Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

Els eurodiputats es reuneixen per la "nova esperança" de la medicina personalitzada

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

March13_2013_20712441_DrDrawingMolecule_PersonalizedMedBioP2718276218La importància creixent de la medicina personalitzada (PM) en el camí cap a una Europa més sana s'ha vist fortament alleujada a les eleccions europees de maig.

Els eurodiputats multipartidistes i paneuropeus estan posant el seu pes darrere del PM, que mitjançant la utilització de noves ciències i tecnologia, aconseguint una millor comunicació, millorant l’accés dels pacients als assaigs clínics i construint una col·laboració més transversal, entre altres factors, té com a objectiu aconseguir " "el tractament adequat per al pacient adequat en el moment adequat".

L’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) va llançar recentment la seva campanya “Cinc passos cap a una Europa més sana” (STEPs) al Parlament Europeu de Brussel·les i la campanya continuarà durant la preparació de les eleccions.

anunci

I fins i tot abans d’aquest esdeveniment de llançament, molts eurodiputats havien donat el seu suport al primer ministre. Entre ells hi ha Marion Harkin, Peter Liese, ex comissari europeu i ara eurodiputada Danuta Huebner, Sean Kelly i Petru Luhan.

A ells se sumen Maria da Graca Carvalho, Kristiina Ojuland, Karin Kadenbach, Thomas Ulmer, Sirpa Pietikainen i Ria Oomen Ruijten.

S’incrementen les files Antonya Parvanova, Vittorio Prodi, Mirouslav Ouzky, Marisa Matias, Anna Rosbach, Anja Weisgerber i Sidonia Jedrzejewska.

anunci

En una nota general, Peter Liese va dir: "Crec que el PM és una gran oportunitat, un gran repte. Hem de fer-ho disponible per a tants pacients com sigui possible; tan aviat com sigui possible. Per tant, necessitem un entorn normatiu europeu. recolzem molt la idea que la Comissió Europea faci del PM una prioritat en els propers anys, ja que ajuda realment a tractar millor els pacients ".

Va afegir: "Necessitem estàndards a tota la UE per a la qualitat de les PM, pel que fa a les proves, però també als medicaments, ja que és molt important que els pacients puguin confiar en el que s'ofereix al mercat".

Mirouslav Ouzky va assenyalar un problema sovint debatent i va dir: "Tenim dret a buscar tractament a qualsevol estat membre, però, a nivell pràctic, de vegades és molt difícil perquè es troba a prop dels sistemes socials i sanitaris de cada estat. la gran pregunta és "Qui pagarà?" Tenim diferents preus de tractament mèdic en diferents països, de manera que cal establir les eines per a un possible tractament mèdic a les fronteres ".

"Qui pagarà", de fet? En una Europa que molts sostenen que actualment no disposa de diners i recursos, sembla que hi ha possibles solucions. Ouzky va afegir que, en aquesta crisi financera i amb l’atenció sanitària tan cara, les col·laboracions a tot Europa per reduir la duplicació de la investigació estalviaria una gran quantitat de diners.

 

Karin Kadenbach va afegir: "Gairebé tots els estats de la UE han reduït els seus pressupostos, però és molt important que el millor accés, la millor tecnologia i el millor medicament quedi disponible per a tots els europeus. Per tant, hem de conscienciar sobre el que hi ha disponible i sobre com podríem reduir els costos, d’una banda, però, per altra banda, no afectarem els pacients. PM podria ser una manera de fer-ho.

I Marisa Matias va dir: "En temps de crisi és encara més important finançar la salut perquè ens trobem davant de lluites encara més grans pel que fa a l'accés als medicaments. Hem de garantir que no hi hagi retallades en aquests moments difícils. També és important per augmentar la coordinació entre els estats membres ".

 

La salut electrònica i tot el que pot oferir podrien ser un altre component vital. Danuta Huebner va dir: "Per avançar realment en la qualitat de la nostra vida hem d'invertir més en salut electrònica i l'accés als serveis de salut. Hem de prendre's seriosament el desafiament d'una població europea envellida i que puguin viure més i millor només si els facilitem l'accés a l'assistència sanitària mitjançant l'e-salut. Aquesta és la prioritat de la futura política regional europea.

"Però perquè això passi", va afegir, "també hem d'invertir més en recerca en l'àmbit de la salut i espero que Horizon 2020 (i el vincle entre això i la política regional) permetin avançar molt més ràpidament".

Maria da Graca Carvalho també va destacar la iniciativa Horizon 2020 de la UE, dient: "Això serà fonamental per a tractaments innovadors i medicina personalitzada. No només perquè hi haurà finançament disponible, sinó també perquè inclou estratègies de coordinació, ajuntament de dades i posada en comú de grups de recerca junts per crear una massa crítica per impulsar la innovació ".

La informació als pacients a través de professionals adequadament formats i actualitzats és un altre tema. Karin Kadenbach va dir: "A Europa hi ha grans desigualtats en l'accés a la salut i a les institucions sanitàries. Part d'això és a través de l'analfabetisme sanitari. Els pacients no ho saben prou, però també són els professionals sanitaris els que han de ser formats i informats. Tenim sensibilitzar que hi ha noves tecnologies, nous medicaments. És molt important que els pacients i els professionals en sàpiguen ".

Anja Weisgerber té opinions similars: "És important tenir un metge o una infermera ben qualificats que informin el pacient sobre l'accés a bons tractaments. Hem de millorar la formació i l'educació sanitàries. Crec que podem millorar l'educació en el sector de la salut A nivell europeu ".

Sirpa Pietikainen es fa dir "un ferm defensor del PM", perquè "dóna una nova esperança i una nova qualitat als pacients actuals i als futurs". Va afegir: "La combinació d'un millor marc normatiu a nivell europeu i de millors pràctiques de reemborsament per part dels sectors de salut pública dels estats membres són dues qüestions clau que hem d'abordar per garantir realment que els pacients puguin permetre's i tenir accés, medicina personalitzada quan ho necessitin ".

"Accediu a totes les àrees", doncs. Però, com a pacients, a què tenim dret? Kristiina Ojuland ho té clar: "L'assistència mèdica forma part dels drets humans a Europa i, per fer-la més pràctica i accessible per als nostres ciutadans, crec fermament que necessitem la salut electrònica i la medicina electrònica en termes més amplis. Això significa que cada pacient és propietari de les seves dades de salut i dóna un permís concret per emmagatzemar-les.

"El pacient tindrà un codi personalitzat, de manera que, si està malalt fora de casa a Estrasburg, Lisboa, París o Budapest, pot anar al metge local i donar permís per accedir a les seves dades de salut".

Sean Kelly va dir: "Al cap i a la fi, cada persona és única, cada persona és distintiva. Com més puguem individualitzar el tractament, més serà rellevant per al pacient i millor serà la possibilitat de recuperació.

"Europa tracta d'igualtat i hem de garantir que hi hagi un accés igualitari al tracte per a tots els ciutadans, facilitat dins del seu propi estat o en un altre. En definitiva, hem de tenir cura dels 500 milions de ciutadans de tota la UE. No podem tenir discriminació - sobretot en qüestions de vida o mort, com solen ser aquestes qüestions ".

Quan es tracta de desigualtats, Sidonia Jedrzejewska va dir això: "Les possibilitats de curar-se i les possibilitats d'evitar malalties depenen molt d'on visquis o de qui ets. A l'est d'Europa és molt més probable que no ho facis. curar-se d’una malaltia greu (les taxes de mortalitat són molt més altes) i això és una cosa que no podem acceptar a la societat moderna. Però es pot fer molt a nivell europeu per permetre a tots un accés igualitari a la salut ".

Antonya Parvanova va afegir: "No hi ha discriminació ni desigualtats depèn del nivell d'eficiència en l'ús dels recursos públics. Crec que hi ha un consens a Europa que hem de trobar una manera de fer front a la desigualtat i discutir-la al màxim possible nivell ".

I el "nivell més alt possible" significa els legisladors europeus. Sean Kelly va resumir el sentiment general entre molts eurodiputats, dient: "Hi ha grans reptes, però cal complir-los per permetre una comunitat més sana i pròspera.

"Aquest és realment el nostre objectiu, el nostre objectiu ... i la nostra responsabilitat com a polítics".

L’autor, Tony Mallett, és un periodista independent amb seu a Brussel·les. [protegit per correu electrònic]

Economia

L’emissió de bons ecològics reforçarà el paper internacional de l’euro

publicat

on

Els ministres de l'Eurogrup van debatre sobre el paper internacional de l'euro (15 de febrer), després de la publicació de la comunicació de la Comissió Europea (19 de gener), "El sistema econòmic i financer europeu: fomentar la fortalesa i la resiliència".

El president de l'Eurogrup, Paschal Donohoe, va dir:L'objectiu és reduir la nostra dependència d'altres monedes i enfortir la nostra autonomia en diverses situacions. Al mateix temps, un augment de l'ús internacional de la nostra moneda també implica possibles compromisos, que continuarem supervisant. Durant el debat, els ministres van destacar el potencial de l'emissió de bons verds per millorar l'ús de l'euro pels mercats, alhora que contribueixen a assolir el nostre objectiu de transició climàtica ".

L’Eurogrup ha debatut el tema diverses vegades en els darrers anys des de la Cimera de l’Euro de desembre de 2018. Klaus Regling, el director gerent del Mecanisme europeu d’estabilitat, va dir que la confiança excessiva en el dòlar contenia riscos, posant com a exemples l’Amèrica Llatina i la crisi asiàtica dels 90 També es va referir obliquament a "episodis més recents" on el domini del dòlar significava que les empreses de la UE no podien continuar treballant amb l'Iran davant les sancions dels EUA. Regling creu que el sistema monetari internacional avança lentament cap a un sistema multipolar en el qual seran importants tres o quatre monedes, inclosos el dòlar, l'euro i el renminbi. 

anunci

El comissari europeu per a l’Economia, Paolo Gentiloni, va acordar que el paper de l’euro es podria reforçar mitjançant l’emissió de bons verds que milloren l’ús de l’euro pels mercats, alhora que contribueixen a assolir els nostres objectius climàtics dels fons de la UE de nova generació.

Els ministres van acordar que calia fer una àmplia acció per donar suport al paper internacional de l'euro, que inclogués avenços, entre d'altres, en la Unió Econòmica i Monetària, la Unió Bancària i la Unió dels Mercats de Capitals per garantir el paper internacional de l'euro.

anunci

Seguir llegint

EU

El tribunal europeu de drets humans recolza Alemanya pel cas de l'atac aeri de Kunduz

publicat

on

By

El Tribunal Europeu de Drets Humans va dictaminar dimarts (2009 de febrer) una investigació d'Alemanya sobre un mortal atac aeri de 16 a prop de la ciutat afganesa de Kunduz que va ser ordenat per un comandant alemany que complia les seves obligacions de dret a la vida. escriu .

La sentència del tribunal amb seu a Estrasburg rebutja una queixa del ciutadà afganès Abdul Hanan, que va perdre dos fills en l'atac, segons la qual Alemanya no complia la seva obligació d'investigar efectivament l'incident.

El setembre de 2009, el comandant alemany de les tropes de l'OTAN a Kunduz va convocar un avió de combat dels EUA per atacar dos camions de combustible prop de la ciutat que l'OTAN creia que havien estat segrestats pels insurgents talibans.

El govern afganès va dir que en aquell moment van morir 99 persones, inclosos 30 civils. Es calcula que van morir grups de drets independents entre 60 i 70 civils.

anunci

La xifra de morts va sorprendre els alemanys i, finalment, va obligar el seu ministre de Defensa a dimitir per les acusacions d’encobrir el nombre de víctimes civils de cara a les eleccions alemanyes del 2009.

El fiscal general federal d'Alemanya havia constatat que el comandant no incorria en responsabilitat penal, principalment perquè estava convençut quan va ordenar l'atac aeri que no hi havia cap civil.

Perquè ell pogués ser responsable segons el dret internacional, hauria hagut de constatar que havia actuat amb la intenció de provocar víctimes civils excessives.

anunci
El Tribunal Europeu de Drets Humans va considerar l'eficàcia de la investigació d'Alemanya, incloent si establia una justificació per a l'ús letal de la força. No va tenir en compte la legalitat de l'atac aeri.

De les 9,600 tropes de l'OTAN a l'Afganistan, Alemanya té el segon contingent més gran per darrere dels Estats Units.

Un acord de pau del 2020 entre els talibans i Washington demana la retirada de les tropes estrangeres l'1 de maig, però l'administració del president dels Estats Units, Joe Biden, està revisant l'acord després d'un deteriorament de la situació de seguretat a l'Afganistan.

Alemanya es prepara per estendre el mandat de la seva missió militar a l'Afganistan des del 31 de març fins a finals d'aquest any, amb un nivell de tropes que es mantindrà fins a 1,300, segons un projecte de document vist per Reuters.

Seguir llegint

EU

Digitalització dels sistemes de justícia de la UE: la Comissió llança una consulta pública sobre cooperació judicial transfronterera

publicat

on

El 16 de febrer, la Comissió Europea va llançar un consulta pública sobre la modernització dels sistemes de justícia de la UE. La UE pretén donar suport als estats membres en els seus esforços per adaptar i millorar els seus sistemes judicials a l’era digital Cooperació judicial transfronterera de la UE. El comissari de Justícia, Didier Reynders (A la foto) Va dir: “La pandèmia COVID-19 ha posat de relleu la importància de la digitalització, inclosa en el camp de la justícia. Els jutges i els advocats necessiten eines digitals per poder treballar junts de manera més ràpida i eficient.

Al mateix temps, els ciutadans i les empreses necessiten eines en línia per a un accés més fàcil i transparent a la justícia a un cost inferior. La Comissió s’esforça per tirar endavant aquest procés i donar suport als estats membres en els seus esforços, inclòs pel que fa a facilitar la seva cooperació en els procediments judicials transfronterers mitjançant l’ús de canals digitals ”. El desembre de 2020, la Comissió va adoptar un comunicació esbossant les accions i iniciatives destinades a avançar en la digitalització dels sistemes de justícia a tota la UE.

La consulta pública reunirà opinions sobre la digitalització dels procediments civils, comercials i penals transfronterers de la UE. Els resultats de la consulta pública, en què poden participar una àmplia gamma de grups i persones, i que està disponible aquí fins al 8 de maig de 2021, s’alimentarà d’una iniciativa sobre digitalització de la cooperació judicial transfronterera que s’espera a finals d’aquest any, tal com s’ha anunciat a la Programa de treball de la Comissió 2021.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències