Connecteu-vos amb nosaltres

Autisme

Dia Mundial de l'Autisme: projectes de la UE ajuden a les persones amb autisme obtenen punt de suport en escala d'ocupació

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

món-autisme-consciència-dia-austràliaUna sèrie de projectes pilot de la Comissió Europea han ajudat als europeus 100 amb autisme procedents de cinc països de la UE per entrar al mercat laboral, publicat un nou informe Dia Mundial de la Consciència sobre l'Autisme (2 abril), mostra. Els projectes van tenir com a objectiu potenciar les perspectives d'ocupació de les persones amb trastorns de l'espectre autista (TEA) a Bulgària, Alemanya, Dinamarca, Polònia i Itàlia. Les persones amb autisme es poden potenciar i desenvolupar en entorns de treball estructurats i ben organitzats. Els projectes europeus donen llum nova als reptes i obstacles que pateixen les persones amb TEA en entrar al mercat laboral tot identificant les millors pràctiques que poden ajudar-los a superar aquests reptes.

La vicepresidenta Viviane Reding, comissària de justícia de la UE, va dir: "Les persones amb discapacitat s'enfronten a barreres per accedir a la força de treball. Sovint es troben tallades de les oportunitats que tenen altres persones. Estem prenent mesures per canviar-ho. Els projectes de la UE que es presenten avui mostren quines mesures pràctiques es poden fer per millorar les perspectives laborals de les persones amb autisme. Vull que aquestes bones pràctiques es repliquin a més països perquè les persones amb autisme de tota Europa puguin beneficiar-se i que es considerin adequades i adequades per al lloc de treball ".

Les persones amb autisme són un grup divers que inclou persones amb discapacitat intel·lectual i aquelles amb habilitats cognitives mitjanes o superiors. Les barreres existents les posen sovint en una situació complexa, ja que els seus símptomes - deteriorament de la interacció social i la comunicació o els interessos restringits - els posen en desavantatge en els nombrosos llocs de treball del mercat laboral actual. Al mateix temps, sovint tenen punts forts com la precisió, el bon detall dels detalls, la fiabilitat i la meticulosa aplicació de tasques rutinàries, cosa que els fa especialment adequats per a entorns de treball específics.

anunci

Els projectes pilot patrocinats per la UE van córrer des de 2011-2013 i es van centrar a avaluar les necessitats de les persones amb autisme, oferint formació i suport dirigits per millorar les habilitats i superar els desafiaments identificats i, finalment, col·locar els participants en el projecte amb empresaris.

Alguns exemples són:

  • Formació i col·locació de persones 20 amb TEA en el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a Bulgària;
  • integració dels joves 17 al mercat laboral a Alemanya, amb l'assistència de tècnics de feina que van ajudar en les sol·licituds laborals i després de la contractació;
  • un programa de cinc mesos que situa les persones amb TEA com a consultors que realitzen tasques especialitzades, com ara proves de programari i programació de TIC al voltant de les empreses i organitzacions sense ànim de lucre de 30 a Dinamarca i Polònia i;
  • formació de tutors de 18 per donar suport a la col·locació de persones 27 amb TEA en treballar amb una varietat de petites empreses i empresaris del sector públic a Itàlia.

La Comissió continuarà treballant amb el Parlament Europeu i els estats membres per conscienciar sobre l'autisme per millorar el seu accés al mercat laboral. Autism-Europe, una organització que es beneficia de fons de la UE, està duent a terme una campanya de sensibilització a tot Europa sobre les necessitats dels europeus amb autisme en els camps de l'educació i l'ocupació. Les bones pràctiques desenvolupades en els projectes pilot també es posaran a la seva disposició per a altres projectes a tot Europa.

anunci

Fons

L’accés a l’ocupació és reconegut com un dret humà fonamental a la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, a la qual la UE és partit.

Segons la Xarxa Acadèmica d’experts europeus sobre discapacitat, la proporció de persones amb discapacitats que no participen en el mercat laboral és almenys el doble del que els ciutadans mitjans de la UE.

Segons les estadístiques d’Autism Europe, la incidència de la TEA diagnosticada en nens a Europa sembla estar en un rang de 6 a 20 per 1000. En les últimes dècades, el nombre de persones diagnosticades amb TEA ha augmentat significativament.

L' Estratègia de la UE per a persones amb discapacitat s'executa des de 2010-2020 i té com a objectiu trencar les barreres a les persones amb discapacitat en àrees que van des de l'ocupació fins al transport i els serveis. L'estratègia se centra a potenciar les persones amb discapacitat per gaudir dels seus drets de manera igualitària amb els altres i per eliminar obstacles en la vida quotidiana.

Més informació

Informe: Resultats de quatre projectes pilot sobre l'ocupació de persones amb autisme
Comissió Europea - Persones amb discapacitat
Pàgina d'inici del vicepresident Viviane Reding
Seguiu el vicepresident a Twitter: @VivianeRedingEU
Seguiu Justícia de la UE a Twitter: @EU_Justice
Autisme Europa

 

Autisme

31 milions d '€ a l'any en estalvis de salut de la UE és possible reduir l'exposició als productes químics que alteren les hormones

publicat

on

Neuron_in_tissue_cultureL’exposició a aliments i productes electrònics, cosmètics i plàstics quotidians que contenen substàncies químiques pertorbadores d’hormones (també anomenades substàncies químiques pertorbadores endocrines - EDC) pot arribar a costar fins a 31 milions d’euros anuals a la Unió Europea, segons un informe llançat el 18 de juny pel Health i Environment Alliance (HEAL).

El càlcul es basa en una llista de malalties i condicions que els científics experts que participen en la investigació EDC s'han identificat com "endocrina relacionada". Ells son:

· Els problemes reproductius i de fertilitat, incloent recompte baix d'espermatozoides;

anunci

· Anomalies dels testicles i el penis en els bebès homes;

· Càncer de mama, pròstata, testicles;

· Trastorns de la conducta dels nens, com ara el trastorn d'autisme i dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH), i;

anunci

· L'obesitat i la diabetis.

Les taxes de moltes d’aquestes condicions augmenten ràpidament. Per exemple, a excepció dels països amb alta prevalença com els Països Baixos i Àustria, tots els països de la UE experimenten forts augments del càncer de pròstata i els estats membres de la UE de l’Est i del Sud de l’Europa assisteixen a un augment espectacular del càncer de mama. La prevalença de l’autisme i el TDAH és ara alarmantment elevada. A més, els experts diuen que gran part de l’impacte dels EDC es troba en la reducció del coeficient intel·lectual, cosa que impedeix que els nens assoleixin tot el seu potencial. Alguns dels danys derivats de l'exposició fetal als EDC inicialment s'oculten per sorgir més endavant a la vida com a major risc de càncer relacionat amb l'hormona o amb un baix recompte d'espermatozoides.

En nom de HEAL, l'economista ambiental Alistair Hunt de la Universitat de Bath i la doctora Julia Ferguson, beca visitant de la Cranfield School of Management del Regne Unit, han calculat els costos totals associats a aquestes condicions en 636-637 milions d'euros anuals. És probable que això sigui una infravaloració per diversos motius, inclòs el fet que moltes xifres de costos sanitaris de la UE no estan disponibles per a les condicions identificades. Només una proporció dels costos dels problemes de salut relacionats amb l’endocrí es pot atribuir a l’exposició als EDC. Les principals causes contributives inclouen factors genètics i d’estil de vida, com ara la dieta, el tabaquisme o l’activitat física insuficient. No obstant això, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha assenyalat que és probable que la "càrrega ambiental de la malaltia" derivada dels productes químics sigui subestimada a causa de la manca de dades.

Un recent estudi nord-americà va situar la proporció contributiva d’un sol EDC (bisfenol A (BPA)), a través d’una via d’exposició (lixiviació de BPA des dels envasos d’aliments als aliments), i a una condició (obesitat infantil) en l’1.8%. Per tant, sembla raonable suposar que la proporció de totes les exposicions a EDC podria estar entre el 2-5%. Una contribució del 5% a les afeccions endocrines derivada de l’exposició a l’EDC equivaldria a uns 31 milions d’euros anuals per als 28 països de la UE. Segons un informe de l'OMS l'any passat, l'evidència que relaciona els productes químics que imiten les hormones amb els problemes de salut humana s'ha intensificat durant l'última dècada. Com a màxima autoritat sanitària internacional, l'OMS conclou clarament que l'exposició humana als EDC representa ara una "amenaça global" que hauria de ser abordada.

El director executiu de HEAL, Genon K Jensen, va dir: "Una proporció de les taxes espiral de problemes de salut relacionats amb l'endocrí que es veuen a Europa avui dia són probablement causades per l'exposició a productes químics sintètics que acaben al nostre cos i alteren les nostres hormones. La UE hauria de posar la salut en primer lloc i eliminar aquestes substàncies gradualment. Una acció ràpida podria evitar el patiment humà massiu i potser fins a 31 milions d’euros en costos sanitaris i la pèrdua de productivitat cada any. HEAL demana que es revisin totes les lleis de la UE per reduir l'exposició de les persones als EDC. La UE també hauria d’establir un calendari específic pel qual s’han d’identificar els EDC i substituir-los per alternatives més segures.

"Fa un any, esperàvem que la Comissió Europea proposés un paquet de polítiques d'EDC, inclosa una nova estratègia per fer front als EDC. També esperàvem una proposta de criteris d'identificació perquè les lleis de la UE sobre pesticides i biocides que prohibeixen les EDC poguessin començar a Encara estem esperant el paquet.

"A mesura que la ciència sobre els impactes negatius sobre la salut dels EDC continua augmentant, alguns països de la UE avancen restringint aquests productes químics que alteren l'hormona. Suècia està desafiant legalment el retard de la Comissió. França també està pressionant per prendre mesures urgents. Després de l'anunci propi estratègia nacional sobre EDC, la delegació francesa a la reunió del Consell de Ministres de la setmana passada va cridar l’atenció sobre els riscos que comporten els EDC, una acció que va rebre el suport de cinc països més. la factura amb una salut innecessària ".

La UE ja ha adoptat algunes mesures normatives limitades sobre EDC de manera preventiva. Per exemple, la legislació de la UE prohibeix el BPA als biberons de plàstic per a nadons des del 2011 i alguns països europeus han instal·lat altres restriccions nacionals als EDC. Quan en el passat s’han adoptat mesures reguladores per protegir o millorar la salut, fins i tot si no hi havia proves científiques del 100% de danys, la retrospectiva i la ciència addicional han demostrat que està justificat. Alguns exemples inclouen controls precoços sobre el tabaquisme, que es van introduir abans que els científics fossin capaços de donar una explicació biològica del vincle causal.

Més informació

1. Costos sanitaris a la UE: quant es relaciona amb productes químics pertorbadors endocrins?
2. Declaració de Berlaymont (2013) signat pels científics 89.

País xifres informe tècnic: els costos totals(Milions d'euros)
Àustria 10,804
Bèlgica 14,083
Bulgària 9,063
Croàcia 5,212
Xipre 1,213
República Txeca 13,381
Dinamarca 7,051
Estònia 183
Finlàndia 6,972
França 82,634
Germany 101,714
Grècia 14,038
Hongria 12,612
Irlanda 5,772
Itàlia 75,452
Letònia 2,558
Lituània 3,808
Luxemburg 653
Malta 510
països Baixos 21,141
Polònia 48,638
Portugal 13,367
Romania 25,070
La República Eslovaca 6,327
Eslovènia 2,554
Espanya 58,914
Suècia 12,125
UK 80,641
Total 636,500
 

 

Les estimacions de costos de la possible contribució relacionada amb EDC-a malalties i afeccions endocrines per país per HEAL estimació

Comtat HEAL xifres de contribució 5% dels costos de les malalties endocrines que poden ser el resultat de l'exposició a les SAE. HEAL estimacions (milions d'euros)
Àustria 540.20
Bèlgica 704.15
Bulgària 453.15
Croàcia 260.60
Xipre 60.65
República Txeca 669.05
Dinamarca 352.55

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències