Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Prudent dels Antibiòtics Europea Dia 2013: UE intensifica la seva lluita contra els bacteris resistents als fàrmacs

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

EAAD2013_MRSAUna enquesta1 publicat per la Comissió Europea (15 novembre) revela una disminució de l'ús d'antibiòtics en humans des de 2009 i creix la consciència pública que els antibiòtics no maten els virus. No obstant això, aquesta notícia positiva està eclipsada per les dades publicades paral·lelament pel Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) que mostra un notable increment a Europa de bacteris Gram negatives resistents a múltiples fàrmacs resistents als carbapenems. tractar les infeccions associades a l’atenció sanitària. La Comissió, per tant, intensifica la lluita contra la resistència als antimicrobians (AMR) mitjançant el finançament de nous projectes de recerca de 15 (MEMO / 13 / 996) i normes harmonitzades sobre la recopilació de dades sobre AMR relacionades amb animals i aliments (MEMO / 13 / 994).

El comissari de Salut, Tonio Borg, va dir: "Em preocupa profundament el fet que els antibiòtics, que ens han permès tractar infeccions bacterianes mortals fins ara i salvar moltes vides, siguin cada vegada menys eficaços. No puc subratllar prou amb quina serietat es pren la Comissió Un desafiament que suposa la resistència antimicrobiana. La Comissió segueix plenament compromesa a seguir el seu pla d’acció per abordar la resistència antimicrobiana tant en persones com en animals de manera coordinada ".

La comissària d'Investigació i Innovació, Máire Geoghegan-Quinn, va afegir: "La investigació i la innovació són essencials si volem canviar la marxa contra la resistència als antimicrobians. Aquests nous projectes s'afegiran a l'excel·lent treball en curs per desenvolupar nous fàrmacs i tractaments. Estic especialment satisfet que tantes petites empreses siguin socis d'aquests projectes, cosa que vull veure a través del nou programa de recerca de la UE, Horizon 2020 ".

anunci

Pla d'acció: estat de joc

El pla d'acció de la Comissió de novembre de 20112 Per prevenir la propagació de la resistència antimicrobiana, s’estableixen set àrees clau en què les mesures són més necessàries: 1) assegurant-se que els antimicrobians s’utilitzin adequadament tant en humans com en animals; 2) prevenció de les infeccions microbianes i la seva propagació; 3) desenvolupant nous antimicrobians efectius o alternatives per al tractament; 4) cooperant amb socis internacionals per contenir els riscos de la RMA; 5) millorar el seguiment i la vigilància en medicina humana i animal; 6) recerca i innovació; i 7) comunicació, educació i formació. Dos anys després del pla de cinc anys, s'han aconseguit avenços significatius en la majoria de les àrees, especialment:

Recerca i innovació: La UE ha invertit uns quants milions d'euros en investigació relacionada amb les AMR, fins i tot a través de la Iniciativa sobre Medicaments Innovadors (IMI). La Comissió anuncia avui el llançament de nous projectes de recerca 800 per a una aportació pressupostària total de la UE de 15 milions d’euros. Els projectes, que inclouen algunes empreses petites i mitjanes 91, així com universitats i altres organitzacions de recerca, desenvoluparan nous antimicrobians o alternatives com ara els fags i les vacunes. També abordaran la resistència als antibiòtics a la cadena alimentària i investigaran les nanotecnologies que podrien oferir medicaments antimicrobians.

anunci

Millorar el seguiment i la vigilància: S'ha fet un gran esforç per reforçar i consolidar els sistemes de vigilància del consum i la resistència antimicrobians en el sector veterinari. Una decisió de la Comissió, publicada aquesta setmana, estableix normes sobre la recollida harmonitzada de dades sobre la RMA en animals i aliments. Això és important per a la comparabilitat de les dades entre els estats membres per al sector humà i veterinari i per avaluar les mesures adoptades.

Ús adequat d’antibiòtics en humans i animals: Diversos projectes finançats amb el programa Health Health aborden, per exemple, l’ús indegut d’agents antimicrobians en medicina humana, la sensibilització de les parts interessades (metges, agricultors, farmacèutics i pacients) i la venda d’antimicrobians sense recepta mèdica. A més, la Comissió es troba en l'última fase de la revisió de les eines legals per a medicaments veterinaris i pinsos medicinats que tractaran la RMA en aquestes àrees.

Prevenir les infeccions microbianes i la seva propagació: El maig d’aquest any, la Comissió va adoptar una proposta d’una única llei integral de sanitat animal que se centra en la prevenció de malalties, la qual cosa reduiria la necessitat d’antibiòtics. Pel que fa a la salut humana, els projectes i les accions en curs finançats pel Programa de salut donen suport a la implementació de la Recomanació del Consell sobre seguretat dels pacients, incloses les infeccions associades a l'assistència sanitària.

Per obtenir més informació sobre l’aplicació del Pla d’acció d’AMR, vegeu el document Full de ruta.

Fons

Els antimicrobians inclouen antibiòtics, medicaments essencials per a humans i animals, i també es poden utilitzar com a desinfectants, antisèptics i altres productes d'higiene. Han disminuït substancialment l’amenaça de malalties infeccioses. Els antibiòtics són una eina indispensable en medicina i s’utilitzen en procediments com el trasplantament i la quimioteràpia.

No obstant això, al llarg dels anys els bacteris s'han tornat resistents als antibiòtics. Aquesta resistència s'ha manifestat en infeccions adquirides a l'hospital, infeccions de les vies respiratòries, meningitis, malalties diarreiques i infeccions de transmissió sexual. Els bacteris resistents es poden transferir d’animals a humans a través de la cadena alimentària oa través del contacte directe.

Des de la 1990, quan es va reconèixer a l'AMR com una seriosa amenaça per a la salut pública, la Comissió ha llançat diverses iniciatives i accions entre sectors, és a dir, la medicina humana i veterinària, l'alimentació i els pinsos i la investigació científica. El Pla d’acció de 2011 és l’últim d’una sèrie de mesures adoptades per la Comissió per fer front a la RMA.

Per més informació, feu clic aquí.

Corona virus

SURE: l'informe confirma l'èxit de l'instrument en la protecció de llocs de treball i ingressos

publicat

on

L' La Comissió ha publicat el seu segon informe sobre l'impacte de SURE, l'instrument de 100 milions d'euros dissenyat per protegir els llocs de treball i els ingressos afectats per la pandèmia COVID-19.

L'informe constata que SURE ha aconseguit amortir el sever impacte socioeconòmic resultant de la pandèmia COVID-19. S’estima que les mesures nacionals del mercat laboral recolzades per SURE han reduït l’atur en gairebé 1.5 milions de persones el 2020. SURE ha ajudat a contenir eficaçment l’augment de l’atur als estats membres beneficiaris durant la crisi. Gràcies a SURE i altres mesures de suport, aquest augment de l’atur ha resultat ser significativament menor que durant la crisi financera mundial, malgrat la caiguda del PIB molt més gran.

SURE és un element crucial de l'estratègia integral de la UE per protegir els ciutadans i mitigar les conseqüències negatives de la pandèmia COVID-19. Proporciona suport financer en forma de préstecs concedits en condicions favorables de la UE als estats membres per finançar plans nacionals de treball de curta durada, mesures similars per preservar els llocs de treball i donar suport als ingressos, sobretot per als autònoms, i algunes mesures relacionades amb la salut. .

anunci

Fins ara s’ha aprovat un total de 94.3 milions d’euros d’ajuda financera a 19 estats membres, dels quals s’han desemborsat 89.6 milions d’euros. SURE encara pot proporcionar gairebé 6 milions d'euros d'assistència financera als estats membres del total de 100 milions d'euros.

Conclusions principals

anunci

SURE ha donat suport aproximadament a 31 milions de persones el 2020, dels quals 22.5 milions són treballadors i 8.5 milions d’autònoms. Això representa més d’una quarta part del total de persones ocupades als 19 estats membres beneficiaris.

A més, al voltant de 2.5 milions d’empreses afectades per la pandèmia COVID-19 s’han beneficiat de SURE, cosa que els permet retenir els treballadors.

Atesa la forta qualificació creditícia de la UE, els estats membres beneficiaris han estalviat uns pagaments d’interessos estimats en 8.2 milions d’euros gràcies a SURE.

La Comissió va recaptar 36 milions d'euros més en tres emissions des del moment de la redacció del primer informe el març de 2021. Aquestes emissions es van subscriure en gran mesura. Tots els fons s’han recaptat com a bons socials, donant confiança als inversors que els seus diners es destinen a un propòsit social i converteixen la UE en l’emissor més gran del món de bons socials.

El 4 de març de 2021, la Comissió va presentar un Recomanació sobre un suport actiu eficaç a l'ocupació després de la crisi del COVID-19 (EASE). Esbossa un enfocament estratègic per transitar gradualment entre les mesures d'emergència preses per preservar els llocs de treball durant la pandèmia i les noves mesures necessàries per a una recuperació rica en llocs de treball. Amb EASE, la Comissió promou la creació d’ocupació i les transicions entre llocs de treball, fins i tot cap al sector digital i el verd, i convida els estats membres a utilitzar els fons disponibles de la UE.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu Valdis Dombrovskis va dir: “El pla SURE ha demostrat la seva vàlua i continua complint el seu propòsit. El vam crear durant una emergència per afavorir els ingressos de les persones, protegir les seves famílies i preservar els seus mitjans de subsistència quan més ho necessitaven. El seu èxit es pot mesurar mitjançant les xifres de l’informe d’avui, que mostren que SURE va aconseguir mantenir molts milions d’europeus en un lloc de treball durant el pitjor moment de la crisi. Ha tingut un paper important en la resposta global d'Europa, per la qual cosa també hem d'agrair als governs nacionals. En sortir de la pandèmia, el nostre enfocament hauria de centrar-se gradualment en promoure la creació d’ocupació de qualitat i facilitar les transicions entre llocs de treball mitjançant la formació i altres mesures ”.

Nicolas Schmit, comissari de Treball i Drets Socials, va dir: "L'instrument SURE ha demostrat ser alhora innovador i indispensable. És un exemple brillant d’una Europa que protegeix i treballa per a les persones. L'informe publicat avui afirma que posar finançament a disposició dels estats membres mitjançant SURE va ajudar a evitar fins a 1.5 milions de persones més que entressin a l'atur el 2020. SURE va ajudar a frenar aquest flux. Ara, hem d’actuar de la mateixa manera resolta i ràpida per posar en marxa polítiques actives del mercat laboral per a una recuperació rica en ocupació en el mercat laboral canviant ”.

Fons

La Comissió va proposar el Reglament SURE el 2 d'abril de 2020, com a part de la resposta inicial de la UE a la pandèmia. Va ser adoptat pel Consell el 19 de maig de 2020 i va estar disponible després que tots els estats membres signessin els acords de garantia el 22 de setembre de 2020. El primer desemborsament es va produir cinc setmanes després que SURE estigués disponible.

El comissari de pressupostos i administració, Johannes Hahn, va dir: "És tranquil·litzador que els diners recaptats al mercat amb SURE hagin ajudat els països de la UE a obtenir resultats impressionants en un curt període de temps. Per a la Comissió, SURE ha establert l’escenari per demanar préstecs en virtut de l’instrument de recuperació NextGenerationEU, molt més gran. Amb 49 milions d’euros desemborsats a 13 països de la UE fins ara i uns quants milions a programes pressupostaris de la UE, NextGenerationEU també s’assegura que la recuperació funcioni per a tothom. "

L'informe d'avui és el segon informe sobre SURE dirigit al Consell, al Parlament Europeu, al Comitè Econòmic i Financer (EFC) i al Comitè d'Ocupació (EMCO). Segons l'article 14 del Reglament SURE, la Comissió està obligada legalment a emetre aquest informe en un termini de 6 mesos a partir del dia que l'instrument estigui disponible. El primer informe es va publicar el 22 de març de 2021. Els informes posteriors se seguiran cada sis mesos sempre que SURE estigui disponible.

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, va dir: "Aquest segon informe sobre l'impacte de SURE confirma el valor d'aquest instrument de solidaritat sense precedents. Les xifres parlen per si soles: 1.5 milions d’aturats menys, 31 milions de treballadors i 2.5 milions d’empreses donades suport i més de 8 milions d’euros d’estalvi d’interessos. Estic orgullós de la història d’èxit europea que SURE: una història d’èxit sobre la qual hem de construir! ”

La Comissió emet bons socials per finançar l'instrument SURE i utilitza els ingressos per proporcionar préstecs consecutius als estats membres beneficiaris. Podeu obtenir més informació sobre aquests bons, juntament amb una visió completa dels fons recaptats en cada emissió i dels estats membres beneficiaris, en línia. aquí.

Més informació

Segon informe sobre la implementació de SURE

Lloc web SURE

Full de dades sobre SURE

Regulació SURE

UE com a lloc web prestatari

Seguir llegint

Comissió Europea

Guanyadors del Concurs de la UE per a joves científics 2020-2021

publicat

on

El 19 de setembre, la Comissió va anunciar els guanyadors del 32nd Concurs de la UE per a joves científics, amb els màxims premis atorgats a sis projectes de Bulgària, Alemanya, Irlanda, Espanya, Turquia i Ucraïna. Els guanyadors rebran 7,000 € per cadascun dels seus projectes destacats en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM), així com en ciències socials. Entre els molts temes de recerca hi havia la informàtica quàntica, les cèl·lules solars innovadores i una investigació estadística sobre estereotips de gènere en nens de 5 a 7 anys. El segon i el tercer premi es van concedir a projectes de Bulgària, Txèquia, Irlanda, Itàlia, Polònia, Eslovàquia, Suïssa, Turquia, Bielorússia i Canadà.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Enhorabona a tots els guanyadors del concurs d’aquest any pel seu èxit destacat. L’últim any ens ha demostrat la importància d’una excel·lent investigació i innovació per superar les crisis que ens afecten a tots. Aquesta competició celebra una nova generació de talents els descobriments i innovacions dels quals seran essencials per donar forma al futur que volem viure. Estic molt orgullós de l'excepcional treball dels nostres joves."

El Concurs de la UE per a joves científics va ser creat per la Comissió Europea el 1989 per fomentar la cooperació i l'intercanvi entre joves científics i donar-los l'oportunitat de ser guiats per alguns dels investigadors més destacats d'Europa. També busca animar els joves a estudiar STEM i a seguir una carrera científica. Aquest any, han participat 158 ​​joves científics prometedors, d'entre 14 i 20 anys i procedents de 34 països. Els estudiants van presentar 114 projectes diferents a un jurat internacional format per científics de renom, presidit pel doctor Attila Borics de l'Acadèmia de Ciències d'Hongria. Els guanyadors van compartir un total de 93,000 euros en premis, repartits entre els 18 premis bàsics altres premis, com ara visites a algunes de les organitzacions i empreses més innovadores d’Europa. Es van anunciar durant una cerimònia a la Universitat de Salamanca, Espanya, després d'una competició virtual de dos dies. La llista detallada dels guanyadors està disponible aquí i hi ha més informació disponible aquí.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

HERA: primer pas cap a l'establiment de la UE FAB, una xarxa de capacitats de producció sempre càlides

publicat

on

La Comissió ha publicat la Avís d’informació prèvia, que proporciona als fabricants de vacunes i productes terapèutics informació preliminar sobre la convocatòria de concurs FAB de la UE, prevista per a principis del 2022. L'objectiu de la FAB de la UE és crear una xarxa de "sempre càlids" capacitats de producció per a la fabricació de vacunes i medicaments que es poden activar en cas de futures crisis. FAB de la UE cobrirà múltiples tecnologies terapèutiques i de vacunes. Per estar operatius en tot moment, s’espera que els llocs de producció participants garanteixin la disponibilitat de personal qualificat, processos operatius clars i controls de qualitat, cosa que permetrà a la UE estar millor preparada i respondre a amenaces futures per a la salut. EU FAB podrà activar de forma ràpida i senzilla la seva xarxa de capacitats de fabricació per satisfer la demanda de vacunes i / o necessitats terapèutiques, fins que el mercat hagi ampliat les capacitats de producció. El FAB de la UE formarà un component clau de la dimensió industrial de l'Autoritat Europea de Preparació i Resposta a les Emergències Sanitàries (HERA), tal com s'ha anunciat a la Comunicació Presentem HERA, el següent pas per completar la Unió Europea de la Salut, el 16 de setembre. L'avís d'informació prèvia sobre el FAB de la UE està disponible aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències