Connecteu-vos amb nosaltres

General

Després que els bloquejos van devastar el sector immobiliari del Regne Unit, les clàusules Covid podrien protegir els compradors i venedors d’habitatges?

COMPARTIR:

publicat

on

Després de mesos de minimitzar la perspectiva d’una pròrroga de les vacances per impostos de segells per a vendes de propietats de fins a 500,000 lliures esterlines, el canceller del Regne Unit, Rishi Sunak, va optar per un nou i audaç conjunt de mesures d’estímul per al sector de l’habitatge britànic Pressupost 2021 presentat a principis d’aquest mes. A més d'una pròrroga de tres mesos a les vacances fiscals del segell, que originalment havia de caducar el 31 de març, però ara corre fins a finals de juny, seguit de tres mesos addicionals d’exempcions en algunes vendes per garantir una “transició suau cap a la normalitat”, el canceller també desplega una garantia hipotecària per als préstecs per a la llar amb un dipòsit del 5%.

Els resultats de l'enquesta de la Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) suggereixen que les mesures no arribaran ni un moment massa aviat. Tot i que el sector de l'habitatge va mostrar xifres fortes després que es van aixecar les mesures de bloqueig el maig passat, cosa que va impulsar el mercat a un màxima de sis anysEls prestamistes del Regne Unit van assegurar la recuperació que no duraria restringint l'accés a les hipoteques. En sortir del primer tancament, els bancs britànics van reduir les ofertes hipotecàries a dos i cinc anys a tipus fix en un 95% de Loan to Value (LTV) de 105 a només 15, amb registre altes taxes de amortització adjuntes.

Com a tal, després d’un pressa de l’activitat immobiliària va seguir els dos primers mesos de bloqueig i va demanar prediccions d'una recuperació immobiliària a la segona meitat de l'any passat, a deixar anar durant els dos primers mesos del 2021, es va demostrar la necessitat d'expectatives realistes en una economia de l'era de la pandèmia. RICS va trobar un 29% de caiguda en les consultes de compradors al gener i una nova (si més moderada) caiguda del 9% al febrer, amb els enquestadors que veuen menys propietats al mercat. En contrast amb l’optimisme post-tancament de l’any passat, molts analistes del mercat immobiliari van predir un baixista 2021 abans dels últims anuncis de Sunak, fins i tot quan agents immobiliaris com Savills van reaccionar al nou pressupost amb novetats prediccions dels preus en auge que vindran.

Per sobre de tot, l’impacte sobredimensionat de les intervencions de Sunak en un sector de l’habitatge inestable apunta a l’important paper que el govern del Regne Unit ha jugat a l’hora de mitigar l’impacte de la pandèmia en els compradors i venedors d’habitatges durant l’últim any. Aquesta realitat s’alimenta de les accions governamentals més extenses, més enllà dels plans hipotecaris i les vacances fiscals, per estabilitzar el sector immobiliari i donar suport a les persones que intenten participar-hi, particularment a Anglaterra, on ha deixat l’estructura única de la cadena de propietats de les transaccions. moltes famílies en dificultats econòmiques difícils.

Com va dir Beth Rudolf de la UK Conveyancing Association EuReporter: “El govern hauria d’haver obligat a millorar el procés de mudança de casa perquè les transaccions no trigessin de mitjana 22 setmanes. Ho tenen tot al seu abast amb la regulació [dels] agents immobiliaris, els informes de la Comissió de Dret sobre arrendament i les solucions desenvolupades pel grup de compra i venda d’habitatges creat per donar suport al ministeri, però malauradament sembla que hi ha creença en algunes parts. del Govern que la regulació obligatòria no és la solució. Creiem que és exactament el que es requereix, perquè el lliurament voluntari de canvis per part d’advocats i agents immobiliaris no arribarà prou lluny ”.

Una de les mesures potencials més efectives per reforçar el mercat de l'habitatge enmig d'una crisi sanitària imprevisible podria ser la "Clàusula CovidÉs recomanat per professionals del sector immobiliari després que la pandèmia hagi interromput milers de transaccions l'any passat. Amb Covid-19 que exposa defectes fonamentals en el sistema de la cadena immobiliària, aquestes clàusules podrien oferir al Govern un primer pas en el camí cap a una reforma més fonamental de la indústria?

Els xocs repetits per a compradors i venedors disminueixen la demanda

anunci

El canceller té a la vista la data límit original del 31 de març per a la renúncia a l’impost de segell reflecteix un canvi en la visió del Govern sobre les seves responsabilitats. Tot i que la ruptura original va provocar un augment de les compres de cases a la segona meitat del 2020, les famílies que van intentar comprar les primeres setmanes d’aquest any es van enfrontar al que Trucades de la BBC "Una carrera per superar el termini fiscal", ja que l'augment de la demanda impulsat pel govern va produir retards entre els agrimensors, agents immobiliaris i altres professionals de la propietat immobiliària. Tot i el risc plantejat a centenars de milers de transaccions al 'vora del penya-segat', i un campanya intensa Els compradors d'habitatges i les associacions de béns arrels per aconseguir una pròrroga, el canceller s'havia negat repetidament a retrocedir el termini abans que la pròrroga finalment passés a formar part del nou pressupost.

L’experiència de les vacances fiscals per segells i dels compradors d’habitatges que perdrien desenes de milers de lliures si no acabaven les seves compres abans que caduqués, es feien ressò de les experiències traumàtiques de milers de possibles compradors i venedors de cases atrapats en el primer tancament fa menys d’un any. Com a resultat del tancament inicial del 2020, durant el qual es va tancar per força el sector immobiliari al costat de la resta de l'economia, es va trobar una enquesta de Butterfield tres de cada deu possibles compradors que havien assegurat "hipoteques en principi'(MIP) va treure la catifa de sota els seus peus, perdent el dipòsit de canvi com a conseqüència de l'aturada que va entrar en vigor després de l'intercanvi de contractes d'habitatge.

La naturalesa única del mercat immobiliari a Anglaterra, estructurat sobre la base de "cadenes" que uneixen múltiples transaccions, fa que els compradors i venedors anglesos siguin particularment susceptibles a l'impacte de xocs com Covid. Els compradors que es troben enmig d’una cadena trencada, en què el seu propi comprador ja no pot completar una compra, no tenen dret a recuperar el dipòsit que deuen al venedor en la seva transacció posterior. Com a corredor hipotecari explicat fins al Vegades: “Els acords de [dipòsit] en principi no són jurídicament vinculants. Esperareu que en la majoria dels casos els venedors siguin simpàtics i alliberin l’altra part del contracte a un cost reduït o sense cost, però contractualment no estan obligats a fer-ho ”.

Estandarditzar la clàusula Covid per protegir tant els compradors com els venedors

Fins i tot abans de l'inici de la pandèmia, la causa de un de cada cinc els fracassos en la compra de propietats van ser un trencament a la cadena. El 2017, el fenomen va costar propietaris de més de 500 milions de lliures a l'any en els costos de recuperació, valoració, corretatge i enquesta no recuperats, tot deixant als venedors propietats més difícils de vendre. Els tancaments vinculats a Covid han augmentat aquests riscos, ja que Butterfield va trobar que més de la meitat dels compradors enquestats es van trobar atrapats a mitja cadena com a conseqüència del bloqueig. Completament quatre de cada deu compradors es van veure obligats a retirar-se de la compra després d'acceptar la seva oferta.

Tot i que els ministres s’enfronten a trucades per abordar el sistema de la "cadena de propietats", pot ser que el govern del Regne Unit estandarditzi i exigeixi una mesura provisional "Clàusula Covid-19S'ha desenvolupat com a col·laboració entre el Ministeri d'Habitatge, Comunitats i Administracions Locals i el Grup de Compra i Venda d'habitatges. Tot i que l’aplicabilitat d’aquestes clàusules es limita a determinades circumstàncies directament relacionades amb la pandèmia, l’experiència viscuda de l’any passat demostra el seu potencial impacte beneficiós sobre el benestar financer i emocional de milers de possibles compradors d’habitatges. El propi sector també ha acollit amb beneplàcit la clàusula, amb Beth Rudolf que la considera "una gran idea, lliurada molt ràpidament per donar suport a la indústria i als consumidors".

Aquesta nova clàusula, desenvolupada amb aportacions governamentals, encara és lluny de ser obligatòria o universal en els contractes immobiliaris, plantejant la qüestió de si el Govern hauria d’emprendre un esforç per promoure o fins i tot exigir l’ús d’aquestes clàusules fins al final de la crisi actual. . Esforços de base, com ara la Campanya per a la salvaguarda dels compradors i venedors d’habitatges del Regne Unit (CCR-Regne Unit), per exemple, insten el secretari d’Habitatge Robert Jenrick i el govern a estendre “protecció i suport públic”Als compradors i venedors afectats fent que la 'clàusula Covid' sigui legalment obligatòria i vàlida a partir del començament del primer tancament el març passat.

Acció parlamentària a amplieu la missió d’aquestes clàusules, o per estendre retroactivament les seves proteccions als milers d’individus que ja han estat afectats per decisions doloroses (però necessàries) de salut pública, també podrien oferir al govern una via més realista a curt termini per dur a terme accions concretes en resposta a crisi immobiliària, tot restablint la confiança del públic en l'estabilitat del sector de l'habitatge i establint les bases per a una reforma més àmplia en els propers mesos.

Igualment, líders de la indústria com Rudolf adverteixen que el camí cap a una reforma a llarg termini s’estendrà molt més enllà de la pandèmia. Entre les moltes qüestions que requereixen un canvi normatiu: la manca d'un mandat per a "proporcionar subministrament d'informació inicial a la llista, incloent informació sobre arrendament, renda i autoritat", l'absència d'un requisit perquè els compradors "demostrin que poden pagar la propietat mitjançant un certificat confirmar la decisió del seu prestador en principi o font de fons "i que els venedors demostrin la seva relació amb la propietat" per evitar fraus de suplantació d'identitat del venedor ", i la necessitat de" regular els agents immobiliaris i digitalitzar el registre de la propietat, tant pel que fa a les sol·licituds i fets llegibles per màquina ".

Si i quan el Regne Unit soluciona aquestes deficiències normatives, els representants de la indústria insisteixen que "una vegada que s'accepti una oferta, les parts podran fer transaccions relacionades sabent que tot passarà", en resum, que tant els compradors com els venedors gaudiran d'un nivell de seguretat que ha faltat molt al mercat des del començament de la pandèmia.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències