Connecteu-vos amb nosaltres

Malalties

Salut: fer front a un trastorn complex que afecta gairebé un terç dels pacients hospitalitzats

COMPARTIR:

publicat

on

hiponatrèmia-101101201055-phpapp01-miniatura-4A la revista s'han publicat pautes senzilles per ajudar a diagnosticar i tractar la hiponatrèmia o "desequilibri d'aigua salada", una afecció que es produeix fins a un 30% dels pacients hospitalitzats. Medicina de Cures Intensives. Aquestes pautes tan esperades recomanen que cada clínic hospitalari ha de ser capaç de diagnosticar, classificar i tractar correctament la hiponatrèmia, que s’associa amb morbiditat, mortalitat i una major durada de l’estada hospitalària en una àmplia gamma de condicions.

La hiponatrèmia és un trastorn complicat de l’equilibri hídric, amb un excés relatiu d’aigua corporal en comparació amb el sodi i el potassi (definit com una concentració sèrica de sodi <135 mmol / l). Té una gran varietat de causes subjacents i pot provocar inflor (conegut com a edema cel·lular). Les cèl·lules del cervell són particularment vulnerables als danys per inflamació, cosa que fa que els casos greus siguin urgències mèdiques. Els casos més lleus es poden associar amb deteriorament de la mobilitat i de la cognició, així com de l’osteoporosi i la fractura en afeccions cròniques.

El grup de desenvolupament de directrius, format per representants del Societat Europea de Medicina de Cures Intensives (ESICM), la Societat Europea d'Endocrinologia (ESE) i l'Associació Renal Europea - Associació Europea de Diàlisi i Trasplantament (ERA-EDTA), van realitzar una revisió bibliogràfica per recopilar les millors proves disponibles sobre el diagnòstic i el tractament de la hiponatrèmia hipotònica.

Les directrius descriuen una via per al diagnòstic, que depèn menys dels recursos de laboratori especialitzats, i que es pot dur a terme a l’àmbit hospitalari general, en particular durant les “hores fora de l’oficina”.

La via de tractament descrita al document se centra més en els símptomes dels pacients, donant una prioritat menor al diagnòstic bioquímic. Les directrius recomanen que, com que els riscos per al cervell del pacient són tan grans, en casos greus l’acció és més important que la investigació fins que el pacient s’estabilitzi.

En declaracions en nom de la Societat Europea de Cures Intensives, el doctor Michael Joannidis va dir: “Estudis recents han demostrat que es tracta d’una afecció associada a una morbiditat significativa i a una mortalitat millorada. Aquestes pautes són essencials per ajudar al diagnòstic i tractament de la hiponatrèmia, que és una afecció freqüent que es pot veure tant a la sala d’urgències com a la unitat de cures intensives ”.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències