Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

2n premi – Premis de Periodisme Estudiantil – Què significa per a mi estar en una escola internacional? – Maxime Tanghe

COMPARTIR:

publicat

on

La paraula "internacional" em representa una harmonització de creences i cultures. Requereix una quantitat significativa de respecte i ètica, que hauria de ser la màxima importància per a la nostra societat modernitzadora. Ser estudiant en una escola internacional ha canviat radicalment la meva perspectiva no només de mi mateix i de la meva percepció de la humanitat, sinó que també ha afectat directament la meva manera de valorar i tractar els altres. Juntament amb això va venir un canvi dràstic en la meva actitud, comportament i, sobretot, un canvi inherent als meus valors i principis morals, tot causat per aquesta fantàstica exposició a una varietat de cultures, morals i creences. 

La meva apassionada creença i defensa dels beneficis d’aquesta exposició es deuen a la meva experiència personal. El meu viatge va començar amb una mentalitat oberta i enèrgica de cinc anys quan vaig deixar la meva ciutat natal de Brussel·les per traslladar-me a Berlín. Una ciutat que canvia per sempre, plena de diversitat cultural i de respecte general per tots els interessos i percepcions diferents. Aquesta mentalitat em va captivar directament. La mentalitat d’estar obert a tot i respectar tothom sigui qui sigui. Tot i que vaig assistir a una escola tradicional alemanya, la ciutat ja em va donar forma a qui volia ser.

Als deu anys, a part de la meva anterior base establerta d '"internacionalisme", va començar el meu "veritable" viatge escolar internacional. Va ser llavors quan vaig tornar al cor d’Europa i vaig anar a l’Escola Europea de Brussel·les. Aquest agraïment per les escoles internacionals va augmentar ràpidament a mesura que vaig ser cada vegada més conscient dels diversos avantatges i privilegis d’assistir a una escola internacional, com ara la inclusió de totes les llengües i antecedents ètics, que em van permetre apreciar les cultures de la manera més directa i autèntica. Estava directament més intrigat per aprendre idiomes nous i viatjar a diferents destinacions per experimentar una àmplia gamma de cultures.

Com a resultat d’aquest desig avançat d’aprendre noves llengües i cultures, vaig convèncer els meus pares perquè em deixessin assistir a l’Escola Britànica de Brussel·les. Volia superar la meva barrera lingüística amb la gran població internacional de parla anglesa. Des que associo ser estudiant d’escola internacional amb un treball dur, una determinació i un afany per adquirir noves habilitats combinades amb l’objectiu d’assumir noves oportunitats i establir reptes.

Formar part d’aquesta comunitat cosmopolita també té el gran avantatge de crear una trajectòria professional visionària i internacional. Tenir la comoditat de conèixer tants alumnes diversos i únics cada dia, permet construir una influent xarxa de connexions que pugui estimar una vida social. Sens dubte, per mi, ja que puc gaudir de la companyia d’amics de tot el món. Això fa que cada trobada sigui una experiència cultural completament diferent juntament amb el coneixement i el plaer que genera. No només hi ha aquest fantàstic aspecte social d’un estudiant internacional, sinó que hi ha més possibilitats d’accedir a universitats amb un alt rang de tot el món. Com va dir una vegada Nelson Mandela: "L'educació és l'arma més poderosa que podeu utilitzar per canviar el món". Simultàniament, aquesta xarxa de persones té la possibilitat de servir com una poderosa eina per avançar en qualsevol tema relacionat amb el negoci o la carrera professional. Per tant, vinc a ser estudiant d’escola internacional amb una vida social excel·lent, innombrables oportunitats i un futur brillant.

Una cita que ressona fortament amb la meva idea de ser estudiant en una escola internacional és que: “Els intercanvis simples poden trencar murs entre nosaltres, ja que quan les persones s’uneixen i parlen i comparteixen una experiència comuna, la seva humanitat comuna és revelat ”-Barack Obama. La manera com interpreto aquesta deliciosa cita al nostre escenari és que aquells intercanvis culturals regulars que tenen lloc en una escola internacional, ens uneixen i eradiquen la desigualtat.

A causa dels nombrosos privilegis associats a ser estudiant en una escola internacional, crec que hi ha una certa sensació de gelosia per part dels forasters. Cosa que podria ser causada per la prestigiosa i afortunada posició en què ens trobem, juntament amb la percepció que som una mica arrogants. Tanmateix, la majoria de nosaltres agraïm profundament aquesta oportunitat. Incloent-hi a mi mateix, estic més que agraït d’estar en aquesta posició i em sento molt beneït per haver experimentat aquests privilegis. Al meu entendre, ser arrogant derrotaria tot el propòsit de ser i representar aquesta imatge estudiantil internacional de ser inclusiu, conscient culturalment i respectuós. Per aquest motiu, crec que qualsevol estudiant que tingui un sentiment d’arrogància no forma part de la imatge i el propòsit real de ser estudiant en una escola internacional. Com a resultat, són sens dubte una minoria, ja que la majoria de nosaltres segurament no tenim aquesta mentalitat negativa.

anunci

En general, la meva passió per ser estudiant en una escola internacional és profunda i gairebé aclaparadora. Això es deu als infinits beneficis que se m'acudeixen i és molt difícil arribar a desavantatges. M'ha canviat positivament i també pot canviar-vos. Estic convençut que integrar i adoptar algunes de les característiques i principis dels estudiants d’escoles internacionals pot tenir un impacte positiu en la vida de tots. Per tant, cal preguntar-se: "Com puc integrar una mica l'internacionalisme a la meva vida personal?" Ja sigui per aprendre i experimentar noves cultures o simplement per tenir una mentalitat més oberta. Cada canvi en aquesta direcció tindrà un impacte substancial en el nostre futur.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències