Connecteu-vos amb nosaltres

Disruptors endocrins (EDC)

Les autoritats sanitàries amb satisfacció l'informe disruptors endocrins

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

n-CHEMICALS-large570L'Aliança Sanitària i Mediambiental (HEAL) s'ha unit a les ONG membres de França, Générations Futures (GF) i Réseau Environnement Santé (RES) per donar la benvinguda a un informe de la Comissió d'Afers Europeus del parlament francès, que se centra en l'estratègia europea sobre Disruptors endocrins (EDC). Les conclusions de l’informe demanen al govern francès i a la UE que reaccionin amb urgència sobre els CED.

GF i RES han acollit amb satisfacció l’informe i, en particular, el treball del ponent, el diputat francès Jean-Louis Roumégas, que va presentar les conclusions de l’informe a una conferència de premsa a l’Assemblea Nacional de París el dimecres 26 de febrer. Les dues associacions han destacat diversos punts.

Punts clau

anunci
 • L’informe recorda l’important repte de salut pública que suposen els CED i els considerables costos financers que comporta no prendre mesures de política pública en aquest àmbit.
 • Demana a Europa que publiqui ràpidament una nova estratègia global sobre els CED per impulsar l’acció pública en aquest àmbit.
 • Reconeix els modes d’actuació específics dels EDC i, per tant, els nous paradigmes científics i reguladors que cal adoptar.
 • Considera vital que la UE adopti ràpidament una única definició de CED basada en els criteris de "risc intrínsec" i que no es basi en la noció de potència, com ha estat proposat per la indústria.
 • Es recomana la creació d’una classificació diferent dels CED que incloguin tant els perturbadors endocrins provats com els sospitosos.
 • Propugna l'adopció d'un text europeu específic sobre els CED, que es basaria en la nova classificació i s'orientaria a reduir l'exposició de la població a aquestes substàncies.
 • Destaca la necessitat d’incrementar la investigació sobre els CED.
 • Destaca que, lluny d’inhibir la innovació, l’acció preventiva sobre els CED estimularia la recerca i la innovació industrial en benefici de les empreses europees.
 • Es demana la creació d'un programa de biomonitorització per a poblacions i ecosistemes.
 • Demana al govern francès que produeixi una estratègia nacional sobre EDC (Stratégie Nationale sur les PE - SNPE) que tingui exigències estrictes. En particular, l’SNPE hauria de descartar la possibilitat que França sol·liciti una revisió dels criteris d’exclusió dels pesticides EDC (secció SN.2.2 C.XNUMX).

Expectatives a França

A la llum d’aquests punts importants, GF i RES demanen al govern francès que respongui urgentment a la qüestió dels EDC. França hauria de tornar a mostrar el seu lideratge a Europa en aquesta qüestió, tal com va fer en relació amb la qüestió del bisfenol A.

Les dues demandes principals:

anunci
 • França ha d'actuar com a exemple per a altres persones publicant ràpidament un SNPE amb ambició real, incloent un clar abandonament de qualsevol intent de revisar els criteris per a l'exclusió de pesticides EDC.
 • França ha d’intervenir urgentment per eliminar els obstacles a l’acció derivats de grups que exerceixin pressió industrial (l’informe parlamentari posa de manifest aquest tipus de pressió), de manera que la UE pren definitivament una definició protectora de les CED. La UE hauria de crear ràpidament la nova categoria de CED, que es desenvoluparà progressivament a nivell comunitari en un enfocament legislatiu global.

Suport a nivell europeu

HEAL també dóna la benvinguda a aquest informe i dóna suport a les demandes dels seus membres al govern francès ia la UE.

El director executiu de HEAL, Genon K. Jensen, va dir: "Fem una crida al president de la Comissió Europea, José Manuel Barosso i al seu equip, perquè lliurin la nova estratègia de la UE EDC el més aviat possible. Posposar la seva publicació fins que la nova Comissió indiqui als ciutadans europeus que els procediments burocràtics són més importants que la seva salut i la prevenció de malalties cròniques. Per reduir els problemes de salut innecessaris i els costos sanitaris, necessitem avanços ràpids en la política d'EDC per començar a reduir l'exposició diària de les persones a productes químics relacionats amb malalties cròniques ".

El comunicat de premsa original en francès està disponible aquí com a PDF: CP260214_rapport_PE

Disruptors endocrins (EDC)

Productes químics: la Comissió llança una consulta pública sobre la revisió de la legislació central sobre productes químics

publicat

on

La Comissió ha llançat un consulta pública buscar opinions sobre la revisió del Reglament sobre classificació, etiquetatge i envasament de substàncies i mescles químiques ("Reglament CLP"). El Reglament CLP és la peça bàsica de la legislació de la UE que s’utilitza per identificar i comunicar les propietats perilloses dels productes químics. Aquesta revisió té com a objectiu aconseguir un nivell legítim més alt de protecció dels ciutadans i del medi ambient contra productes químics perillosos.

La Comissió examinarà, entre d'altres, diferents mesures i opcions per introduir noves classes de perillositat, com ara la disrupció endocrina, la persistència, la bioacumulació i la toxicitat, i els criteris de classificació corresponents. També és una oportunitat per afavorir la substitució de productes químics perillosos per productes més segurs i promoure la indústria de la UE com a líder mundial en la producció i ús de productes químics segurs i sostenibles. Aquesta revisió es va anunciar al Estratègia química per a la sostenibilitat, adoptada per la Comissió l'octubre de 2020. La consulta pública està oberta a informació fins al 15 de novembre de 2021. Més informació a comunicat de premsa.

anunci

Seguir llegint

Disruptors endocrins (EDC)

#EndocrineDisruptors: una estratègia de futur que protegeix els ciutadans de la UE i el medi ambient

publicat

on

Avui (7 de novembre) la Comissió ha adoptat una Comunicació que confirma el seu compromís de protegir els ciutadans i el medi ambient de productes químics perillosos. La Comunicació també descriu com la Comissió té la intenció d'assegurar que l'enfocament de la UE segueix sent el més modern i adequat per al propòsit del món.

La comunicació es lliura a la compromís presa per la Comissió l'any passat, quan es treballa amb els estats membres sobre els criteris per identificar els disruptors endocrins en les àrees de pesticides i biocides. Es tracta de les preocupacions del Parlament Europeu i del Consell i es fa seguiment de la 7th Programa d'acció mediambiental.

El comissari de Medi Ambient, Afers Marítims i Pesca, Karmenu Vella, va dir: "Aquesta Comunicació confirma que la Comissió pren molt seriosament els disruptors endocrins i pretén enfortir els seus esforços per reduir al mínim la ciutadania i l'exposició al medi ambient a aquests productes químics".

'' La nova estratègia mostra la nostra determinació a abordar els disruptors endocrins de manera integral i coherent en un àmbit més ampli d'àrees. Em complau que estiguem aprofundint en el treball que ja s’ha fet sobre els criteris d’identificació dels disruptors endocrins segons la normativa sobre pesticides i biocides, basant-se en la definició de l’Organització Mundial de la Salut ”, va subratllar el comissari de salut i seguretat alimentària, Vytenis Andriukaitis.

La comissària del Mercat Interior i la Indústria, Elżbieta Bieńkowska, va declarar: "Ja hem reduït significativament l'exposició dels nostres ciutadans a alteracions endocrines i altres substàncies nocives mitjançant la nostra legislació global sobre productes químics i cosmètics. Avui fem un pas més per minimitzar aquests riscos i garantir els nostres ciutadans". seguretat ".

La Comissió està actualitzant el seu enfocament per als propers anys, basant-se en l'augment del coneixement, l'experiència adquirida i els resultats obtinguts en els vint anys des de l'adopció de la Comunitat Estratègia sobre disruptors endocrins.

L'enfocament estratègic de la UE en relació amb els disruptors endocrins continuarà basant-se fermament en la ciència i en l'aplicació del principi de precaució. Té per objecte:

 • Minimitzar la nostra exposició global als disruptors endocrins, prestant especial atenció als períodes de vida importants, com l'embaràs i la pubertat;
 • accelerant el desenvolupament d'una base de recerca exhaustiva per a una presa de decisions efectiva i orientada en el context de Horitzó Europa, basant-se en les investigacions existents i prestant especial atenció als àmbits on hi ha llacunes de coneixement i,
 • promoure un diàleg actiu que permeti escoltar i treballar conjuntament tots els interessats. En aquest context, la Comissió organitzarà un Fòrum sobre disruptors endocrins anualment i intensificarà el seu suport al treball de les organitzacions internacionals.

Per primera vegada, la Comissió llançarà un examen exhaustiu de la legislació aplicable als disruptors endocrins mitjançant una comprovació de la forma física que es basarà en les dades ja recollides i analitzades. Sense posar en dubte l’enfocament general basat en la ciència de la UE per a la gestió de productes químics, el Fitness Check comportarà una avaluació de la legislació actual sobre si compleix els objectius de protecció de la salut humana i del medi ambient. El Fitness Check també inclourà una consulta pública.

La Comunicació adoptada avui també descriu les iniciatives que actualment considera la Comissió per garantir que l'aplicació de les polítiques existents sobre els disruptors endocrins aconsegueixi el seu màxim potencial. Això inclou la identificació de disruptors endocrins, millorant la comunicació a través de les cadenes de subministrament mitjançant l'ús de fulls de dades de seguretat tal com s'estableix a continuació REACH, i avançar l'avaluació científica dels disruptors endocrins amb una major acció reguladora.

Fons

Els disruptors endocrins són substàncies químiques que alteren el funcionament del sistema hormonal i, com a conseqüència, afecten negativament la salut dels humans i els animals.

Les preocupacions sobre els disruptors endocrins han anat creixent des de la 1990. Després de l'adopció pel Parlament Europeu d'una Resolució sobre disruptors endocrins en 1998, la Comissió va adoptar la decisió Estratègia comunitària per als disruptors endocrins al desembre, 1999, que des d'aleshores s'ha dut a terme a través d'accions en matèria de recerca, regulació i cooperació internacional.

La UE ja ha recolzat àmpliament la recerca sobre disruptors endocrins. Ha finançat projectes 50, amb més de 150 milions d'euros en els diferents programes marc de recerca i innovació. S'ha assignat un altre € 52m a Horizon 2020 per als projectes de proves i mètodes de selecció.

La UE també ha pres mesures reglamentàries fortes per protegir els ciutadans i el medi ambient dels disruptors endocrins a partir de les avaluacions científiques i d'acord amb els diferents requisits establerts a la legislació pertinent. En particular, les disposicions específiques sobre com abordar els disruptors endocrins s'inclouen en la legislació vigent els pesticides biocides, productes químics en general (Reglament REACH), dispositius mèdics aigua. A més, quan es tracta materials de contacte amb els aliments, productes cosmètics, joguines i protecció de els treballadors en el lloc de treball, les substàncies amb propietats d'alteració endocrina han estat sotmeses a una acció reguladora cas per cas com altres productes químics amb propietats perilloses. Com a resultat, s'han prohibit múltiples substàncies amb propietats d'alteració endocrina o l'exposició a aquestes es redueix al mínim en la mesura tècnica i pràcticament viable.

La Comissió també ha recolzat el treball de les organitzacions internacionals pertinents, en particular l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics en matèria de mètodes d'assaig, i ha dut a terme canvis bilaterals amb socis internacionals.

Més informació

Comunicació de la Comissió

https://ec.europa.eu/health/endocrine_disruptors/overview_en

MEMO

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències