Connecteu-vos amb nosaltres

Parlament Europeu

EAHP felicita del Parlament Europeu sobre la millora de la Directiva sobre qualificacions professionals

COMPARTIR:

publicat

on

eahp + logo3L'Associació Europea de Farmacèutics Hospitalaris (EAHP) ha felicitat públicament els eurodiputats pel seu control de la legislació que regula el reconeixement de qualificacions a les fronteres nacionals. En particular, els eurodiputats van aconseguir l'oportunitat de millorar el reconeixement de les qualificacions especialitzades en farmàcia, medicina veterinària i infermeria.

Gràcies a les esmenes aprovades pel Parlament Europeu, ara hi haurà una via legal formal per a especialitzacions com la farmàcia hospitalària per crear un "marc de formació comú" a tots els països. Ara els reguladors nacionals de qualificacions professionals ("autoritats competents") i les associacions professionals d'almenys deu països poden establir un marc basat en competències per al reconeixement automàtic d'una qualificació especialitzada. A l'anterior Directiva sobre reconeixement de qualificacions professionals (Directiva 10/2005 / CE), només les especialitats de les professions mèdiques i dentals podien beneficiar-se d'aquest reconeixement de qualificació transfronterera.

La votació final del Parlament Europeu sobre les reformes de la legislació sobre reconeixement de qualificacions professionals va tenir lloc el 9 d'octubre de 2013, completant un procés de revisió de dos anys. El text ha de ser aprovat formalment pels Estats membres abans d’entrar en vigor. La votació al Consell s’espera abans d’acabar l’any. Els Estats membres tindran fins a finals de 2015 (dos anys) per aplicar les disposicions introduïdes per la Directiva revisada a la legislació nacional.

El president de EAHP, el doctor Roberto Frontini, va dir: "La revisió recentment finalitzada de la Directiva de qualificacions professionals va mostrar al Parlament el millor moment: recollir els problemes perduts en una proposta de la Comissió i treballar entre grups de països i països per millorar i millorar un text legal. Els farmacèutics de l’hospital tenen un deute d’agraïment amb els ponents i representants del Parlament per haver explorat els centenars de qüestions d’aquest arxiu jurídic que ho engloba. En fer-ho, van recollir la necessitat d’eliminar les restriccions del text de la Comissió que impedia que les especialitats de farmàcies facin ús de l’eina marc comú de formació.

"Amb aquesta votació aprovadora del Parlament Europeu, ara correspon a EAHP, als seus membres i a les autoritats nacionals competents iniciar el procés d'alineació de competències per formar un marc de reconeixement de qualificacions mútues. Amb això, els sistemes de salut i els pacients de tota Europa ser capaç de beneficiar-se d'una major mobilitat entre professionals de la salut altament qualificats i amb experiència que es dediquen a millorar els resultats i la seguretat del pacient. "

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències