Connecteu-vos amb nosaltres

EU

"El rellotge és de cinc a dotze per a la resistència als antibiòtics"

COMPARTIR:

publicat

on

european-antibiòtics-consciència-diaAvui (18 Novembre) marca el 6 European European Antibiotic Awareness Day, una iniciativa per donar a conèixer la resistència antimicrobiana, una de les amenaces de salut pública més greus d'avui, no només a Europa sinó a tot el món.

Durant les darreres dècades, la creixent mobilitat de la població mundial ha augmentat el risc i la incidència de malalties transfrontereres i els antimicrobians han estat determinants per prevenir i tractar aquestes infeccions. La RAM es produeix per l'ús excessiu o mal ús d'antimicrobians per tractar infeccions; com més s'utilitza un antimicrobià per combatre una infecció, més ràpidament la infecció mutarà en una soca resistent.

Com que la RMA fa que fins i tot les malalties habituals responguin als tractaments tradicionals, representa una greu amenaça per a la salut pública, com demostra la proliferació de pandèmies regionals i mundials. Al voltant de 25,000 pacients moren cada any com a conseqüència d’infeccions causades per bacteris que presenten RAM. A més del seu cost humà, la pèrdua de productivitat i l’augment de la despesa en assistència sanitària costen aproximadament 1.5 milions d’euros anuals als sistemes de salut de la UE.

"Si no actuem ara, l'augment de la incidència de RAM en una gamma cada vegada més gran de malalties ens portarà a una època en què els sistemes de salut a Europa i més enllà no poden fer front a infeccions menors, i molt menys a les complicacions del trasplantament d'òrgans", va dir. Secretària general de l'Aliança Europea de Salut Pública (EPHA), Monika Kosińska. Només la meitat de tots els antimicrobians desenvolupats s’utilitzen en persones.

En la medicina veterinària, els antimicrobians s'utilitzen cada vegada més com a promotors del creixement i per prevenir o tractar malalties infeccioses en el bestiar. Mentre que la transmissió de la RAM d'animals a humans segueix sent objecte d'investigació científica, la interacció entre els dos no ha de passar per alt. Fer front a l'amenaça greu i urgent de AMR requereix enfocaments coherents de diferents àmbits de la política, així com dels professionals, pacients, les indústries involucrades i la comunitat de la salut pública en el seu conjunt.

D'altra banda, un nou front en la lluita contra la RAM ha obert recentment a les negociacions en curs sobre una Associació de Comerç i Inversió Transatlàntic (TTIP) entre la UE i els EUA .. Si no ho fa bé no es resol, pacte podria diluir les normes europees sobre la producció de carn i aus de corral, incloses les que regulen l'ús d'antimicrobians en l'agricultura industrial.

"En gran part causada per l'ús excessiu d'antibiòtics, AMR exposa un xoc entre els interessos comercials i els objectius de salut pública. Necessitem respostes urgents i coherents dels prenedors de decisions tant a nivell europeu i nacional abans que es veuen empesos a una era anterior als antibiòtics ", ha conclòs Kosinska.

anunci

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències