Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

Parlament Europeu a favor de transició als biocombustibles avançats

COMPARTIR:

publicat

on

20130710PHT17004_width_300El Parlament ha demanat un límit en l'ús dels biocombustibles tradicionals i una ràpida commutació a nous biocombustibles a partir de fonts alternatives, com ara algues i residus, en una votació sobre el projecte de llei del dimecres. Les mesures tenen com a objectiu reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle que resulten de la facturació creixent de terres agrícoles per a la producció de biocombustibles.

"Accepto amb satisfacció el vot del Parlament a favor d'una comptabilització correcta de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, inclòs el canvi indirecte d'ús del sòl i a favor d'un límit raonable dels biocombustibles de primera generació. Aquest és un senyal important que el suport s'hauria de centrar en els biocombustibles avançats a partir del 2020. el canvi d’ús del sòl és important per a la integritat de la política de canvi climàtic de la UE ”, va dir l’eurodiputada principal, Corinne Lepage (ALDE, FR), després d’aprovar les esmenes al projecte legislatiu amb 356 vots a favor, 327 en contra i 14 abstencions.

"Lamento, però, que el Parlament no hagi donat un mandat de negociació que hagués permès concloure l'expedient sense més demora per tal de donar seguretat a la indústria sobre les seves inversions", va afegir.

El canvi indirecte de l'ús de la terra

Les emissions de gasos d’efecte hivernacle que resulten de l’ús creixent de les terres agrícoles per a la producció de biocombustibles s’aborden mitjançant estudis de “canvi indirecte d’ús del sòl” (ILUC). L'evidència científica ha demostrat que l'augment resultant de les emissions pot anul·lar alguns dels beneficis dels biocombustibles, si es té en compte tot el cicle de vida, des de la producció fins al consum.

Segons la legislació vigent, els estats membres han d'assegurar que les energies renovables suposin almenys 10% del consum d'energia en transport per part de 2020. En el text aprovat,

Els diputats diuen que els biocombustibles de primera generació (a partir de fonts tradicionals) no haurien d'excedir 6% del consum d'energia final en el transport per part de 2020, enfront del blanc actual de 10% en la legislació vigent.

Un impuls als biocombustibles avançats

anunci

Els biocombustibles avançats, derivats d'algues o determinats tipus de residus, haurien de representar almenys 2.5% del consum energètic en transport per part de 2020, van dir diputats.

Propers passos

La ponent, la senyora Lepage, va quedar a falta de dos vots per rebre un mandat per negociar amb els estats membres, que ara buscaran una posició comuna pròpia. Si és diferent del text de primera lectura del Parlament, caldrà fer una segona lectura.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències