Connecteu-vos amb nosaltres

General

Canvi a alternatives al tabac, ciència i pragmatisme

COMPARTIR:

publicat

on

Each year 2.7 million Europeans are diagnosed with cancer. Cancer will become the number one cause of death in Europe within a few years without action. Europe’s ambitious Beating Cancer Plan aims to reverse this trend and reduce the number of smokers in Europe to less than 5% by 2040. The European Parliament is the first EU Institution to recognise the vital role of tobacco harm reduction strategies by replacing cigarettes. Less risky alternatives to cigarettes could reverse the rising cancer rates in Europe.

El càncer a Europa en xifres

Cada any 2.7 ​​milions d'europeus són diagnosticats de càncer. El 2020, uns 1.3 milions d'europeus van morir a causa de la malaltia. Aquesta xifra augmentarà considerablement i les morts per càncer augmentaran gairebé una quarta part el 2035 si no prenem cap mesura.

For Europe, this means that a quarter of all cancer diagnoses worldwide are registered in our continent, while it represents less than one-tenth of the world’s population.

Per tant, el càncer està en bon camí per convertir-se en la primera causa de mort a Europa. Això dibuixa un panorama inacceptable del futur, sobretot quan sabem que el 40% dels casos de càncer es podrien prevenir amb una detecció precoç.

Aquestes xifres sorprenents no només suposen una gran càrrega per al sistema sanitari europeu, sinó que també suposen un cost financer enorme, estimat en 100 milions d'euros anuals. Aquestes xifres excessives i desproporcionades demanen un enfocament europeu urgent, integral, atrevit i pragmàtic.

Un pla per capgirar el rumb

anunci

El 16 de febrer de 2022, el Parlament Europeu ho ha fet adoptat a resolution on cancer prevention and treatment that recognises the potential contribution of vapor products to smoking cessation. The resolution notes that “electronic cigarettes could allow some smokers to quit smoking progressively.”

El Parlament Europeu ha reconegut que qualsevol canvi del cigarret a un mètode alternatiu de fumar, com ara els productes de vaporització, representa una reducció del risc i implica un guany directe per a la salut amb efectes que salvan vides. La resolució del Parlament Europeu també demana més investigacions d'avaluació científica sobre els riscos per a la salut dels productes de nicotina de nova generació com el cigarret electrònic.  

L'adopció de el Pla Europeu contra el Càncer del Parlament Europeu hauria d'ajudar dràsticament a revertir la tendència fent front a l'augment de la incidència del càncer. Tanmateix, donada l'envergadura del Pla, caldrà establir prioritats clares. El fet és que el tabac és el principal factor de risc i, per tant, segueix sent la primera causa de mort relacionada amb el tabac.

Through a series of initiatives, this ambitious plan aims, among other goals, to reduce tobacco consumption from 25% today to less than 5% in 2040 and to move towards a future “tobacco-free generation”. Therefore, the European Commission will allocate €4 billion for the 2021-2027 budget period.

No obstant això, per assolir els seus objectius aspirants en la lluita contra el càncer, la Comissió Europea haurà d'abandonar la seva posició ambigua sobre les alternatives de reducció de danys al tabac en el futur. En conseqüència, la institució de la UE es prepara per revisar la seva Directiva de productes del tabac (TPD) en els propers dos anys i la Directiva té com a objectiu millorar el funcionament del mercat interior del tabac i productes relacionats alhora que garanteix un alt nivell de protecció de la salut dels ciutadans europeus. En el passat, es basava principalment en l'augment d'impostos per reduir el consum de tabac a Europa.

Des de l'any 2016, la Comissió Europea també treballa en una revisió de la Directiva d'impostos especials sobre el tabac (TED), un marc legal que pretén aplicar impostos especials similars als mateixos productes. Actualment, la situació de l'impost sobre el tabac a la UE continua fragmentada, ja que diferents estats membres han imposat diferents tipus impositius a diversos productes.

Aquest any, és probable que es produeixi la revisió del TED després d'un procediment de consulta pública oberta amb una participació significativa. La Consulta va mostrar de manera aclaparadora el suport científic i acadèmic a favor d'integrar els mateixos impulsos d'estil de vida que s'utilitzaven eficaçment en altres canvis de comportament (cotxes i combustibles contaminants a menys contaminants) en el tabac: de productes cremats a productes no combustibles.

Despite the scientific consensus, the Commission’s initial interpretation of those was to come to a different conclusion. In that regard, both the Commission and Parliament seem united in not applying to tobacco taxation the learnings from other areas – alcohol, sugar, energy or cars.

A més de l'augment dels preus del tabac, els envasos neutres i l'ampliació de les zones lliures de fum, l'objectiu és mantenir les generacions més joves fora de la influència del tabac. En aquest context, la Comissió Europea tendeix a sotmetre les alternatives de reducció de riscos, com els productes de vapeig, a la mateixa política estricta que els productes de tabac tradicionals.

Sobreregulació

La sobreregulació dels substituts i alternatives als productes tradicionals del tabac no és productiva en la lluita contra el càncer. Hi ha evidència científica irrefutable que aquestes alternatives són ajudes adequades per deixar de fumar. Seria bo tenir en compte la ciència i la realitat del fumador de tabac.

També és innegable que hi ha diferències significatives en el risc de càncer entre els cigarrets i els productes de nicotina de risc reduït. Tot i que aquest últim no està exempt de riscos, les investigacions de l'IEVA (Independent European Vape Alliance) mostren, entre altres coses, que més del 80% dels vaporitzadors han deixat totalment de fumar cigarrets.

The wide choice of flavours (with or without nicotine) is also an essential consideration for those who smoke in switching to tobacco-free alternatives. Therefore, banning or restricting flavours in vaping liquids will have a negative impact on smokers’ willingness to change to such options.

Risk and harm reduction products such as these have to be satisfactory to smokers, the target population. Otherwise, they won’t make the change, or some that did may go back to smoking.

La varietat de sabors és una de les principals raons per les quals els fumadors passen als cigarrets electrònics i als productes de vaporització. Impedeixen que tornin als cigarrets. En altres paraules, un enfocament draconià dels sabors podria augmentar els riscos per a la salut.

Enfocament futur

Amb sort, la Comissió Europea conclou com a Parlament Europeu i reconeixerà el potencial de reducció de danys de les alternatives als cigarrets que contenen nicotina. Aquest enfocament pot reduir el càncer en lloc de mantenir l'actitud dogmàtica contra les alternatives de reducció de danys.

D'acord amb les recomanacions, s'han de fer esforços per identificar i quantificar de manera clara i científica les diferències de risc entre els productes del tabac i les noves alternatives al tabac. Després de tot, els riscos per a la salut difereixen força dramàticament.

Smoke-free products can play an essential role in helping reduce the harms of smoking. For example, in Canada, the government has followed the advice of the UK Department of Health by proactively advising consumers that “vaping is less harmful than smoking.” In Japan, the introduction of heated tobacco products has led to multi-year annual declines of 9.5% in cigarette sales, exceeding the previous annual decreases of 2.9%.

A partir d'aquí, també es poden fer simulacions que mostren quins guanys en salut es poden aconseguir fent que les alternatives al tabaquisme siguin prou accessibles, tant econòmicament com de vides humanes. Una política pragmàtica i basada en la ciència per reduir la mortalitat relacionada amb el tabac és més que necessària ateses les dramàtiques taxes de càncer. A més, aquesta política ajudarà a preparar el camí per a una generació sense tabac.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències