Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

La Comissió aprova un esquema suec de 1.4 milions d'euros per donar suport als costos fixos descoberts de les empreses afectades per un brot de coronavirus

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema suec d’aproximadament 1.4 milions d’euros (14 milions de SEK) per donar suport als costos fixos no coberts de les empreses afectades pel brot de coronavirus. El pla es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal.

La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "Les empreses sueces han experimentat una disminució significativa dels seus ingressos a causa de les mesures restrictives adoptades per limitar la propagació del coronavirus. Aquest pla d’1.4 milions d’euros permetrà a Suècia donar suport a les empreses afectades pel brot de coronavirus, ajudant-les a cobrir els seus costos fixos que no estan coberts pels seus ingressos. Seguim treballant en estreta cooperació amb els estats membres per trobar solucions viables per mitigar l'impacte econòmic del brot de coronavirus, d'acord amb les normes de la UE ".

La mesura de suport sueca

Suècia va notificar a la Comissió un pla d’aproximadament 1.4 milions d’euros (14 milions de SEK) per donar suport a les empreses afectades pel brot de coronavirus Marc temporal.

Segons l’esquema, el suport públic es concretarà en subvencions directes. El pla estarà obert a empreses actives en tots els sectors, excepte el sector financer. El règim cobreix tres períodes elegibles: (i) agost-octubre de 2020, (ii) novembre-desembre de 2020 i (iii) gener-febrer de 2021. L'ajut es concedirà a empreses que hagin patit un descens de la facturació superior al 40% en el període Agost-octubre 2020 o 30% en cadascun dels períodes novembre-desembre 2020 i gener-febrer 2021, en comparació amb els mateixos períodes del 2019. Els beneficiaris rebran subvencions que cobreixin fins al 70% dels seus costos fixos no coberts durant els períodes elegibles. En el cas de les microempreses i petites empreses, les subvencions cobriran fins al 75% dels costos fixos no coberts pel que fa al període agost-octubre de 2020, o el 90% en la resta de períodes.

L’objectiu del pla és mitigar les dificultats econòmiques i la sobtada escassetat de liquiditat que s’enfronten els beneficiaris a causa de les mesures restrictives imposades pel govern suec per limitar la propagació del coronavirus.

La Comissió va trobar que l’esquema suec s’ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 10 milions d’euros per empresa; (ii) cobrirà els costos fixos no coberts ocasionats durant un període comprès entre l'1 de març de 2020 i el 31 de desembre de 2021; i (iii) es concedirà abans del 31 de desembre de 2021.

anunci

La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una pertorbació greu de l’economia d’un estat membre, d’acord amb l’article 107 (3) (b) del TFUE i les condicions establertes en el marc temporal.

Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura segons les regles de la UE sobre ajuts estatals.

Fons

La Comissió ha adoptat una Marc temporal permetre als estats membres utilitzar la plena flexibilitat prevista en les normes d’ajuda estatal per donar suport a l’economia en el context del brot de coronavirus. El marc temporal, modificat el 3 abril, 8 Mai, 29 juny, 13 octubre 2020 i 28 January 2021, preveu els següents tipus d’ajuts, que poden concedir els estats membres:

(I) Ajuts directes, injeccions patrimonials, avantatges fiscals selectius i pagaments anticipats de fins a 225,000 € a una empresa activa en el sector agrícola primari, 270,000 € a una empresa activa en el sector de la pesca i l’aqüicultura i 1.8 milions d’euros a una empresa activa en la resta de sectors per atendre les seves urgents necessitats de liquiditat. Els estats membres també poden concedir, fins al valor nominal d’1.8 milions d’euros per empresa, préstecs amb interès zero o garanties en préstecs que cobreixin el 100% del risc, excepte en el sector de l’agricultura primària i en el sector de la pesca i l’aqüicultura, on els límits de S’apliquen 225,000 € i 270,000 € per empresa respectivament.

(Ii) Garanties estatals per als préstecs de les empreses per assegurar que els bancs continuïn proporcionant préstecs als clients que els necessiten. Aquestes garanties estatals poden cobrir fins a un 90% del risc dels préstecs per ajudar les empreses a cobrir les necessitats d'inversió de capital i treballs immediats.

(iii) Préstecs públics subvencionats a empreses (deute superior i subordinat) amb tipus d'interès favorables a les empreses. Aquests préstecs poden ajudar les empreses a cobrir les necessitats immediates de capital de treball i inversions.

(iv) Garanties per als bancs que orientin l'ajut estatal a l'economia real que aquesta ajuda es considera una ajuda directa als clients dels bancs, no als mateixos bancs, i dóna orientacions sobre com garantir una distorsió mínima de la competència entre bancs.

(V) Assegurança pública de crèdit a l'exportació a curt termini per a tots els països, sense la necessitat que l’estat membre en qüestió demostri que el país respectiu és “no comercialitzable”.

(Vi) Suport a la investigació i desenvolupament relacionats amb el coronavirus (R + D) per fer front a l’actual crisi sanitària en forma d’ajuts directes, avenços reemborsables o avantatges fiscals. Es pot concedir un plus per a projectes de cooperació transfronterera entre els Estats membres.

(vii) Suport a la construcció i escalat d’instal·lacions de proves per desenvolupar i provar productes (incloses vacunes, ventiladors i roba de protecció) útils per combatre el brot de coronavirus fins al primer desplegament industrial. Es pot adoptar com a subvencions directes, avantatges fiscals, bestretes reemborsables i garanties sense pèrdues. Les empreses podran beneficiar-se d’una bonificació quan la seva inversió tingui el suport de més d’un estat membre i quan la inversió es conclogui dins dels dos mesos posteriors a l’atorgament de l’ajut.

(viii) Suport per a la producció de productes rellevants per afrontar el brot de coronavirus en forma d’ajuts directes, avantatges fiscals, bestretes reemborsables i garanties sense pèrdues. Les empreses podran beneficiar-se d’una bonificació quan la seva inversió tingui el suport de més d’un estat membre i quan la inversió es conclogui dins dels dos mesos posteriors a l’atorgament de l’ajut.

(ix) Suport dirigit en forma d’ajornament de pagaments d’impostos i / o suspensions de cotitzacions a la seguretat social per a aquells sectors, regions o per a tipus d’empreses que més afecten el brot.

(X) Suport dirigit en forma de subvencions salarials als empleats per a les empreses de sectors o regions que han patit la majoria de brots de coronavirus i, d’altra manera, haurien hagut d’acomiadar personal.

(xi) Ajuda de recapitalització orientada a empreses no financeres, si no hi ha cap altra solució adequada disponible. Hi ha garanties per evitar distorsions indegudes de la competència al mercat únic: condicions de la necessitat, adequació i mida de la intervenció; condicions sobre l'entrada de l'Estat al capital de les empreses i la remuneració; les condicions relatives a la sortida de l’Estat del capital de les empreses afectades; condicions relatives a la governança, inclosa la prohibició de dividends i els límits de remuneració per a la direcció; prohibició de la prohibició de subvencions i adquisicions creuades i mesures addicionals per limitar les distorsions de la competència; requisits de transparència i d'informes.

(xii) Suport per a costos fixos no coberts per a les empreses que s’enfronten a un descens de la facturació durant el període elegible d’un 30% com a mínim en comparació amb el mateix període del 2019 en el context del brot de coronavirus. El suport contribuirà a una part dels costos fixos dels beneficiaris que no estan coberts pels seus ingressos, fins a un import màxim de 10 milions d'euros per empresa.

La Comissió també permetrà als estats membres convertir fins al 31 de desembre de 2022 els instruments reemborsables (per exemple, garanties, préstecs, bestretes reemborsables) concedits en virtut del marc temporal en altres formes d’ajut, com ara subvencions directes, sempre que es compleixin les condicions del marc temporal.

El Marc temporal permet als estats membres combinar totes les mesures de suport entre si, excepte els préstecs i les garanties per al mateix préstec i que superin els llindars previstos pel Marc temporal. També permet als estats membres combinar totes les mesures de suport concedides en el marc temporal amb les possibilitats existents d’atorgar de minimis a una empresa de fins a 25,000 € en tres anys fiscals per a empreses actives en el sector agrari primari, 30,000 € en tres anys fiscals per a empreses actives en el sector pesquer i aqüícola i 200,000 € en tres anys fiscals per a empreses actives en la resta de sectors. . Al mateix temps, els estats membres s'han de comprometre a evitar una acumulació indeguda de mesures de suport per a les mateixes empreses per limitar el suport per satisfer les seves necessitats reals.

A més, el Marc temporal complementa les moltes altres possibilitats que ja tenen els Estats membres per mitigar l’impacte socioeconòmic del brot de coronavirus, d’acord amb les normes d’ajut estatal de la UE. El 13 de març de 2020, la Comissió va adoptar una Comunicació sobre una resposta econòmica coordinada al brot COVID-19 establint aquestes possibilitats. Per exemple, els Estats membres poden fer canvis generalment aplicables a favor de les empreses (per exemple, ajornar impostos o subvencionar treballs de curta durada en tots els sectors), que no estan dins de les normes d’ajut estatal. També poden concedir indemnitzacions a les empreses pels danys soferts i causats directament pel brot de coronavirus.

El marc temporal estarà vigent fins a finals de desembre de 2021. Amb l'objectiu de garantir la seguretat jurídica, la Comissió avaluarà abans d'aquesta data si cal ampliar-la.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.60275 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència lloc web un cop resoltes les qüestions de confidencialitat. Les noves publicacions de decisions d’ajuda d’Estat a Internet i al Diari Oficial figuren a la llista State Aid Weekly e-News.

Es pot trobar més informació sobre el Marc temporal i altres accions que la Comissió ha fet per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències