Connecteu-vos amb nosaltres

Els assaigs clínics

Els pacients i els professionals coincideixen en la visió de futur de la farmàcia hospitalària a Europa

COMPARTIR:

publicat

on

En una cimera internacional celebrada a Brussel·les s'ha acordat un conjunt sòlid de normes de pràctica de farmàcies hospitalàries a Europa. Aquests estàndards s'han de complir en tots els sistemes sanitaris europeus per garantir un ús segur, eficaç i òptim dels medicaments en col·laboració amb equips multidisciplinars. Els estàndards, que inclouen les declaracions de pràctica de 44, es van acordar a la pàgina web Cimera Europea de Farmàcia Hospitalària que va concloure el dijous el mes de maig de 15 i va comptar amb la participació de més de 100 persones. 

Les declaracions van estar subjectes a una consulta oberta a Delphi amb associacions de farmàcies hospitalàries nacionals, grups de pacients europeus, metges i organitzacions d'infermeria. Les organitzacions van donar llavors la seva aprovació conjunta final a cada declaració individualment mitjançant un mètode de vot ponderat en l’esdeveniment de la Cimera. Les declaracions europees de farmàcia hospitalària inclouen:

  • Tots els hospitals han de tenir accés a un farmacèutic de l’hospital que té la responsabilitat general d’utilitzar de forma segura, eficaç i òptima els medicaments.
  • Els farmacèutics de l’hospital haurien d’implicar-se en tots els entorns d’atenció al pacient per influir de manera prospectiva en la presa de decisions terapèutiques col·laboratives i multidisciplinàries.
  • Totes les receptes han de ser revisades i validades tan aviat com sigui possible per un farmacèutic de l’hospital.
  • Els farmacèutics de l’hospital haurien de tenir un paper fonamental en la presa de decisions, incloent l’assessorament, l’implementació i el seguiment dels canvis de medicació en col·laboració total amb pacients, cuidadors i altres professionals de la salut.
  • Els farmacèutics hospitalaris haurien de tenir accés al registre sanitari dels pacients. Les seves intervencions clíniques s'han de documentar al registre sanitari dels pacients i analitzar-les per informar de les intervencions de millora de la qualitat.
  • Els serveis de farmàcia clínica han d'evolucionar contínuament per optimitzar els resultats dels pacients.

Les declaracions europees de farmàcia hospitalària de 44 estan disponibles aquí.

El president de l’Associació Europea de Farmacèutics Hospitalaris (EAHP), el Dr. Roberto Frontini, va dir: "A través de les noves declaracions europees de farmàcia hospitalària, els pacients, els farmacèutics de l’hospital i els nostres professionals sanitaris germans han establert una visió clara del que hauria d’establir la farmàcia hospitalària a tots els països europeus. .

"La tasca ara es converteix immediatament en la implementació. EAHP desplegarà una sèrie d'eines i iniciatives per donar suport a l'assoliment de les afirmacions, però ara incumbeixen els sistemes de salut per preparar el camí per a la millora també. El suport positiu del pacient organitzacions i altres professionals de la salut ens asseguren que les afirmacions són una aspiració compartida i proporcionen una via cap a la millora contínua de l'atenció al pacient als hospitals de tots els països europeus ".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències