Connecteu-vos amb nosaltres

E-Salut

la medicina personalitzada pot construir "una nova realitat 'per als pacients d'Europa

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

STEPs - Combinació de logotips EAPM"La medicina personalitzada no és només una idea, serà una nova realitat", va dir el professor Helmut Brand, cap del Departament de Salut Internacional de la Universitat de Maastricht i copresident de l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM).

El professor Brand parlava així Aquesta setmana EAPM ha llançat la seva campanya "Cinc passos cap a una Europa més sana" (STEPs) davant d’una audiència plena al Parlament Europeu de Brussel·les.

Al voltant de 100 estudiants de salut pública i medicina de tota la UE, a més de diputats europeus, representants de la presidència grega de la UE i de la Comissió Europea, així com pacients, científics i altres grups d'interès, van escoltar que STEPs pretén garantir la qualitat de vida dels pacients mitjançant una medicina personalitzada (PM).

anunci

La campanya continuarà durant la preparació de les eleccions al PE al maig i ja compta amb el suport de molts eurodiputats entre partits.

Els missatges clau que van sorgir de l’esdeveniment, que es va celebrar el dimecres 19 de febrer, eren que cal esborrar els temors sobre l’anomenada big data entre la ciutadania, cal una discussió més general a nivell de polítiques i cal crear nous models de pagament. per permetre que aquest concepte radical compleixi la seva promesa.

“Estem treballant per convertir el PM en el corrent principal, per fer-lo realitat. A més de la resta d’interessats en aquesta sala, la pròxima generació de científics, responsables polítics i pacients asseguts aquí avui hi pot jugar un paper important ”, va afegir Brand.

anunci

El llançament de STEPs va incloure una animada sessió de preguntes i respostes junt amb les aportacions dels experts de l’Economista en cap d’EFPIA, Richard Torbett, Angela Brand, de l’Institut de Genòmica de la Salut Pública, Louis Denis, pacient de càncer de pròstata, Bonnie Wolff-Boenisch de Science Europe, l’uròleg Didier Jacqmin i Olivier Arnaud. de JDRF.

A ells es van unir al podi Andrejz Ryz de la Comissió Europea, Antonis Lanaras, conseller de salut per a la representació permanent de Grècia a la UE, a més dels eurodiputats Marian Harkin, Vittorio Prodi i Petru Luhan.

L’assemblea va escoltar que la iniciativa de l’Aliança (EAPM) demana als responsables de la presa de decisions que es comprometin amb els següents STEP per al 2014-2019:

• PAS 1: Garantir un entorn regulador que permeti l'accés precoç dels pacients a un PM nou i eficaç.

• PAS 2: augmentar la investigació i el desenvolupament per a PM, tot reconeixent el seu valor.

• PAS 3: Millorar l'educació i la formació dels professionals sanitaris.

• PAS 4: donar suport a nous enfocaments de reemborsament i avaluació de l'HTA, necessaris per a l'accés dels pacients a PM.

• PAS 5: augmentar la consciència i la comprensió del PM.

EAPM creu que l'assoliment d'aquests objectius millorarà la qualitat de vida dels pacients en tots els països d'Europa.

Deu dades sobre la medicina personalitzada:

  • La medicina personalitzada (PM) ja ha canviat la vida de centenars de milers de pacients i aviat parlarem de milions.
  • Combinat amb la farmacogenètica personal, el PM és un enfocament únic del tractament que els defensors creuen que és adequat per afrontar molts dels reptes de salut als quals ens enfrontem.
  • Es creu que moltes malalties cròniques, com la diabetis, les malalties del cor, el càncer i l'Alzheimer, són causades per una combinació de factors genètics i altres. Aquestes malalties suposen una càrrega important tant per al sistema sanitari com per al pacient. PM proporciona les eines per tractar aquestes malalties amb més eficàcia que mai.
  • Això es deu al fet que el PM és l’adequació del tractament mèdic a les característiques individuals de cada pacient. La ciència ara ens pot explicar com el perfil molecular i genètic únic d’una persona pot fer-la susceptible a determinades malalties.
  • El PM pot utilitzar aquesta informació genètica per prevenir o tractar malalties en adults o els seus fills.
  • Utilitzant ciències relacionades, ara és molt més fàcil predir quins tractaments mèdics seran segurs i eficaços per a cada pacient i quins no.
  • D’aquesta manera, les teràpies personalitzades poden millorar la taxa de resposta d’un pacient a un tractament escollit, reduir els efectes secundaris i (en determinades circumstàncies) escurçar el període de tractament.
  • Com a part d'això, el PM ajuda a determinar la dosi adequada per a un pacient, tot evitant els perills basats en la història familiar, les influències ambientals i la variació genètica.
  • En el cas del càncer, per exemple, els mètodes de tractament coordinats amb precisió són inestimables. La malaltia es presenta de moltes formes, i cada tumor té condicions prèvies bioquímiques i genètiques diferents. Per tant, és gairebé impossible desenvolupar tractaments efectius i “únics per a tots”.
  • El PM es basa en les aportacions d’una àmplia gamma d’interessats que treballen en (sovint nous tipus de) col·laboracions. Aquests inclouen proveïdors de serveis sanitaris, empreses biofarmacèutiques, empreses de diagnòstic, investigadors acadèmics, empreses de TI / informàtica, contribuents, reguladors, legisladors i, per descomptat, pacients.

E-Salut

La Comissió fa que els ciutadans puguin accedir de manera segura a #HealthData de forma segura a través de les fronteres

publicat

on

La Comissió ha presentat una Recomanació per a la creació d’un sistema segur que permeti als ciutadans accedir als seus fitxers de salut electrònics en tots els estats membres. Els estats membres ja han començat a fer accessibles i intercanviables algunes parts dels registres mèdics electrònics a través de fronteres.

Des de 21 gener 2019, els ciutadans finlandesos poden comprar medicaments utilitzant els seus productes Prescripcions electròniques a Estònia, aviat els metges luxemburguesos podran accedir als resums dels pacients txecs.

Les recomanacions proposen que els estats membres ampliïn aquest treball a tres noves àrees del registre de salut, a saber, proves de laboratori, informes de descàrregues mèdiques i informes d'imatges i imatges. Paral·lelament, la iniciativa prepara el camí per al desenvolupament de les especificacions tècniques que s’utilitzaran per intercanviar registres mèdics en cada cas. Per obtenir més informació, vegeu-ho el comunicat de premsa Preguntes i Respostes.

anunci

Seguir llegint

E-Salut

#EUAsudidors que examinin l'atenció transfronterera # salut

publicat

on

El Tribunal de Comptes Europeu està duent a terme una auditoria dels acords sanitaris transfronterers a la UE. Els auditors examinaran el seguiment i el suport de la Comissió Europea per posar en vigor la legislació de la UE sobre l'accés transfronterer a l'assistència sanitària, els resultats obtinguts fins ara per als pacients i l'eficàcia del marc de finançament de la UE i de les accions finançades. L’auditoria també inclourà el sector de la salut electrònica, on la tecnologia de la informació s’utilitza per millorar la prestació d’assistència sanitària i la salut dels ciutadans. Els auditors han publicat avui un document de fons sobre el sistema sanitari transfronterer de la UE com a font d'informació per als interessats en el tema.

Un objectiu important de la política sanitària de la UE és garantir els drets dels pacients a accedir a una sanitat segura i d’alta qualitat, incloses les fronteres nacionals dins de la UE, i el seu dret a ser reemborsats per aquesta atenció sanitària. També és un dels principis del mercat interior.

"Tot i que la majoria dels pacients de la UE obtenen la seva assistència sanitària al seu propi país, en algunes situacions, la consulta més accessible o adequada pot estar disponible en un altre estat membre", va dir Janusz Wojciechowski, membre del Tribunal de Comptes Europeu responsable de l'auditoria. "Això planteja preguntes complexes per als pacients, els sistemes de salut i els professionals de la salut".

anunci

Els sistemes assistencials a Europa es troben sota pressió a causa de l’envelliment de la població i de les restriccions pressupostàries creixents en l’última dècada. A 2016, les persones amb edat 65 o més representaven 19.2% de la població de la UE, un increment de 2.4% en comparació amb 10 anys abans. Davant d’aquests canvis demogràfics, es preveu que aquesta proporció augmenti encara més en els propers anys, possiblement agreujant les desigualtats de salut a tota la UE.

L'auditoria inclourà visites a Dinamarca, Suècia, Països Baixos, Itàlia i Lituània. Es preveu que l’informe es publiqui a la primera meitat de 2019.

Els fons de la UE per a l'assistència sanitària transfronterera provenen principalment dels programes de salut (2008-2013) i tercers (2014-2020), que representen una despesa mitjana de 64 milions d'euros anuals en qüestions relacionades amb la salut. El programa de salut dóna suport a "les accions requerides o contribuir a l'aplicació de la legislació de la Unió en el camp de la [...] assistència sanitària transfronterera". Els tipus d’acció cofinançats inclouen projectes de cooperació a nivell de la UE, l’acció conjunta de les autoritats sanitàries dels estats membres, accions relacionades amb el funcionament de les ONG i la cooperació amb organitzacions internacionals.

anunci

El desembre de 28 es va publicar l’informe anterior del Tribunal de Comptes Europeu en aquest àmbit, l’informe especial 2016/2016, "Com afrontar greus amenaces transfrontereres per a la salut a la UE: es van fer mesures importants, però cal fer-ne més".

L'objectiu d'aquest comunicat de premsa és transmetre els missatges principals del document de fons del Tribunal de Comptes Europeu. El document complet està disponible aquí.

Seguir llegint

E-Salut

Innovació en medicina personalitzada i assistència sanitària

publicat

on

La innovació en medicina personalitzada i assistència sanitària en general està aquí entre nosaltres i es mou ràpidament, escriu el director executiu d'Aliança per a la medicina personalitzada Denis Horgan.

Però la política, les normes i les regulacions han de mantenir-se al dia si volem treure el màxim profit dels molts avenços, optimitzar l'ús de Big Data i portar nous medicaments al mercat amb més rapidesa.

anunci

L'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM), amb seu a Brussel, ha treballat contínuament per reunir els grups d'interès per trobar un camí a través del laberint legislatiu que envolta molts problemes que afecten la medicina personalitzada.

Europa ha trigat a tenir en compte les noves tecnologies i, entre altres coses, hi ha una clara necessitat de desenvolupar nous contractes i relacions socials per facilitar la col · laboració i donar un gran forat al pensament de 'silo'. Mentrestant, la legislació, la regulació (així com els estàndards acordats) han de mantenir-se al dia.

"Estable" està molt bé, ja que Theresa May, per un, ens continua dient. Però no és el ser-tot-i-final tot quan els temps i la tecnologia s'estan movent tan ràpidament. De fet, pot conduir a una disminució gradual de la nostra capacitat per mantenir-se al dia amb nous desenvolupaments interessants.

anunci

"La innovació disruptiva" està exercint el seu paper en el món modern i necessitem alguna cosa entre els òrgans legislatius abans que les regles siguin deixades per les realitats.

Una nota sobre la innovació disruptiva veu la imatge més àmplia: no fa gaire la Comissió Europea (i el seu Panell d'Experts independent sobre formes efectives d'inversió en salut) va iniciar una consulta pública sobre una opinió preliminar, que va explorar "les implicacions de la innovació perjudicial per a la salut i l'assistència sanitària a Europa ".

Va descriure la innovació disruptiva com "un tipus d'innovació que crea noves xarxes i jugadors que tendeixen a desplaçar les estructures i els actors existents. Constitueix un veritable canvi de paradigma en l'organització de l'assistència sanitària ". Bingo.

El document de la Comissió va afegir que la innovació disruptiva com a concepte d'assistència sanitària s'ha desenvolupat als Estats Units i es va plantejar com es pot aplicar el concepte en el context europeu.

D'acord, fins ara tan bo. Això, en principi, permetrà als Estats membres de la UE desenvolupar o enfortir les estratègies de comunicació de la salut pública, augmentar la consciència pública pel que fa als beneficis i els riscos de la medicina personalitzada, així com el rol i els drets dels ciutadans i donar suport l'accés adequat a mètodes de diagnòstic innovadors i millor tractament específic.

Desafortunadament, malgrat totes aquestes noves ciències, innovadores i millors capacitats TIC i la capacitat de reunir, emmagatzemar i difondre Big Data, no estem aprofitant quan es tracta de donar el tractament adequat al pacient adequat en el moment adequat.

Un motiu fonamental és que la legislació està molt enrere i, fins que s'arribi a accelerar, continuarà obstruint la innovació.

No veurem els resultats immediatament, però si no actuem ara, com Janan Ganesh va escriure aquesta setmana al Financial Times (tot i sobre els resultats eventuals de Brexit): "És el peatge pagat en dècades, no moments, que promet el pitjor".

En una nota més positiva, va afegir que "com a director de performance del ciclisme britànic, David Brailsford va atribuir el seu èxit a l''agregació de guanys marginals'."

De mica en mica, hem de canviar. Necessitem un canvi de pensament en termes normatius i legislatius, que ens porti lentament però de manera constant fins allà on hem d’estar.

Un bon desenvolupament recent, per descomptat, és el Reglament d'assaigs clínics, que pretén convertir els models de prova moderns en aquells aptes per al propòsit en l'entorn de salut ràpidament actual.

Va ser dissenyat per reduir significativament la burocràcia i simplificar el procés de "banc a llit" en molts casos de fàrmacs i tractaments innovadors (encara que generalment s'aplica quan el producte mèdic en qüestió es considera menys perillós).

Tot això per al bé i, en el camp, les normes seran un focus clau al Congrés de Belfast de l'EAPM al novembre, ja que centraran la seva atenció en la innovació, la importància de la recerca, les avaluacions basades en el risc, la participació dels grups d'interès i l'educació permanent dels professionals de la salut en camps de ràpid moviment.

L'esdeveniment es durà a terme conjuntament amb Queen's University Belfast i Visite Belfast, i es titula "Personalitzar la seva salut: un imperatiu global". i tindrà lloc des de 27-30 de novembre.

La inscripció Early Bird per al Congrés s'ha ampliat a 22 de setembre, permetent als assistents estalviar fins a 20% en les taxes d'inscripció. (Un enllaç està disponible al final d'aquest article). Mentrestant, la majoria dels parlants estan confirmats i l'Aliança ha rebut fins ara més de resums 200.

El Congrés serà el "lloc d'anar" per a líders de pensament en el camp de la medicina personalitzada i

les sessions seran molt interactives ja que EAPM vol veure la màxima participació possible des del terra durant l'esdeveniment.

L'esdeveniment avantguardista, que se celebrarà al recinte del Belfast Waterfront, proporcionarà l'espai més gran fins avui per permetre aquesta reunió de ments i expertesa. EAPM està essencialment construint una finestreta única per a la discussió de nivell superior i la formulació de plans d'acció reals.

Belfast veurà multinacionals dels mons nous i valents de la genètica, la imatge, els nous IVDs i molt més. El pla és construir un millor futur sanitari per a tots els europeus mitjançant, entre altres coses, la presa de decisions i la cooperació compartida.

Un objectiu clau també és permetre la fertilització creuada entre les diferents àrees de la malaltia i les polítiques, permetre als delegats obtenir una major profunditat del coneixement en barreres en el camp de la medicina personalitzada i oferir una valuosa evidència i opinió dels grups d'interès sobre quins polítics poden basen la seva presa de decisions sobre com és millor integrar la medicina personalitzada als serveis sanitaris de la UE.

Tot i que la medicina personalitzada avança i té un profund efecte en àrees com el càncer, la plena integració de la medicina personalitzada en els sistemes sanitaris continua sent un somni més que una realitat.

Els somnis estan molt bé, però necessitem esperances realistes per als pacients, pares i famílies (inclosos els seus fills i néts) que actualment no reben els millors tractaments i medicaments disponibles.

Aquesta situació és en gran mesura perquè operem en un àmbit sanitari de la UE fragmentat, insuficient i sense la cooperació necessària. El nostre objectiu i el dels nostres grups d'interès és construir un que sigui al mateix temps, sostenible i adequat per al propòsit.

La regulació "intel·ligent" té un paper important.

Per veure el lloc web del Congrés, consulteu el següent enllaç: www.eapmbelfast2017.com

Per registrar-vos, consulteu el següent enllaç: https://confpartners.eventsair.com/eapm/registration2017/Site/Register

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències