Connecteu-vos amb nosaltres

Els cigarrets electrònics

Comissió Europea proposa la prohibició de tots els cigarrets electrònics disponibles en l'actualitat

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

E-cigarretSegons el fabricant de cigarrets electrònics Totally Wicked Ltd, els documents, no destinats al consum públic, definits la setmana passada a Brussel·les, presentaven propostes de la Comissió Europea, que si s’implementessin eliminarien del mercat tots els cigarrets electrònics disponibles actualment. Aquestes propostes de la Comissió s'han redactat com a part de les negociacions que es duen a terme a porta tancada a Brussel·les per revisar la Directiva sobre els productes del tabac (TPD).

Entre altres coses, la Comissió proposa la prohibició de tots els líquids de recàrrega, la prohibició dels atomitzadors recarregables, la prohibició de gairebé tots els sabors i restriccions arbitràries als nivells de nicotina sense cap justificació. Aquestes propostes sotmetrien els cigarrets electrònics a un règim regulatori significativament més estricte que els cigarrets de tabac.

Actualment hi ha 10 milions de fumadors al Regne Unit. Cada any, 114,000 ciutadans del Regne Unit moren per malalties relacionades amb el tabac segons les xifres produïdes pel NHS. Totally Wicked afirma que els responsables polítics han de centrar-se en la reducció d’aquest nombre, les teràpies convencionals de reemplaçament de nicotina no s’ocupen d’això en un nombre significatiu, però sí els cigarrets electrònics. Ja hi ha 1.3 milions de fumadors britànics que han canviat a cigarrets electrònics. Si continuen les taxes de creixement actuals, el 2017, quan entrarà en vigor el TPD revisat, hi hauria prop de cinc milions d’exfumadors britànics que fessin cigarrets electrònics.

anunci

Tot i això, si la Comissió Europea aconsegueix adoptar aquestes propostes, es tancarà la venda general de productes de cigarrets electrònics disponibles actualment a partir de 2017 a tot el Regne Unit i la UE en general.

Això deixaria els cigarrets de tabac com l’única font de nicotina disponible de forma gratuïta i els prop de cinc milions d’usuaris de cigarrets electrònics no es quedarien amb cap altra opció que tornar a fumar cigarrets de tabac.

Totally Wicked Conseller Delegat Fraser Cropper va dir:"Darrere de les portes tancades a Brussel·les, els buròcrates poc responsables i no elegits estan redactant propostes que denegaran a milions de fumadors existents i antics l'accés a una alternativa més segura als cigarrets de tabac. Aquestes propostes es basen en un desconeixement total del funcionament d’un cigarret electrònic i, el que és més important, s’estan redactant sense que hi hagi consultes amb les persones que confien en aquests productes per evitar que tornin als cigarrets de tabac.

anunci

"La incompetència greu, la desitjosa capitulació cap a les indústries farmacèutiques i del tabac o una regulació corrupta més sinistra, trieu la vostra elecció. No obstant això, el que és absolutament clar és que aquestes poques persones intenten destruir la utilitat d'un producte realment notable per tal de un sinistre duopoli contrari als interessos de la salut pública europea i de la moral bàsica.

"En conjunt, aquestes propostes representen una prohibició de tots els cigarrets electrònics disponibles actualment. Això és contrari a la posició adoptada pels eurodiputats al vuitth d’octubre, que va afavorir la preservació del mercat en la seva forma actual. El govern del Regne Unit dóna suport a aquestes propostes? Hem de saber-ho i el Parlament ha de tenir l’oportunitat de debatre aquestes propostes de manera prioritària ”.

Per obtenir una còpia del document de la Comissió Europea, clica aquí.

Cigarrets

Les prohibicions de sabor a vapor es demostren objectiu propi dels defensors de la salut pública

publicat

on

El govern federal canadenc recentment publicat esborrany de regulacions per prohibir gairebé tots els sabors de cigarrets electrònics a tot el país, només quedant intactes els sabors de tabac i menta / mentol. A la proposta també es prohibiria la majoria d’ingredients aromatitzants, inclosos tots els sucres i edulcorants, en productes de vaporització, escriu Louis Auge.

La factura està pensada propòsit és protegir la salut pública fent que el vaping sigui menys atractiu per als joves. Tanmateix, les proves disponibles suggereixen que la mesura no només podria ser inferior a la marca, sinó que en realitat podria causar més problemes dels que resol, demanant Tant els joves com els adults es dediquen a fumar cigarrets convencionals, una pràctica molt més nociva que el vaping. De fet, una recent estudiar per l'Escola de Salut Pública de Yale (YSPH) va suggerir que, després que una mesura de votació de San Francisco prohibís els líquids de vape aromatitzats el 2018, les taxes de tabaquisme augmentessin al districte escolar de la ciutat després d'anys de declivi constant.

Fins i tot després d’ajustar-se a altres polítiques sobre tabac, l’estudi va trobar que les probabilitats de fumar cigarrets convencionals dels estudiants de secundària de San Francisco es van duplicar arran de la prohibició dels vapors amb gust. Mentrestant, altres estudis han il·lustrat com els sabors són fonamentals per provocar que els usuaris adults abandonin els cigarrets convencionals: un 2020 estudiar van trobar que els adults que utilitzaven cigarrets electrònics amb sabor eren més propensos a deixar de fumar que els que utilitzaven cigarrets electrònics sense sabor (o amb sabor a tabac).

anunci

El fet de Canadà és encara més sorprenent propi L'avaluació de la prohibició proposada dels sabors de cigarrets electrònics admet que la mesura probablement provocaria que alguns adults fumessin més. Alguns consumidors de 20 anys o més que actualment utilitzen productes de vaporització aromatitzats, Health Canada admès, no substituiria els sabors que prefereixen per cigarrets electrònics amb sabor a tabac o menta i, en canvi, optarien per comprar cigarrets més convencionals.

La sorprenent admissió de les autoritats canadenques realment fa pensar que les prohibicions del sabor portaran gairebé amb seguretat a que una proporció d’usuaris abandoni els seus dispositius de vaporització per prendre cigarrets convencionals, amb conseqüències potencialment ruïnoses sobre la salut pública. Hauria de ser una advertència severa per als països de l'Atlàntic, atès que diversos governs europeus, fins i tot Finlàndia i Estònia ja ho han fet prohibit assaborir sabors —o estan treballant amb ràbia per promoure legislacions similars.

Holanda és un d'aquests exemples, on el secretari de salut Paul Blokhuis anunciat l'estiu passat que tenia previst prohibir tots els sabors del vape no tabac al país. Una consulta pública sobre el tema va dibuixar en un nombre rècord de respostes i va donar un consens quasi unànime: un aclaparador 98% dels enquestats es van oposar a la prohibició. Tot i això, les mesures de Blokhuis podrien entrar en vigor ja l'any que vé.

anunci

La mesura és una paradoxa en el procés d’elaboració del país liberal, ja que els Països Baixos impulsen simultàniament campanyes importants per deixar de fumar, com ara STOPOctober per aconseguir que els consumidors de tabac apaguin definitivament les seves cigarretes. En prohibir els cigarrets electrònics amb sabor, els Països Baixos arrisquen

posant en perill aquest progrés i allunyant els fumadors del vapor, una pràctica que és, segons una investigació encarregada per Public Health England, aproximadament 95% menys nociu que fumar tabac combustible.

Que aquestes prohibicions aromàtiques amenacin amb empènyer els fumadors cap als productes del tabac combustibles podria significar un desastre per als esforços de la UE de tenir un generació sense tabac el 2040. Malgrat un considerable esforç per part de les autoritats sanitàries públiques, s’ha avançat cap a aquest objectiu menys que prometedor: El 23% de la població total encara utilitzar cigarrets convencionals i gairebé un terç dels joves europeus fumen. Ara, ara, Europa té menys de vint anys per ajudar a prop de 20 milions de fumadors a deixar l’hàbit.

L’incompliment d’aquest objectiu pot tenir greus conseqüències en la salut pública. A tot Europa, més de 700,000 morts actualment, i una quarta part de tots els càncers, s’atribueixen actualment al tabaquisme; no és sorprenent que el bloc estigui disposat a eliminar "el major risc evitable per a la salut" mitjançant tots els mitjans possibles. Com a tal, el Directiva sobre productes del tabac ha estat actiu durant mitja dècada i utilitza diverses eines per dissuadir els fumadors, incloses les advertències sobre salut, un sistema de localització i campanyes educatives.

Totes aquestes mesures, però, no han reduït prou les taxes de tabaquisme i ho han fet els alts funcionaris europeus admès que seran necessàries mesures addicionals significatives per aconseguir el somni d'una generació sense fum. Com han demostrat els estudis i Health Canada ha admès ara, prohibint els mateixos sabors que fer Els cigarrets electrònics, una opció atractiva per als fumadors que busquen reduir els seus riscos per a la salut, però que no volen o no poden deixar de fumar la nicotina, probablement impulsarien molts consumidors a comprar més cigarrets. Si això aturés, o fins i tot invertís, la disminució de les taxes de tabaquisme a tot Europa, les prohibicions del sabor podrien resultar ser un objectiu propi dramàtic per a la salut pública, establint els esforços de la UE per frenar el tabaquisme anys enrere.

Seguir llegint

Cigarrets

Per què no hi ha d’haver impostos especials harmonitzats sobre els cigarrets electrònics sense nicotina a la UE?

publicat

on

Des de 2016, la Comissió Europea treballa en una revisió de la Directiva sobre els impostos especials sobre el tabac, el "TED", el marc legal que garanteix que els impostos especials s'apliquin de la mateixa manera i als mateixos productes a tot el mercat únic. escriu Donato Raponi, professor honorari de Dret Tributari Europeu, antic cap de la unitat d’impostos especials, consultor en dret tributari.

Els estats membres, a través del Consell de la UE, van sol·licitar recentment que s’inclogués una gamma de nous productes dins del TED. Inclou cigarrets electrònics que no contenen tabac però que contenen nicotina. Tot i això, també hi ha cigarrets electrònics sense nicotina i el seu destí no està clar.

Però, per què hauria de ser una directiva que fins ara només ha estat útil? tabac ampliar-se per incloure productes que continguin cap dels dos tabac ni nicotina? No és un pas massa lluny?

anunci

La constitució de la UE, recollida en els tractats de la Unió Europea, ho té molt clar abans de proposar qualsevol iniciativa legislativa, s’han d’abordar algunes qüestions clau.

La UE mana1 expliqueu molt clarament que els productes només s’han d’incloure al TED per garantir el bon funcionament del mercat interior i evitar distorsions de la competència.

No és, de cap manera, clar que un tractament especialitzat harmonitzat de productes sense nicotina, com els líquids electrònics sense nicotina, a tota Europa ajudarà a pal·liar aquestes distorsions.

anunci

Hi ha proves molt limitades sobre fins a quin punt els consumidors consideren els e-líquids sense nicotina com un substitut viable dels e-líquids amb nicotina. La Comissió Europea ha publicat recentment Eurobaròmetre l'estudi sobre les actituds dels europeus envers el tabac i els cigarrets electrònics no té res a dir sobre aquesta qüestió. I, en el millor dels casos, les proves dels experts disponibles en investigacions de mercat són limitades.

En conseqüència, és pràcticament impossible saber quants consumidors (si, de fet, n’hi ha cap) canviaria a e-líquids sense nicotina si només estiguessin sotmesos a impostos especials a nivell de la UE els líquids electrònics que contenen nicotina.

El que sí que sabem, però, és que gairebé tothom que consumeix productes de tabac ja coberts pel TED no veu els cigarrets electrònics sense nicotina com a substituts viables d’ells. I és per això que la majoria dels fumadors de cigarrets que canvien a productes alternatius busquen altres productes que conté nicotina.

Pot haver-hi paral·lelismes entre això i el tractament especial de la cervesa sense alcohol, aquest últim no està cobert per la Directiva de l'alcohol de la UE. Tot i que està dissenyat per ser un producte alternatiu, això no significa que la cervesa sense alcohol es vegi com un producte fort substitut per la majoria de les persones que beuen cervesa alcohòlica. Els estats membres no han aplicat un impost especial especialitzat harmonitzat sobre la cervesa sense alcohol i, fins ara, el funcionament efectiu del mercat únic no s’ha vist afectat.

Fins i tot si l’absència d’un impost especial especialitzat sobre cigarrets electrònics sense nicotina distorsioni la competència, ha de ser prou material per justificar qualsevol intervenció a nivell de la UE. La jurisprudència del TJUE confirma com les distorsions de la competència han de ser "apreciables" per justificar qualsevol canvi a la legislació de la UE.

En poques paraules, si només hi ha un impacte limitat, no hi ha cap fonament per a la intervenció de la UE.

Actualment, el mercat dels cigarrets electrònics sense nicotina és molt reduït. Les dades d’Euromonitor mostren que els líquids electrònics sense nicotina per a sistemes oberts representaven només el 0.15% de totes les vendes de productes de tabac i nicotina a la UE el 2019. L’Eurobaròmetre revela que, mentre que gairebé la meitat dels consumidors europeus de cigarrets electrònics utilitzen cigarrets electrònics amb nicotina cada dia, només El 10% utilitza cigarrets electrònics sense nicotina diàriament.

Sense proves clares de cap competència material entre els cigarrets electrònics lliures de nicotina i els productes ja inclosos en el TED, juntament amb les baixes vendes de productes lliures de nicotina, la prova que hi hagi una distorsió "apreciable" de la competència no és - almenys en aquest moment, òbviament, s'està complint.

Fins i tot si no hi ha cap cas per a noves mesures legislatives a nivell de la UE per als cigarrets electrònics sense nicotina, això no impedeix que els estats membres cobrin un impost especial nacional sobre aquests productes. Fins ara aquesta ha estat la pràctica a tots els estats membres.

Alemanya, per exemple, no necessita una Directiva de la UE que exigeixi els impostos especials nacionals sobre el cafè, mentre que França, Hongria, Irlanda i Portugal exigeixen un impost sobre les begudes ensucrades sense que existeixi cap Directiva sobre els impostos especials sobre soda de la UE.

El cas dels e-líquids no nicotinics no és diferent.

No hi ha res que impedeixi que cap estat membre tributi els e-líquids no nicotinics al seu ritme sense la intervenció innecessària de la UE.

1 Article 113 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea

Seguir llegint

Cigarrets

Consulta de la Directiva sobre impostos especials sobre tabac: el 83% dels enviaments adverteix d’impostos més alts sobre el vaping

publicat

on

L'Aliança World Vapers insta fermament els responsables polítics a mantenir-se allunyat de la igualació de fumar tabac i vaping, especialment quan es tracta de tributació. Això es desprèn de les consultes acabades recentment sobre l'actualització de la Directiva sobre els impostos especials sobre el tabac, que especificava la intenció de la Comissió Europea de gravar els productes de vaporització de manera similar a la forma en què tributen els cigarrets. 

En comentar la consulta, el director de WVA, Michael Landl, va dir: "Fer vaping menys atractiu per als fumadors amb preus més alts dissuadirà els fumadors actuals de canviar a alternatives menys nocives. Sens dubte, això no suposarà cap benefici per a la salut pública. A més, els impostos elevats sobre els productes de vaporització són particularment perjudicials per als trams d’ingressos més baixos de la població, que constitueixen la proporció més gran de fumadors actuals ”.

La consulta va finalitzar el 5 de gener i de les 134 respostes de ciutadans, associacions i indústries, el 113 o el 84% van fer referència als impactes positius del vaping i al greu impacte negatiu que tributaria igual que els cigarrets.

anunci

Michael Landl va afegir: “Estic encantat amb l’aclaparadora quantitat de respostes a favor de fer vaping a aquesta consulta. Mostra que moltes persones coneixen el potencial de reducció de danys derivats del vaping. . El que ara han d’entendre els responsables polítics és que les pujades d’impostos al vaping faran que la gent torni a fumar, un resultat absolutament desitjat per ningú ”.

Per tant, per al WVA és important que els productes no combustibles no estiguin regulats i tributats de la mateixa manera que el tabac combustible. Els legisladors han de seguir les evidències científiques i abstenir-se d’una regulació més estricta i d’una major imposició dels productes de vaporització.

"Si volem reduir les càrregues de salut pública induïdes per fumar, cal garantir l'accés i l'accessibilitat als productes de vaporització", va concloure Landl.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències