Connecteu-vos amb nosaltres

Dieta

Els aliments europeus "no són tan segurs com pretén l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària", diu Pesticide Action Network Europe

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

pesticida-spray-besemer1Fa uns dies, l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) va publicar l'informe anual sobre els residus de pesticides en els aliments. Tot i que l’autoritat afirma que el 93% dels aliments provats no supera el nivell màxim de residus (LMR), una anàlisi més detallada dels disponibles mostra que la comunicació de l’EFSA és enganyosa, segons Pesticide Action Network Europa (PA Europa), afegint que els consumidors europeus encara no estan protegits contra l'exposició múltiple a residus, que els LMR acceptats són massa elevats i que els residus de pesticides en els aliments són superiors als de fa deu anys.

A l’informe [1] publicada la setmana passada el 2011 els residus de pesticides trobats en els aliments europeus, l’EFSA afirma que l’exposició als residus de pesticides en els aliments és segura per als consumidors europeus. PAN Europe denuncia el fet que l’EFSA encara no té en compte l’exposició a llarg termini a les mescles de pesticides a través dels aliments.

anunci

La baixa superació reportada (1.9%) dels LMR per part dels agricultors de la UE no es deu a una disminució de l’ús de pesticides, sinó perquè l’EFSA ha relaxat massivament els LMR el 2008: les superacions van caure del 5% a menys del 2% a causa d’aquest truc això va reduir, al mateix temps, la seguretat del consumidor.

El 26.5% dels aliments que consumim conté almenys dos pesticides i l’efecte sinèrgic potencial d’aquestes exposicions múltiples no es té en compte en l’avaluació de riscos de l’EFSA. És possible que una de cada 4 picades que mengem no sigui segura, fins i tot una mostra finlandesa contenia 27 residus de pesticides.

A més, malgrat que l'exposició als pesticides està cada vegada més relacionada amb malalties cròniques com el càncer o la infertilitat, el percentatge d'aliments que contenen residus de pesticides ha augmentat en els darrers deu anys.

anunci

El 2.2% dels aliments per a nadons contenen residus de pesticides detectables. Es considera que es sospita que el 40% dels pesticides són productes químics que alteren el sistema endocrí [2] (EDC) i els nadons i els no nascuts són els més sensibles a la interferència hormonal i dosis molt baixes d’EDC poden provocar a llarg termini la diabetis o el càncer.

Un dels pesticides més freqüentment trobats, el clorpirifos (15% de les fruites provades), un EDC mutagènic, ha estat recentment reconegut per l’EFSA com a risc superior al que l’Autoritat va avaluar per primera vegada, a causa de troballes científiques. [3], després d’anys d’esforços de PAN Europa per fer-lo reconèixer com un producte químic especialment nociu.

El responsable químic de PAN Europe, Hans Muilerman, va dir: "La imatge positiva que l'EFSA dóna als consumidors no és correcta i una anàlisi més detallada dels resultats mostra que la DG Salut i Consumidors, així com l'EFSA, no protegeixen els ciutadans contra les desenes de pesticides als quals estan exposats. menjant aliments suposadament segurs. Realment ens podem preguntar si encara és saludable menjar, tal com recomana l’OMS, 400 g de fruites i verdures fresques al dia! ”.

Dieta

Els eurodiputats demanen una estratègia alimentària de la UE per promoure dietes riques en plantes

publicat

on

Dues poderoses comissions del Parlament Europeu van demanar a la Comissió Europea que promogués dietes saludables riques en plantes com a part d’una estratègia alimentària sostenible de la UE. L’ONG Compassion in World Farming UE acull amb satisfacció aquesta convocatòria, ja que són necessàries mesures ambicioses per millorar els nostres sistemes alimentaris en benefici de les persones, els animals i el planeta.

El Comitè de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària i el Comitè d’Agricultura i Desenvolupament Rural van adoptar una posició conjunta sobre la política alimentària de la Comissió Europea, la Estratègia Farm to Fork per a un sistema alimentari 'just, saludable i respectuós amb el medi ambient'.

Es necessita un "canvi en els patrons de consum a tota la població", com ara "un augment del consum d'aliments [...] d'origen vegetal", van subratllar els dos comitès, destacant la necessitat d'abordar el "consum excessiu de carn" i altres productes poc saludables per a la benefici de la nostra salut, el medi ambient i el benestar dels animals (paràgraf 20).

anunci

De fet, 20 empreses càrnies i lactis emeten més gasos d'efecte hivernacle que Alemanya, Gran Bretanya o França, tal com va destacar a principis d'aquesta setmana nou informe de Heinrich Böll Stiftung, Amics de la Terra Europa i Bund für Umwelt und Naturschutz. Científics subratllar que l'acció urgent per promoure dietes riques en plantes és essencial per garantir la salut planetària i humana. Això també ajudarà a reduir l’immens nombre d’animals que s’utilitzen a l’agricultura, a causa del sistema agrícola intensiu actual.

L'informe, que serà votat pel ple del Parlament a finals d'any, també demana a la Comissió que presenti una legislació que elimini gradualment l'ús de gàbies per a animals de granja (paràgraf 5 a). Això es fa ressò de la crida de l’èxit 'Acaba l'edat de les gàbies' La iniciativa ciutadana europea, que ha obtingut 1.4 milions de signatures verificades de persones de tots els estats membres de la UE, així com una anterior resolució pel Parlament de la UE sobre la qüestió i a compromís per la Comissió Europea per convertir aquesta crida en realitat.

L’informe també posa l’èmfasi en la necessitat d’uns estàndards més alts per als peixos. Demana a la Comissió i als estats membres que millorin el benestar dels peixos, en particular donant suport a millors "mètodes de captura, desembarcament, transport i sacrifici de peixos i invertebrats marins" (paràgraf 10).

anunci

Olga Kikou, cap de Compassion in World Farming EU, Olga Kikou, va dir: "Acull amb satisfacció la crida d'aquests dos comitès importants a la necessitat de transitar a dietes més riques en plantes, així com a millorar el benestar dels animals. Per descomptat, hi ha marge de millora en les demandes dels eurodiputats, ja que es necessita una ambició més elevada. Tot i això, els eurodiputats i la Comissió Europea ja busquen solucions en la direcció correcta. Estarem atents a garantir que les accions de seguiment siguin audaces i oportunes. Les llavors per a un futur millor ja hi són, ara es tracta de garantir que arribin a bon port ".

L’estratègia Farm to Fork per a un sistema alimentari just, saludable i respectuós amb el medi ambient és un pilar central del Tracte Verd Europeu, que estableix com fer que Europa sigui neutra en carboni el 2050. L’estratègia busca accelerar la transició cap a un aliment sostenible. sistema que aportaria beneficis ambientals, sanitaris, socials i econòmics. Reconeixent que un millor benestar animal millora la salut i la qualitat dels aliments, la Comissió es compromet a revisar el conjunt de la legislació comunitària sobre benestar animal amb l'objectiu final d'assegurar un nivell més elevat de benestar animal.

Des de fa més d'any 50, Compassió a Agricultura mundial ha fet campanya pel benestar dels animals de granja i l'alimentació i l'agricultura sostenibles. Amb més d’un milió de seguidors, tenim representants a 11 països europeus, els Estats Units, la Xina i Sud-àfrica.

Es poden trobar fotos i vídeos d’animals de granja aquí.

Seguir llegint

Corona virus

Com que # COVID-19 impulsa l'acció contra l'obesitat, podrien funcionar els "impostos sobre els refrescos" per a l'alimentació?

publicat

on

En ambdues UK FrançaDiversos parlamentaris estan pressionant els nous impostos sobre determinats productes alimentaris, basant-se en l'exemple dels impostos existents sobre la soda que cobren impostos per a begudes amb alt contingut en sucre. Els defensors de les polítiques volen que els governs aprofitin la seva influència sobre els preus i abordin les línies de cintura en expansió dels europeus a través de les seves carteres.

De fet, a la UE, experts nutricionals i funcionaris de salut pública busquen noves maneres de promoure hàbits alimentaris més saludables, inclosa la introducció de restriccions a la publicitat de brossa i subvencions a fruites i hortalisses. L’opinió pública sembla estar a favor d’un enfocament intervencionista: el 71% dels britànics donar suport subvencionant els aliments saludables i gairebé la meitat (45%) són partidaris d'imposar els mals. Tendències similars s'han observat a tot Europa.

Si bé aquestes idees semblen tenir un sentit lògic senzill, porten un conjunt de preguntes molt més espinós. Com determinaran els governs europeus quins aliments són saludables i quins són poc saludables? Quins productes tributaran i quins subvencionaran?

Afrontar l'obesitat frontalment

No és de sorprendre que el govern britànic acumule els plans per combatre l’epidèmia d’obesitat. El 2015, 57% la població del Regne Unit tenia un sobrepès amb l'Organització Mundial de la Salut predicció aquest percentatge arribarà al 69% el 2030; un a 10 Els nens britànics són obesos abans fins i tot de començar la seva formació escolar. La pandèmia de coronavirus ha subratllat encara més els perills d'una alimentació no saludable. 8% dels malalts de COVID britànics són morbosament obesos, malgrat que només un 2.9% de la població cau en aquesta classificació de pes.

El propi primer ministre té experiència personal amb els perills d’aquesta comorbilitat particular. Boris Johnson ho era admès a cures intensives amb símptomes del coronavirus a principis d’aquest any, i mentre ell queda clínicament obès, les seves actituds envers el problema han canviat clarament. A més de vessant 14 lliures, Johnson ha realitzat una volta sobre les seves opinions sobre la legislació alimentària, després anteriorment doblatge impostos sobre productes no saludables "impostos sense furt" que eren simptomàtics d'un "rastreig de la mainadera".

Johnson propugna ara una regulació més estricta del màrqueting d’aliments bruts i una quantitat de calories més nítides en els articles del menú del restaurant, mentre que els fan campanyes urgeu-lo plantejar-se subvencionar opcions més saludables. Un informe de Demos de pensament sense ànim de lucre va trobar que gairebé 20 milions de persones al Regne Unit no es poden permetre menjar productes més saludables la investigació recent indica que subvencionar productes alimentaris més saludables serien més eficaços en la lluita contra l'obesitat que imposar els no saludables.

França sembla seguir un curs d’acció similar. A informe senatorial alliberat a finals de maig va rebre l'aprovació entre partits i es podria consagrar en la legislació francesa en un futur proper. A més de l'anàlisi detallada de la dieta en deteriorament de França, l'informe inclou 20 propostes concretes per resoldre la crisi. Una d'aquestes propostes consisteix en imposar productes alimentaris no saludables, que els autors de l'estudi han de definir d'acord amb el sistema d'etiquetatge FOP (Nutri-Score) de França (un dels candidats que actualment considera la Comissió Europea per al seu ús a tot l'Europa). Unió.

La batalla de les etiquetes FOP

Mentre que l'estratègia Farm 2 Fork (F2F), recentment presentada, estableix un procés per adoptar un sistema FOP uniforme a tota la UE, la Comissió fins ara s'ha abstenit d'aprovar cap candidat. El debat sobre les etiquetes pot tenir un impacte dràstic sobre la manera en què els estats membres responen a aquestes preguntes clau, sobretot perquè està posant en relleu les complexitats de definir el que constitueix una dieta equilibrada.

El sistema Nutri-Score FOP funciona en una escala lliscant codificada per colors, amb els aliments que es consideren que tenen el valor nutritiu més alt classificat “A” i de color verd fosc, mentre que els que tenen un contingut més pobre tenen una certificació “E” i marquen en vermell. Els defensors defensen Nutri-Score ràpidament i demostren clarament dades nutricionals als clients i els ajuda a prendre decisions informades. El sistema ja ha estat adoptat de manera voluntària per països com Bèlgica, Luxemburg i, per descomptat, França.

Tot i això, el sistema presenta nombrosos detractors. Entre els més destacats és Itàlia, que sosté que molts dels productes alimentaris d’autor del país (inclosos els seus famosos olis d’oliva i els seus embotits) són penalitzats per Nutri-Score, tot i que la dieta mediterrània tradicional del país és considerada com una de les més saludables en el món.

Com a alternativa, Itàlia ha proposat la seva pròpia etiqueta Nutrinform FOP, que no classifica els aliments com a “bons” o “dolents”, sinó que presenta informació nutricional en forma de bateries de càrrega infogràfiques. La nutrinform era aprovat per la Comissió Europea (CE) per a ús comercial just aquest mes, mentre que els ministres d’agricultura d’altres països del sud de la UE, inclosos Romania Grècia, s'han pronunciat a favor de la posició italiana.

La mateixa França sembla haver notat les possibles repercussions de Nutri-Score quan es tracta dels productes gastronòmics més importants del país, i especialment dels seus formatges. Segons el propi admís del govern francès, l'algoritme Nutri-Score per calcular les qualificacions ha estat "adaptat”Quan es tracta de productes com el formatge i la mantega, no sigui que el sistema minvi l’atractiu dels lactis francesos.

Aquest tractament especial no ha satisfet tots els crítics francesos de Nutri-Score, però, amb figures com el senador francès Jean Bizet advertint d'un potencial "efectes negatius”Sobre el sector lacti. Els investigadors també han posat en qüestió l'eficàcia del món real en la influència en les decisions dels consumidors de Nutri-Score la recerca de l'etiqueta FOP només va millorar la "qualitat nutritiva" dels aliments que els consumidors van comprar finalment en un 2.5%.

La naturalesa d’aquest debat ajuda a explicar per què és la Comissió lluitant per estandarditzar-se Etiquetatge FOP a les prestatgeries europees. També reflecteix els nivells profunds de desacord sobre el que constitueix una dieta saludable i equilibrada, tant entre països com dins dels Estats membres. Abans que els legisladors o els reguladors a Londres, París o altres capitals europees puguin prendre decisions polítiques concretes sobre imposició o subvenció d'aliments particulars, hauran de trobar respostes satisfactòries a les preguntes que envoltaran invariablement els criteris escollits.

Seguir llegint

Dieta

#FishMicronutrients "escorcollant per les mans" de persones desnutrites

publicat

on

Milions de persones pateixen desnutrició malgrat que algunes de les espècies de peixos més nutritives del món són capturades a prop de casa, segons una nova investigació publicada a Naturalesa.

Els nens de moltes zones costaneres tropicals són especialment vulnerables i podrien veure millores importants per a la salut si només una part del peix capturat a prop es desviava a la seva dieta.

A més dels àcids grassos omega-3, els peixos també són una font d'importants micronutrients, per exemple ferro, zinc i calci. No obstant això, més de 2 mil milions de persones a tot el món pateixen deficiències de micronutrients, que estan relacionades amb la mortalitat materna, el creixement de trucades i la preeclàmpsia. En algunes nacions d'Àfrica, s'estima que aquestes deficiències redueixen el PIB fins a un 11%.

Aquesta nova investigació suggereix que ja s’estan pescant suficients nutrients fora dels oceans per reduir substancialment la desnutrició i, en un moment en què se’ns demana al món que reflexioni amb més deteniment sobre on i com produïm el nostre aliment, pot ser que la pesca no sigui la resposta.

La professora principal Christina Hicks, del Centre de Medi Ambient de la Universitat de Lancaster, va dir: “Gairebé la meitat de la població mundial viu a menys de 100 km de la costa. La meitat d'aquests països presenten riscos de deficiència de moderats a greus; tot i així, la nostra investigació demostra que els nutrients que actualment es pesquen de les seves aigües superen els requisits dietètics per a tots els menors de cinc anys de la seva banda costanera. Si aquestes captures fossin més accessibles localment, podrien tenir un impacte enorme sobre la seguretat alimentària mundial i combatre les malalties relacionades amb la desnutrició en milions de persones ".

L’equip de recerca dirigit per la Universitat Lancaster, va recollir dades sobre la concentració de set nutrients en més de 350 espècies de peixos marins i va desenvolupar un model estadístic per predir quina nutrició conté qualsevol espècie determinada de peix, en funció de la seva dieta, la temperatura de l’aigua del mar i despesa energètica.

Aquest model predictiu, dirigit per Aaron MacNeil de la Universitat Dalhousie, va permetre als investigadors predir amb precisió la composició nutritiva probable de milers d’espècies de peixos que mai no s’havien analitzat nutricionalment.

Utilitzant les dades actuals dels desembarcaments de peixos, van utilitzar aquest model per quantificar la distribució global de nutrients disponibles de la pesca marina existent. A continuació, es va comparar aquesta informació amb la prevalença de deficiències de nutrients a tot el món.

Els resultats van mostrar que es disposaven de nutrients importants en els peixos que ja eren capturats, però no arribaven a moltes poblacions locals, que sovint eren les més necessitades.

Per exemple, la quantitat de peixos capturats actualment a la costa de l’Àfrica occidental, on les persones pateixen nivells elevats de deficiències de zinc, ferro i vitamina A, era suficient per satisfer les necessitats nutricionals de les persones que viuen a menys de 100 km del mar.

Algunes parts d'Àsia, el Pacífic i el Carib eren només algunes de les altres regions costaneres que mostraven un patró similar de desnutrició elevada malgrat que hi ha suficients nutrients de peix a la captura local.

Els investigadors diuen que hi ha una imatge complexa de la pesca internacional i il·legal, el comerç de productes del mar, juntament amb les pràctiques i les normes culturals, entre les persones desnutrides i els nutrients per a peixos més que adequats que es capturen a la porta.

Andrew Thorne-Lyman, nutricionista i coautor de l'escola de salut pública Johns Hopkins Bloomberg, va dir: "Molts consideren que el peix és una proteïna, però els nostres resultats suggereixen que en realitat és una font important de moltes vitamines, minerals i àcids grassos. que sovint veiem que falten en les dietes de poblacions pobres arreu del món. És el moment en què els responsables de la seguretat alimentària reconeixin els aliments rics en nutrients que es troben sota els seus nassos i reflexionin sobre què es pot fer per augmentar l'accés al peix d'aquestes poblacions. "

La doctora Philippa Cohen, de WorldFish, va dir: “La nostra investigació demostra clarament que s’ha de mirar amb deteniment la manera de distribuir els peixos. Actualment, moltes de les pesqueries mundials aconsegueixen obtenir la major quantitat d’ingressos, sovint dirigint els seus esforços cap a la captura de les espècies de millor preu i la rampa de desembarcaments de peixos cap a les boques dels rics de les ciutats o l’alimentació de mascotes i bestiar als països més rics. Està passant per les mans de pescadors a petita escala i de persones desnutrides. Hem de trobar una manera de situar la nutrició humana en el nucli de les polítiques de pesca ”.

L’estudi posa de manifest la necessitat de polítiques de peix centrades en la millora de la nutrició en lloc de simplement augmentar els volums d’aliments produïts o els ingressos generats per l’exportació de peix.

El professor associat Aaron MacNeil, de l’Ocean Frontier Institute de la Universitat Dalhousie, va dir: “A mesura que la demanda de recursos oceànics ha augmentat fins al límit d’allò que es pot collir de forma sostenible, projectes com aquest demostren que hi ha oportunitats de pescar estratègicament per afrontar els reptes fonamentals. a la salut i al benestar humans.

“Aquesta investigació global mostra com la ciència marina interdisciplinària es pot utilitzar per abordar directament les amenaces a la salut humana a escala local. La capacitat dels ciutadans de resoldre problemes locals mitjançant recursos locals és enorme i no hauríem pogut fer-ho sense un equip tan divers d’investigadors que treballin junts. ”

Es publica el document "Aprofitant la pesca mundial per combatre les deficiències de micronutrients" Nature (3rd Octubre 2019) estarà disponible aquí

Més informació.

La investigació va ser finançada pel European Research Council (ERC), el Australian Research Council (ARC), la Royal Society University Research Fellowship (URF), el Natural Research and Engineering Research Council of Canada (NSERC), el Australian Centre for International Agricultural Research (ACIAR) i l'Agència dels Estats Units per al Desenvolupament Internacional (USAID). El treball es va dur a terme com a part del Programa de Recerca del CGIAR (CRP) sobre sistemes agroalimentaris del peix (FISH) dirigit per WorldFish, amb el suport dels col·laboradors del Fons Fiduciari del CGIAR.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències