Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

La UE introdueix un mecanisme de "transparència i autorització" per a les vacunes COVID-19

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

La UE ha introduït un mecanisme de "transparència i autorització" limitat en el temps per a les exportacions de vacunes COVID-19 cobertes pels Acords de Compra Avançada de la UE per valor de 2.9 milions d'euros, la mesura es va introduir després de preguntes sobre la distribució d'AstraZeneca de la seva vacuna, en què la UE ha invertit 363 milions d'euros. 

AstraZeneca va anunciar la setmana passada que tindria un dèficit de gairebé tres quartes parts de les vacunes previstes disponibles per a la UE, tot respectant els seus compromisos en un contracte amb el Regne Unit. La UE ho ha qüestionat i, amb dèficits de vacunes a tota la UE, ha pres mesures per protegir el subministrament de vacunes que ha ordenat. 

"La pandèmia té efectes devastadors a Europa i a tot el món", va dir la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, "protegir la salut dels nostres ciutadans continua sent la nostra màxima prioritat i hem de posar en marxa les mesures necessàries per garantir que aconseguir-ho. Aquest mecanisme de transparència i autorització és temporal i, per descomptat, continuarem mantenint els nostres compromisos amb els països de renda baixa i mitjana ”.

El mecanisme conté una àmplia gamma d’exempcions per complir plenament els compromisos d’ajuda humanitària de la UE i protegir els lliuraments de vacunes als barris orientals i meridionals de la UE, així com als països que ho necessiten coberts pel centre COVAX. També compleix els compromisos de l’OMC. 

La comissària de Salut, Stella Kyriakides, va dir: "Durant la major part de l'any passat, vam treballar molt per aconseguir acords de compra anticipada amb productors de vacunes per portar vacunes als ciutadans, a Europa i més enllà. Vam donar finançament inicial a les empreses per construir la capacitat de fabricació necessària per produir vacunes, de manera que els lliuraments es puguin iniciar tan aviat com estiguin autoritzats. Ara necessitem transparència cap a on van les vacunes que hem assegurat i assegurar-nos que arribin als nostres ciutadans. Som responsables davant els ciutadans i els contribuents europeus; aquest és un principi clau per a nosaltres ".

Davant les crítiques, la Comissió Europea ha defensat el seu pas com a protecció raonable de la seva inversió. La UE s’ha esforçat a deixar clar que no vol imposar cap restricció ni prohibició, sinó que pot prendre mesures si cal.

El vicepresident executiu, Valdis Dombrovskis, va dir que correspon als estats membres decidir atorgar l'autorització d'exportació d'acord amb l'opinió de la Comissió. Fins ara, només Bèlgica ha notificat una mesura d’emergència. No obstant això, la UE desaconsella les mesures nacionals que prefereixen un enfocament a tota la UE. 

 

Corona virus

La UE, sotmesa a pressió sobre el llançament de vacunes, considera canviar a aprovacions d’emergència

Reuters

publicat

on

By

La Comissió Europea va dir dimarts (2 de març) que estava considerant les aprovacions d’emergència per a les vacunes COVID-19 com una alternativa més ràpida a autoritzacions de màrqueting condicionals més rigoroses que s’han utilitzat fins ara, escriu Francesco Guariscio, @fraguarascio.

El moviment suposaria un gran canvi d’aproximació a les aprovacions de vacunes, ja que comportaria l’ús d’un procediment que la UE havia considerat perillós i que abans de la pandèmia COVID-19 s’havia reservat per a una autorització excepcional a nivell nacional de medicaments per a pacients amb malaltia terminal. incloent tractaments contra el càncer.

El canvi potencial es produeix a mesura que l’executiu de la UE i el regulador del fàrmac del bloc experimenten una pressió creixent pel que alguns consideren que les aprovacions de vacunes són lentes, cosa que ha contribuït a un desplegament més lent de tirs de COVID-19 a la unió de 27 països, en comparació amb els Estats Units i antic membre de la UE Gran Bretanya.

"Estem preparats per reflexionar amb els estats membres sobre totes les vies possibles per accelerar l'aprovació de les vacunes", va dir un portaveu de la Comissió de la UE en roda de premsa.

Una opció podria ser "una autorització d'emergència de vacunes a nivell de la UE amb responsabilitat compartida entre els estats membres", va dir el portaveu, i va afegir que la feina sobre això podria començar molt ràpidament si els governs de la UE donessin suport a la idea.

No estava clar si un procediment d'autorització d'emergència a tota la UE, si es pacta, comportaria les mateixes condicions que les aprovacions d'emergència atorgades a nivell nacional, va dir el portaveu de la comissió a Reuters.

Actualment, l’Agència Europea de Medicaments (EMA) no pot emetre aprovacions d’emergència, però en circumstàncies excepcionals ha recomanat l’ús compassiu de medicaments abans de l’autorització de comercialització.

Aquest procediment es va utilitzar a l'abril per autoritzar inicialment els metges a utilitzar el medicament antiviral de Gilead remdesivir com a tractament contra el COVID-19. Més tard, el medicament va rebre l'aprovació condicional per part de l'EMA.

Les legislacions de la UE permeten les aprovacions d’emergència nacionals, però obliguen els països a assumir la plena responsabilitat si alguna cosa va malament amb una vacuna, mentre que sota una autorització de comercialització més rigorosa, les empreses farmacèutiques continuen sent responsables de les seves vacunes.

La Comissió de la UE va dir que les autoritzacions nacionals d'emergència no s'haurien d'utilitzar per a les vacunes COVID-19, perquè les aprovacions més ràpides podrien reduir la capacitat dels reguladors per comprovar les dades d'eficàcia i seguretat.

Això també podria augmentar la vacil·lació de la vacuna, que ja és elevada en alguns països, segons havien dit funcionaris de la UE.

Un alt funcionari de la UE va dir que el procediment d’emergència fins ara s’havia utilitzat a nivell nacional per a pacients amb malaltia terminal i que la UE havia escollit l’autorització de comercialització condicional més llarga ja que amb les vacunes “injectem persones sanes” i el risc era desproporcionat.

El canvi d’adherència arribaria després que països d’Europa de l’Est, inclosos Hongria, Eslovàquia i la República Txeca, aprovessin les vacunes russes i xineses amb procediments nacionals d’emergència.

Gran Bretanya també ha utilitzat el procediment d'emergència per aprovar les vacunes COVID-19.

Seguir llegint

agricultura

CAP: s’ha de despertar un nou informe sobre frau, corrupció i ús indegut dels fons agrícoles de la UE

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

Els eurodiputats que treballen en la protecció del pressupost de la UE del grup Verds / EPT acaben de publicar un nou informe: "On van els diners de la UE?", que analitza el mal ús dels fons agrícoles europeus a l'Europa central i oriental. L'informe analitza la feblesa sistèmica dels fons agrícoles de la UE i descriu en termes clars, com els fons de la UE contribueixen al frau i la corrupció i minen l'estat de dret en cinc Països de la UE: Bulgària, Txèquia, Hongria, Eslovàquia i Romania.
 
L'informe descriu casos actualitzats, inclosos: reclamacions i pagaments fraudulents de subvencions agrícoles de la UE Eslovàquia; els conflictes d'interessos al voltant de l'empresa Agrofert del primer ministre txec a Txèquia; i la ingerència estatal del govern Fidesz a Hongria. Aquest informe surt quan les institucions de la UE estan en procés de negociació de la política agrícola comuna per als anys 2021-27.
L'eurodiputat de Viola von Cramon, membre de la Comissió de Control Pressupostari dels Verds / EPT, comenta: "L'evidència demostra que els fons agrícoles de la UE alimenten el frau, la corrupció i l'augment dels homes de negocis rics. Tot i les nombroses investigacions, escàndols i protestes, la Comissió sembla fent els ulls grossos a l'abús desenfrenat dels diners dels contribuents i els estats membres estan fent poc per abordar problemes sistemàtics. La política agrícola comuna simplement no funciona. Proporciona incentius equivocats per a l'ús de la terra, que perjudica el medi ambient i perjudica els locals. L’acumulació massiva de terres a costa del bé comú no és un model sostenible i, certament, no s’hauria de finançar amb el pressupost de la UE.
 
"No podem continuar permetent una situació en què els fons de la UE causin aquest dany en tants països. La Comissió ha d'actuar, no pot enterrar el cap a la sorra. Necessitem transparència sobre com i on acaben els diners de la UE, la divulgació de els propietaris finals de grans empreses agrícoles i la fi dels conflictes d’interessos. La PAC s’ha de reformar només perquè funcioni per a les persones i el planeta i sigui, en última instància, responsable davant dels ciutadans de la UE. En les negociacions entorn de la nova PAC, l’equip del Parlament ha de defensar-se ferma darrere de la limitació i la transparència obligatòries ".

Mikuláš Peksa, eurodiputat del Partit Pirata i membre de la Comissió de Control Pressupostari dels Verds / EPT, va dir: "Hem vist al meu propi país com els fons agrícoles de la UE enriqueixen tota una classe de persones fins al primer ministre. Hi ha una manca sistemàtica de transparència a la PAC, durant i després del procés de distribució. Les agències nacionals de pagament del CEE no utilitzen criteris clars i objectius a l’hora de seleccionar els beneficiaris i no publiquen tota la informació rellevant sobre on van els diners. Quan es revelen algunes dades, sovint se suprimeixen després del període obligatori de dos anys, cosa que fa que sigui gairebé impossible controlar-les.
 
“La transparència, la rendició de comptes i un control adequat són essencials per construir un sistema agrícola que funcioni per a tothom, en lloc d'enriquir alguns. Malauradament, les dades sobre els beneficiaris de subvencions es troben repartides en centenars de registres, la majoria no interoperables amb les eines de detecció de fraus de la Comissió. No només és gairebé impossible per a la Comissió identificar casos de corrupció, sinó que sovint desconeix qui són els beneficiaris finals i quants diners reben. En les negociacions en curs per al nou període de la PAC, no podem permetre que els estats membres continuïn operant amb aquesta manca de transparència i supervisió de la UE ".

L’informe està disponible en línia aquí.

Seguir llegint

EU

Un bilió d’euros d’oportunitat de PIB si Europa adopta la digitalització, revela l’informe

Corresponsal de tecnologia

publicat

on

Un nou informe, La digitalització: una oportunitat per a Europa, mostra com l’augment de la digitalització dels serveis i les cadenes de valor d’Europa durant els propers sis anys podria augmentar el PIB per càpita de la Unió Europea un 7.2%, el que equival a un augment d’un bilió d’euros del PIB global. L’informe, encarregat per Vodafone i dirigit per Deloitte, analitza les cinc mesures clau: connectivitat, capital humà, ús de serveis d’Internet, integració de tecnologia digital i serveis públics digitals, que mesuren la Comissió Europea. Economia digital i índex de societat (DESI), i revela que fins i tot les millores modestes poden tenir un gran impacte.

Ús de dades1 de tots els 27 països de la UE i del Regne Unit durant el període 2014-2019, l'informe revela que un augment del 10% en la puntuació DESI global d'un estat membre s'associa amb un PIB per càpita del 0.65% superior, suposant que altres factors claus es mantinguin constants, com ara com a mà d'obra, capital, consum públic i inversió en l'economia. Tanmateix, si l’assignació digital del paquet de recuperació de la UE, en particular el mecanisme de recuperació i resiliència (RRF), es concentrés en àrees que podrien veure com tots els estats membres assolien una puntuació DESI de 90 el 2027 (final del cicle pressupostari de la UE), El PIB a tota la UE podria augmentar un 7.2%.

Els països amb un PIB per càpita més baix el 2019 seran els principals beneficiaris: si Grècia augmentés la seva puntuació de 31 el 2019 a 90 el 2027, això augmentaria el PIB per càpita un 18.7% del PIB i la productivitat a llarg termini un 17.9% . De fet, diversos estats membres significatius, inclosos Itàlia, Romania, Hongria, Portugal i la República Txeca, veurien augmentar el PIB per sobre del 10%.

El director del grup d'Afers Exteriors del grup Vodafone, Joakim Reiter, va dir: "La tecnologia digital ha estat una línia de vida per a molts durant l'últim any, i aquest informe proporciona una demostració concreta de com és realment imprescindible una digitalització més gran per reparar les nostres economies i societats després de la pandèmia. Però posa una clara responsabilitat en els responsables polítics per assegurar-se que els fons assignats per l’instrument de recuperació de la UE de nova generació s’utilitzin amb prudència, de manera que puguem obtenir aquests beneficis significatius per a tots els ciutadans.

“Aquesta crisi ha empès els límits del que tots pensàvem que era possible. Ara és el moment de tenir coratge i establir un límit clar i clar per reconstruir les nostres societats i aprofitar plenament el digital en aquest sentit. DESI - i la crida a "90 per 27" - proporciona un marc tan robust i ambiciós per impulsar els beneficis concrets de la digitalització i hauria de formar part integral de la mesura de l'èxit de la instal·lació de reconstrucció de la UE i de les ambicions europees de la dècada digital més àmpliament ".

La digitalització pot permetre la resiliència econòmica i social no només quan es tracta de connectivitat i noves tecnologies, sinó també impulsant les habilitats digitals dels ciutadans i el rendiment dels serveis públics. Estudis previs ja han establert vincles generalment positius entre la digitalització i els indicadors econòmics.

Aquest nou informe fa un pas més i continua aprofundint un informe anterior de Vodafone, també produït per Deloitte, que també analitza els avantatges més amplis de la digitalització, que inclouen:

  • Econòmic: Un augment del PIB per càpita entre el 0.6% i el 18.7%, segons el país; amb la UE, el 7.2 un augment global del PIB per càpita del 2027%;
  • Ambiental: Com més utilitzem tecnologies digitals, més beneficis mediambientals seran, des de la reducció de l’ús de paper fins a ciutats més eficients i un menor ús de combustibles fòssils, Tecnologia Internet de les coses (IoT) de Vodafone en vehicles pot reduir el consum de combustible un 30%, estalviant aproximadament 4.8 milions de tones de CO2e l'any passat;
  • Qualitat de vida: les innovacions en salut electrònica poden millorar el nostre benestar personal i les tecnologies de les ciutats intel·ligents donen suport a la nostra salut amb una reducció de les emissions i la mortalitat solucions de salut electrònica a tota la UE podria prevenir fins a 165,000 morts a l'any, i;
  • Inclusivitat: l’ecosistema digital obre oportunitats a més membres de la societat. A mesura que invertim en habilitats i eines digitals, podem compartir els beneficis de la digitalització de manera més equitativa, per exemple, per a cada 1,000 nous usuaris de banda ampla a les zones rurals es creen 80 nous llocs de treball.

Sam Blackie, soci i cap d’EMEA Economic Advisory, Deloitte, va dir: “L’adopció de noves tecnologies i plataformes digitals a tota la UE crearà una base sòlida per al creixement econòmic, creant noves oportunitats per a productes i serveis i augmentant la productivitat i l’eficiència. Les economies amb baixos nivells d'adopció digital es beneficiaran considerablement de la digitalització, cosa que fomentarà la col·laboració i la innovació a tot Europa ".

A més d’encarregar aquest informe, Vodafone té diverses iniciatives, tant a nivell de la UE com dels estats membres, que donaran suport a l’impuls cap a la digitalització i a l’empenta de 90 per a 27. Visita www.vodafone.com/EuropeConnected per a més detalls.

Seleccioneu els Estats membres que augmentin el PIB i la productivitat si arriben als 90 segons el DESI el 2027:


NLIEESDECZPTHUITROGR
Puntuació DESI 201963.65853.651.247.34742.341.636.535.1
Increment del% del PIB si el país arriba al 90 a DESI0.590.984.387.8110.0610.1611.4311.6516.4818.70
Increment del% de productivitat si el país arriba al 90 a DESI4.706.307.708.6010.3010.5012.9013.3016.7017.90

L’informe utilitza dades de 27 països de la UE i del Regne Unit durant el període 2014-2019 per desenvolupar anàlisis economètriques dels impactes econòmics de la digitalització, mesurats pel DESI, sobre el PIB per càpita i la productivitat a llarg termini. Això es basa en els enfocaments utilitzats en la literatura anterior per estudiar l'impacte de la tecnologia i la infraestructura digital en els indicadors econòmics. Per obtenir més informació sobre la metodologia, consulteu l’annex tècnic de l’informe aquí.

Sobre el DESI

El Índex d'economia i societat digital (DESI) va ser creat per la UE per controlar el rendiment digital global d’Europa i fer un seguiment del progrés dels països de la UE respecte a la seva competitivitat digital. Mesura cinc aspectes importants de la digitalització: connectivitat, capital humà (habilitats digitals), ús de serveis d'Internet, integració de tecnologia digital (centrada en les empreses) i serveis públics digitals. Les puntuacions de la UE i dels països són de 100. Els informes DESI sobre el progrés de la digitalització a tota la UE es publiquen anualment.

Quant a Vodafone

Vodafone és una empresa líder en telecomunicacions a Europa i Àfrica. El nostre propòsit és "connectar-nos per obtenir un futur millor" i la nostra experiència i escala ens ofereixen una oportunitat única per impulsar canvis positius per a la societat. Les nostres xarxes mantenen connectats familiars, amics, empreses i governs i, com ha demostrat clarament COVID-19, tenim un paper vital per mantenir les economies en funcionament i el funcionament de sectors crítics com l’educació i la sanitat.  

Vodafone és l’operador de xarxa fixa i mòbil més gran d’Europa i un proveïdor mundial de connectivitat IoT. La nostra plataforma tecnològica M-Pesa a l’Àfrica permet a més de 45 milions de persones beneficiar-se de l’accés a pagaments mòbils i serveis financers. Operem xarxes mòbils i fixes a 21 països i col·laborem amb xarxes mòbils a 48 més. Al 31 de desembre de 2020, teníem més de 300 milions de clients mòbils, més de 27 milions de clients de banda ampla fixa, més de 22 milions de clients de televisió i vam connectar més de 118 milions de dispositius IoT. 

Donem suport a la diversitat i la inclusió mitjançant les nostres polítiques de permís per maternitat i parentalitat, empoderant les dones mitjançant la connectivitat i millorant l’accés a l’educació i les habilitats digitals per a dones, nenes i la societat en general. Respectem totes les persones, independentment de la seva raça, ètnia, discapacitat, edat, orientació sexual, identitat de gènere, creença, cultura o religió.

Vodafone també està prenent mesures significatives per reduir el nostre impacte al nostre planeta reduint les nostres emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 50% el 2025 i convertint-se en zero net el 2040, comprant el 100% de la nostra electricitat de fonts renovables el 2025 i reutilitzant, revendent o reciclant 100 % dels nostres equips de xarxa redundants.

Per més informació, si us plau feu clic aquí, segueix-nos a Twitter o connectar amb nosaltres a LinkedIn.

Quant a Deloitte

En aquest comunicat, les referències a "Deloitte" són referències a una o més de Deloitte Touche Tohmatsu Limited ("DTTL"), una empresa privada del Regne Unit limitada per garantia, i la seva xarxa d'empreses membres, cadascuna de les quals és una entitat legalment independent i independent .

Si us plau, clica aquí per obtenir una descripció detallada de l’estructura legal de DTTL i les seves empreses membres.

1 Les fonts de dades inclouen el Banc Mundial, Eurostat i la Comissió Europea.

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències