'avui també proporciona indicacions generals sobre la política fiscal global per al període següent, incloses les implicacions del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR) per a la política fiscal.

El vicepresident executiu, Valdis Dombrovskis, va dir: "Hi ha esperança en l'horitzó per a l'economia de la UE, però per ara la pandèmia continua perjudicant els mitjans de subsistència de la gent i l'economia en general. Per esmorteir aquest impacte i promoure una recuperació resistent i sostenible, el nostre missatge clar és que el suport fiscal hauria de continuar el temps que sigui necessari ". 

"La nostra decisió del març passat d'activar la clàusula general d'escapament va ser un reconeixement a la gravetat de la crisi que es desenvolupa", va dir el comissari d'Economia, Paolo Gentiloni. “També va ser una declaració de la nostra determinació de prendre totes les mesures necessàries per fer front a la pandèmia i donar suport als llocs de treball i les empreses. Un any després, la batalla contra COVID-19 encara no s’ha guanyat i hem de garantir que no repetim els errors de fa una dècada retirant el suport massa aviat ”. 

Gentiloni va afegir que l'enfocament de la UE era també el dels ministres de finances del G20 que es van reunir divendres passat.

Agilitat

La paraula del moment sembla "àgil", és a dir, que les economies haurien de ser capaces de respondre a l'evolució de la crisi que encara manté moltes incerteses. L'esperança és que les mesures fiscals puguin avançar gradualment cap a donar suport a mesures més avançades que promoguin una recuperació sostenible. Les directrius es detallaran al paquet de primavera del semestre europeu de la Comissió.

Aprofitar al màxim el recurs de recuperació i resistència

S'espera que el mecanisme de recuperació i resiliència (RRF) tingui un paper crucial per ajudar Europa a recuperar-se de l'impacte econòmic i social de la pandèmia i contribuirà a fer les economies i les societats de la UE més resistents i a assegurar les transicions verdes i digitals.

L’RRF farà disponibles 312.5 milions d’euros en subvencions i fins a 360 milions d’euros en préstecs per donar suport a la implementació de reformes i inversions. A més de proporcionar un impuls fiscal considerable, s’espera que contribueixi a mitigar el risc de divergències a la zona euro i a la UE. És important destacar per a la instal·lació que la despesa finançada amb subvencions de la RRF proporcionarà un impuls substancial a l’economia en els propers anys, sense augmentar els dèficits i el deute nacionals. 

Seguir llegint

Corona virus

La UE, sotmesa a pressió sobre el llançament de vacunes, considera canviar a aprovacions d’emergència

Reuters

publicat

on

By

La Comissió Europea va dir dimarts (2 de març) que estava considerant les aprovacions d’emergència per a les vacunes COVID-19 com una alternativa més ràpida a autoritzacions de màrqueting condicionals més rigoroses que s’han utilitzat fins ara, escriu Francesco Guariscio, @fraguarascio.

El moviment suposaria un gran canvi d’aproximació a les aprovacions de vacunes, ja que comportaria l’ús d’un procediment que la UE havia considerat perillós i que abans de la pandèmia COVID-19 s’havia reservat per a una autorització excepcional a nivell nacional de medicaments per a pacients amb malaltia terminal. incloent tractaments contra el càncer.

El canvi potencial es produeix a mesura que l’executiu de la UE i el regulador del fàrmac del bloc experimenten una pressió creixent pel que alguns consideren que les aprovacions de vacunes són lentes, cosa que ha contribuït a un desplegament més lent de tirs de COVID-19 a la unió de 27 països, en comparació amb els Estats Units i antic membre de la UE Gran Bretanya.

"Estem preparats per reflexionar amb els estats membres sobre totes les vies possibles per accelerar l'aprovació de les vacunes", va dir un portaveu de la Comissió de la UE en roda de premsa.

Una opció podria ser "una autorització d'emergència de vacunes a nivell de la UE amb responsabilitat compartida entre els estats membres", va dir el portaveu, i va afegir que la feina sobre això podria començar molt ràpidament si els governs de la UE donessin suport a la idea.

No estava clar si un procediment d'autorització d'emergència a tota la UE, si es pacta, comportaria les mateixes condicions que les aprovacions d'emergència atorgades a nivell nacional, va dir el portaveu de la comissió a Reuters.

Actualment, l’Agència Europea de Medicaments (EMA) no pot emetre aprovacions d’emergència, però en circumstàncies excepcionals ha recomanat l’ús compassiu de medicaments abans de l’autorització de comercialització.

Aquest procediment es va utilitzar a l'abril per autoritzar inicialment els metges a utilitzar el medicament antiviral de Gilead remdesivir com a tractament contra el COVID-19. Més tard, el medicament va rebre l'aprovació condicional per part de l'EMA.

Les legislacions de la UE permeten les aprovacions d’emergència nacionals, però obliguen els països a assumir la plena responsabilitat si alguna cosa va malament amb una vacuna, mentre que sota una autorització de comercialització més rigorosa, les empreses farmacèutiques continuen sent responsables de les seves vacunes.

La Comissió de la UE va dir que les autoritzacions nacionals d'emergència no s'haurien d'utilitzar per a les vacunes COVID-19, perquè les aprovacions més ràpides podrien reduir la capacitat dels reguladors per comprovar les dades d'eficàcia i seguretat.

Això també podria augmentar la vacil·lació de la vacuna, que ja és elevada en alguns països, segons havien dit funcionaris de la UE.

Un alt funcionari de la UE va dir que el procediment d’emergència fins ara s’havia utilitzat a nivell nacional per a pacients amb malaltia terminal i que la UE havia escollit l’autorització de comercialització condicional més llarga ja que amb les vacunes “injectem persones sanes” i el risc era desproporcionat.

El canvi d’adherència arribaria després que països d’Europa de l’Est, inclosos Hongria, Eslovàquia i la República Txeca, aprovessin les vacunes russes i xineses amb procediments nacionals d’emergència.

Gran Bretanya també ha utilitzat el procediment d'emergència per aprovar les vacunes COVID-19.

Seguir llegint

agricultura

CAP: s’ha de despertar un nou informe sobre frau, corrupció i ús indegut dels fons agrícoles de la UE

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

Els eurodiputats que treballen en la protecció del pressupost de la UE del grup Verds / EPT acaben de publicar un nou informe: "On van els diners de la UE?", que analitza el mal ús dels fons agrícoles europeus a l'Europa central i oriental. L'informe analitza la feblesa sistèmica dels fons agrícoles de la UE i descriu en termes clars, com els fons de la UE contribueixen al frau i la corrupció i minen l'estat de dret en cinc Països de la UE: Bulgària, Txèquia, Hongria, Eslovàquia i Romania.
 
L'informe descriu casos actualitzats, inclosos: reclamacions i pagaments fraudulents de subvencions agrícoles de la UE Eslovàquia; els conflictes d'interessos al voltant de l'empresa Agrofert del primer ministre txec a Txèquia; i la ingerència estatal del govern Fidesz a Hongria. Aquest informe surt quan les institucions de la UE estan en procés de negociació de la política agrícola comuna per als anys 2021-27.
L'eurodiputat de Viola von Cramon, membre de la Comissió de Control Pressupostari dels Verds / EPT, comenta: "L'evidència demostra que els fons agrícoles de la UE alimenten el frau, la corrupció i l'augment dels homes de negocis rics. Tot i les nombroses investigacions, escàndols i protestes, la Comissió sembla fent els ulls grossos a l'abús desenfrenat dels diners dels contribuents i els estats membres estan fent poc per abordar problemes sistemàtics. La política agrícola comuna simplement no funciona. Proporciona incentius equivocats per a l'ús de la terra, que perjudica el medi ambient i perjudica els locals. L’acumulació massiva de terres a costa del bé comú no és un model sostenible i, certament, no s’hauria de finançar amb el pressupost de la UE.
 
"No podem continuar permetent una situació en què els fons de la UE causin aquest dany en tants països. La Comissió ha d'actuar, no pot enterrar el cap a la sorra. Necessitem transparència sobre com i on acaben els diners de la UE, la divulgació de els propietaris finals de grans empreses agrícoles i la fi dels conflictes d’interessos. La PAC s’ha de reformar només perquè funcioni per a les persones i el planeta i sigui, en última instància, responsable davant dels ciutadans de la UE. En les negociacions entorn de la nova PAC, l’equip del Parlament ha de defensar-se ferma darrere de la limitació i la transparència obligatòries ".

Mikuláš Peksa, eurodiputat del Partit Pirata i membre de la Comissió de Control Pressupostari dels Verds / EPT, va dir: "Hem vist al meu propi país com els fons agrícoles de la UE enriqueixen tota una classe de persones fins al primer ministre. Hi ha una manca sistemàtica de transparència a la PAC, durant i després del procés de distribució. Les agències nacionals de pagament del CEE no utilitzen criteris clars i objectius a l’hora de seleccionar els beneficiaris i no publiquen tota la informació rellevant sobre on van els diners. Quan es revelen algunes dades, sovint se suprimeixen després del període obligatori de dos anys, cosa que fa que sigui gairebé impossible controlar-les.
 
“La transparència, la rendició de comptes i un control adequat són essencials per construir un sistema agrícola que funcioni per a tothom, en lloc d'enriquir alguns. Malauradament, les dades sobre els beneficiaris de subvencions es troben repartides en centenars de registres, la majoria no interoperables amb les eines de detecció de fraus de la Comissió. No només és gairebé impossible per a la Comissió identificar casos de corrupció, sinó que sovint desconeix qui són els beneficiaris finals i quants diners reben. En les negociacions en curs per al nou període de la PAC, no podem permetre que els estats membres continuïn operant amb aquesta manca de transparència i supervisió de la UE ".

L’informe està disponible en línia aquí.

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències