Connecteu-vos amb nosaltres

Blogspot

Opinió: Medicina personalitzada: construir una estratègia de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

DNA-20120912193827783168-620x349Per David Byrne (es mostra a continuació), ex comissari europeu de protecció de la salut i del consumidor

David_ByrneVivim, avui, en una Europa multiestatal que celebra una rica diversitat en la cultura i les llengües, però que també es basa en les nostres similituds i objectius compartits. La Unió Europea de la qual formem part té, com un dels seus valors fonamentals, l’ideal d’igualtat.

Una manera de mesurar aquesta igualtat és mitjançant el benestar de tots els milions de ciutadans de 500 repartits per multitud de fronteres que inclouen els estats membres de 28 i, com a part d'aquest benestar, un aspecte clau és la salut.

anunci

En una Unió que té una població envellida, que travessa lluites econòmiques i que dóna lloc a molts punts de vista polítics –com ho demostren els resultats de les eleccions al Parlament Europeu–, és difícil pensar en un moment recent en què les estratègies comunes eren més vitals a l’estabilitat i al progrés del que tenen raó en aquest moment.

En l’àmbit de la salut s’està avançant científicament, amb avenços, per exemple, en la manera de diagnosticar i tractar malalties rares. Les noves tecnologies es desenvolupen ràpidament i apareixen cada cop més a la llum, mentre que el valor potencial de la "Big Data" no es pot subestimar.

Moltes de les anteriors presenten problemes propis, com ara la necessitat d’incentius i recompenses actuals per a la investigació, una millor educació per als clínics respecte de nous mètodes, qüestions d’interoperabilitat i, en el cas de Big Data, recopilació i intercanvi complicacions, així com grans preguntes fonamentals sobre ètica i privadesa.

anunci

Tot i que certament es poden superar aquestes situacions, en aquest moment representen barreres molt reals per accedir a pacients que necessiten una avaluació i un tractament eficaç i ràpid per ajudar-los a viure una vida més llarga i saludable.

Al meu entendre, correspon a tots els agents implicats en l'àmbit sanitari –i especialment als responsables polítics i als legisladors– assegurar-se que tots els ciutadans europeus tinguin els mateixos drets i el mateix accés a la mateixa cura de qualitat que el seu proïsme, ja sigui un veí just al voltant del bloc local, o d'un veí de quatre països a través del bloc de la UE. Aquest és el tipus d’igualtat que la Unió treballa dur per assolir i, en tot cas, hem de treballar més.

El paper de la UE en la salut dels seus ciutadans podria ser fonamental. En aquests moments tenim diferents estàndards d’atenció sanitària a diferents països, diferents estructures de preus en molts d’ells, i problemes d’accessibilitat quan es tracta d’accés transfronterer als pacients que tracten d’obtenir el tractament adequat en el moment adequat.

Afegiu-hi una gran quantitat de duplicacions en recerca, la manca d'infraestructura per compartir dades (així com els estàndards de qualitat acordats en aquestes dades i mostres de biobanc), un sistema de reemborsament que està molt per darrere dels temps i no té en compte l'economia de desenvolupar nous fàrmacs, a més d’una llarga recerca, desenvolupament, avaluació, aprovació, finalment, del calendari del mercat que frena el procés de tractament dels ciutadans que ho necessiten.

El que la Unió Europea ha de fer, sense demora, és crear un entorn regulador que permeti un accés primerenc als pacients amb tractaments nous. Molts tractaments contra el càncer, per exemple, no funcionen per a tothom i no podem confiar en un model únic per a tothom en una Europa de 500 milions. La realitat és, per descomptat, que els nous fàrmacs i els tractaments requereixen una investigació i un desenvolupament costosos, i el sistema actual d’incentius i reemborsaments sens dubte necessita una revisió. S’aconsegueix molt a través d’associacions publicoprivades, com l’IMI i l’IMI 2, però això s’ha de considerar només com a principi.

Com he suggerit anteriorment, mantenir la població d’Europa saludable és un negoci car i hi ha preguntes clau sobre l’eficàcia en costos dels tractaments nous i fins i tot existents. Molts lectors hauran escoltat el terme "medicina personalitzada". Es tracta d’un mètode innovador i ràpid de tractament dels pacients que utilitza la major quantitat possible d’investigacions disponibles, dades i tecnologia actualitzada al màxim per proporcionar un millor diagnòstic i un seguiment dels ciutadans que un model únic per a tots . En essència, la medicina personalitzada, o PM, utilitza informació genètica per discernir si un determinat medicament o règim treballarà per a una persona en particular i, de manera crucial, ajuda a un metge a decidir ràpidament quin tractament serà el més eficaç.

eapm_logo_final_MonoBlueTot i que ja puc escoltar els crits de "massa car!", No és el cas a mitjà i llarg termini; un millor diagnòstic alleujarà la càrrega dels sistemes sanitaris de dues maneres: en primer lloc, permetrà un enfocament més preventiu, ja que la tecnologia genètica marcarà la probabilitat que un individu en particular desenvolupi una determinada malaltia i doni una bona idea de com es desenvoluparà. fomentar la intervenció primerenca. En segon lloc, un tractament eficaç significa que els pacients són molt menys propensos a requerir llits d 'hospitals cars i són capaços de continuar treballant i contribuint a l' economia europea.

Amb caràcter franc, no té sentit donar, per exemple, una quimioteràpia de pacients amb càncer si hi ha una gran probabilitat que no funcioni per a ell o ella. Això és alhora una pèrdua de temps i de diners i, potencialment, de vida humana. És molt millor saber amb antelació quin serà el millor tractament, per discutir-lo de manera totalment transparent amb el pacient i després indicar-lo en la direcció correcta.

PASSOS Logo_1 Un dels barrets que em poso com a conseqüència de participar durant molts anys en els problemes de salut d’Europa és com a co-president d’una organització anomenada EAPM. Això significa l'Aliança Europea per a Medicina Personalitzada i, a través de la col·laboració amb una multitud d'interessats, com ara pacients, clínics, investigadors, acadèmics, socis de la indústria, afiliats dels estats membres, responsables polítics, legisladors i més, a més de la campanya de STEP actual (Tractament especialitzat per a Els pacients d’Europa) l’associació s’està esforçant per fer que PM faci part de l’agenda per als propers anys 20 i més enllà en l'àmbit de la política de la UE.

Tenint en compte això, EAPM mantindrà la seva conferència anual sobre 9-10 setembre a la biblioteca Solvay, al parc Leopold de Brussel·les, a prop del Parlament Europeu. Això reunirà a tots els grups d’interès, inclosos els nous diputats europeus, i tindrà temps per precedir el nomenament de la Comissió Europea.

Tant el Parlament recentment elegit com la CE tindran, per descomptat, un paper important a jugar en el futur de la salut de la UE i, amb vista a l’avant, una cosa vital que pot fer la UE en conjunt és adoptar el PM i ajudar-lo a facilitar-ne la incorporació als estats membres a través d’educació, suggeriments i, en alguns casos, legislació.

Crec fermament que, amb l'ajut de la Unió Europea, i amb una major col·laboració entre totes les parts interessades, podem treballar per construir una UE més sana i, per tant, més rica, per a nosaltres, els nostres fills i les generacions futures..

Rússia

La UE ha d'estar preparada per no reconèixer les eleccions a la Duma russa, segons el PPE

publicat

on

Rússia [nid: 114228]

“Necessitem una revisió de la política europea davant Rússia. Hem de dissuadir les amenaces russes, contenir la interferència russa dins de la UE i el seu veïnatge i donar suport estratègic a les forces pro-democràtiques de Rússia. Hem de treballar suposant que el canvi és possible en aquest país i que "la democràcia primer" és la nostra primera tasca en les nostres relacions amb Rússia. Rússia pot ser una democràcia ", va dir Andrius Kubilius, eurodiputat del PPE abans del debat plenari del 14 de setembre sobre el futur de les relacions polítiques UE-Rússia.

Un informe parlamentari, autor de Kubilius i que es votarà avui (15 de setembre), subratlla que Europa hauria de col·laborar amb Moscou en qüestions d’interès comú, com ara el control d’armes, la construcció de la pau, la seguretat mundial o el canvi climàtic. Tanmateix, aquesta cooperació hauria d’estar estrictament condicionada per la voluntat del Kremlin d’observar els drets humans i les lleis internacionals. “La cooperació en determinats camps específics no hauria de conduir a cap concessió sobre els valors de la UE i mai no hauria de prescindir de les implicacions per als nostres socis. Necessitem més valor per adoptar una actitud ferma davant del règim del Kremlin per defensar els drets humans. Hem d'assegurar-nos que qualsevol altre compromís amb el Kremlin depèn de la voluntat de Putin d'acabar amb les agressions, les repressions i les intimidacions dins i fora de Rússia ", va subratllar Kubilius.

anunci

L'informe també subratlla que la UE ha d'estar preparada per no reconèixer la Duma russa i suspendre el país de les assemblees parlamentàries internacionals, inclosa la del Consell d'Europa, en cas que les eleccions parlamentàries d'aquesta setmana a Rússia siguin reconegudes com a fraudulentes. “Les persones a Rússia han de tenir el dret d’elecció, com les de qualsevol altre país democràtic. Quan els principals jugadors de l’oposició i els opositors al partit governant rus estan a la presó o sota arrest domiciliari, no hi ha més remei. La contínua repressió del Kremlin contra tots els candidats de l’oposició, mitjans lliures o ONG soscava la legitimitat i l’equitat de les eleccions. Reiterem que el líder de l'oposició Alexei Navalny ha de ser alliberat, així com tots els que el van donar suport durant les protestes pacífiques ", va concloure Kubilius.

anunci
Seguir llegint

Germany

El co-líder dels Verds alemanys defensa el candidat a canceller enganxat

publicat

on

By

Els codirectors del partit verd alemany Robert Habeck i Annalena Baerbock, també candidata a la cancellera dels Verds, escolten al líder de l'associació NABU Christian Unselt mentre passegen pels erms de la reserva natural de la conca del Biesenthaler després de presentar un programa immediat de protecció del clima a Biesenthal a prop de Bernau, al nord-est d'Alemanya, el 3 d'agost de 2021. Tobias Schwarz / Pool via REUTERS

El codirector dels Verds d’Alemanya va defensar diumenge (8 d’agost) el candidat del partit a la cancelleria a les eleccions federals del mes vinent i va suprimir els suggeriments per substituir-la després d’haver comès una sèrie d’errors costosos. escriu Paul Carrel, Reuters.

Els ecologistes van augmentar breument a les enquestes per superar el bloc conservador de la cancellera Angela Merkel després de nomenar Annalena Baerbock (a la foto) com a candidat a canceller a l’abril, però des de llavors han minvat.

La campanya esquitxada per errors de Baerbock ha inclòs errors al seu currículum i un escàndol per un pagament de la prima de Nadal que no va poder declarar al parlament. Baerbock també ha dit que l'escrutini masclista la reté. Llegir més.

anunci

"La senyora Baerbock és adequada per al càrrec de canceller i la nostra tasca és assegurar que els Verds siguin forts", va dir a l'emissora ZDF el co-líder del partit, Robert Habeck.

Preguntat sobre si els Verds haurien de substituir a Baerbock per ell com a candidat a canceller, Habeck va respondre: "No, això no és un debat".

A més dels problemes dels Verds, el partit quedarà exclòs de la votació a l’estat de Sarre a les eleccions nacionals del 26 de setembre a causa d’irregularitats en la selecció de candidats regionals després de baralles internes.

anunci

"La campanya dels Verds va tenir alguns problemes però ... Estic desitjant agost i setembre", va dir Habeck, que és co-líder del partit amb Baerbock. "Tot és possible."

Una enquesta d'opinió publicada diumenge anteriorment mostrava que els socialdemòcrates d'esquerres (SPD) empatjaven a l'esquerra amb els Verds en un 18%, per darrere dels conservadors de Merkel en un 26%. Merkel, al poder des del 2005, té previst retirar-se després de les eleccions. Llegeix més.

L'enquesta de l'INSA va demostrar que en un hipotètic vot directe per a canceller, el candidat de l'SPD, Olaf Scholz, estava molt per davant, amb un 27% de suport. El conservador Armin Laschet esgotava un 14%, un punt per davant de Baerbock, un 13%.

Els Verds van presentar dimarts un "programa d'emergència per a la protecció del clima" amb l'objectiu de restablir la seva campanya. Llegeix més.

Seguir llegint

Acord Verd Europeu

Les famílies amb pocs ingressos i els propietaris de cases de classe mitjana no han de pagar Green Deal, segons EPP

publicat

on

El Grup PPE vol que Europa esdevingui neutral en termes climàtics per al 2050. "Aquesta transformació de gran abast de les nostres economies i societats s'ha de fer d'una manera intel·ligent, perquè volem lluitar contra el canvi climàtic amb innovació, competitivitat i llocs de treball europeus. Volem converteix la transformació necessària en una oportunitat. Volem descarbonització, no desindustrialització. No només volem fixar objectius, sinó trobar la millor manera perquè Europa assoleixi aquests objectius, amb especial atenció a l'hidrogen i, en alguns casos, el gas, com a tecnologia de transició ", va dir la eurodiputada d'Esther de Lange, vicepresidenta del grup PPE encarregada d'economia i medi ambient.

La seva declaració s’avança a la presentació per part de la Comissió Europea de l’anomenat paquet “Fit for 55”, un enorme paquet de lleis sobre lleis sobre energia i clima dirigit a traduir l’objectiu de reducció del 55% de CO2 en noves normes concretes per al transport, la indústria, els edificis i altres sectors.

"Hem d'estar molt atents a qui paga la factura del Green Deal. No poden ser les famílies amb ingressos baixos, els propietaris de cases de classe mitjana o els propietaris de vehicles de les zones rurals sense transport públic que hagin de pagar la factura més alta", va afegir de Lange, explicant que el Grup PPE vol un instrument social creïble per fer front a la pobresa en calefacció i mobilitat dins i entre els estats membres.

anunci

El Grup PPE vol promoure cotxes nets. "Volem prioritzar el desenvolupament de vehicles nets, la mobilitat elèctrica i els combustibles de zero emissions. No volem que el debat sobre les emissions de CO2 dels cotxes es converteixi en una altra batalla ideològica de dogmes. La indústria automobilística europea ha de conservar la seva competitivitat mundial i ha de romandre líders tecnològics i creadors de tendències per a cotxes nets per a Europa i la resta del món. També dependrà molt del desplegament de la infraestructura de càrrega. Per tant, el Grup PPE insisteix en la presentació d'informes periòdics de la Comissió sobre els progressos realitzats aquí i les seves implicacions per a la realització del Objectius de reducció de CO2 ", va concloure de Lange.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències