Connecteu-vos amb nosaltres

Cigarrets

EPHA carta oberta: El suport de la comunitat europea de salut pública per als plans sobre l'empaquetat genèric dels cigarrets a França

COMPARTIR:

publicat

on

paquet de cigarrets simplesDesprés de l'anunci del govern francès d'introduir envasos estandarditzats per als cigarrets, el Aliança Europea de Salut Pública (EPHA) va emetre una carta oberta a la ministra francesa de Salut, Marisol Touraine, per donar suport a la iniciativa. L'evidència demostra que l'envasament estandarditzat del tabac redueix el consum de tabac, que és un dels principals factors de risc de càncer, malalties cardiovasculars (ECV), infarts, ictus i malalties pulmonars obstructives cròniques (MPOC).

"Estimada senyora ministra,

"Us escric en resposta a la intenció del govern francès d'introduir envasos estandarditzats per als cigarrets a França. En nom de l'Aliança Europea de Salut Pública (EPHA), m'agradaria aprofitar aquesta oportunitat per felicitar França per la seva voluntat de fer aquest pas endavant en la lluita contra l'epidèmia del tabac.

"Basat en les últimes evidències sobre envasos de tabac, així com en les directrius del Conveni Marc de l'OMS per al Control del Tabac [1], la comunitat europea de salut pública recomana fermament la introducció d'envasos normalitzats normals i insta el govern francès a complir el seu compromís.

"Com molts països europeus, França es veu molt afectada per la càrrega mortal del consum de tabac. Tal com va destacar el president Hollande en llançar el 3r Pla Nacional contra el Càncer (2014-2019) a principis d'aquest any, el càncer és la causa de mort prevenible més important a França. El tabac té un fort vincle amb el càncer, però el 33% de la població de França encara fuma. Creiem fermament que la introducció d'envasos estandarditzats és essencial si França vol aconseguir el seu objectiu de reduir la prevalença del tabaquisme al 20% [2] i, posteriorment, reduir les taxes de càncer. Avui dia, 44,000 morts per càncer a França cada any estan relacionades amb el consum de tabac. [3]

"Més enllà del càncer, el tabac és un factor de risc principal en una sèrie de morts i malalties a França avui en dia. L'evidència suggereix que les morts per malalties cardiovasculars (ECV) i les incidències d'ictus d'infart i malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) es poden prevenir i o reduït per no fumar.

“Amb la reducció del consum de tabac mitjançant la introducció d'envasos de tabac estandarditzats, es reduirà un dels principals factors de risc d'aquestes malalties.

anunci

"Una revisió sistemàtica de l'evidència mostra que les advertències sanitàries dels paquets de tabac són efectives per dissuadir els joves de començar a fumar i per motivar els fumadors perquè deixin de fumar. El 2010, l'Uruguai va implementar advertències sanitàries que cobreixen el 80% tant de la part davantera com del darrere dels paquets de tabac. Des d'aleshores, el consum de cigarrets ha disminuït de mitjana un 4.3% anual, mentre que al seu país veí, l'Argentina, ha disminuït un 0.6%, i la prevalença del consum de tabac a l'Uruguai ha disminuït un 3.3% anual, més del doble. com l'Argentina [4]. Altres països com Canadà [5] i Austràlia [6] amb estratègies integrals de control del tabac, incloses grans advertències pictòriques de salut, s'han produït disminucions anuals significatives del tabaquisme juvenil [7]. Per contra, la joventut europea té les taxes de tabaquisme més altes del món, amb taxes més altes entre els grups socioeconòmics més baixos i taxes creixents en la població jove femenina. [8].

"França donarà un exemple brillant per a la salut pública en ser un dels primers països d'Europa a introduir envasos naturals. Aquesta forma de lideratge a Europa és crucial a la llum de la Directiva de productes del tabac (TPD) recentment aprovada que té com a objectiu enfortir el tabac europeu. política de control [9]. Com sabeu, l'article 24.2 de la TPD reconeix el dret d'un estat membre a mantenir i introduir requisits addicionals aplicables a tots els productes col·locats al seu mercat en relació a la normalització de l'envasament dels productes del tabac, quan ho justifiqui per raons de salut pública, tenint en compte l'alt nivell de protecció assolit mitjançant aquesta Directiva [10].

"L'evidència demostra que els envasos estandarditzats protegeixen els joves i les generacions futures de l'addicció als productes del tabac reduint el consum de tabac entre els nens i animant els fumadors actuals a deixar de fumar. En nom de l'Aliança Europea de Salut Pública, m'agradaria felicitar-vos per això. anunci i oferir el nostre suport total per a la implementació de la proposta d'embalatge estandarditzat.

El saluda atentament,

Peggy Maguire

President de l'EPHA

- (Francès) [Carta oberta d'EPHA] Soutient de la communauté européenne de la santé publique à la mise en place de paquets de cigarettes neutres (Pdf)

- (Anglès) [Carta EPHA oberta] Suport de la Comunitat Europea de Salut Pública als plans d'embalatge normal dels cigarrets a França (Pdf)

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències