Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Opinió: hi ha vots: quin serà el següent per a la salut de la UE?

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Helmut_Brand_photoPer part del professor Helmut Brand (a la foto), copresident de l'Aliança Europea per a Medicina Personalitzada

Arran d’una participació electoral més elevada que a 2009, els votants europeus han decidit la composició del proper Parlament Europeu, la vuitena legislatura ja que es va introduir la votació directa a 1979.

A més d’un nou eurodiputat, també coneixerem (una mica més tard) els noms i cares del proper Col·legi de Comissaris i, per descomptat, el nou president de la Comissió, com José Manuel Barroso, completa el seu segon mandat. Així, teòricament, almenys, tot canvia.

anunci

Tot i que, en el moment d’escriure aquest article, encara no sabem qui ocuparà el màxim càrrec de la Comissió en l’àmbit de la salut, sabem com quedarà el Parlament Europeu, amb grans avantatges per als partits populistes i d’extrema dreta, fins i tot forçant un repensar de dalt a baix l '"Estat de la Unió" com a resposta ràpida a la insatisfacció generalitzada entre els euroescèptics.

Però, malgrat totes les investigacions sobre l'ànima, no oblidem que els partits proeuropeus segueixen sent majoritaris i, un cop finalitzada la mirada del melic, la UE continua sent forta i ha de seguir endavant. I això també ho és, ja que hi ha molt que fer, no només pel que fa a la salut dels 28 milions de ciutadans del bloc de la 500.

De fet, mantenir a Europa saludable pot ajudar molt en els plans, els esquemes i els somnis que probablement sorgiran de les converses d’alt nivell en curs. Segons el president del Consell europeu, Herman Van Rompuy, els líders dels estats membres han acordat, a la llum dels resultats de les eleccions, posar l’economia al centre de la futura discussió. Van Rompuy ha afegit que "a mesura que la Unió sorgeix de la crisi financera necessita una agenda positiva de creixement".

anunci

Bé, és clar. I aquí em passen dues coses; En primer lloc, una Europa més sana suposarà que els ciutadans dediquin cada vegada menys temps als hospitals a sotmetre's a costosos règims de tractament, sovint a un cost directe per al contribuent, i també farà que les persones que rebin el tractament adequat en el moment adequat tinguin més capacitat per quedar-se a el lloc de treball, generant així riquesa més que reduint-lo. De la mateixa manera, un canvi cap a la medicina preventiva reduirà encara més els costos.

En segon lloc, l’enfocament en la investigació sobre nous medicaments i tractaments d’avantguarda també crearà llocs de treball, ja sigui en recerca pròpia, educació, disseny i fabricació de productes in vitro o dins de la indústria farmacèutica. Aquest enfocament beneficiarà clarament a la societat i, si Europa està a l'avantguarda del desenvolupament de noves maneres de mantenir els ciutadans sans, atraurà inevitablement inversions de fora del bloc.

És just dir que la crisi financera va desafiar el principi de solidaritat a Europa. Les mesures d’austeritat sempre són impopulars allà on es produeixin i l’impacte sobre els ciutadans és abrupte i dolorós. Els governs solen optar per les solucions de xoc curt i se centren en els objectius "fàcils". L'atenció sanitària (i les persones que ho necessiten) sempre és una de les primeres víctimes. Però aquesta és una visió de curta visió, com he esmentat anteriorment. Les matemàtiques no funcionen.

Llavors, com podem garantir una Europa més sana i sortint d'aquests moments difícils? Com a co-president de EAPM (l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada) Crec que el camí que hem de seguir ha de tenir la medicina personalitzada com a destinació. Bàsicament, la medicina personalitzada, o PM, és un mètode innovador per tractar pacients que utilitzen investigació, dades i tecnologia actualitzada per proporcionar un millor diagnòstic i un seguiment dels ciutadans del que és el cas actual. Utilitza informació genètica per discernir si un determinat medicament o règim funcionarà per a un pacient i ajuda els metges a decidir quin tractament serà el més eficaç. També pot tenir un gran impacte en un sentit preventiu.

Si, a través del perfil genètic, un metge sap que el fàrmac A no funcionarà per a 30 per cent dels seus pacients, per exemple, prescriure aquest medicament seria una pèrdua de diners, temps i, en el pitjor dels casos, possiblement una vida. Sens dubte, és molt millor saber amb antelació quin serà el millor tractament, per informar el pacient i deixar que ell o ella pesi les opcions.

Però, malgrat els enormes salts dels darrers anys, encara estem lluny de assolir els objectius del primer ministre. Alguns dels reptes als quals s'enfronten els pacients i els sistemes i indústries de salut que els cuiden inclouen problemes amb diferents estàndards de salut a diferents països, diferents estructures de preus en molts d’ells, i problemes d’accessibilitat a l’accés transfronterer per als pacients que tracten per obtenir el tractament adequat en el moment adequat.

A més, disposem d’una gran quantitat de duplicacions en la investigació, la manca d’infraestructura per compartir dades, la manca d’estàndards de qualitat acordats sobre aquestes dades i, per exemple, mostres de biobancs, un sistema de reemborsament obsolet això no té en compte l’economia del desenvolupament de nous fàrmacs, a més d’un llarg procés que causa retards innecessaris en la comercialització de nous medicaments.

Per tant, atès que correspon a la UE mantenir els seus valors i principis d’accés a una atenció de qualitat, a l’equitat i a la solidaritat, què pot fer la Unió en conjunt? Quan es tracta de la salut, és clar que ha de fer alguna cosa radical per fer front als "grans problemes", ja que ha quedat clar que aquests problemes no poden, en general, ser superats pels estats membres que actuen sols.

Com a molt bon començament, el que la Unió Europea ha de fer, sense demora, és crear un entorn regulador que permeti un accés primerenc als pacients amb tractaments nous. Ja no podem confiar en un model de mida única en una Europa de 500 milions, ja que, evidentment, no funciona. Per descomptat, els nous tractaments i medicaments dirigits requereixen una investigació i un desenvolupament costosos, però el sistema actual d’incentius i de reemborsament necessita un canvi d'imatge bastant dràstic. La UE ja està aconseguint molt a través d'associacions publicoprivades, com IMI i IMI 2, però cal fer més.

Junts, el nou Parlament i la Comissió estan en una posició única per impulsar l’agenda de la salut i, tenint en compte això, l’EAPM mantindrà la seva tasca conferència anual sobre 9-10 setembre a la Biblioteca Solvay, al Parc Léopold de Brussel·les, a prop del Parlament Europeu. Això reunirà a tots els grups d’interès, inclosos els nous diputats europeus, i tindrà l’hora de precedir el mandat de cinc anys de la Comissió Europea.

L’EAPM, a través de la seva col·laboració amb una multitud d’interessats, com ara pacients, clínics, investigadors, acadèmics, socis de la indústria, afiliats dels estats membres, responsables polítics i legisladors, i la seva campanya en curs de STEP (Tractament especialitzat per als pacients d’Europa) s’està esforçant per fer-ne part de la política sanitària de la UE per als propers anys 20 i posteriors.

Amb el suport de la Unió Europea, crec que podem treballar per construir una Europa sana i rica, digna dels seus objectius declarats, no només per als nostres 500 milions de ciutadans actuals, sinó per a les generacions següents.e.

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències