Connecteu-vos amb nosaltres

General

Guerra a Karabakh: com apareixen les notícies falses als mitjans occidentals

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Molts residents de l'antic bloc soviètic consideren que els mitjans de comunicació occidentals són un model de periodisme honest i imparcial en el qual es pot confiar. I això no és d’estranyar. Va ser a l’època soviètica que ràdio Llibertat, Veu d'Amèrica, i la BBC va parlar obertament amb persones darrere del teló de ferro sobre les coses que les autoritats amagaven. Des del col·lapse del comunisme el 1991, el periodisme lliure s’ha convertit en gran part en un atribut no només de la societat occidental, sinó també a l’Europa de l’Est i al Caucas. Amb l'arribada d'Internet, les fronteres a l'espai d'informació han desaparegut completament com a resultat. Però en aquest món modern, no sempre és clar que els mitjans occidentals es mantinguin equilibrats i imparcials.

Amb la represa de les hostilitats a Nagorno-Karabakh, reconeguda internacionalment com a part d’Azerbaidjan, van començar a aparèixer nombrosos informes de premsa sobre la culpabilitat dels dos països implicats en el conflicte: Armènia i Azerbaidjan. Sorprenentment, alguns mitjans de comunicació occidentals van demostrar una actitud obertament partidista en denunciar el conflicte.

El 30 de setembre, a Història de la BBC va afirmar que diversos centenars de mercenaris van ser suposadament transportats a Karabakh abans de l'esclat de la guerra, des del territori sirià controlat per Turquia.

anunci

La publicació afirmava que va rebre aquesta informació a través d'un missatger d'un dels militants, però immediatament va assenyalar que no podia confirmar la veracitat de les seves paraules.

Cap a la mateixa època, France 24's Els observadors programa ha publicat diversos vídeos generats per usuaris que suposadament mostrava militants sirians preparant-se per marxar a Azerbaidjan. La principal "prova" de l'autenticitat d'aquests vídeos era que els soldats de la pel·lícula parlaven àrab i discutien les ciutats d'Alep i Idlib.

En el mateix informe francès, un xeic local a Síria suposadament va fer una crida per iniciar una guerra contra els infidels, esmentant Azerbaidjan. Aquest vídeo va ser difós activament pels canals de Telegram armenis com a "prova del reclutament de sirians a Afrin per a un viatge a l'Azerbaidjan".

anunci

Però com el Canal Rybar Telegram, un grup analític especialitzat a l’Orient Mitjà i Àfrica, assenyala, no està clar qui era aquest xeic local: un jutge de la xaria que predicava, un pregoner o només un dels ancians locals. I era realment a Afrin?

A més, el xeic local menciona realment la guerra a Azerbaidjan? Simplement va dir: "Aquesta batalla també és nostra, com la de Síria". Però a causa del fet que es va retirar del context, no està clar per què es va dir això i si es va referir en absolut al conflicte de Nagorno-Karabakh.

Un altre vídeo mostra una crida a mercenaris per lluitar per Azerbaidjan. Curiosament, ni un soldat azerí ni cap equipament militar són visibles a les imatges, presumptament filmades a terra a Karabakh.

Resulta que dos experts nord-americans a Síria, Lindsay Snell i Elizabeth Tsurkov, van ser els primers a publicar aquests vídeos en línia. Un dels tuits de Lindsay Snell va identificar la seva geolocalització a Armènia, cosa que planteja qüestions sobre la seva objectivitat i imparcialitat.

Al seu torn, els mitjans de comunicació van dir que el sirià Kinan Farzat Khaddour va ser assassinat en una de les batalles a Karabakh. Més tard va resultar que aquesta persona havia mort el 2012.

Una situació similar es va produir amb un altre "mercenari sirià" a l'Azerbaidjan, Mohammad Mustafa Qanti. Tsurkov va afirmar que ella reconegut Qanti, assenyalant el seu lloc de naixement i residència. Tanmateix, el soldat de les imatges publicades per Tsurkov, parlant de bombardeigs intensos per part de les forces armènies, ho tenia en realitat va morir tres anys abans.

És sorprenent que falsificacions tan evidents arribin d’alguna manera a les pàgines de les principals publicacions estrangeres. Fins ara, Erevan no ha estat capaç d’aportar cap prova de la presència dels anomenats mercenaris a Karabakh que lluitaven per l’Azerbaidjan.

En qualsevol conflicte armat, és cert que les parts en guerra intenten ressaltar les seves pròpies victòries i minimitzar els èxits del seu enemic. Els mitjans de comunicació armenis han tingut un èxit especial, amb Erevan presentant qualsevol notícia dels èxits d'Azerbaidjan al camp de batalla com a desinformació. Per exemple, Armènia no va reconèixer l'alliberament de la ciutat de Jabrail per part de l'Azerbaidjan, fins que es va publicar un vídeo que mostrava soldats azerbaidjanes celebrant-se a Jabrail.

A més, durant molt de temps la direcció armenia va acusar l'Azerbaidjan de difondre notícies falses sobre l'obús del seu propi territori. Aquest va ser el cas dels atacs d'Armènia a Ganja, Terter, Barda i altres ciutats molt més enllà de la zona de combat. No obstant això, el 30 d'octubre, Artsrun Hovhannisyan, representant del Ministeri de Defensa armeni, va anunciar de cop El "dret" d'Armènia a atacar ciutats azeríes pacífiques si tenen instal·lacions militars. Hovhannisyan no va especificar en quin document s'esmenta aquest "dret" ni què consideraria Erevan com a objectiu militar. En lloc d'això, va reconèixer efectivament l'assassinat d'azerbaidjanos pacífics per les accions ofensives d'Armènia i va contradir la línia de propaganda constantment construïda d'Erevan que s'havia difós als mitjans de comunicació mundials.

És clar que el conflicte de Karabakh, com qualsevol altra guerra, és una tragèdia enorme. Al llarg dels combats, els civils dels dos bàndols han patit. No obstant això, la premsa occidental no ha pogut centrar la seva atenció en certs desenvolupaments. En particular, les bombes armades de la pacífica ciutat de Ganja, situada molt més enllà de la zona de combat, van quedar desapercebudes pels mitjans de comunicació del món.

En canvi, els periodistes han fet circular vídeos que van aparèixer a Internet i que presumptament representen la captura i l'execució de dos armenis per part de l'exèrcit azerí. Les autoritats armènies han identificat els morts com Benik Hakobyan, nascut el 1947, i Yuri Adamyan, nascut el 1995. La BBC i el grup d'investigació britànic Bellingcat van afirmar haver confirmat l'autenticitat del vídeo.

L’equip d’investigació de Bellingcat va preparar la seva informe basat en informació disponible públicament. Però el bàndol azerí ha qüestionat les troballes de l'organització i ha citat un gran nombre d'ètnies armenis entre els membres del grup, cosa que posaria en dubte la seva objectivitat.

A primera vista, el vídeo planteja moltes preguntes. Per exemple, s'afirma que l'incident va tenir lloc al poble d'Hadrut, que, segons Armènia, està sota el seu control. Tot i això, Erevan no va proporcionar cap prova de la mort dels seus propis ciutadans al territori presumptament sota el seu control. També és curiós el fet que les dues persones del vídeo portessin camuflatge, tot i que la investigació afirmava que eren civils.

El bàndol armeni afirma que els grups de sabotatge azerbaidjanès prenen les ciutats i expulsen després els representants de l'administració política del Nagorno-Karabakh no reconeguda. En aquest sentit, el transport de civils capturats per tota la ciutat per a l'execució no sembla del tot lògic. Davant d’aquestes incoherències, alguns usuaris de les xarxes socials han destacat la prohibició armènia d’abandonar els homes de 18 a 55 anys durant el conflicte i han suggerit que la presumpta execució del vídeo podria haver estat un càstig per part de l’exèrcit armeni dos locals que no volien prendre armes contra Azerbaidjan.

En els conflictes armats moderns, l’enfrontament en el front de la informació esdevé tan important com en el camp de batalla. Al cap i a la fi, l'enemic pot presentar fins i tot una operació sense sang com un "crim de guerra", posant el món sencer contra el guanyador. Com il·lustra el conflicte de Karabakh, l'estat real de les coses a primera línia no sempre es reflecteix amb precisió en els mitjans internacionals. La premsa ha de presentar constantment els fets reals sense prejudicis, de manera que es pugui dir la veritat d’aquesta guerra per a la posteritat.

General

Com ajudarà la tecnologia blockchain a combatre el canvi climàtic?

publicat

on

"Bitcoin no és ecològic: utilitza tanta electricitat com Suècia!" Aquesta és una de les objeccions habituals a la nova tecnologia de la criptomoneda. És una simplificació excessiva. Bitcoin és la criptografia de primera generació: altres projectes més recents del sector utilitzen molta menys energia[1] . Els miners de Bitcoin també utilitzen energies renovables: i si els miners creessin tots els BTC amb energia zero en carboni, no hi hauria cap problema.

Qualsevol nova tecnologia inclou avantatges i desavantatges, així com problemes de dentició. Les connexions lentes van afectar els primers anys d’Internet, fins i tot si podia connectar-se a Internet: de vegades calia ser un ximple friki per arrencar els sistemes poc amigables de l’usuari només per enviar un correu electrònic. Per tant, hauríem d’esperar que les criptomonedes tinguessin singlot a mesura que el sector maduri.

Blockchain: la tecnologia Backbone

La tecnologia Ledger distribuïda (DLT), comunament anomenada blockchain, és el sistema facilitador que fa possible la criptografia. Es tracta simplement d’un llibre major o Rolodex de targetes índex que contenen informació d’una manera transparent, irrompible i descentralitzada. Això no sona molt, però anuncia una revolució de les dades. Tots els ordinadors de la xarxa validen cada peça de la cadena de blocs, de manera que no hi pot haver cap error. És una forma molt enginyosa de reunir i validar informació. Té una aplicació considerable per al número més gran de la nostra època: el canvi climàtic[2] .

anunci

Contractes intel·ligents i total transparència

Començant per la segona criptomoneda, Ethereum, es va afegir una capa programable a la cadena de blocs. Confusament anomenats "contractes intel·ligents": vol dir que una aplicació es pot activar des de la cadena de blocs i que passi alguna cosa al món físic.

Per exemple, imaginem que una empresa de processament d’aigües residuals té sensors connectats a les seves canonades i a la seva planta de tractament d’aigües residuals. Abans es feia que la gent llegís els sensors i introduís dades en un full de càlcul, que després s’enviava al regulador oficial de la indústria. Per tant, si un paràmetre de residus superava el nivell legal, es va produir una alarma, es va registrar i alguns dies o setmanes després, el regulador podria prendre mesures. Per descomptat, l’alarma es podria desactivar i el full de càlcul es va falsificar per tapar l’incident de contaminació.

Un sistema basat en cadenes de blocs vinculat als sensors registraria l'alarma, alertaria el regulador i emetria immediatament una multa en criptomoneda. El públic ho sabria i no es podia falsificar el registre transparent. Per què algú ho faria: serà molt més barat d’operar i serà més flexible que el mètode anterior. La cadena de blocs serà essencial per a un futur de la "ciutat intel·ligent" on es controlin nombrosos fluxos de dades en temps real per millorar tot tipus de negatius, com ara emissions, consum d'energia, residus i reciclatge, contaminació, bloqueig del trànsit; la llista és interminable.

anunci

La cadena de blocs és transparent, irrompible i no necessita "tercers de confiança", com ara bancs, corredors d'assegurances o agents immobiliaris. En particular, el seguiment de les emissions de carboni i altres esdeveniments climàtics com la desforestació o la reforestació es veurà facilitat per la tecnologia blockchain.

L’ONU sí van identificar quatre àrees[3]  on blockchain podria ajudar a combatre el canvi climàtic:

  • Millora del comerç d’emissions de carboni
  • Facilitar el comerç d’energia neta
  • Fluxos de finançament climàtics millorats
  • Millor seguiment i notificació de la reducció d’emissions

Millora del comerç d’emissions de carboni

Tot i que hi ha crítics sobre el "comerç de carboni", on els contaminants compren crèdits de carboni a emissors baixos, té un lloc en qualsevol sistema de reducció de carboni. Energy Blockchain Lab i IBM van crear una plataforma blockchain per negociar actius de carboni a la Xina, la qual cosa va suposar una millora significativa respecte al disseny anterior.

Facilitar el comerç d’energia neta

La tecnologia Blockchain s’utilitza per al desenvolupament de plataformes peer-to-peer per al comerç d’energies renovables. Els consumidors podrien comprar, vendre o intercanviar energies renovables entre ells, mitjançant fitxes o actius digitals que representen una quantitat determinada de producció d'energia. Si teniu plaques solars al terrat o teniu un vehicle elèctric (EV) que pot vendre electricitat de la bateria a la xarxa, això us arribarà més aviat del que penseu.

Fluxos de finançament climàtics millorats

El finançament de projectes ecològics pot ser un repte per als prestadors convencionals, per exemple, els bancs. Es podria utilitzar un nou sistema de préstec peer-to-peer anomenat DeFi o finances descentralitzades per crear capital per a projectes ecològics. Els projectes DeFi només existeixen des de fa uns quants anys, però la popularitat es va disparar el 2020 a mesura que va florir el sector.

Millor seguiment i notificació de la reducció d'emissions

Com s’ha comentat anteriorment, la tecnologia blockchain pot garantir més transparència al voltant de la contaminació i les emissions de gasos d’efecte hivernacle i facilitar el seguiment i l’informe de les reduccions d’emissions, inclosa la resolució de problemes de qualitat de les dades. Massamba Thioye, copresident de la Coalition per a la Cadena Climàtica i gerent, subdivisió d’implementació del marc regulador, divisió Mitigació de l’ONU sobre el canvi climàtic, diu: permet als responsables polítics entendre on han d’incentivar la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, tot confiant que compleixen els requisits establerts a les seves normes ".

Casos d'ús

Una altra crítica als esquemes de cadenes de blocs basats en criptomonedas és que són poc pràctics o que tenen pocs beneficis del món real, a diferència dels bonics fulletons i presentacions de PowerPoint. Aquí hi ha alguns projectes reals que apunten el camí a seguir:

Iniciatives de la cadena de subministrament

La pandèmia ha demostrat clarament fins a quin punt confiem en complexes cadenes de subministrament mundials. Gran part de la fabricació d'Occident prové de l'Extrem Orient. Això implica les emissions de carboni de les coses que s’envien físicament, però també quantitats massives de paperassa a mesura que la càrrega transita pels sistemes duaners de diferents països. És un procés malgastador i malgastador. Com s’està assabentant del Brexit a Gran Bretanya, no marcar la casella de selecció correcta en una declaració duanera és l’entrada a un món de costoses frustracions. La documentació basada en blockchain suposarà un canvi en l’eficiència, augmentant la productivitat i reduint els costos i, per tant, les emissions.

Unilever té un projecte pilot que treballa amb un minorista de te, una empresa d’envasos i diversos bancs. El gegant de béns de consum està desenvolupant un sistema per rastrejar i premiar els proveïdors de te per pràctiques agrícoles sostenibles. Les dades sobre els seus productes, inclosa la qualitat del te, l’impacte ecològic i el preu, s’emmagatzemen a la cadena de blocs, cosa que permet que els bancs els recompensin amb càrrecs més baixos.

La seguretat i seguretat alimentària és una preocupació seriosa tant per als consumidors com per als minoristes. Walmart, JD.com, IBM i la Universitat de Tsinghua van provar un programa blockchain per a verdures de fulla el 2017-2019. El resultat va ser un seguiment millorat dels enviaments de proveïdors a punts de venda.

Subministrament d'electricitat, DER i IoT

La generació d’energia viu la seva revolució tecnològica. Anteriorment, l’energia es generava de manera centralitzada a grans centrals elèctriques i es distribuïa a través d’una xarxa nacional per arribar a casa o al negoci quan fos necessari, ja que l’electricitat és difícil d’emmagatzemar. Una sala de control central ho feia tot i podia posar en línia centrals elèctriques de seguretat, si cal, potser una inundació o un incendi van enderrocar part de la xarxa. És només un cop d’interruptor i una central elèctrica gegant pot “girar”.

Actualment, les coses són molt més complexes. Les energies renovables intermitents constitueixen una part creixent de la xarxa. Qualsevol pot generar la seva pròpia electricitat: els panells solars són populars, els aerogeneradors es poden erigir en molts llocs i els vehicles elèctrics tenen el potencial de ser una enorme bateria sobre rodes. A Virgínia, Dominion Energy desplega una flota de 50 autobusos escolars elèctrics. Dues vegades al dia, portaran els escolars a l’escola i tornaran. La resta del temps, els vehicles estan destinats a seure al magatzem connectat a la xarxa elèctrica com a reserva de bateria gran. Cada autobús estalvia 24,000 kg de CO2 en comparació amb un dièsel.

Aquestes tecnologies es coneixen com a "sistemes d'energia distribuïda" o DER. Necessitaran sistemes informàtics i de pagament complexos per funcionar bé. Cal fer un seguiment de tot, assegurar-se que existeixin incentius si el sistema necessita més (o menys) energia i pagar de manera justa. La intel·ligència artificial i l’aprenentatge automàtic són integrants d’aquest futur Internet de les coses (IoT). Implica molta negociació bidireccional de màquines. Un dels majors usuaris domèstics d’energia és la rentadora. Normalment, és una tasca petita carregar-lo i començar-lo a rentar. Però, què passa si poseu la roba bruta i deixeu que la màquina decideixi quan funcionarà, sota diversos paràmetres. Podria començar a les 3 de la matinada, per exemple, quan l’electricitat era barata. O la xarxa intel·ligent pot tenir un excés de potència eòlica, així que demaneu a la rentadora que comenci immediatament per no malgastar-la. Aquests sistemes seran més eficients energèticament en una xarxa més reduïda, però necessiten un seguiment, un cost de transacció baix i transparència que només pot proporcionar la cadena de blocs.

Els sistemes energètics locals tenen un gran potencial d'innovació contra el canvi climàtic. EnergyWeb.org[4]  va estimar que hi havia 100 projectes pilot per valor de més de 320 milions de dòlars el 2018, i que n’hi haurà més cada any.

Automatitzar i incentivar pràctiques sostenibles

Hi ha molts problemes relacionats amb la lluita contra el canvi climàtic a nivell mundial. Particularment al món en desenvolupament, hi ha dificultats de control. Per no mencionar el simple fet que un gran nombre de persones no tenen comptes bancaris: 1.7 milions d’adults romanen sense banc el 2021. Si són els pobres del sud mundial, pagar-los per fer alguna cosa ecològica o sostenible té un doble avantatge: disminuir la seva pobresa, així com la reducció del canvi climàtic. Molts tenen telèfons intel·ligents ara, de manera que els bancs convencionals no són essencials. Imaginem un esquema que paga als agricultors de subsistència per plantar arbres a la seva terra. Els satèl·lits supervisen la plantació. Els agricultors es paguen mitjançant un contracte intel·ligent en una aplicació de fitxes de criptomoneda al seu telèfon canviable per llavors orgàniques o equipament agrícola. Això els subvencionarà per passar a una forma d’agricultura orgànica o reduïda a les emissions, que no podrien fer d’una altra manera, ja que la pèrdua de productivitat en el període de canvi provocaria la seva inanició.

Els sistemes basats en cadenes de blocs més avançats permetran molts tipus de pràctiques sostenibles, i ens trobem al principi. Alguns sistemes fallaran perquè ens trobem a les primeres etapes d’una corba d’aprenentatge. Molts, però, tindran èxit. Establiran l'estàndard de les "millors pràctiques" mundials en el seu camp, fomentant projectes similars en altres llocs.

Els sistemes descentralitzats de blockchain són el futur[5] . En cinc o deu anys, probablement ens sorprendran amb el seu potencial.


Seguir llegint

General

Com obtenir una casa valorada sense agent immobiliari

publicat

on

Per tant, heu decidit vendre la vostra casa. Abans de posar la vostra propietat al mercat, una de les coses més importants que heu de fer és decidir un preu de compra realista. Per fer-ho, s’haurà de determinar el valor de mercat actual de la vostra llar per tal de no menystenir la vostra llar ni tenir-la al mercat durant més temps del que necessita amb un preu irreal.

És possible que vulgueu utilitzar un agent local de carrer per completar tots els aspectes de la venda de la vostra casa, inclosa la valoració. Tot i que sens dubte pot ser tranquil·litzador lliurar les regnes a un expert de la indústria, sobretot si es tracta de la primera venda de propietats, fer-ho també tindrà un cost significatiu. De fet, les comissions d’agents immobiliaris solen ser l’aspecte més car del trasllat de la llar i poden costar en qualsevol part de la regió entre el 0.75 i el 3% del preu total de la propietat. 

També haureu de tenir en compte el cost de les despeses d’advocats, l’impost de segell, el certificat d’eficiència energètica i les mudances, sense oblidar els costos addicionals de redecoració, remortatge i remodelació, com ara les despeses addicionals per la venda d’un immoble de lloguer o de segona residència. Si no teniu en compte tots els costos en què incorrerà la vostra venda, molts us deixareu sense prou diners per comprar la propera propietat o alliberar el capital necessari. Atès que el cost mitjà de vendre una propietat al Regne Unit no és un 2% no significatiu del preu total de la propietat, és important que el procés sigui el més rendible possible.

anunci

A l’hora de valorar la vostra propietat, alguns agents immobiliaris locals oferiran aquest servei gratuïtament. Tanmateix, comproveu sempre la lletra petita ja que organitzar una valoració amb un agent de carrer podria significar que esteu obligat a comercialitzar la vostra propietat amb ells si decidiu procedir a la venda en un termini determinat de la data de valoració. Tret que hagueu signat un contracte sense venda, sense cap contracte de comissió, també us pot costar diners si un agent no aconsegueix vendre la vostra propietat.

Com a alternativa, podeu emprendre la valoració investigant el mercat local de l’habitatge i els preus venuts recentment de les propietats que tinguin un tipus i ubicació similars a la vostra. Local autoritat urbanística els llocs web també proporcionaran més informació sobre les obres de renovació i ampliació que es realitzin en una propietat determinada. Tanmateix, és probable que això només us proporcioni una aproximació aproximada pel que fa al preu sol·licitat per col·locar a la vostra propietat, ja que no hi ha dues propietats (o els possibles compradors i els seus pressupostos) completament iguals.

Per obtenir una valoració més completa de la vostra propietat, ara n’hi ha una sèrie de gratuïts eines de valoració en línia disponible. Tot i això, és molt complicat vendre la vostra casa de forma totalment independent, tret que ja tingueu un comprador en fila, ja que la vostra capacitat per arribar als possibles compradors serà molt limitada per a una venda privada. Això es deu als principals portals de propietats en línia Zoopla, Rightmove Al mercat no enumereu propietats per a proveïdors individuals.

anunci

Si esteu interessats en esforçar-vos per obtenir una recompensa econòmica més alta, una opció alternativa és utilitzar un agent en línia o híbrid. Un agent només en línia ofereix tarifes a partir de 99 GBP per vendre la vostra propietat (fins i tot alguns s’encarreguen de la venda gratis i recuperar els seus costos mitjançant extres opcionals), però encara haureu de realitzar una gran part del treball personal i la valoració de la vostra propietat generalment es basarà només en dades en línia i no en una avaluació física.

Un agent híbrid és el punt mig entre un agent immobiliari en línia i un carrer. Ofereixen una tarifa fixa per la venda de la vostra propietat entre 999 i 1999 lliures, de manera que pugueu saber exactament quant us costarà la venda des del primer moment i podreu pressupostar en conseqüència. També hi ha pagar ara o pagar més tard i no hi ha venda, no hi ha opcions de tarifa disponibles i serveis com ara fotografies de propietats, creació de llistats, visualitzacions allotjades i ajuda amb les negociacions amb els compradors, de manera que no estigueu fent totes les tasques legals per a la venda. El més important, també realitzaran valoracions presencials a través d’un agent local dedicat i amb coneixements per garantir un preu de venda exacte per a la vostra propietat.

Seguir llegint

General

Com els cashbacks s’han convertit en una poderosa eina de màrqueting

publicat

on

De tots els diferents tipus de bons o incentius disponibles per als clients, és possible que la devolució sigui la més atractiva. A tots ens agrada recuperar els diners quan gastem, i és per això que aquesta tècnica s’ha convertit en una poderosa eina per a empreses que volen atreure i fidelitzar clients.

Banca amb un Cashback

Un dels primers sistemes de devolució de diners va ser de Discover Financial Service, una part de Morgan Stanley. A partir del 1986, van donar als seus titulars de targetes una suma de diners al final de l'any, sobre la base de les despeses generals que es van aplicar durant tot l'any.

anunci

Ara hi ha moltes targetes de crèdit, de nombrosos bancs, que proporcionen devolució de diners als seus usuaris. American Express en té alguns les taxes de devolució de diners més altes, fins a un 5% si invertiu fins a 10,000 lliures esterlines en un any. Altres com Sainsbury's Bank i Tesco us permeten obtenir punts que es poden convertir en efectiu o altres recompenses.

També veureu ofertes especials de comptes bancaris amb recompenses, amb un reembossament mensual. Aquests inclouen Barclays Blue Rewards, Santander 123 Lite i TSB Spend & Save Plus. En aquests casos, la devolució de diners sol basar-se en les factures mensuals pagades o en altres activitats realitzades al compte.

Ofertes minoristes amb devolució de diners

anunci

Una altra gran idea és recuperar els diners en comprar. Això es pot fer en llocs com Quidco i TopCashback. Cadascun treballa amb milers de minoristes, amb Quidco ofereix fins a un 160% de devolució de diners i TopCashback, fins a un 165%.

Aquests llocs funcionen passant part de la comissió que els comerciants els donen per enviar-vos-hi, de manera que, en teoria, tothom guanya. També podeu obtenir reemborsaments directament dels minoristes. Entre les marques que s’han adonat del potencial d’oferir recompenses hi ha H&M i New Look.  

Viatges, jocs i altres activitats d'oci  

No importa com us agradi passar el vostre temps lliure, probablement hi ha maneres d’obtenir una devolució en efectiu mentre ho feu. Si us agrada viatjar, podríeu veure aquests llocs de devolució de diners en l’últim punt. Trobareu ofertes de devolució de diners com Expedia, Travelodge i British Airways.

Un altre exemple ve amb els casinos en línia, on podeu recollir un bonificació sense dipòsit del Regne Unit 2020 amb 10 € de diners en efectiu gratuïts i noves bonificacions per a ranures en determinats llocs. Això us permet provar els jocs de Pink Casino, Monster Casino o altres llocs sense utilitzar cap dels vostres propis fons per començar.

Entre les altres empreses que trobareu als llocs de devolució de diners hi ha Ticketmaster, GameStop i Netflix. Com podeu veure, hi ha alguna cosa que s’adapti a tots els gustos i estils de vida, de manera que hauríeu de mirar d’aprofitar les ofertes que més us interessin.

L’augment d’ofertes de devolució de diners en els darrers anys és la prova de l’eficàcia d’aquestes ofertes tant per a les empreses que les ofereixen com per als clients que les utilitzen. Abans de gastar diners, hauríeu de fer una ullada per veure qui us podria donar el millor reembossament en aquest moment.  

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències