Connecteu-vos amb nosaltres

E-Salut

la medicina personalitzada pot construir "una nova realitat 'per als pacients d'Europa

COMPARTIR:

publicat

on

STEPs - Combinació de logotips EAPM"La medicina personalitzada no és només una idea, serà una nova realitat", va dir el professor Helmut Brand, cap del Departament de Salut Internacional de la Universitat de Maastricht i copresident de l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM).

El professor Brand parlava així Aquesta setmana EAPM ha llançat la seva campanya "Cinc passos cap a una Europa més sana" (STEPs) davant d’una audiència plena al Parlament Europeu de Brussel·les.

Al voltant de 100 estudiants de salut pública i medicina de tota la UE, a més de diputats europeus, representants de la presidència grega de la UE i de la Comissió Europea, així com pacients, científics i altres grups d'interès, van escoltar que STEPs pretén garantir la qualitat de vida dels pacients mitjançant una medicina personalitzada (PM).

La campanya continuarà durant la preparació de les eleccions al PE al maig i ja compta amb el suport de molts eurodiputats entre partits.

Els missatges clau que van sorgir de l’esdeveniment, que es va celebrar el dimecres 19 de febrer, eren que cal esborrar els temors sobre l’anomenada big data entre la ciutadania, cal una discussió més general a nivell de polítiques i cal crear nous models de pagament. per permetre que aquest concepte radical compleixi la seva promesa.

“Estem treballant per convertir el PM en el corrent principal, per fer-lo realitat. A més de la resta d’interessats en aquesta sala, la pròxima generació de científics, responsables polítics i pacients asseguts aquí avui hi pot jugar un paper important ”, va afegir Brand.

anunci

El llançament de STEPs va incloure una animada sessió de preguntes i respostes junt amb les aportacions dels experts de l’Economista en cap d’EFPIA, Richard Torbett, Angela Brand, de l’Institut de Genòmica de la Salut Pública, Louis Denis, pacient de càncer de pròstata, Bonnie Wolff-Boenisch de Science Europe, l’uròleg Didier Jacqmin i Olivier Arnaud. de JDRF.

A ells es van unir al podi Andrejz Ryz de la Comissió Europea, Antonis Lanaras, conseller de salut per a la representació permanent de Grècia a la UE, a més dels eurodiputats Marian Harkin, Vittorio Prodi i Petru Luhan.

L’assemblea va escoltar que la iniciativa de l’Aliança (EAPM) demana als responsables de la presa de decisions que es comprometin amb els següents STEP per al 2014-2019:

• PAS 1: Garantir un entorn regulador que permeti l'accés precoç dels pacients a un PM nou i eficaç.

• PAS 2: augmentar la investigació i el desenvolupament per a PM, tot reconeixent el seu valor.

• PAS 3: Millorar l'educació i la formació dels professionals sanitaris.

• PAS 4: donar suport a nous enfocaments de reemborsament i avaluació de l'HTA, necessaris per a l'accés dels pacients a PM.

• PAS 5: augmentar la consciència i la comprensió del PM.

EAPM creu que l'assoliment d'aquests objectius millorarà la qualitat de vida dels pacients en tots els països d'Europa.

Deu dades sobre la medicina personalitzada:

  • La medicina personalitzada (PM) ja ha canviat la vida de centenars de milers de pacients i aviat parlarem de milions.
  • Combinat amb la farmacogenètica personal, el PM és un enfocament únic del tractament que els defensors creuen que és adequat per afrontar molts dels reptes de salut als quals ens enfrontem.
  • Es creu que moltes malalties cròniques, com la diabetis, les malalties del cor, el càncer i l'Alzheimer, són causades per una combinació de factors genètics i altres. Aquestes malalties suposen una càrrega important tant per al sistema sanitari com per al pacient. PM proporciona les eines per tractar aquestes malalties amb més eficàcia que mai.
  • Això es deu al fet que el PM és l’adequació del tractament mèdic a les característiques individuals de cada pacient. La ciència ara ens pot explicar com el perfil molecular i genètic únic d’una persona pot fer-la susceptible a determinades malalties.
  • El PM pot utilitzar aquesta informació genètica per prevenir o tractar malalties en adults o els seus fills.
  • Utilitzant ciències relacionades, ara és molt més fàcil predir quins tractaments mèdics seran segurs i eficaços per a cada pacient i quins no.
  • D’aquesta manera, les teràpies personalitzades poden millorar la taxa de resposta d’un pacient a un tractament escollit, reduir els efectes secundaris i (en determinades circumstàncies) escurçar el període de tractament.
  • Com a part d'això, el PM ajuda a determinar la dosi adequada per a un pacient, tot evitant els perills basats en la història familiar, les influències ambientals i la variació genètica.
  • En el cas del càncer, per exemple, els mètodes de tractament coordinats amb precisió són inestimables. La malaltia es presenta de moltes formes, i cada tumor té condicions prèvies bioquímiques i genètiques diferents. Per tant, és gairebé impossible desenvolupar tractaments efectius i “únics per a tots”.
  • El PM es basa en les aportacions d’una àmplia gamma d’interessats que treballen en (sovint nous tipus de) col·laboracions. Aquests inclouen proveïdors de serveis sanitaris, empreses biofarmacèutiques, empreses de diagnòstic, investigadors acadèmics, empreses de TI / informàtica, contribuents, reguladors, legisladors i, per descomptat, pacients.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències