Connecteu-vos amb nosaltres

Disruptors endocrins (EDC)

Les autoritats sanitàries amb satisfacció l'informe disruptors endocrins

COMPARTIR:

publicat

on

n-CHEMICALS-large570L'Aliança Sanitària i Mediambiental (HEAL) s'ha unit a les ONG membres de França, Générations Futures (GF) i Réseau Environnement Santé (RES) per donar la benvinguda a un informe de la Comissió d'Afers Europeus del parlament francès, que se centra en l'estratègia europea sobre Disruptors endocrins (EDC). Les conclusions de l’informe demanen al govern francès i a la UE que reaccionin amb urgència sobre els CED.

GF i RES han acollit amb satisfacció l’informe i, en particular, el treball del ponent, el diputat francès Jean-Louis Roumégas, que va presentar les conclusions de l’informe a una conferència de premsa a l’Assemblea Nacional de París el dimecres 26 de febrer. Les dues associacions han destacat diversos punts.

Punts clau

 • L’informe recorda l’important repte de salut pública que suposen els CED i els considerables costos financers que comporta no prendre mesures de política pública en aquest àmbit.
 • Demana a Europa que publiqui ràpidament una nova estratègia global sobre els CED per impulsar l’acció pública en aquest àmbit.
 • It recognises the specific modes of action of EDCs – and thus the new scientific and regulatory paradigms that need to be adopted.
 • Considera vital que la UE adopti ràpidament una única definició de CED basada en els criteris de "risc intrínsec" i que no es basi en la noció de potència, com ha estat proposat per la indústria.
 • Es recomana la creació d’una classificació diferent dels CED que incloguin tant els perturbadors endocrins provats com els sospitosos.
 • Propugna l'adopció d'un text europeu específic sobre els CED, que es basaria en la nova classificació i s'orientaria a reduir l'exposició de la població a aquestes substàncies.
 • Destaca la necessitat d’incrementar la investigació sobre els CED.
 • Destaca que, lluny d’inhibir la innovació, l’acció preventiva sobre els CED estimularia la recerca i la innovació industrial en benefici de les empreses europees.
 • Es demana la creació d'un programa de biomonitorització per a poblacions i ecosistemes.
 • It calls on the French government to produce a National Strategy on EDCs (Stratégie Nationale sur les PE – SNPE) which has strict demands. In particular, SNPE should rule out the possibility that France might request a review of the criteria for exclusion of EDC pesticides (SNPE section C.2.2).

Expectatives a França

In the light of these important points, GF and RES call on the French government to respond urgently to the issue of EDCs. France should again display its leadership in Europe on this issue – as it did in relation to the issue of bisphenol A.

Les dues demandes principals:

 • França ha d'actuar com a exemple per a altres persones publicant ràpidament un SNPE amb ambició real, incloent un clar abandonament de qualsevol intent de revisar els criteris per a l'exclusió de pesticides EDC.
 • França ha d’intervenir urgentment per eliminar els obstacles a l’acció derivats de grups que exerceixin pressió industrial (l’informe parlamentari posa de manifest aquest tipus de pressió), de manera que la UE pren definitivament una definició protectora de les CED. La UE hauria de crear ràpidament la nova categoria de CED, que es desenvoluparà progressivament a nivell comunitari en un enfocament legislatiu global.

Suport a nivell europeu

anunci

HEAL també dóna la benvinguda a aquest informe i dóna suport a les demandes dels seus membres al govern francès ia la UE.

El director executiu de HEAL, Genon K. Jensen, va dir: "Fem una crida al president de la Comissió Europea, José Manuel Barosso i al seu equip, perquè lliurin la nova estratègia de la UE EDC el més aviat possible. Posposar la seva publicació fins que la nova Comissió indiqui als ciutadans europeus que els procediments burocràtics són més importants que la seva salut i la prevenció de malalties cròniques. Per reduir els problemes de salut innecessaris i els costos sanitaris, necessitem avanços ràpids en la política d'EDC per començar a reduir l'exposició diària de les persones a productes químics relacionats amb malalties cròniques ".

El comunicat de premsa original en francès està disponible aquí com a PDF: CP260214_rapport_PE

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències