Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

socis de la cadena alimentària d'Europa que treballen cap a sistemes alimentaris més sostenibles

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

menjar-MKEn una declaració conjunta titulada Actuacions cap a una cadena alimentària europea més sostenible publicat a 28 abril, representants de tota la cadena alimentària europea (1) i la comunitat de les ONG encoratja els responsables polítics de la UE a donar suport a un enfocament més coherent per salvaguardar la sostenibilitat dels sistemes alimentaris per a les generacions futures.

La Declaració s'anticipa a la publicació d'una Comunicació de la Comissió Europea sobre la sostenibilitat dels sistemes alimentaris i en el context de tractar els reptes futurs en aquest àmbit. Inclou recomanacions polítiques concretes de 32 que podrien ajudar a aconseguir una cadena alimentària més sostenible per part de 2020, inclosa la millora de la coherència entre els diferents objectius de política alimentària i entre les plataformes d'interès de la UE, tenint en compte tots els aspectes de la sostenibilitat, des de l'agricultura i la pesca de la UE. polítiques ambientals, salut i consumidors, gestió de residus i polítiques energètiques.

Els signants de la Declaració han definit la sostenibilitat dels sistemes alimentaris com: "La participació contínua de les parts interessades en la cadena alimentària per aconseguir" baixos impactes ambientals, alhora que contribueix a la seguretat alimentària i nutricional ia una vida sana per a les generacions presents i futures (2) ". Aquests sistemes haurien de ser "protectors i respectuosos amb la biodiversitat i els ecosistemes, culturalment acceptables, accessibles, econòmicament justos i assequibles; adequat nutricionalment, segur i saludable; optimitzant els recursos naturals i humans (3) '. Per últim, la sostenibilitat vol dir garantir els drets humans i el benestar sense esgotar ni disminuir la capacitat dels ecosistemes de la Terra per donar suport a la vida oa costa del benestar d'altres persones (4). "

anunci

La definició engloba els tres pilars de la sostenibilitat (dimensions socials, econòmiques i ambientals) que s'han de tractar simultàniament si es garanteix la sostenibilitat dels sistemes alimentaris. En aquest context, els signataris busquen a la Comissió per demostrar el seu lideratge en la seva propera comunicació amb l'objectiu d'augmentar la cohesió de la política de sostenibilitat dels aliments. Seguiran treballant amb els membres de la cadena alimentària per fer avançar aquestes recomanacions a 2014 i altres, per exemple, al Fòrum d’Alt Nivell.

Aquesta iniciativa conjunta va ser provocada pel Grup de Diàleg dels grups d'interès sobre la sostenibilitat alimentària, un grup voluntari establert al setembre de 2013, incloses les organitzacions de 18 i empreses de tota la cadena alimentària de la UE, la majoria dels quals també formen part del Fòrum d'Alt Nivell per millorar el funcionament dels aliments Cadena (5). Per obtenir més informació sobre el Fòrum d’Alt Nivell, clica aquí.

1 Cadena alimentària: qualsevol actor involucrat en la producció, distribució i consum d'aliments
2 Burlingame i Dernini, 2012, a http://www.fao.org/docrep/018/i3300e/i3300e01.pdf
3 http://www.fao.org/docrep/018/i3300e/i3300e01.pdf
4 http://www.fao.org/nr/sustainability/home/en/
5 http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/food/competitiveness/forum_food/index_en.htm
Les organitzacions que participen en aquesta iniciativa són:
 CELCAA (Comitè Europeu de Enllaç per al Comerç Agrari i Agroalimentari), www.celcaa.eu
 CLITRAVI (Centre de connexió per a la indústria de processament de carn a la Unió Europea), www.clitravi.eu
 COPA-COGECA (agricultors europeus - Agro-cooperatives europees), www.copa-cogeca.be
 EFFAT (Federació Europea de Sindicats d'Alimentació, Agricultura i Turisme), www.effat.org
 ELC (Federació de les Indústries Europees de la Ingredients Alimentaris), www.elc-eu.org
 ERRT (Taula rodona europea al detall), www.errt.org
 EURO COOP (Comunitat Europea de Cooperatives de Consumidors), www.eurocoop.coop
 EuroCommerce (representació de comerç minorista, majorista i internacional a la UE), www.eurocommerce.be
 FERRERO INTERNATIONAL, www.ferrero.com
 FoodDrinkEurope, www.fooddrinkeurope.eu
 EUROPA DE VENDA DE VENDA INDEPENDENT, www.independentretaileurope.eu
 NESTLÉ, www.nestle.com
 SONAE, www.sonae.pt
 ÀnimsEUROPE, www.spirits.eu
 SÜDZUCKER AG, www.suedzucker.de
 UNILEVER, www.unilever.com
 WWF (Fons Mundial per a la Natura), www.wwf.eu

anunci

agricultura

Agricultura: la Comissió aprova una nova indicació geogràfica d'Hongria

publicat

on

La Comissió ha aprovat l'addició de "Szegedi tükörponty ' d’Hongria al registre d’indicacions geogràfiques protegides (IGP). 'Szegedi tükörponty' és un peix de l'espècie carpa, produït a la regió de Szeged, prop de la frontera sud d'Hongria, on es va crear un sistema d'estanys de peixos. L’aigua alcalina dels estanys confereix als peixos una vitalitat i resistència particulars. La carn escamosa, vermellosa i saborosa del peix cultivat en aquests estanys, i el seu aroma fresc sense gustos laterals, es pot atribuir directament a la terra salina específica.

La qualitat i el sabor dels peixos estan directament influïts pel bon subministrament d’oxigen al llit del llac als estanys de peixos creats en sòls salins. La carn de "Szegedi tükörponty" és alta en proteïnes, baixa en greixos i molt saborosa. La nova denominació s'afegirà a la llista de 1563 productes ja protegits al eMbrosia base de dades. Més informació en línia a productes de qualitat.

anunci

Seguir llegint

agricultura

Els eurodiputats reforçaran l'estratègia Farm to Fork?

publicat

on

Aquest dijous i divendres (9-10 de setembre), les comissions AGRI i ENVI del Parlament Europeu voten la seva reacció davant de l'estratègia de la UE Farm to Fork. Les comissions d'Agricultura (AGRI) i Medi Ambient (ENVI) del Parlament Europeu voten el seu informe conjunt d'iniciativa pròpia sobre l'estratègia Farm to Fork, que estableix com la UE pretén que el sistema alimentari sigui "just, saludable i respectuós amb el medi ambient" . Les esmenes a l'informe es votaran dijous.

Aleshores, s’espera que els eurodiputats d’ambdues comissions aprovin divendres el seu informe conjunt de l’estratègia Farm to Fork i l’enviïn al ple per a una votació final prevista per a principis d’octubre. Les evidències científiques mostren que el sistema alimentari de la UE actualment no és sostenible i que calen canvis importants en la manera com produïm, comercialitzem i consumim aliments si volem respectar els nostres compromisos internacionals i les nostres fronteres planetàries. L’Estratègia Farm to Fork, presentada per la Comissió Europea el 2020 com a element central del Tracte Verd Europeu, és un canvi potencial en aquest àmbit. Això es deu al fet que trenca les sitges i reuneix múltiples iniciatives polítiques que tenen com a objectiu fer el sistema alimentari més sostenible.

No obstant això, els agents agrícoles i els ministres agrícoles han donat a l'Estratègia Farm to Fork una acollida tèbia. Això es deu al fet que donen suport a l'ús continuat de pesticides sintètics, fertilitzants i antibiòtics a l'agricultura de la UE - malgrat el dany ambiental que fan - i l'Estratègia posa en dubte l'ús generalitzat d'aquests productes agroquímics. Ara ha tocat al Parlament Europeu establir la seva posició sobre l'estratègia, que enviarà un fort senyal polític a la Comissió Europea. Això és especialment oportú amb la Cimera de Sistemes Alimentaris de les Nacions Unides que tindrà lloc d'aquí a dues setmanes i la segona edició de la Conferència Farm to Fork a l'octubre.

anunci

"Els eurodiputats no poden perdre aquesta oportunitat d'or per reforçar l'estratègia Farm to Fork i convertir-la en un element central per assolir els objectius de desenvolupament de la UE en matèria de clima, biodiversitat i desenvolupament sostenible per al 2030", va dir Jabier Ruiz, oficial de polítiques principals d'alimentació i agricultura de l'Oficina de Polítiques Europees del WWF. “L’Estratègia té molt potencial per fer els nostres sistemes alimentaris més sostenibles, si s’implementa a l’escala necessària. Ara el Parlament pot donar un impuls essencial perquè això passi ”.

En general, l'informe del Parlament Europeu ha de recolzar l'ambició de l'estratègia Farm to Fork i demanar a la Comissió Europea que desenvolupi i estengui plenament les iniciatives polítiques cobertes per l'estratègia. Més concretament, WWF considera particularment important que els eurodiputats donin suport a les esmenes de compromís que demanin:

Basar la futura legislació de la UE sobre sistemes alimentaris sostenibles en els coneixements científics més recents i involucrar les parts interessades des d’una àmplia varietat de perspectives per garantir un procés legítim i inclusiu. Introduïu mecanismes robustos de traçabilitat dels productes del mar que proporcionin informació precisa sobre on, quan, com i quin peix s’ha capturat o s’ha cultivat per a tots els productes del mar, independentment de si es tracta de la UE o importats, frescos o processats.

Reconeixeu que cal un canvi a tota la població en els patrons de consum, inclòs el tractament del consum excessiu de carn i productes ultraprocessats, i presenteu una estratègia de transició de proteïnes que cobreixi tant la demanda com l’oferta per reduir els impactes ambientals i climàtics.

anunci

Fomenteu l'acció per frenar el malbaratament alimentari que es produeix al nivell de producció primària i les primeres etapes de la cadena de subministrament, inclosos els aliments sense collir, i fixeu objectius vinculants per a la reducció del malbaratament alimentari en totes les etapes de la cadena de subministrament. Introduïu la diligència deguda obligatòria per a les cadenes de subministrament per garantir que les importacions de la UE estiguin lliures no només de la deforestació, sinó també de qualsevol tipus de conversió i degradació de l’ecosistema, i que no comportin impactes adversos sobre els drets humans.

Després de la votació de dijous, els eurodiputats d’AGRI també estamparan l’acord polític sobre la política agrícola comuna, assolit al juny. Aquest és un procediment estàndard en la formulació de polítiques de la UE i no s’espera cap sorpresa.

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: la Comissió adopta mesures per augmentar el flux de caixa als agricultors

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat una mesura que permet als agricultors rebre avanços més elevats en els pagaments de la Política Agrària Comuna (PAC). Aquesta mesura donarà suport i augmentarà el flux de caixa dels agricultors afectats per la crisi del COVID-19 i per l’impacte de les condicions meteorològiques adverses a tota la UE. Algunes regions han estat profundament afectades per les inundacions, per exemple.

La mesura permetrà als estats membres pagar ajuts a la renda i certs plans de desenvolupament rural als agricultors amb un nivell més avançat, fins al 70% (des del 50%) dels pagaments directes i el 85% (des del 75%) dels pagaments pel desenvolupament rural. S'apliquen les garanties per protegir el pressupost de la UE, de manera que els pagaments es poden desemborsar una vegada controls i controls s'han finalitzat a partir del 16 d'octubre de 2021 per als pagaments directes. La Comissió Europea ho ha aportat suport al sector agroalimentari al llarg de la crisi del COVID-19 mitjançant una major flexibilitat i mesures específiques del mercat. Més informació aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències