Connecteu-vos amb nosaltres

Ajuda

Socis solidaris: suport de la Comissió Europea al Comitè Internacional de la Creu Roja

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20131022La solidaritat i la compassió pràctiques són els antídots més eficaços i autosostenibles contra l’impacte dels conflictes i el patiment que creen. Des del seu naixement fa 150 anys, el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) s’ha erigit en un símbol mundial d’aquesta compassió i solidaritat.

Campiona de la pau, la Unió Europea comparteix amb el CICR el mateix compromís i els mateixos valors i l’honor de ser reconeguda amb el premi Nobel de la pau. Des de fa més de 30 anys, la Comissió Europea es recolza en el suport financer, polític i polític al treball de la família de la Creu Roja al servei de la humanitat.

La Unió Europea (la Comissió i els estats membres) és un dels col·laboradors més importants del CICR i el principal donant mundial d'ajuda. Els experts de la Comissió Europea treballen junts a tot el món amb el personal humanitari del CICR, les societats nacionals de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja i la Federació Internacional de la Creu Roja per salvar vides, reduir el patiment i preservar la dignitat humana. La Comissió també defensa activament el respecte dels principis humanitaris i del dret internacional humanitari a totes les zones de conflicte on es troben en risc.

anunci

Finançament

La Comissió Europea ha donat suport al treball salvavides del CICR en algunes de les crisis més grans de les darreres dècades. Des del 2008, el finançament de la Comissió per a les activitats del CICR supera els 400 milions d'euros.

Als anys noranta, les dues organitzacions van treballar juntes per donar suport a les víctimes de les crisis de l'antiga Iugoslàvia, Rwanda, Líban, Txetxènia, Sri Lanka i moltes altres. En els darrers anys, la Comissió ha donat suport a les activitats del CICR després del terratrèmol de 1990 a Haití, les inundacions al Pakistan el 2010, el tsunami del sud-est asiàtic el 2010 i la sequera i la crisi de la fam a la Banya d'Àfrica del 2004 i ha col·laborat amb el CICR per abordar les "crisis oblidades" del món, com el desastre humanitari en curs a la República Centreafricana.

anunci

La Comissió és membre del grup de suport als donants del CICR, juntament amb altres col·laboradors importants. El 2012, el CICR va ser un dels socis clau a través del qual la Comissió va lliurar la majoria de la seva ajuda humanitària a les persones necessitades de tot el món. L’any passat, la Comissió va canalitzar 71.4 milions d’euros de finançament humanitari a través del CICR: ajuts destinats a donar suport a l’assistència alimentària, els serveis mèdics i de protecció i altres formes d’assistència per salvar vides a molts dels llocs més afectats per la crisi, com el Iemen , Sudan i Iraq.

Fins al 2013, la Comissió ha destinat 62.4 milions d’euros al CICR. Junts treballem per ajudar les víctimes de la guerra a Síria, els refugiats sirians als països veïns, les víctimes de la sequera i els conflictes a Somàlia i els que pateixen conflictes i crisis en altres països, inclosos l’Afganistan, Colòmbia i Mali. Per exemple, la Comissió finança les operacions del CICR a Síria amb 10 milions d'euros, un suport que permet al CICR treballar en algunes de les parts més afectades del país, inclosos Homs i Alep, i proporcionar medicaments, equipament mèdic, assistència sanitària i protecció essencials . Al Líban, la Comissió i el CICR estan ajudant els refugiats de la guerra de Síria i les comunitats d'acollida amb 2.5 milions d'euros, ajuda indispensable per a l'assistència alimentària i l'atenció sanitària d'emergència.

A Mauritània, la Comissió i el CICR han estat actius des del 2007 en el tractament de la desnutrició greu. L’associació garanteix l’atenció a milers de nens i dones embarassades i lactants de la regió. Gràcies a aquestes activitats dins de 27 centres sanitaris, es pot salvar els nens que pateixen desnutrició perquè se’ls examina i els tracta a temps.

A l'Iraq, la Comissió ha donat suport al CICR en la implementació de projectes de protecció i aigua i sanejament que van arribar a més d'un milió de beneficiaris el 1.

Algunes operacions del CICR també es poden finançar amb ajuts al desenvolupament de la Comissió Europea. El 2000-2007 EuropeAid (el departament de desenvolupament de la Comissió) va proporcionar gairebé 50 milions d’euros al CICR, per millorar els mitjans de subsistència d’aquells que més ho necessiten, als països africans, caribenis i pacífics (ACP).

Defensa

Les capacitats operatives del CICR són impressionants en tots els aspectes: atenció mèdica, distribució d’aliments, aportació d’aigua, sanejament, suport a la subsistència, visites a detinguts, restabliment del contacte entre persones separades per violència o desastres. Però igualment importants són els valors que el CICR encarna: la seva dedicació al dret internacional humanitari i la seva adhesió als principis de neutralitat i imparcialitat. Gràcies a aquests principis, el CICR és capaç de treballar fins i tot en llocs on no es permeten altres agències de socors, com ara zones controlades per Al-Shabbab de Somàlia o territoris disputats al Iemen.

La Comissió defensa des de fa temps el respecte del dret internacional humanitari i dels principis humanitaris. Aquesta és una prioritat política per a la UE i la Comissió dóna suport al CICR i a altres organitzacions humanitàries en els seus esforços per preservar i protegir la seguretat del personal humanitari.

Cada any, la Comissió observa el Dia Mundial Humanitari, sensibilitzant sobre els creixents perills que afronten els treballadors humanitaris de tot el món. La Creu Roja i la Mitja Lluna Roja han patit el pes d'aquesta tendència: a Síria, per exemple, s'han mort 22 voluntaris de la Mitja Lluna Roja àrab siriana, juntament amb 11 membres del personal de l'ONU. Kristalina Georgieva, comissària de cooperació internacional, ajuda humanitària i resposta a la crisi de la UE, ha demanat reiteradament que es respecti el dret internacional humanitari en aquesta crisi i ha apel·lat a totes les parts del conflicte sirià per estalviar civils i treballadors humanitaris i permetre l'accés d’ajut d’ajuda a totes les parts del país on es necessiti. S'han presentat crides similars en nom de la Comissió Europea en altres crisis recents en què s'han vulnerat els principis humanitaris, inclosos el conflicte a Líbia i les emergències al Pakistan, la República Democràtica del Congo i la Costa d'Ivori.

Actualment, la Comissió porta a terme una campanya conjunta amb el CICR sota el lema "Assistència sanitària en perill", amb l'objectiu de conscienciar sobre les dificultats i dificultats que experimenten els metges en conflicte i les implicacions que posen en perill la vida per a les persones que necessiten el seu suport.

ACP

#AfricaEuropeAlliance: impulsar les inversions en energia sostenible a #Africa

publicat

on

Una nova iniciativa de plataforma d'alt nivell reuneix a actors clau en el sector de l'energia sostenible dels sectors públic i privat d'Europa i Àfrica.

Al Fòrum d'Inversió d'Àfrica de Johannesburg organitzat pel Banc Africà de Desenvolupament, la Unió Europea i la Unió Africana han llançat la plataforma d'alt nivell UE-Àfrica sobre inversions en energia sostenible a l'Àfrica.

Durant la seva Estat de la Unió El president Juncker ha anunciat el nou 'Aliança Àfrica - Europa per a la inversió i l'ocupació sostenibles' per potenciar substancialment les inversions a l'Àfrica, enfortir el comerç, crear llocs de treball i invertir en educació i habilitats. La plataforma d'alt nivell que es va posar en marxa avui representa una acció concreta d'acord amb aquesta aliança per impulsar les inversions estratègiques i enfortir el paper del sector privat.

anunci

Elżbieta Bieńkowska, comissària del mercat interior, indústria, emprenedoria i pimes, va dir a Johannesburg: "Si ens referim seriosament a les inversions en energia sostenible a l'Àfrica, necessitem tothom a bord, inclòs el sector privat. La plataforma d'alt nivell obrirà el camí per a això: experts del sector públic, privat, acadèmic i financer debatran conjuntament sobre reptes i barreres a la inversió sostenible en aquesta àrea i ajudaran a abordar-los ".

La Plataforma d'Alt Nivell reuneix operadors públics, privats i financers, així com acadèmics d'Àfrica i Europa. Examinaran desafiaments i interessos estratègics que podrien accelerar l'impacte, especialment per al creixement sostenible i el treball. La plataforma d'alt nivell pretén atraure i impulsar inversions privades responsables i sostenibles cap a l'energia sostenible a l'Àfrica.

Un resultat concret de l'esdeveniment de llançament de plataformes d'alt nivell va ser l'anunci de tres fluxos de treball, 1) que identifiquen les inversions energètiques amb alt impacte per al creixement i la creació d'ocupació, 2), analitzen els riscos d'inversió energètica i proposen directrius polítiques per a una inversió i negoci sostenible. entorn i 3) impulsen els intercanvis entre el sector privat africà i europeu.

anunci

Fons

Mitjançant la reunió d’actors energètics dels sectors públic i privat dels dos continents, la plataforma d’alt nivell fomentarà l’associació entre empreses europees i africanes i donarà suport a l’Aliança Àfrica-UE per a inversions i ocupacions sostenibles. Ajudarà a aprofitar la majoria d’oportunitats al voltant de les inversions en energia sostenible a l’Àfrica, així com a abordar millor els desafiaments i les barreres clau que actualment ho dificulten.

L' Fòrum d'inversió d'Àfrica a Johannesburg va tenir lloc del 7 al 9 de novembre de 2018 i va ser organitzat pel Banc Africà de Desenvolupament. El Fòrum és el lloc on els patrocinadors del projecte, els prestataris, els prestadors i els inversors del sector públic i privat es reuneixen per accelerar les oportunitats d’inversió d’Àfrica, especialment el sector energètic.

L' 'Aliança Àfrica-Europa per a la inversió i l'ocupació sostenibles' es basa en els compromisos assumits durant la Unió Africana - Cimera de la Unió Europea, que va tenir lloc al novembre de l'any passat a Abidjan, on els dos continents van acordar enfortir la seva associació. Defineix els eixos clau d'actuació per a una agenda econòmica més sòlida per a la UE i els seus socis africans.

L'accés a l'energia sostenible té un paper fonamental en el desenvolupament. L'objectiu de la 2030 Agenda per al Desenvolupament Sostenible és donar accés universal als serveis energètics assequibles, fiables i moderns. La UE està decidida a ajudar els països socis a augmentar la generació d'energia renovable i diversificar les seves fonts d'energia, garantint la transició cap a un sistema energètic segur, resistent i sostenible per a tots. La mobilització del sector privat és fonamental per a aquest esforç.

Més informació

Aliança Àfrica-Europa

Seguir llegint

Àfrica

La UE augmenta les ajudes als països afectats per la sequera en #HornofAfrica

publicat

on

La Comissió Europea ha anunciat assistència humanitària addicional de 60 milions d’euros per ajudar les persones a Somàlia, Etiòpia i Kenya, que s’han enfrontat a nivells crítics d'inseguretat alimentària a causa de la severa sequera.

Aquesta assistència addicional aporta ajuda humanitària de la UE a la regió de la Banya d’Àfrica (incloent Somàlia, Etiòpia, Kenya, Uganda, Djibouti) fins a gairebé un milió de milions d’euros des de principis d’any.

"La situació a la Banya d'Àfrica s'ha deteriorat dràsticament el 2017 i empitjora. Milions de persones lluiten per satisfer les necessitats alimentàries de les seves famílies i de les seves famílies. El risc de fam és real. La Unió Europea segueix de prop la situació des de llavors aquest nou paquet ajudarà els nostres socis humanitaris a ampliar encara més la resposta i seguirà aportant ajuda salvavides a les persones que ho necessitin ", va dir Christos Stylianides, comissari sobre ajuda humanitària i gestió de crisi.

anunci

La recent ajuda d'assistència de la UE donarà suport als socis humanitaris que ja responen a les necessitats de les poblacions afectades per augmentar l’assistència alimentària d’emergència i el tractament de la desnutrició. També es recolzarà projectes relacionats amb el subministrament d’aigua, la protecció del bestiar i la resposta als brots. La major part del finançament (40m €) servirà per ajudar els més vulnerables a Somàlia, mentre que 15m € es destinarà a Etiòpia i 5m € a Kenya.

Fons

Milions de persones a la Banya d’Àfrica es veuen afectades per la inseguretat alimentària i l’escassetat d’aigua. La vegetació és escassa. S’està informant de morts en bestiar, preus aliments elevats i reducció de la renda. Com a resultat de la pobra temporada de pluges, es reduiran considerablement les properes collites i es preveu que la situació empitjori en els propers mesos.

anunci

La sequera es produeix a causa del clima erràtic provocat pel fenomen El Niño el 2015-16. A Etiòpia, va impulsar la major operació de resposta a la sequera de la història del país.

La regió també acull 2.3 milions de refugiats, la majoria dels quals són del Iemen, el Sudan del Sud i Somàlia, i està lluitant per satisfer les seves creixents necessitats.

Des de 2011, la UE ha destinat més d’un milió de milions d’euros a la seva ajuda humanitària als seus socis de la Banya d’Àfrica. Els fons de la UE han ajudat a proporcionar assistència alimentària, atenció sanitària i nutricional, aigua neta, sanejament i refugi per a les persones que tenen una vida amenaçada per la sequera i el conflicte.

No obstant això, l’ajut a les poblacions afectades per la sequera es complica per la llunyania de determinades àrees, així com per la violència en curs a Somàlia. Per tant, se'ls demana a totes les parts del conflicte que facilitin l’accés humanitari sense obstacles a les persones que ho necessiten.

Seguir llegint

Ajuda

Assistència #Development Oficial de la UE arriba a nivell més alt mai

publicat

on

Noves xifres confirmen que la Unió Europea i els seus estats membres s’han consolidat el 2016 com a principal donant mundial d’ajuda.

Les xifres preliminars de l'OCDE mostren que l'Assistència oficial al desenvolupament (AOD) proporcionada per la UE i els seus estats membres ha assolit els 75.5 milions d'euros el 2016. Això suposa un augment de l'11% en comparació amb els nivells del 2015. L'assistència de la UE ha augmentat per quart any consecutiu i ha assolit el seu nivell més alt fins ara. El 2016, l’APD col·lectiva de la UE va representar el 0.51% de la Renda Nacional Bruta (RNB) de la UE, després d’haver augmentat del 0.47% el 2015. Això supera significativament la mitjana del 0.21% dels països no pertanyents a la UE membres del Comitè d’Ajuda al Desenvolupament (CAD). .

anunci

Per tant, la Unió Europea i els seus Estats membres han consolidat de nou el seu lloc com a principal donant mundial d’ajuda el 2016.

El comissari de Cooperació i Desenvolupament Internacional, Neven Mimica, va dir: “Estic orgullós que la UE segueixi sent el proveïdor líder mundial d’assistència oficial al desenvolupament, una prova clara del nostre compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. Fem una crida a tots els actors del desenvolupament per duplicar els seus esforços per fer el mateix. I no ens detenim aquí. Aprofitant les inversions del sector privat, ajudant a mobilitzar recursos nacionals i intensificant els esforços conjunts amb els estats membres de la UE, intentem aprofitar al màxim totes les fonts de finançament per al desenvolupament ".

A 2016, cinc Estats membres de la UE van proporcionar 0.7% o més del seu ingrés nacional brut (RNB) a l’Ajuda oficial al desenvolupament: Luxemburg (1.00%), Suècia (0.94%), Dinamarca (0.75%), Alemanya (0.70%), ha arribat a l’objectiu per primera vegada i al Regne Unit (0.70%). Setze estats membres de la Unió Europea van augmentar la seva AOD en comparació amb la seva RNB, mentre que els estats membres de 5 van reduir la seva AOD i 7 es va mantenir al mateix nivell que l'any passat. En total, els estats membres de 20 van augmentar la seva AOD nominalment per 10.9 milions d’euros, mentre que la disminució d’altres 6 va ascendir a 3.4 milions d’euros.

anunci

El 2016, davant d’una crisi migratòria sense precedents, la UE i els seus estats membres van poder augmentar tant el seu suport als refugiats com la seva “ajuda al desenvolupament” als països en desenvolupament. L’increment global de l’assistència oficial al desenvolupament de la Unió Europea, amb 7.6 milions d’euros, va ser superior a l’increment del cost de refugiats en donants de 1.9 milions d’euros. Només el 25% del creixement de l’APD col·lectiva de la UE entre el 2015 i el 2016 es va deure als costos dels refugiats al país, de manera que hi va haver un creixement de l’APD, fins i tot si s’exclouen aquests costos. L’APD col·lectiva de la UE, excloent els costos dels refugiats als països, va passar de 59.1 milions d’euros el 2015 a 64.8 milions d’euros el 2016, cosa que suposa un augment del 10%.

Fons

L’assistència oficial al desenvolupament segueix sent una font vital de finançament per a molts països en desenvolupament, però és clar que els esforços han d’anar molt més lluny. Aquesta visió, de com hauria d’evolucionar el finançament del desenvolupament per donar suport a l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, s’acorda a l’estudi Agenda d'Acció d'Addis Abeba[1] (AAAA).

Com a suport d’aquesta agenda, la Unió Europea (UE) vol augmentar les seves fonts de desenvolupament sostenible, incloent-hi:

- Mobilització de recursos domèstics

- Aprofitar els recursos del sector privat a nivell nacional i internacional per mobilitzar finançament per al desenvolupament del sector privat

- Intensificar els esforços de programació conjunta entre la UE i els seus Estats membres com a forma de millorar l'eficiència, la propietat i l'eficàcia de la cooperació al desenvolupament.

A 2005, la UE i els seus estats membres es van comprometre a augmentar la seva ODA col·lectiva a 0.7% de la Renda nacional bruta de la UE (RNB) per part de 2015. Tot i que la crisi econòmica i les greus pressions pressupostàries a la majoria dels estats membres de la UE fan que la UE no compleixi aquest objectiu ambiciós a 2015, hi ha hagut un creixement real continu de l’APD europeu de gairebé 40 des de 2002. Al maig, 2015, el Consell Europeu va reafirmar el seu compromís per assolir aquest objectiu abans de 2030. La UE també va realitzar esforços per complir de manera col·lectiva l’objectiu d’ODA de 0.15-0.20% del RNB als països menys avançats a curt termini i arribar a 0.20% d’ODA / RNB als PMA per part de 2030.

La promesa d’APD es basa en objectius individuals. Els estats membres que es van unir a la UE abans de 2002 van reafirmar el seu compromís per assolir l'objectiu 0.7% ODA / GNI, tenint en compte les circumstàncies pressupostàries, mentre que els que han aconseguit aquest objectiu es van comprometre a mantenir-se o superar aquest objectiu. Estats membres que es van unir a la UE després que 2002 s'hagi compromès a esforçar-se per augmentar la seva ODA / GNI a 0.33%.

Les dades publicades avui es basen en informació preliminar comunicada pels Estats membres de la UE a l'OCDE ia la Comissió de la UE. L’APO col·lectiva de la UE consisteix en la despesa total de l’APD dels estats membres de la UE de 28 i l’APD de les institucions de la UE que no s’atribueixen als estats membres individuals (és a dir, els recursos propis del Banc Europeu d'Inversions).

Els costos dels refugiats donats als estats membres de la Unió Europea van augmentar de 8.8 milions d’euros (o 12.9% de la ODA col·lectiva de la UE a 2015) fins a € 10.7 mil milions (o 14.2% de la ODA col·lectiva de la UE a 2016). L’augment de l’ODA de la UE dedicada al finançament de costos de refugiats donants reflecteix el fet que a 2015 i 2016, molts països de la UE, davant un augment sense precedents dels refugiats, van proporcionar assistència urgent i suport a un gran nombre de refugiats dins de les seves fronteres. La majoria dels costos relacionats[2] només es pot registrar com a AOD durant el primer any d’estada d’un refugiat.

Hi ha membres de 30 del Comitè d'Assistència al Desenvolupament (DAC), inclosa la Unió Europea, que actua com a membre de ple dret del comitè.

Més informació:

Full de dades: Publicació de noves xifres sobre l'ajut oficial al desenvolupament de 2016

Annex: Assolir els objectius de desenvolupament sostenible de 2030: unir els mitjans d’execució; destacar els primers èxits de la UE en tres àrees clau

Nota de premsa de l'OCDE

[1] L'Agenda d'Acció d'Addis Abeba (AAAA) es va acordar a la tercera Conferència Internacional de les Nacions Unides sobre finançament per al desenvolupament al juliol de 2015

[2] Veure: http://www.oecd.org/dac/stats/38429349.pdf, línia Refugiats IA8.2 en països donants (codi 1820)

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències