Connecteu-vos amb nosaltres

Blogspot

Opinió: Medicina personalitzada: construcció d'una estratègia de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

DNA-20120912193827783168-620x349Per David Byrne (es mostra a continuació), ex comissari europeu de protecció de la salut i del consumidor

David_ByrneVivim, avui, en una Europa multiestatal que celebra una rica diversitat en la cultura i les llengües, però que també es basa en les nostres similituds i objectius compartits. La Unió Europea de la qual formem part té, com un dels seus valors fonamentals, l’ideal d’igualtat.

Una manera de mesurar aquesta igualtat és mitjançant el benestar de tots els milions de ciutadans de 500 repartits per multitud de fronteres que inclouen els estats membres de 28 i, com a part d'aquest benestar, un aspecte clau és la salut.

In a Union that has an aging population, is going through economic struggles and makes space for many political viewpoints – as evidenced by the results of the elections to the European Parliament – it is difficult to think of a recent time when common strategies were more vital to stability and progress than they are right at this moment.

In the area of health much progress is being made scientifically, with breakthroughs in, for example, the way we can diagnose and treat rare diseases. New technologies are developing swiftly and coming more-and-more to the fore, while the potential value of ‘Big Data’ cannot be underestimated.

Moltes de les anteriors presenten problemes propis, com ara la necessitat d’incentius i recompenses actuals per a la investigació, una millor educació per als clínics respecte de nous mètodes, qüestions d’interoperabilitat i, en el cas de Big Data, recopilació i intercanvi complicacions, així com grans preguntes fonamentals sobre ètica i privadesa.

Tot i que certament es poden superar aquestes situacions, en aquest moment representen barreres molt reals per accedir a pacients que necessiten una avaluació i un tractament eficaç i ràpid per ajudar-los a viure una vida més llarga i saludable.

anunci

Al meu entendre, correspon a tots els agents implicats en l'àmbit sanitari –i especialment als responsables polítics i als legisladors– assegurar-se que tots els ciutadans europeus tinguin els mateixos drets i el mateix accés a la mateixa cura de qualitat que el seu proïsme, ja sigui un veí just al voltant del bloc local, o d'un veí de quatre països a través del bloc de la UE. Aquest és el tipus d’igualtat que la Unió treballa dur per assolir i, en tot cas, hem de treballar més.

El paper de la UE en la salut dels seus ciutadans podria ser fonamental. En aquests moments tenim diferents estàndards d’atenció sanitària a diferents països, diferents estructures de preus en molts d’ells, i problemes d’accessibilitat quan es tracta d’accés transfronterer als pacients que tracten d’obtenir el tractament adequat en el moment adequat.

Afegiu-hi una gran quantitat de duplicacions en recerca, la manca d'infraestructura per compartir dades (així com els estàndards de qualitat acordats en aquestes dades i mostres de biobanc), un sistema de reemborsament que està molt per darrere dels temps i no té en compte l'economia de desenvolupar nous fàrmacs, a més d’una llarga recerca, desenvolupament, avaluació, aprovació, finalment, del calendari del mercat que frena el procés de tractament dels ciutadans que ho necessiten.

El que la Unió Europea ha de fer, sense demora, és crear un entorn regulador que permeti un accés primerenc als pacients amb tractaments nous. Molts tractaments contra el càncer, per exemple, no funcionen per a tothom i no podem confiar en un model únic per a tothom en una Europa de 500 milions. La realitat és, per descomptat, que els nous fàrmacs i els tractaments requereixen una investigació i un desenvolupament costosos, i el sistema actual d’incentius i reemborsaments sens dubte necessita una revisió. S’aconsegueix molt a través d’associacions publicoprivades, com l’IMI i l’IMI 2, però això s’ha de considerar només com a principi.

Com he suggerit anteriorment, mantenir la població d’Europa saludable és un negoci car i hi ha preguntes clau sobre l’eficàcia en costos dels tractaments nous i fins i tot existents. Molts lectors hauran escoltat el terme "medicina personalitzada". Es tracta d’un mètode innovador i ràpid de tractament dels pacients que utilitza la major quantitat possible d’investigacions disponibles, dades i tecnologia actualitzada al màxim per proporcionar un millor diagnòstic i un seguiment dels ciutadans que un model únic per a tots . En essència, la medicina personalitzada, o PM, utilitza informació genètica per discernir si un determinat medicament o règim treballarà per a una persona en particular i, de manera crucial, ajuda a un metge a decidir ràpidament quin tractament serà el més eficaç.

eapm_logo_final_MonoBlueTot i que ja puc escoltar els crits de "massa car!", No és el cas a mitjà i llarg termini; un millor diagnòstic alleujarà la càrrega dels sistemes sanitaris de dues maneres: en primer lloc, permetrà un enfocament més preventiu, ja que la tecnologia genètica marcarà la probabilitat que un individu en particular desenvolupi una determinada malaltia i doni una bona idea de com es desenvoluparà. fomentar la intervenció primerenca. En segon lloc, un tractament eficaç significa que els pacients són molt menys propensos a requerir llits d 'hospitals cars i són capaços de continuar treballant i contribuint a l' economia europea.

Amb caràcter franc, no té sentit donar, per exemple, una quimioteràpia de pacients amb càncer si hi ha una gran probabilitat que no funcioni per a ell o ella. Això és alhora una pèrdua de temps i de diners i, potencialment, de vida humana. És molt millor saber amb antelació quin serà el millor tractament, per discutir-lo de manera totalment transparent amb el pacient i després indicar-lo en la direcció correcta.

PASSOS Logo_1 Un dels barrets que em poso com a conseqüència de participar durant molts anys en els problemes de salut d’Europa és com a co-president d’una organització anomenada EAPM. Això significa l'Aliança Europea per a Medicina Personalitzada i, a través de la col·laboració amb una multitud d'interessats, com ara pacients, clínics, investigadors, acadèmics, socis de la indústria, afiliats dels estats membres, responsables polítics, legisladors i més, a més de la campanya de STEP actual (Tractament especialitzat per a Els pacients d’Europa) l’associació s’està esforçant per fer que PM faci part de l’agenda per als propers anys 20 i més enllà en l'àmbit de la política de la UE.

Tenint en compte això, EAPM mantindrà la seva conferència anual sobre 9-10 setembre a la biblioteca Solvay, al parc Leopold de Brussel·les, a prop del Parlament Europeu. Això reunirà a tots els grups d’interès, inclosos els nous diputats europeus, i tindrà temps per precedir el nomenament de la Comissió Europea.

Tant el Parlament recentment elegit com la CE tindran, per descomptat, un paper important a jugar en el futur de la salut de la UE i, amb vista a l’avant, una cosa vital que pot fer la UE en conjunt és adoptar el PM i ajudar-lo a facilitar-ne la incorporació als estats membres a través d’educació, suggeriments i, en alguns casos, legislació.

I firmly believe that, with the help of the European Union, and with greater collaboration between all stakeholders, we can work towards building a healthier – and thus wealthier – EU for ourselves, our children and for generations to come.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències