Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Salut i seguretat: la Comissió fa referència a Espanya per no protegir la Guàrdia Civil

COMPARTIR:

publicat

on

EU_Flag_blowingLa Comissió Europea ha decidit derivar Espanya al Tribunal de Justícia de la UE per no aplicar plenament la Directiva de la UE que estableix normes bàsiques sobre protecció de la salut i la seguretat dels treballadors als membres de la Guàrdia Civil ("Guàrdia Civil").

La Comissió considera que Espanya no ha assegurat adequadament la designació de personal qualificat per verificar que s’estableixen mesures de protecció de la salut i la seguretat a tots els llocs de treball de la Guàrdia Civil. Això infringeix l'article 7 de la Directiva 89 / 391 / EEC, que exigeix ​​als empresaris que proporcionin el personal i l'equip necessari per garantir que es puguin dur a terme accions preventives i de protecció, com ara avaluacions de riscos.

Les autoritats espanyoles han admès que en alguns llocs de treball de la Guàrdia Civil no es van fer les avaluacions obligatòries de riscos a causa de la manca de personal qualificat i equipament adequat.

En no realitzar avaluacions de riscos en tots els llocs de treball de la Guàrdia Civil, les autoritats espanyoles també infringeixen l’article 6 de la Directiva 89/391 / CEE, la qual cosa implica que l’empresari no tindrà documentació d’avaluació de riscos tal com exigeix ​​l'article 9 de la mateixa Directiva.

El setembre de 2012, la Comissió va enviar un dictamen motivat a les autoritats espanyoles en què els demanava que implementessin correctament la Directiva pel que fa als membres de la Guàrdia Civil (MEMO / 12 / 708). La Comissió va subratllar que l’incompliment d’aquestes disposicions exposaria un nombre elevat de treballadors de la Guàrdia Civil a riscos de lesions personals o exposició a riscos per a la salut. La Comissió també va subratllar que s'hauria de dur a terme la prevenció i la protecció contra els riscos relacionats amb el treball en cada lloc de treball, per tal de garantir la protecció de tots els treballadors.

Atès que les autoritats espanyoles encara no han implementat correctament la Directiva, la Comissió ha decidit derivar Espanya als tribunals.

Per més informació, feu clic aquí.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències