Connecteu-vos amb nosaltres

E-Salut

cura de la salut a la butxaca: el potencial de desbloqueig de la salut mòbil

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

10000201000001E00000016847006337La Comissió Europea està avui iniciant una consulta sobre #mHealth o la salut mòbil, demanant ajuda per trobar maneres de millorar la salut i el benestar dels europeus amb l'ús de dispositius mòbils, com ara telèfons mòbils, tauletes, dispositius de monitorització de pacients i altres dispositius sense fil.

Comissió Europea, Neelie Kroes, vicepresident (@NeelieKroesEU), responsable de l'Agenda Digital, va dir: "mHealth reduirà les costoses visites als hospitals, ajudarà els ciutadans a fer-se càrrec de la seva pròpia salut i benestar i avançar cap a la prevenció en lloc de la cura. També és una gran oportunitat per a l'economia de les aplicacions en auge i per a emprenedors.

"Personalment faig servir una banda esportiva al canell per mesurar l'activitat que tinc dia a dia, de manera que ja sóc un gran defensor de mHealth. Envieu-nos la vostra opinió a aquesta consulta per ajudar-nos a convertir-nos en líders mundials d'aquesta fascinant zona . "

anunci

El Comissionat de Salut Tonio Borg (@borgton) va dir: "mHealth té un gran potencial per capacitar els ciutadans a gestionar la seva pròpia salut i mantenir-se sans més temps, per provocar una major qualitat de l'atenció i comoditat dels pacients i ajudar els professionals de la salut en el seu treball. Com a tal, explorar solucions de mHealth pot contribuir a sistemes de salut moderns, eficients i sostenibles ".

Com pot ajudar la salut mòbil?

L'ús de la salut mòbil és una triple victòria! els serveis de salut mòbil:

anunci
  1. Posar al pacient en el control, donant una major independència, i ajudant a prevenir problemes de salut;
  2. Fer un sistema d'atenció mèdica més eficient, amb un gran potencial d'estalvi de costos i;
  3. crear enormes oportunitats per a serveis innovadors, la creació d'empreses i l'economia de les aplicacions.

Alguns exemples de mHealth

  1. Una aplicació que mesura els senyals vitals com la pressió arterial;
  2. Una aplicació per ajudar a administrar la insulina a un diabètic, transmetent senyals de control a la bomba des d'una plataforma mòbil;
  3. una aplicació per recordar als pacients que han de prendre la seva medicació, i;
  4. una aplicació que proporciona recomanacions dietètiques o de condicionament físic per millorar la salut i el benestar general dels usuaris.

La bona notícia

Hi ha prop de 100,000 mHealth #apps ja està disponible a través de múltiples plataformes com iTunes, Google Play, Windows Marketplace, BlackBerry World. Els esports lliures superior 20, fitness i salut aplicacions ja representen el 231 milions de descàrregues a tot el món. Per 2017, 3.4 milions de persones a tot el món van a tenir un telèfon intel·ligent i la meitat d'ells serà l'ús d'aplicacions de salut mòbil. En 2017, si el seu potencial està totalment desbloquejat, mHealth podria estalviar 99 milions d '€ de les despeses sanitàries a la UE. I amb el paquet Continent Connectat rebre una vot positiu Al Parlament Europeu la setmana passada, estem a un pas més per protegir els serveis innovadors a la UE.

El que ha de ser abordat?

Encara hem de fer front a qüestions com la seguretat de les aplicacions de salut mòbil, la preocupació per l'ús de les seves dades, la manca d'interoperabilitat entre les solucions disponibles i la manca de coneixement dels usuaris dels requisits legals aplicables a la forma de vida i aplicacions de benestar, com ara el compliment de les dades les normes de protecció i si aquestes aplicacions són dispositius mèdics i la necessitat d'obtenir el marcatge CE. També és important que construïm la confiança entre els professionals sanitaris i els ciutadans, i ajudem a les persones utilitzen els serveis de salut mòbil de manera efectiva.

Quines preguntes planteja la consulta?

Es convida a organitzacions de consumidors i pacients, professionals de la salut i organitzacions sanitàries, autoritats públiques, desenvolupadors d'aplicacions, proveïdors de serveis de telecomunicacions, fabricants de dispositius mòbils, particulars i totes les parts interessades a respondre a la consulta, per 3 2014 juliol. Els exemples de les preguntes que es fan són:

  1. Quins requisits de seguretat i s'ha d'aplicar a aplicacions d'estil de vida i benestar?
  2. Quines garanties de seguretat podria assegurar que les dades de salut és segur en un context de salut mòbil?
  3. Quina és la millor manera de promoure l'emprenedoria mHealth a Europa?

La UE també està finançant la investigació sobre la salut mòbil. Per exemple, els pacients amb insuficiència renal aviat serà capaç de controlar el seu diàlisi en els seus telèfons intel·ligents, ja hi ha aplicacions per gestionar l'estrès, i el personal mèdic a Graz, Àustria, ha millorat en gran mesura el flux de treball intern amb un nou sistema mòbil. Més informació a MEMO / 14 / 266.

Fons

mHealth és una part emergent de #eHealth @EU_eHealth, on s’utilitzen les tecnologies de la informació i la comunicació per millorar els productes, serveis i processos sanitaris. És una àrea prometedora per complementar la prestació tradicional d’assistència sanitària i la complementa en lloc de substituir-la.

Publicat el 2012, a la Comissió Pla d'acció eHealth 2012-2020 reconegut els beneficis actuals i potencials de les aplicacions mòbils de salut, així com els possibles riscos associats, i va anunciar la present Llibre Verd sobre la salut mòbil.

Aquest Llibre Verd s'acompanya d'una Document de Treball Per sensibilitzar les parts interessades sobre les normes de la UE sobre protecció de dades, dispositius mèdics (ajudant-los a determinar si aquesta legislació s'aplica a les seves aplicacions o no) i les directives de consum.

Respondre Per 3 juliol 2014 aquí , Per e-mail, O per correu a:

Comissió Europea, DG Xarxes de Comunicacions, Contingut i Tecnologia
Unitat H1, Salut i benestar
Avenue de Beaulieu / Beaulieulaan 31, Brussel·les 1049 - Bèlgica

La Comissió publicarà el resum de les respostes en el quart trimestre de 2014; S'espera que els possibles accions de política a 2015.

Més informació
El que la salut mòbil pot fer per vostè
Llibre Verd sobre la salut mòbil
Respondre a la consulta
Document de treball sobre el marc jurídic de la UE vigent aplicable a les aplicacions d'estil de vida i el benestar
la sanitat electrònica en l'Agenda Digital
MEMO / 14 / 266 El que la salut mòbil pot fer per vostè
Vicepresident Neelie Kroes
El Comissionat de Salut Tonio Borg

E-Salut

La Comissió fa que els ciutadans puguin accedir de manera segura a #HealthData de forma segura a través de les fronteres

publicat

on

La Comissió ha presentat una Recomanació per a la creació d’un sistema segur que permeti als ciutadans accedir als seus fitxers de salut electrònics en tots els estats membres. Els estats membres ja han començat a fer accessibles i intercanviables algunes parts dels registres mèdics electrònics a través de fronteres.

Des de 21 gener 2019, els ciutadans finlandesos poden comprar medicaments utilitzant els seus productes Prescripcions electròniques a Estònia, aviat els metges luxemburguesos podran accedir als resums dels pacients txecs.

Les recomanacions proposen que els estats membres ampliïn aquest treball a tres noves àrees del registre de salut, a saber, proves de laboratori, informes de descàrregues mèdiques i informes d'imatges i imatges. Paral·lelament, la iniciativa prepara el camí per al desenvolupament de les especificacions tècniques que s’utilitzaran per intercanviar registres mèdics en cada cas. Per obtenir més informació, vegeu-ho el comunicat de premsa Preguntes i Respostes.

anunci

Seguir llegint

E-Salut

#EUAsudidors que examinin l'atenció transfronterera # salut

publicat

on

El Tribunal de Comptes Europeu està duent a terme una auditoria dels acords sanitaris transfronterers a la UE. Els auditors examinaran el seguiment i el suport de la Comissió Europea per posar en vigor la legislació de la UE sobre l'accés transfronterer a l'assistència sanitària, els resultats obtinguts fins ara per als pacients i l'eficàcia del marc de finançament de la UE i de les accions finançades. L’auditoria també inclourà el sector de la salut electrònica, on la tecnologia de la informació s’utilitza per millorar la prestació d’assistència sanitària i la salut dels ciutadans. Els auditors han publicat avui un document de fons sobre el sistema sanitari transfronterer de la UE com a font d'informació per als interessats en el tema.

Un objectiu important de la política sanitària de la UE és garantir els drets dels pacients a accedir a una sanitat segura i d’alta qualitat, incloses les fronteres nacionals dins de la UE, i el seu dret a ser reemborsats per aquesta atenció sanitària. També és un dels principis del mercat interior.

"Tot i que la majoria dels pacients de la UE obtenen la seva assistència sanitària al seu propi país, en algunes situacions, la consulta més accessible o adequada pot estar disponible en un altre estat membre", va dir Janusz Wojciechowski, membre del Tribunal de Comptes Europeu responsable de l'auditoria. "Això planteja preguntes complexes per als pacients, els sistemes de salut i els professionals de la salut".

anunci

Els sistemes assistencials a Europa es troben sota pressió a causa de l’envelliment de la població i de les restriccions pressupostàries creixents en l’última dècada. A 2016, les persones amb edat 65 o més representaven 19.2% de la població de la UE, un increment de 2.4% en comparació amb 10 anys abans. Davant d’aquests canvis demogràfics, es preveu que aquesta proporció augmenti encara més en els propers anys, possiblement agreujant les desigualtats de salut a tota la UE.

L'auditoria inclourà visites a Dinamarca, Suècia, Països Baixos, Itàlia i Lituània. Es preveu que l’informe es publiqui a la primera meitat de 2019.

Els fons de la UE per a l'assistència sanitària transfronterera provenen principalment dels programes de salut (2008-2013) i tercers (2014-2020), que representen una despesa mitjana de 64 milions d'euros anuals en qüestions relacionades amb la salut. El programa de salut dóna suport a "les accions requerides o contribuir a l'aplicació de la legislació de la Unió en el camp de la [...] assistència sanitària transfronterera". Els tipus d’acció cofinançats inclouen projectes de cooperació a nivell de la UE, l’acció conjunta de les autoritats sanitàries dels estats membres, accions relacionades amb el funcionament de les ONG i la cooperació amb organitzacions internacionals.

anunci

El desembre de 28 es va publicar l’informe anterior del Tribunal de Comptes Europeu en aquest àmbit, l’informe especial 2016/2016, "Com afrontar greus amenaces transfrontereres per a la salut a la UE: es van fer mesures importants, però cal fer-ne més".

L'objectiu d'aquest comunicat de premsa és transmetre els missatges principals del document de fons del Tribunal de Comptes Europeu. El document complet està disponible aquí.

Seguir llegint

E-Salut

Innovació en medicina personalitzada i assistència sanitària

publicat

on

La innovació en medicina personalitzada i assistència sanitària en general està aquí entre nosaltres i es mou ràpidament, escriu el director executiu d'Aliança per a la medicina personalitzada Denis Horgan.

Però la política, les normes i les regulacions han de mantenir-se al dia si volem treure el màxim profit dels molts avenços, optimitzar l'ús de Big Data i portar nous medicaments al mercat amb més rapidesa.

anunci

L'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM), amb seu a Brussel, ha treballat contínuament per reunir els grups d'interès per trobar un camí a través del laberint legislatiu que envolta molts problemes que afecten la medicina personalitzada.

Europa ha trigat a tenir en compte les noves tecnologies i, entre altres coses, hi ha una clara necessitat de desenvolupar nous contractes i relacions socials per facilitar la col · laboració i donar un gran forat al pensament de 'silo'. Mentrestant, la legislació, la regulació (així com els estàndards acordats) han de mantenir-se al dia.

"Estable" està molt bé, ja que Theresa May, per un, ens continua dient. Però no és el ser-tot-i-final tot quan els temps i la tecnologia s'estan movent tan ràpidament. De fet, pot conduir a una disminució gradual de la nostra capacitat per mantenir-se al dia amb nous desenvolupaments interessants.

anunci

"La innovació disruptiva" està exercint el seu paper en el món modern i necessitem alguna cosa entre els òrgans legislatius abans que les regles siguin deixades per les realitats.

Una nota sobre la innovació disruptiva veu la imatge més àmplia: no fa gaire la Comissió Europea (i el seu Panell d'Experts independent sobre formes efectives d'inversió en salut) va iniciar una consulta pública sobre una opinió preliminar, que va explorar "les implicacions de la innovació perjudicial per a la salut i l'assistència sanitària a Europa ".

Va descriure la innovació disruptiva com "un tipus d'innovació que crea noves xarxes i jugadors que tendeixen a desplaçar les estructures i els actors existents. Constitueix un veritable canvi de paradigma en l'organització de l'assistència sanitària ". Bingo.

El document de la Comissió va afegir que la innovació disruptiva com a concepte d'assistència sanitària s'ha desenvolupat als Estats Units i es va plantejar com es pot aplicar el concepte en el context europeu.

D'acord, fins ara tan bo. Això, en principi, permetrà als Estats membres de la UE desenvolupar o enfortir les estratègies de comunicació de la salut pública, augmentar la consciència pública pel que fa als beneficis i els riscos de la medicina personalitzada, així com el rol i els drets dels ciutadans i donar suport l'accés adequat a mètodes de diagnòstic innovadors i millor tractament específic.

Desafortunadament, malgrat totes aquestes noves ciències, innovadores i millors capacitats TIC i la capacitat de reunir, emmagatzemar i difondre Big Data, no estem aprofitant quan es tracta de donar el tractament adequat al pacient adequat en el moment adequat.

Un motiu fonamental és que la legislació està molt enrere i, fins que s'arribi a accelerar, continuarà obstruint la innovació.

No veurem els resultats immediatament, però si no actuem ara, com Janan Ganesh va escriure aquesta setmana al Financial Times (tot i sobre els resultats eventuals de Brexit): "És el peatge pagat en dècades, no moments, que promet el pitjor".

En una nota més positiva, va afegir que "com a director de performance del ciclisme britànic, David Brailsford va atribuir el seu èxit a l''agregació de guanys marginals'."

De mica en mica, hem de canviar. Necessitem un canvi de pensament en termes normatius i legislatius, que ens porti lentament però de manera constant fins allà on hem d’estar.

Un bon desenvolupament recent, per descomptat, és el Reglament d'assaigs clínics, que pretén convertir els models de prova moderns en aquells aptes per al propòsit en l'entorn de salut ràpidament actual.

Va ser dissenyat per reduir significativament la burocràcia i simplificar el procés de "banc a llit" en molts casos de fàrmacs i tractaments innovadors (encara que generalment s'aplica quan el producte mèdic en qüestió es considera menys perillós).

Tot això per al bé i, en el camp, les normes seran un focus clau al Congrés de Belfast de l'EAPM al novembre, ja que centraran la seva atenció en la innovació, la importància de la recerca, les avaluacions basades en el risc, la participació dels grups d'interès i l'educació permanent dels professionals de la salut en camps de ràpid moviment.

L'esdeveniment es durà a terme conjuntament amb Queen's University Belfast i Visite Belfast, i es titula "Personalitzar la seva salut: un imperatiu global". i tindrà lloc des de 27-30 de novembre.

La inscripció Early Bird per al Congrés s'ha ampliat a 22 de setembre, permetent als assistents estalviar fins a 20% en les taxes d'inscripció. (Un enllaç està disponible al final d'aquest article). Mentrestant, la majoria dels parlants estan confirmats i l'Aliança ha rebut fins ara més de resums 200.

El Congrés serà el "lloc d'anar" per a líders de pensament en el camp de la medicina personalitzada i

les sessions seran molt interactives ja que EAPM vol veure la màxima participació possible des del terra durant l'esdeveniment.

L'esdeveniment avantguardista, que se celebrarà al recinte del Belfast Waterfront, proporcionarà l'espai més gran fins avui per permetre aquesta reunió de ments i expertesa. EAPM està essencialment construint una finestreta única per a la discussió de nivell superior i la formulació de plans d'acció reals.

Belfast veurà multinacionals dels mons nous i valents de la genètica, la imatge, els nous IVDs i molt més. El pla és construir un millor futur sanitari per a tots els europeus mitjançant, entre altres coses, la presa de decisions i la cooperació compartida.

Un objectiu clau també és permetre la fertilització creuada entre les diferents àrees de la malaltia i les polítiques, permetre als delegats obtenir una major profunditat del coneixement en barreres en el camp de la medicina personalitzada i oferir una valuosa evidència i opinió dels grups d'interès sobre quins polítics poden basen la seva presa de decisions sobre com és millor integrar la medicina personalitzada als serveis sanitaris de la UE.

Tot i que la medicina personalitzada avança i té un profund efecte en àrees com el càncer, la plena integració de la medicina personalitzada en els sistemes sanitaris continua sent un somni més que una realitat.

Els somnis estan molt bé, però necessitem esperances realistes per als pacients, pares i famílies (inclosos els seus fills i néts) que actualment no reben els millors tractaments i medicaments disponibles.

Aquesta situació és en gran mesura perquè operem en un àmbit sanitari de la UE fragmentat, insuficient i sense la cooperació necessària. El nostre objectiu i el dels nostres grups d'interès és construir un que sigui al mateix temps, sostenible i adequat per al propòsit.

La regulació "intel·ligent" té un paper important.

Per veure el lloc web del Congrés, consulteu el següent enllaç: www.eapmbelfast2017.com

Per registrar-vos, consulteu el següent enllaç: https://confpartners.eventsair.com/eapm/registration2017/Site/Register

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències