Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

UE posa en marxa nous projectes de recerca per combatre la resistència als antimicrobians

COMPARTIR:

publicat

on

Per què és important la investigació sobre la resistència antimicrobiana?

Els agents antimicrobians, com els antibiòtics, han reduït dràsticament el nombre de morts per malalties infeccioses durant els 70 anys posteriors a la seva introducció. No obstant això, a causa del seu ús excessiu i mal ús, molts microorganismes s’han resistit a ells. S’estima que aquesta creixent resistència antimicrobiana (RAM) provoca cada any unes 25,000 morts i més de 1.5 milions d’euros en despeses sanitàries i pèrdues de productivitat només a Europa.

La situació és greu perquè els antimicrobians s’han convertit en una eina essencial per a la medicina moderna. Moltes operacions quirúrgiques no es podrien realitzar sense elles. Tot i això, la inversió industrial en el desenvolupament de nous antibiòtics ha disminuït dràsticament i només alguns productes que es podrien utilitzar per combatre infeccions resistents es troben a la fase final del desenvolupament.

anunci

Per tant, cal un esforç de recerca coordinat i a gran escala europeu per portar nous antibiòtics eficaços o tractaments alternatius als pacients i tornar a involucrar la indústria per dur a terme investigacions i desenvolupar nous productes en aquesta àrea. La investigació científica i la innovació també són necessàries per informar la formulació de polítiques sobre la RAM i desenvolupar noves eines diagnòstiques, com ara proves ràpides per identificar les causes de les infeccions i la necessitat de tractament antimicrobià. Finalment, la investigació sobre vacunes i altres mesures preventives ofereixen la possibilitat de bloquejar la propagació de les infeccions, reduint així la necessitat d’antimicrobians.

De què tracta els 15 nous projectes de recerca de la UE sobre resistència antimicrobiana?

Set dels nous projectes tenen com a objectiu desenvolupar nous antibiòtics, vacunes o tractaments alternatius per a infeccions microbianes resistents als medicaments. Altres projectes es proposen identificar millors mètodes per utilitzar els antibiòtics disponibles actualment, estudiar la resistència als antibiòtics dins de la cadena alimentària o utilitzar una nova nano tecnologia per al lliurament de fàrmacs antimicrobians. A més de fer una recerca tan necessària en aquesta àrea, els projectes també impulsaran l’economia europea donant suport directament a la tasca de 44 petites i mitjanes empreses innovadores. La llista completa dels projectes es troba en una taula al final d’aquest MEMO.

anunci

Quant ha dedicat la UE a la investigació en aquest camp?

Durant els darrers 16 anys, la Unió Europea ha invertit uns 800 milions d’euros en recerca i innovació per combatre la RAM, inclosos els 15 nous projectes de recerca anunciats avui que la UE dóna suport amb més de 90 milions d’euros.

La creixent consciència de l’amenaça contra la RAM es reflecteix en un augment de sis vegades en la quantitat invertida, que passa d’uns 84 milions d’euros durant el programa de recerca de la UE 1998-2002 a uns 522 milions d’euros per al període 2007-13.

La major part de la inversió de la UE s’utilitza per donar suport a projectes col·laboratius, és a dir, equips internacionals de recerca i innovació que impliquen els actors més capaços d’arreu d’Europa i de l’estranger.

A més, s’han invertit uns 100 milions d’euros de finançament de la UE, juntament amb les contribucions de la indústria farmacèutica a la UE Iniciativa sobre medicaments innovadors (IMI) col·laboració publicoprivada, sobretot a través del programa "New Drugs 4 Bad Bugs", en virtut del qual s'han llançat cinc projectes relacionats amb l'AMR des del juny del 2012.

Ha tingut èxit la investigació relacionada amb la RAM sobre la UE?

La investigació finançada per la UE ha ajudat a identificar compostos químics prometedors per als futurs antibiòtics; desenvolupar noves proves diagnòstiques; per entendre millor com interactuen els microbis i els humans; avaluar pràctiques de recepta d’antibiòtics a tot Europa; i dur a terme assaigs clínics per optimitzar l'ús dels antibiòtics actuals.

Per exemple, el grup farmacèutic suís Roche va anunciar aquest mes la intenció de reprendre el desenvolupament de fàrmacs antimicrobians mentre es fa càrrec d’un medicament experimental desenvolupat a través del projecte finançat per la UE NABATIVI per Polyphor AG, una pime europea. Dit d’una altra manera, la inversió en investigació de la UE va desencadenar el desenvolupament d’una nova classe de medicaments antimicrobians i va ajudar a atraure una gran empresa farmacèutica per començar de nou a desenvolupar antibiòtics.

Investigadors finançats per la UE al SONO El projecte també ha trobat una manera d’utilitzar les ones sonores per aplicar recobriments antibacterians a la túnica i als llençols de l’hospital. El concepte ja ha estat provat (i patentat) a escala de laboratori. Un cop comercialitzada, la tecnologia hauria de disminuir significativament la incidència d’infeccions adquirides en un hospital potencialment potencialment mortals.

ERC concessionari Craig MacLean a la Universitat d’Oxford, al Regne Unit, estudia maneres d’alentir la taxa d’evolució bacteriana mitjançant el reciclatge de fàrmacs en lloc de prescriure’n de nous. En la seva investigació, combina la biologia molecular, la genètica i la bioquímica per examinar les causes ecològiques i genètiques de la resistència als antibiòtics.

Dins del programa New Drugs 4 Bad Bugs de l'IMI, el programa COMBACTE El projecte ha establert una xarxa europea de 293 llocs clínics amb laboratoris associats a 34 països. El projecte treballa per millorar el disseny d’assaigs clínics i el 2014 començarà a dur a terme assaigs clínics amb agents antiinfecciosos innovadors desenvolupats per les empreses farmacèutiques del projecte.

LLISTA DE NOUS PROJECTES DE RECERCA SOBRE LA RESISTÈNCIA ANTIMICROBIANA

Acrònim del projecte, nom complet i enllaç al resum complet del projecte, incloses les persones de contacte de tots els socis Països de participants Coordinador del projecte i contacte principal correu electrònic Contribució de la UE al projecte
BELLEROPFONRespostes immunològiques cel·lulars i humorals ComBinig com a estratègia de vacuna contra el patogen de staPHhylOcoccus aureus Regne Unit (coordinador), FR, CH, DE David Wyllie, Universitat d'Oxford [protegit per correu electrònic] € 5.498.829
CD-VAXVacunació oral contra la infecció per Clostridium difficile Regne Unit (coordinador), FR, BE, DE Simon Cutting, Royal Holloway i Bedford New College [protegit per correu electrònic] € 5.808.756,8
MATÈRIES DEL CFProva de teràpia antibiòtica determinada per microbiomes de la fibrosi quística en exacerbacions: resultats estratificats IE (coordinador), UK, FR, US, DE, BE Barry Plant, University College Cork [protegit per correu electrònic] € 5.999.748
EFFORTEcologia de granja a forquilla de resistència i transmissió de fàrmacs microbians NL (Coordinador), DE, ES, FR, IT, BE, DK, PL, CH, BG, Jaap Wagenaar, Universitat d'Utrecht, Països Baixos [protegit per correu electrònic] € 8.999.809
FUNGITECTDiagnòstic optimitzat per a l’estratificació del tractament millorada en malalties fúngiques invasores AT (coordinador), DE, BA, CH Thomas Lion, Labdia Labordiagnostik GmbH [protegit per correu electrònic] € 5.844.418
FORMAMPNanoformulació innovadora de pèptids antimicrobians per tractar malalties infeccioses bacterianes SE (coordinador), DE, NL, FR (2), DK Dra. Helena Bysell, SP SVERIGES TEKNISKA FORSKNINGSINSTITUT AB, Suècia [protegit per correu electrònic] € 7.945.494
NABARSINous anti-bacterians amb activitat inhibidora en sintetases d’aminoacil-tRNA NL (coordinador), UK, LV, ES John Hays, Erasmus universitair medisch centrum Rotterdam [protegit per correu electrònic] € 4.102.157,5
NAREBNanoteràpics per a patògens bacterians emergents resistents als antibiòtics FR (coordinador), NL, UK, ES, PL, DE, BE, NO, IT Prof. Brigitte Gicquel, INSTITUT Pasteur, França [protegit per correu electrònic] € 9.674.158
NeoStrepDesenvolupament de la vacuna estreptocòcica del grup B per alleujar la resistència als antibiòtics emergents mitjançant l'eliminació de les estratègies actuals d'antibiòtics profilàctics en prevenció de la GBS SE (coordinador), DK, IE Thomas Areschoug, Lunds Universitet t[protegit per correu electrònic] € 5.999.172
NO ÉS DIVERTITNous antifúngics per tractar organismes resistents Regne Unit (coordinador), DE, ES, SE Michael Bromley, Universitat de Manchester [protegit per correu electrònic] € 4.550.286
MON4STRAT Monitorització terapèutica de beta-lactàmica per al tractament estratificat de pneumònia adquirida a l’hospital, millora de l’eficàcia dependent de la dosi, disminució de la durada del tractament i prevenció de l’aparició de resistència BE (coordinador), FR, ES, EUA, EE Bernard Joris, Universitat de Lieja [protegit per correu electrònic] € 5.988.941
PHAGOBURNAvaluació de la teràpia de fagos per al tractament d'Escherichia coli i Pseudomonas aeruginosa per infeccions de ferides per cremades (assaig clínic de fase I / II) FR (coordinador), BE, CH Patrick Jault, Ministère de la Défence [protegit per correu electrònic] € 3.838.422
PneumoNPLa nanoteràpia per tractar bacteris Gram negatius resistents als antibiòtics va causar infeccions per pneumònia ES (coordinador), DK, NL, DE, IT, FR Sra. Aiertza Mentxu,
FUNDACION CIDETEC, Espanya
[protegit per correu electrònic] € 5.682.351
A MIDA-Tractament Desenvolupament de règims de tractament antimicrobians a mida i nous coneixements sobre patògens de l’hoste per a infeccions de les vies respiratòries i sèpsia NL (coordinador), IL, SE, ES John Hays, Erasmus universitair medisch centrum Rotterdam [protegit per correu electrònic] € 5.975.383
THINPADDirigir-se a la proteïna de la nucleocàpsida del VIH-1 per combatre la resistència a fàrmacs antiretrovirals IT (coordinador), ES, FR Maurizio Botta, Universita 'degli Studi di Siena [protegit per correu electrònic] € 5.691.950

Comissió Europea

Discurs de l’Estat de la Unió del president von der Leyen: Enfortir l’ànima d’Europa

publicat

on

La presidenta Ursula von der Leyen ha pronunciat avui (15 de setembre) el seu segon discurs sobre l'Estat de la Unió al Parlament Europeu.

La presidenta va centrar el seu discurs en la recuperació d’Europa de la crisi del coronavirus i en el que ha de fer la Unió Europea per a una recuperació duradora que aporti beneficis a tothom, des de la preparació per a la salut, fins a la dimensió social, fins al lideratge tecnològic i la Unió de defensa.

President von der Leyen va descriure com Europa pot aconseguir una recuperació duradora preparant-se per fer front a futures crisis sanitàries, gràcies a l'autoritat HERA, ajudant el món a vacunar-se i assegurant-se que la recuperació econòmica es mantingui i beneficiï tothom.

anunci

El president també va subratllar la importància de mantenir-nos fidels als nostres valors i va assenyalar el deure d’Europa de cuidar els més vulnerables, defensar la llibertat dels mitjans, reforçar l’estat de dret a la nostra Unió i empoderar els nostres joves. Per això, va proposar que el 2022 fos l’Any Europeu de la Joventut.

Europa continuarà actuant al món tenint en compte el bé comú. Per això president von der Leyen es va comprometre a continuar treballant per animar els socis mundials a actuar sobre el canvi climàtic. A més, davant els recents esdeveniments a l'Afganistan, el president va anunciar un augment de l'ajuda humanitària als afganesos i va exposar la importància que Europa construeixi les seves pròpies capacitats de defensa.

El discurs està disponible en tots els idiomes aquí.

anunci

Una publicació sobre els principals èxits del von der Leyen La comissió de l'últim any està disponible aquí

Trobeu més informació sobre aquest dedicat .

Seguir llegint

Democràcia

Dia internacional de la democràcia: declaració conjunta de l’alt representant / vicepresident Josep Borrell i el vicepresident Dubravka Šuica

publicat

on


El dia internacional de la democràcia, avui (15 de setembre), l’alt representant / vicepresident Josep Borrell
 (A la foto) i el vicepresident Dubravka Šuica van emetre una declaració conjunta: "Tant si us interessa el canvi climàtic, els llocs de treball, l'economia o la justícia racial i social, la vostra veu només serà escoltada i el vostre vot només comptarà si viviu en una democràcia. En aquests moments difícils, la UE seguirà sent un defensor ferm i franc de la democràcia, els drets humans i l’estat de dret a tot el món i dins de la UE.

"Calen esforços col·lectius, juntament amb una nova perspectiva de suport a la democràcia que doni als ciutadans. Aquest treball comença a casa. La promoció d'eleccions lliures i justes, assegurant l'estat de dret i la llibertat dels mitjans de comunicació són blocs per crear un espai on cada ciutadà més que mai, hem de defensar la capacitat dels mitjans lliures i pluralistes de proporcionar accés oportú a informació fiable i precisa i lluitar contra la desinformació. Seguirem treballant perquè les nostres pròpies democràcies siguin més resistents i innovadores, beneficiant-se del oportunitats que ofereixen les noves tecnologies. Crearem cada vegada més possibilitats d’implicar els ciutadans a través d’una sèrie d’enfocaments de democràcia deliberativa.

"El pla d'acció sobre la democràcia europea estableix mesures per promoure eleccions lliures i justes, enfortir la llibertat i el pluralisme dels mitjans de comunicació i contrarestar la desinformació. A tot el món, estem ampliant el nostre suport financer i polític per a aquells que, independentment del gènere o dels antecedents, promoguin participació i inclusió democràtica, assegurar els equilibris institucionals i responsabilitzar els responsables de la presa de decisions. Estem construint aliances amb tots aquells compromesos amb el manteniment dels drets i llibertats universals, amb governs democràtics, però també amb organitzacions internacionals, organitzacions de la societat civil, parlaments, partits polítics , mitjans independents, bloggers, defensors dels drets humans i activistes. Aquest any ha començat la Conferència sobre el futur d’Europa, una oportunitat única i oportuna per als ciutadans europeus a debatre sobre els reptes i les prioritats d’Europa.

anunci

"La Conferència porta els ciutadans al cor de la formulació de polítiques a la UE. Ens hem compromès a escoltar els europeus i a seguir les recomanacions de la Conferència. La seva visió pot impulsar el canvi cap a una democràcia adequada per al futur. és només el començament. Amb això, renovem el nostre compromís de construir societats més saludables, fortes i més iguals per a tothom, on tothom sigui inclòs, respectat, protegit i apoderat. Així reforçarem les nostres democràcies ". 

La declaració completa està disponible online

anunci
Seguir llegint

Comissió Europea

Com es pot veure el discurs sobre l’Estat de la Unió del 2021?

publicat

on

El discurs sobre el Estat de la Unió del 2021 del president von der Leyen es retransmetrà en directe a Europa per satèl·lit a partir de les 9 h CET, el 15 de setembre. A la Canal EbS +, trobareu el discurs en la seva versió original i doblat en les 24 llengües oficials de la UE. A la Canal EbS, es farà el discurs en les mateixes versions de l'idioma, però millorat amb imatges il·lustrades. El discurs sobre l'estat de la Unió també es transmetrà en directe al lloc web oficial de SOTEU així com als comptes de xarxes socials de la Comissió Europea: FacebookTwitterLinkedIn   YouTube. Per obtenir informació sobre la transmissió per satèl·lit o sobre com incrustar els reproductors en directe al vostre lloc web, poseu-vos en contacte amb el nostre Equip AV. Per obtenir informació sobre com inserir el flux als vostres comptes de xarxes socials, poseu-vos en contacte amb el nostre xarxes socials team.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències